به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فارس، قانون عفاف و حجاب چندی است که در نهاد های دولتی و حاکمیتی در حال اجراست و در این میان برخی نهاد ها قانون را به خوبی اجرا کرده اند؛ اجرای برخی دستگاه ها قابل قبول است و برخی نهاد ها هم در اجرای قانون کوتاهی کرده اند.
آنچه ستاد امر به معروف اعلام کرده است، دستگا ه ها باید برای اجرای قانون عفاف و حجاب ساز و کاری را رعایت کنند که مهم ترین مؤلفه این ساز و کار تشکیل شورای امر به معروف در آن نهاد است. اغلب نهاد ها شورای مورد نظر را تشکیل داده و کار اجرای قانون عفاف و حجاب را از طریق شورای امر به معروف آغاز کرده اند.
نهاد های موفق در اجرای قانون عفاف و حجاب
بر اساس اعلام ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور»، «سازمان انرژی اتمی»، «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» و «وزارت امور اقتصاد و دارایی» به عنوان نهاد های موفق و برتر در اجرای قانون عفاف و حجاب هستند.
اما در این میان برخی نهاد ها در اجرای قانون کوتاهی کرده اند و ستاد امر به معروف و نهی از منکر به عنوان متولی اجرای قانون از نهاد هایی چون دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلایه های جدی دارد.
شرایط نامطلوب حجاب در اماکن گردشگری
گلایه ها از وزارت گردشگری بالاست و آنچه مشاهده می شود، شرایط نا مطلوب حجاب در اماکن گردشگری کشور است. چه اماکن تحت نظر وزارتخانه و چه بوستان ها و مراکز تفریحی، شرایط مطلوبی ندارند و بدحجابی و بی حجابی در این اماکن زیاد مشاهده می شود.
وضعیت حجاب در اماکن گردشگری طی سال های اخیر اعتراض کاربران خبرگزاری فارس را هم در پی داشته و پویش های متعددی در این زمینه ثبت کرده اند که گزارش برخی از این پویش ها را می توانید از اینجا و اینجا و اینجا مشاهده کنید.
خانمحمدی: وزارت گردشگری در اجرای قانون حجاب، اقدام چندانی نداشته است
حجت الاسلام سیدعلی خانمحمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گفت وگو با فارس درباره اجرای قانون عفاف و حجاب در وزارت گردشگری گفت: متأسفانه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در موضوع قانون عفاف و حجاب اقدام چندانی نداشته و همکاری مطلوبی هم با ستاد امر به معروف صورت نگرفته است.
وضع حجاب در اماکن گردشگری وخیم است
وی ادامه داد: اگر گشتی در اماکن گردشگری بزنید درمی یابید که وضع اماکن گردشگری وخیم است و بدحجابی و بی حجابی در این اماکن بسیار مشاهده می شود و کاملاً مشخص است که هیچ برنامه ای برای مقابله با آن وجود ندارد.
به گزارش فارس جدا از گلایه ها و سخنان مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر، با نگاهی به اماکن گردشی کشور در می یابیم که وضع حجاب چندان مطلوب نیست. البته این ناهنجاری ها در سطح جامعه فراگیر است و نمونه آن در رویداد های مختلف قابل مشاهده است، اما آنچه واضح است، این است که حداقل اماکن تحت مدیریت را باید کنترل و از اقدامات هنجار شکنانه در آنها جلوگیری کرد.
برای پیگیری موضوع حجاب در اماکن گردشگری، با علی دارابی قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت وگو کردیم.
دارابی: کنترل های لازم را داریم
دارابی در گفت وگو با فارس درباره برنامه های این وزارتخانه برای برخورد با پدیده های بدحجابی و بی حجابی گفت: ما در اماکن زیر نظر وزارت گردشگری، کنترل های لازم را داریم و مأموران ما به افراد بی حجاب تذکر می دهند. حتی در این زمینه مأموران را هم افزایش داده ایم.
هتل ها و بوم گردی ها هم ملزم به رعایت حجاب هستند
وی ادامه داد: موضوع توجه به حجاب در وزارت گردشگری به این ها ختم نمی شود و هتل ها، بوم گردی ها و اماکنی که از ما مجوز می گیرند، ملزم هستند که به موضوع حجاب توجه کنند. در همین زمینه، آقای ضرغامی، وزیر گردشگری اعلام کرده اند اگر جایی پس از چند بار تذکر موضوع حجاب و عفاف را جدی نگرفت به صورت قانونی با آنها برخورد کنید.
حفظ مرزهای عقیدتی و فرهنگی مهم ترین موضوع صیانت از فرهنگ است
دارابی با بیان اینکه موضوع بی حجابی از چشم مأموران دور می ماند، گفت: گاهی مشاهده می شود، خانم ها برای چند لحظه روسری را برمی دارند تا عکس بگیرند و این اتفاقات ممکن است از چشم مأموران دور بماند و همان عکس در فضای مجازی پخش و جنجال ایجاد کند. باید مردم ما هم توجه داشته باشند که صیانت از فرهنگ، فقط صیانت از آثار تاریخی نیست و حفظ مرزهای عقیدتی و فرهنگی مهم ترین موضوع صیانت از فرهنگ است.
شورای امر به معروف در وزارت گردشگری تشکیل شده است
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر انتقادات ستاد امر به معروف درباره بی توجهی وزارت گردشگری به اجرای قانون عفاف و حجاب گفت: ما شورای امر به معروف در وزارتخانه داریم و جلسات آن هم منظم برگزار می شود و مصوبات هم دارد، اما دوستان ستاد بدون اطلاع درباره برنامه های ما نقد می کنند و ای کاش قبل از این صحبت ها از ما درباره اقدامات سؤال می کردند.
به گزارش فارس آنچه امروز مشاهده می شود وضع حجاب در اماکن گردشگری کشور، از پارک ها و بوستان ها گرفته تا اماکن تاریخی و تفریحی خوب نیست و به نظر می رسد اقدامات صورت گرفته توسط مسئولان، چندان مؤثر نباشد و باید برای رفع این حجم از ناهنجاری ها طرحی نو درانداخت.
2 سال پیش