معرفی کشور زیبای ولز

  سه شنبه، 20 مهر 1400   زمان مطالعه 14 دقیقه
معرفی کشور زیبای ولز
ولز با سایر بخش های بریتانیا تاریخ مشترک بسیاری دارد اما زیبایی ها و چشم اندازهای آن باعث شده تا آن را به عنوان مقصدی منحصر به فرد معرفی نمود.

ولز یا وِیلز(به انگلیسی: Wales، تلفظ: وِیْلْز؛ به ولزی: Cymru) از پادشاهی های پیشین است که امروزه به همراه انگلستان و اسکاتلند و ایرلند شمالی کشور بریتانیا را تشکیل می دهند. مرکز ولز شهر کاردیف است. ولز در جنوب غربی جزیره بریتانیا واقع است و از سوی شرق با انگلستان هم مرز است. ولز در غرب رودخانه سورن (Severn) واقع شده است.جمعیت ولز در حدود سه میلیون نفر است و به دو زبان انگلیسی و ولزی سخن می گویند.ولز زبان ویژه خود را دارد که از ریشه سلتی است و منطقه ای است خودگردان با پرچم جداگانه خود اما اداره امور خارجه آن در دست بریتانیا است؛ بنابراین ولز، در معنای واقعی کلمه یک «کشور» نیست اما یک واحد سیاسی به شمار می آید که در امور داخلی خود خودگردانی دارد.ولزی ها از ریشه هندواروپایی و زبان آن ها نیز از خانواده هندواروپایی است. نام ولز از واژه ژرمنی والها (Walha) آمده که خود آن نیز احتمالاً از نام قوم سلتی ولکی ها (Volcae) گرفته شده است. نام والونی در بلژیک، والاچیا در رومانی و والیس در سوئیس نیز از نام همین قوم گرفته شده است.گرچه ولز با بقیه بریتانیای کبیر تاریخ مشترک سیاسی و اجتماعی تنگاتنگی دارد اما هویت فرهنگی جداگانه ای برای خود حفظ کرده است که بیشتر بر مبنای زبان شکل گرفته است. ولز رسماً دوزبانه است و زبان های ولزی و انگلیسی در سطحی برابر رسمیت دارند. بیش از ۵۸۰ هزار ولزی زبان در ولز زندگی می کنند که حدود ۲۰ درصد از جمعیت ولز را تشکیل می دهند.با برگزاری یک همه پرسی در ۱۸ سپتامبر ۱۹۹۷ و رای شهروندان ولز به تشکیل یک مجمع ملی در این منطقه، در سال ۱۹۹۹ تونی بلر از اعطای خودمختاری به ولز حمایت کرد، در یکم ژوئیه ۱۹۹۹ مجمع ملی نیز در ولز گشایش یافت و نخستین حکومت خودگردان ولز پس از ۶۰۰ سال در این ناحیه به وجود آمد. در سال ۲۰۰۰، رودری مورگان به عنوان رئیس مجمع ملی ولز انتخاب شد.از زمان آغاز به کار مجلس ملی ولز، تمایل برای آموزش زبان ولزی به کودکان این منطقه و احیاء فرهنگ ولزی رو به افزایش بوده است. با این وجود از میان جمعیت ولز تنها یک پنجم جمعیت قادر به تکلم زبان ولز هستند. سطح پایین تر قیمت مسکن و مواد غذایی در ولز، کم هزینه تر بودن تحصیلات دانشگاهی و همچنین رایگان بودن دارو از تفاوت های میان ولز و انگلستان است.مذاهب رایج در ولز شاخه های کالوینیست متدیست، کلیسای ولز، انگلیکان و کاتولیک از دین مسیحیت می باشد. واحد پول ولز نیز، پوند استرلینگ با واحد جزء (پنی) نام دارد. ولز در سده های گذشته وابسته به معادن فلزات و متالورژی و صنایع دیگر بود. از مهم ترین صادرات ولز می توان به ماهی، فراورده های کشاورزی و دامی اشاره کرد.از مهمترین شهرهای ولز می توان سوانزی، نیوپورت، پمبروک، نیگو، کردبستان، ابریستویت و هالی هد را نام برد. شمال و مرکز ولز را رشته کوه های کامبرین فراگرفته، بقیهٔ نقاط نیز عموماً تپه ای می باشد. بلندترین نقطهٔ ولز، قلهٔ اسنودون با ۱۰۹۰ متر ارتفاع در شمال ولز واقع شده است.شاهزاده چارلز هنگامی که ۹ ساله بود عنوان شاهزاده ولز به او اعطا شد. دیلان توماس از ادیبان نامدار ولز است.کاردیف به عنوان مرکز ولز در دهه گذشته شاهد اجرای طرح های ساختمانی عمده ای بوده که ساختمان جدید مجلس و همچنین یک مرکز خرید مدرن در مرکز شهر، از جمله آنهاست. ساختمان مجلس ملی ولز از جمله ساختمان هایی است که نمای خلیج کاردیف را تغییر داده است.

