درباره الماس سیاه :
الماس سیاه برای اولین بار در سال 1840 در معدنی به نام GARIMPEIRO واقع در کشور برزیل کشف شده و نام کربنادو (Carbonados) برای این جواهر زیبا انتخاب شد.این الماس در کشورها های برزیل و آفریقای جنوبی و بر خلاف سایر الماس ها در نهشته های رسوبی یافت می شود.این الماس تا به حال در مناطق آتشفشانی دیده نشده است.الماس سیاه تفاوت های فاحشی نسبت به سایر الماس ها دارد که عبارت است از :میزان ایزوتوپ های کربن این الماس، نسبت به الماس های دیگر کمتر است.این نوع الماس بسیار متخلخل می باشد.الماس سیاه در نقاطی متفاوت نسبت به سایر الماس ها یافت می شود.تراش الماس های سیاه به دلیل وجود ناخالصی های بسیار از جنس گرافیت در هنگام تشکیل آن، بسیار دشوار می باشد و این امر سبب شکنندگی بسیار این الماس می باشد.
این الماس بسیار نادر و کمیاب می باشد و برطبق نظریه دکتر Stephen Haggerty استاد دانشگاه فلوریدا، در سال 1900 حتی یک عدد الماس سیاه از میان 600 تن الماس استخراج شده در این سال یافت نشده است.
همچنین زمین شناسان دانشگاه فلوریدا بر این باورند که الماس های سیاه منشاء کیهانی دارند و بر طبق آخرین دستاورد های دانشمندان مشخص شده که این گونه الماس ها بر اثر انفجار سوپرنوا تشکیل شده اند.
این الماس سیاه بر خلاف سایر الماس های سفید، آب، زرد و صورتی کاملا غیر شفاف است و بازتاب نوری در این گونه از الماس ها صورت نمی گیرد بلکه جلای این سنگ مهمترین عامل در زیبایی آن محسوب می شود.
ویژگی های الماس های سیاه
الماس های سیاه مات ، خود در گروهی قرار می گیرند که در طبقه بندی الماس های متداول – که بسته به وجود یا عدم وجود نیتروژن، به نوع I و نوع II تقسیم شده اند- جای ندارند. ویژگی های الماس های سیاه به طور کامل با ویژگی های الماس های معمولی تفاوت دارند. در زیر به برخی از این تفاوت ها اشاره می کنیم.
- در حالی که الماس های معمولی در اعماق داخلی سطح زمین تولید می شوند- احتمالا در گوشته زمین، و پس از آن در طول فوران های آتشفشانی با تشکیل گدازه های کیمبرلیت و لمپرویت (Lamproite) بوجود می آیند- الماس های سیاه هرگز در سنگ آذرین کیمبرلیت یافت نشده و معمولا در رسوبات آبرفتی بوجود می آیند.
- در حالی که ساختار الماس های معمولی، به شکل تک بلورهای عظیم، تشکیل شده است. به نظر می رسد الماس های سیاه از میلیون ها بلور الماس ریز که به هم چسبیده اند، شکل گرفته اند که این موضوع باعث طبیعت متخلخلشان شده است. به غیر از گرافیت، ترکیبات آهن مانند هماتیت و مگنتیت گاهی اوقات می توانند با بلورهای کنگلومرا (conglomerate) که خواص مغناطیسی به آن می دهند، همراه شوند.
- در حالی که الماس های معمولی، به علت شرایط فشار بالایی که در آن تولید می شوند و این فشار بالا مانع حضور گازها می گردد؛ عاری از حباب های هوا هستند. الماس های سیاه، پر از حباب های گاز به دام افتاده در مواد متخلخل، و شامل گازهایی مانند هیدروژن و نیتروژن هستند که هنگام تشکیل الماس موجود بودند.
- در حالی که الماس های معمولی سخت ترین مواد شناخته شده روی زمین هستند، الماس های سیاه حتی از الماس های معمولی نیز سخت تر بوده و به همین دلیل تراش و پولیش آنها بسیار دشوار است. با این حال ممکن است سختی آنها به صورت یکنواخت توزیع نشده باشد. این احتمال وجود دارد که بخش هایی در مواد متخلخل وجود داشته باشند که آزادانه تر متصل شده و نرم تر از سایر قسمت ها باشند.
- در حالی که الماس های معمولی را در امتداد سطوح شکافته شده و ترک خورده می توان شکافت. ولی الماس های سیاه به دلیل سختی بسیار بالای آنها، سطوح شکافته شده نداشته و همین عامل می تواند یکی از دلایل سختی بالای الماس های سیاه باشد.
- در حالی که الماس های معمولی برای اهداف زینتی مناسب تر هستند، الماس های سیاه برای اهداف صنعتی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. الماس های سیاهی که کیفیت جواهری یا اصطلاحا gem quality دارند، کاملا نادر هستند.
بزرگترین الماس سیاه دنیا
اسپریت آو د گریسوگونو Spirit of de Grisogono، استثنایی ترین و بزرگترین الماس سیاه در دنیا برای اولین بار در موزه تاریخ طبیعی ...اسپریت آو د گریسوگونو Spirit of de Grisogono، استثنایی ترین و بزرگترین الماس سیاه در دنیا برای اولین بار در موزه تاریخ طبیعی Musuen of Natural History پاریس Paris به معرض دید عموم گذاشته شد.امروزه رنگ سیاه سمبل و القاءکننده دنیایی از معانی به شمار می رود و رنگی نمادین محسوب می شود. یکی از معروفترین افرادی که به معنای واقعی کلمه شیفته این رنگ است، جواهرساز معروف سوئیسی، دی گریسوگونو است.
دی گریسوگونو اولین جواهرسازی بود که کلکسیون های خیره کننده و چشمگیری از جواهرات و ساعتهای حاوی الماس سیاه را به دنیا عرضه نمود.برای اولین بار بزرگترین قطع الماس سیاه به نام اسپریت آو د گریسوگونو به وزن ۲۴/۳۱۲ قیراط Carat را به معرض دید عموم گذاشت. این الماس فوق العاده تابستان گذشته در موزه ملی تاریخ طبیعی پاریس در بخش نمایشگاه الماس موزه در معرض دید همگان بود. وزن ناخالص این الماس در اصل ۵۸۷ قیراط بوده که طی چندین دهه گذشته از نواحی مرکزی غربی آفریقا Africa استخراج شده و به سوئیس Switzerland وارد شده است. سپس این جواهر منحصر به فرد با به کارگیری از فناوری کاتینگ Cutting، الماس مغول Mogul Diamond Cutting، تراش داده شد.