تاریخچه کشور ولز

ولز از دوران باستان زیستگاه مردم سلت بوده، رومی ها با حمله به بریتانیا از سده ۱ تا ۵ میلادی ولز را در اختیار خود داشتند. سپس آنگل ها، ساکسون ها و ژوت ها به جزیرهٔ بریتانیا یورش بردند ولی دستشان به ولز نرسید، در آغاز قرن ۸ میلادی قبایل گوناگون ولز با همسایگان شرقی خود آنگلوساکسون ها وارد جنگ شدند ولی ولزی ها که قبایل جنگجویی به شمار می آمدند قادر بودند حملهٔ دشمنان را خنثی کنند. در سال ۱۰۶۶ میلادی، ویلیام فاتح انگلستان را مقهور قدرت خود ساخت، ارتش نرماندی او در سال ۱۰۹۳ به ولز حمله برد و در آن را اشغال کرد. در سال ۱۲۸۲ انگلیس کاملاً ولز را به تصرف درآورد؛ و در سال ۱۲۸۴، اساسنامهٔ رودلان Statute of Rhuddlan حکومت انگلیس را بر ولز رسمی اعلام کرد.در سال ۱۳۰۱ ادوارد اول ولز را به پسرش واگذار کرد، او بعداً به عنوان ادوارد دوم پادشاه انگلستان شد. در سال ۱۴۰۰ میلادی شاهزادهٔ ولز، اوون گلندوور (Owen Glendower) شورشی را علیه انگلیس رهبری کرد، او چهار سال بعد از قدرت جدا شد. هرچند در سال ۱۴۱۰ قیام او سرکوب شد. در سال ۱۴۸۵ هنری هفتم پادشاه انگلیس شد، او اولین ولزی بود که در تاریخ پادشاهی انگلیس به این سمت می رسید. پسر او، هنری هشتم انگلیس و ولز را به وسیلهٔ «قانون اتحاد» در سال ۱۵۳۶ به یکدیگر پیوند داد.انقلاب صنعتی اقتصاد سنتی ولز را که مبتنی بر کشاورزی و چوپانی بود تهدید می کرد. در قرن بیستم، اقتصاد ولز بر پایهٔ تولید زغال سنگ بنا نهاده شد. پس از جنگ جهانی اول قیمت زغال سنگ افت و سقوط چشمگیری داشت، همین مسئله موجب کسادی اقتصاد و بیکاری گسترده در ولز شد. طی سال های اخیر تجدید حیات زبان و فرهنگ ولزی در میان مردم ولز، قدرت و هویت فرهنگ مردم ولز را اثبات کرده است. با برگزاری یک همه پرسی در ۱۸ سپتامبر ۱۹۹۷ و رای اتباع ولز به تشکیل یک مجمع ملی در این منطقه نخستین حکومت خودمختار ولز پس از ۶۰۰ سال در این ناحیه به وجود آمد. در سال ۲۰۰۰، رودری مورگان به عنوان رئیس مجمع ملی ولز انتخاب شد.

جاذبه های گردشگری کشور ولز

ولز با سایر بخش های بریتانیا تاریخ مشترک بسیاری دارد اما زیبایی ها و چشم اندازهای آن باعث شده تا آن را به عنوان مقصدی منحصر به فرد معرفی نمود. برای بازدیدکنندگانی که برای اولین بار به ولز وارد می شوند واضح ترین تفاوت میان این بخش و سایر سرزمین های انگلستان زبان ولزی می باشد. در حالی که اغلب افراد و توریست ها نیز به زبان انگلیسی صحبت می کنند، می توان در این منطقه چند عبارت از قدیمی ترین زبان های اروپا را یاد گرفت. علاوه بر فرهنگ سلتیک، کشور ولز دارای تعداد زیادی از قلعه ها می باشد. کوه ها، دره ها و خطوط ساحلی منظره ای زیبا و دلربا را به وجود آورده که باعث می شود تا جاذبه های دیدنی ولز را از نزدیک احساس نمایید.

پل سورن (Severn)

پل سورن (Severn) یک پل معلق بزرگراه است که پل Severn-Wye Bridge نیز نامیده می شود. این پل بر روی رودخانه سورون Severn و وای Wye در انگلستان و جنوب شرقی ولز است. این پل اصلی ترین جاده بین انگلستان و ولز است. که با هزینه ۸ میلیون پوند ساخته شد.

پل سورن (Severn)

غار دن یور ایگوف

غار دن یور ایگوف یکی از بزرگ ترین غارهای انگلستان و از مهم ترین جاذبه های موجود در مرکز نمایشگاه های ملی ولز است. این غار ۱۷ کیلومتر در جنوب ولز، حدود ۸ کیلومتر در شمال یستراگگینلا و ۲۴ کیلومتر در جنوب غربی Brecon در پارک ملی برکن بیکنز (Brecon Beacons) امتداد دارد. این غار دارای دو بخش است که بخش اول آن برای بازدید عموم آزاد است، ولی در بخش دوم که مربوط به ذخایر ملی است به غواصان اختصاص دارد. غار دان ار اگف اولین بار در سال ۱۹۱۲ توسط سه برادر محلی، ادوین، تامی و جف مورگان، با استفاده از شمع و تجهیزات اولیه، مورد بررسی قرار گرفت.

غار دن یور ایگوف

پارک ملی اسنودونیا

اسنودونیا منطقه ی سرسبزی در شمال ویلز و یک پارک ملی به پهنای ۲۱۳۰ کیلومترمربع (۸۲۳ مایل مربع) در ویلز است. این پارک ملی نخستین از سه پارک ملی در ولز بود که به این عنوان در سال ۱۹۵۱ نامزد و برگزیده شد.

پارک ملی اسنودونیا

آشیانه قایق دیلن تامس

آشیانه قایق دیلن تامس نام خانه ای است در لارن که شاعر معروف، دیلن تامس بین سال های ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۳، یعنی ۴ سال پایانی عمرش را به همراه خانواده اش در آن زندگی کرد. تامس در آشیانه قایق بیشترین کارهای اساسی خود را نوشت که از آن جمله می توان «بر حذر باش از آرام خزیدن در آن شب فریبنده» و «بر فراز تپه سنت جان» را نام برد. امروزه آشیانه قایق دیلن به عنوان موزه برای عموم قابل بازدید است و شامل یادگارهای تامس و برخی اثاثیه او مانند میز تحریرش می شود. در کنار خانه اتاقک نویسندگی تامس قرار دارد که او بیشتر اوقات خود را در آن می گذارند.

آشیانه قایق دیلن تامس

مجموعه تفریحی ورزشی ال سی

مجموعه تفریحی ورزشی ال سی با بازگشایی در سال ۲۰۰۸، در مرکز شهر سوانزی ولز قرار دارد. از امکانات این مجموعه می توان به پارک آبی، شبیه ساز موج، دیوار صخره نوردی با ارتفاع بیش از ۹ متر، فضای بازی سرپوشیده، سالن چندمنظوره ورزشی، محوطه های تمرین و قسمت های اسپا و سونا اشاره کرد. پارک آبی این مجموعه با انواع زیادی از سرسره ها، بزرگ ترین پارک آبی سرپوشیده در ولز به شمار می رود.

مجموعه تفریحی ورزشی ال سی

ساحل پورت ملگان

ساحل پورت ملگان در نزدیکی خلیج وایت سندز در ولز قرار دارد و دسترسی به آن فقط از طریق پیاده روی امکان پذیر است. این ساحل کوچک و تماشایی نسبت به همسایه ی خود، خلیج وایت سندز، مکان آرام تر و خلوت تری است. به خاطر جریان قوی آب، شنا در این منطقه خطرناک توصیه نمی شود؛ اما قایق سواری را می توان امتحان کرد. صخره های نزدیک به ساحل نیز استخر های کوچک زیبایی را به وجود آورده اند. همچنین در روزهای تابستان، نور آفتاب این ساحل را برای آقتاب گرفتن مناسب می کند.

ساحل پورت ملگان

تپه های پرسلی

تپه های پرسلی که با نام کوه های پرسلی نیز شناخته می شود، رشته ای از تپه ها است که در شمال پمبروکشر قرار دارد. مسیری باستانی با نام جاده طلایی، تا بالای رشته تپه ها امتداد می یابد. با اکوسیستمی متنوع و بناهای ماقبل تاریخ بسیار، تپه های پرسلی به یکی از جاذبه های محبوب گردشگری در ولز تبدیل شده اند. سنگ کبود استفاده شده در حلقه داخلی استون هنج نیز از همین تپه ها استخراج شده است.

تپه‌ های پرسلی

قلعه تپه ای فوئل درایگارن

قلعه تپه ای فوئل درایگارن در لبه شرقی تپه های پرسلی، در ولز قرار گرفته است و بنایی بازمانده از عصر آهن به شمار می رود. این قلعه از سه تل سنگ (توده اى از سنگ كه به عنوان يادبود يا نشانه به صورت مخروط روى هم چيده شده باشد) تشکیل می شود که از کیلومترها دورتر نیز می توان آنها را دید. با بالا رفتن از تل سنگ ها و رسیدن به قله، می توان نمایی بی نظیر از اطراف را مشاهده کرد. مسیر راهپیمای قلعه فوئل درایگارن از فعالیت های محبوب گردشگران در این منطقه است.
قلعه تپه‌ای فوئل درایگارن

روستای مرثیر مائور

مرثیر مائور، روستایی در نزدیکی بریجند در ولز است و دومین تپه شنی اروپا در آن قرار دارد. این تپه شنی ۳ کیلومتر مربع وسعت و ۶۰ متر ارتفاع دارد و گاهی اوقات به آن، صحرای ولز جنوبی نیز گفته می شود. روی تیغه این تپه، بقایای قصر قرن چهاردهمی کندل استون قرار دارد و در نزدیکی آن نیز قبرستان های پیش از تاریخ کشف شده است.

روستای مرثیر مائور

ساحل مارلوز سندز

ساحل مارلوز سندز با طول حدود ۱.۵ کیلومتر، از سواحل دورافتاده ولز به شمار می رود. این ساحل شنی که در نزدیکی روستای مارلوز قرار دارد، با شکلی هلال مانند، توسط صخره ها احاطه می شود. در سال های اخیر، این ساحل دنج و نسبتا ناشناخته مورد توجه دست اندرکاران صنعت سینمای هالیوود قرار گرفته است و در فیلم فانتزی و ماجراجویانه ی «سفید برفی و شکارچی» محصول سال ۲۰۱۲، به عنوان لوکیشن از آن استفاده شد.

ساحل مارلوز سندز

قلعه گوئیدر

قلعه گوئیدر در دامنه تپه ای با نام اسنودونیا در ولز واقع شده است و یکی از نمونه های باشکوه قلعه های ولزی به شمار می رود. تاریخ احداث این بنا به قرن پانزدهم بازمی گردد و گویا در ابتدا به عنوان اقامتگاه خانواده سلطنتی مورد استفاده بوده است. بنای قلعه را باغی با مساحت ۴۰ هزار متر مربع دربرمی گیرد که جالب ترین دیدنی آن درخت سرخداری با نام درخت عشاق یا سرخدار غول پیکر است. عمر این درخت را ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ سال تخمین زده اند. از سوی دیگر قلعه گوئیدر به عنوان یکی از تسخیر شده ترین بناهای ولز شهرت دارد. طبق باور برخی، ارواح متعددی ساکن این قلعه قدیمی هستند؛ از جمله روحی دخترک خدمتکاری که ظاهرا توسط مالک خشن قلعه به قتل رسیده است.

قلعه گوئیدر

پل مونو

پل مونو، واقع در مونماوتشایر ولز، تنها بخش به جای مانده از قلعه ای است که بر روی رودخانه قرار داشت. ساخت برجک ها روی پل از قرون وسطی در سراسر اروپا رواج داشتند، ولی به تدریج در اثر عوامل جوی و حملات تخریب و از بین رفتند. پل مونو به عنوان مرز بریتانیای رم محسوب می شد.

پل مونو

دماغه استرامبل

دماغه استرامبل که با نام استرامبل هد نیز شناخته می شود، دماغه ای صخره ای با مسیر ییلاقی و بادخیز در ساحل شمالی پمبروکشر است و بهترین نقطه ی ولز برای تماشای پرندگان دریایی محسوب می شود. هرچند ممکن است گاهی وزش باد آزاردهنده باشد؛ اما این منطقه ی آرامش بخش فرصتی به شما می دهد تا اوج گیری و فرود پرنده هایی مانند سفیدغاز­، کاکایی صخره نشین، گیله مات و مرغ باران بدبو را تماشا کنید. اگر خوش شانس باشید شاید برای لحظاتی گراز ماهی هایی را نیز ببینید که سر از آب بیرون آورده اند.

دماغه استرامبل

پل شیطان کردیگیون

پل شیطان کردیگیون در ولز، از ظاهری عجیب و متفاوت برخوردار است و از سه پل مجزا که به شکلی عجیب روی یکدیگر ساخته شده اند، تشکیل می شود. قدمت قدیمی ترین پل که در قسمت زیرین قرار گرفته است، به سال های ۱۰۷۵ تا ۱۲۰۰ میلادی بازمی گردد. تاریخ ساخت پل میانی سال ۱۷۵۳ میلادی است و سومین و جدیدترین پل را در سال ۱۹۰۲ ساخته اند. هر سه پل روی مسیر رودخانه و در منطقه ای جنگلی جای گرفته اند. این پل عجیب از مقاصد گردشگری وحشت نیز به شمار می رود.

پل شیطان کردیگیون 

اثر تاریخی پنتره ایفان

اثر تاریخی پنتره ایفان در ولز، بزرگ ترین دلمن (گورهایی که سنگ قبر آن شامل یک تخته سنگ افقی روی تعدادی سنگ عمودی می شود) بازمانده از دوران نوسنگی به شمار می رود. دلمن پنتره ایفان متشکل از هفت سنگ اصلی است که بزرگ ترین آنها حدود ۵ متر طول و ۶ تن وزن دارد. قدمت این بنا به ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد و بر اساس گفته ها، به عنوان مقبره ای عمومی استفاده می شد.

اثر تاریخی پنتره ایفان

قلعه هارلش

قلعه هارلش، قلعه ای قرون وسطایی است که در نزدیکی دریای ایرلند قرار دارد. بین سال های ۱۲۸۲ تا ۱۲۸۹، قلعه هارلش توسط شاه ادوارد اول هنگام اشغال زمین های ولز ساخته شد. یونسکو این قلعه را به عنوان یکی از بهترین نمونه های معماری نظامی در اواخر قرن ‍۱۳ و اوایل قرن ۱۴ در اروپا معرفی کرده و نام آن در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. در ساخت بنای قلعه از سنگ های محلی استفاده کرده اند.

قلعه هارلش

و در پایان...

ولز با سایر بخش های بریتانیا تاریخ مشترک بسیاری دارد اما زیبایی ها و چشم اندازهای آن باعث شده تا آن را به عنوان مقصدی منحصر به فرد معرفی نمود. برای بازدیدکنندگانی که برای اولین بار به ولز وارد می شوند واضح ترین تفاوت میان این بخش و سایر سرزمین های انگلستان زبان ولزی می باشد. در حالی که اغلب افراد و توریست ها نیز به زبان انگلیسی صحبت می کنند، می توان در این منطقه چند عبارت از قدیمی ترین زبان های اروپا را یاد گرفت. علاوه بر فرهنگ سلتیک، کشور ولز دارای تعداد زیادی از قلعه ها می باشد. کوه ها، دره ها و خطوط ساحلی منظره ای زیبا و دلربا را به وجود آورده که باعث می شود تا جاذبه های دیدنی ولز را از نزدیک احساس نمایید.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها

پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها