دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / چهره ها /

بیوگرافی بیل گیتس کارآفرین آمریکایی 

پنجشنبه، 29 مهر 1400
بیل گیتس با نام کامل ویلیام هنری بیل گیتس سوم، از بزرگترین تاجرین و کارآفرینان دنیا است که با قدرت گرفتن مایکروسافت، بیل گیتس به یکی از مشهورترین افراد دنیا تبدیل شد.

ویلیام هنری گیتس سوم (انگلیسی: William Henry Gates III؛ زادهٔ ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در سیاتل) کارآفرین، بازرگان، سرمایه دار، نیکوکار و مدیر ارشد اجرایی آمریکایی است که در سال ۱۹۷۵ با مشارکت پل آلن شرکت مایکروسافت را بنیان گذاشت. وی تا مارس ۲۰۱۷ با دارایی خالص ۸۶ میلیارد دلار به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته می شد. گیتس از آغاز بنیان گذاری مایکروسافت تا سال ۲۰۰۰ برای مدت ۲۵ سال به عنوان مدیرعامل مایکروسافت کار کرد و تا سال ۲۰۱۴ در مجموع ۳۹ سال، ریاست هیئت مدیره مایکروسافت را برعهده داشت. او در مارس ۲۰۲۰ از هیئت مدیرهٔ این شرکت کناره گیری کرد. گیتس کماکان با در اختیار داشتن ۱٫۳٪ از سهام این شرکت، سهام دار عمدهٔ مایکروسافت است.

زندگی نامه بیل گیتس

بیل گیتس در ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ در سیاتل زاده شد و در کنار دو خواهرش در سیاتل، واشینگتن بزرگ شد. گیتس در خانواده ای به دنیا آمد که از تاریخی غنی در تجارت و سیاست و خدمات اجتماعی سرشار بود. پدرش ویلیام هنری گیتس دوم، وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل، واشینگتن بود و مادر او آموزگار مدرسه و یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ یونایتد وی اینترنشنال بود که در امور خیریه نیز فعالیت داشت. گیتس در مدرسهٔ لیک ساید تحصیل کرد. سپس به علاقه خود به نرم افزار پی برد و برنامه نویسی را در سن ۱۳ سالگی آغاز کرد. در همین جا هستهٔ اولیهٔ مایکروسافت شکل گرفت. در بهار ۱۹۶۸ (میلادی) مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیده ای تازه که به تازگی در جهان شکل گرفته بود یعنی رایانه آشنا کند. رایانه ها هنوز بزرگ تر و گران تر از آن بودند که مدرسه بتواند خریداری کند. به همین منظور مدرسه صندوقی را برپا کرد و اعلام کرد که برای اجارهٔ یک سال رایانه PDP-10 ساخت شرکت DEC کمک کنید. پول زیادی بیشتر از هزینهٔ اجاره یک سال جمع شد. اما مدرسه، جذابیت این غول الکترونیکی را برای شاگردان دست کم گرفته بود. این شاگردان، بیل گیتس، پل آلن که دو سال از گیتس بزرگ تر بود و چند نفر دیگر از دوستان بودند که همگی از برنامه نویسان ارشد مایکروسافت شدند. در سال ۱۹۷۳ گیتس وارد دانشگاه هاروارد شد و در آنجا با استیو بالمر آشنا شد. در هاروارد گیتس نسخه ای از زبان برنامه نویسی بیسیک را برای نخستین میکروکامپیوتر نوشت. در سال دوم، دانشگاه را رها کرد تا همه انرژی خود را صرف مایکروسافت کند. شرکتی که او در سال ۱۹۷۵ با دوست دوران کودکی خود پل آلن آغاز کرده بود بر این باور استوار بود که رایانه به وسیله ای ارزشمند بر روی هر میزی و در هر خانه ای تبدیل خواهد شد. آن ها به ساخت نرم افزار برای رایانه های خانگی پرداختند. افق دید گیتس برای محاسبات شخصی، محور موفقیت های شرکت مایکروسافت شد. با مدیریت بیل گیتس، مأموریت او برای گسترش نرم افزار و آسان تر شدن، همچنین کم هزینه تر و دلپذیر شدن آن برای استفاده کنندگان رایانه به پیشرفت خود ادامه داد. مدیران مایکروسافت همواره به اهداف بلند مدت می اندیشیدند و در پی آن، در سال ۲۰۰۵ نزدیک به ۶٫۲ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه، سرمایه گذاری کردند. در سال ۱۹۹۹ گیتس کتاب Business @ the Speed of Thought را نوشت. این کتاب نشان می دهد رایانه چگونه می تواند در تجارت و کسب وکار مشکلات کاربران را حل کند. این کتاب به ۲۵ زبان ترجمه شده و در بیش از ۶۰ کشور موجود است. این کتاب در فهرست پرفروش ترین کتاب ها در روزنامهٔ نیویورک تایمز، یواس ای تودی، وال استریت جورنال، و فروشگاه اینترنتی آمازون قرار گرفت. کتاب پیشین گیتس به نام The Road Ahead که در سال ۱۹۹۵ منتشر شده بود برای ۷ هفته پیاپی حائز جایگاه نخست در نیویورک تایمز شد. گیتس در سال ۲۰۰۰ پس از ۲۵ سال، از مدیرعاملی مایکروسافت کناره گیری کرد و جای خود را به استیو بالمر داد ولی همچنان به عنوان مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیئت مدیره این شرکت، به فعالیت خود ادامه داد. وی از سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۴ ریاست هیئت مدیره مایکروسافت را برعهده داشت و پس از ۳۹ سال، با کناره گیری گیتس، جان دبلیو. تامسون به جای وی منصوب شد.

بیل گیتس در مایکروسافت

در پایان سال مالی ۲۰۰۵ شرکت مایکروسافت درآمدی برابر ۳۹٫۷۹ میلیارد دلار و نزدیک به ۶۱ هزار نفر کارمند در بیشتر از ۱۰۲ کشور جهان داشت. در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۶ شرکت مایکروسافت اعلام کرد که در ژوئیه ۲۰۰۸ بیل گیتس از کار روزمره شرکت به منظور صرف زمان بیشتر در کار سلامت جهانی و آموزش در بنیاد بیل و ملیندا گیتس کنار خواهد رفت. پس از ژوئیه ۲۰۰۸ بیل دوباره به عنوان مدیر شرکت مایکروسافت و مشاور پروژه های توسعه کلیدی مایکروسافت باز خواهد گشت. دو سال فرصت لازم برای جابجایی، تضمینی بر جابجایی آرام و با برنامه ای در وظایف روزانه بیل گیتس خواهد بود. دز ژوئن ۲۰۰۶ ری اوزی در جایگاه پیشین گیتس به عنوان مدیر طراح نرم افزار برگزیده و در کنار گیتس به کار در زمینه معماری تکنیکی و مسئول محصولات حذف شده پرداخت. کرگ موندی به عنوان مدیر پژوهش و مسئول برنامه ریزی در شرکت مایکروسافت برگزیده شد و در کنار بیل گیتس کار می کند.

بنیاد بیل و ملیندا گیتس

گیتس تمام منافع حاصل از دو کتاب خود را به موسسات غیرانتفاعی، که استفاده از تکنولوژی در آموزش و افزایش مهارت ها را حمایت می کردند اختصاص داده است. بشر دوستی در نزد گیتس از اهمیت بالایی برخوردار است. او و همسرش ملیندا، مؤسسه خیریه ای را با سرمایه ۲۸٫۸ میلیارد دلار ایجاد کردند، تا فعالیت های بشردوستانه را در زمینه های بهداشت جهانی و آموزش حمایت کنند. با این امید که در قرن بیست و یکم تمام مردم دنیا به آموزش و بهداشت دسترسی داشته باشند. این مؤسسه مبلغ ۳٫۶ میلیارد دلار به بهداشت جهانی، ۲ میلیارد دلار به توسعه آموزش در مناطقی که سطح درآمد مردم پایین می باشد، اهدا کرده است، که در آمریکا و کانادا به صورت اهدا کامپیوتر و دسترسی به اینترنت برای همگان در کتابخانه های عمومی بوده است. گیتس در اکتبر ۲۰۱۶ در مصاحبه با برنامه «امروز صبح» تلویزیون آی تی وی (ITV) اعلام کرد که قصد ندارد ثروت خود را برای سه فرزندش به ارث بگذارد و ثروت او بعد از مرگش در راه خیریه به ارث گذاشته خواهد شد.

سبک مدیریتی بیل گیتس

بیل گیتس از زمان تأسیس مایکروسافت در سال ۱۹۷۵ تا سال ۲۰۰۶، مسئول اصلی استراتژی محصولات این شرکت بود. یکی از خصوصیات منفی گیتس در مدیریت، در دسترس نبودن او است. مدیران رده دوم مایکروسافت همیشه از این که نمی توانسته اند او را به راحتی برای تماس یا پیام پیدا کنند، ناراحت و عصبانی بوده اند. بیل گیتس مدیری بود که خصوصیات رقابت را در تمام رفتارهای شخصی خود نیز نشان می داد. اگر فردی او را در یک بازی ساده می برد، مدتی به مطالعه ی این بازی می پرداخت و به طور حتم در بازی بعدی او را شکست می داد. بیل گیتس جلسات منظمی با مدیران زیردست خود داشت. او در طول جلسات، اهل بحث و مبارزه برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب بود. او همیشه از مدیران تقاضا می کرد که نقاط ضعف احتمالی برنامه هایشان را که ممکن است در طولانی مدت به شرکت ضربه بزند اعلام کنند. گیتس در بسیاری از جلسات مدیریتی، صحبت افراد را با لحن تندی قطع می کرد. با قطع شدن ارائه ، فرد مقابل باید تلاش می کرد با جزئیات تمام از طرح خود دفاع کند که در نهایت، بیل راضی می شد. گیتس در سال های اولیه ی مدیریت در مایکروسافت، وظیفه ی طراحی و توسعه ی نرم افزارها را نیز برعهده داشت؛ اما پس از مدتی او تنها به نقش مدیریت و راهنمایی می پرداخت و تنها در برخی مواقع نادر، کدهای او در نرم افزارها استفاده می شد.

همکاری با اپل و استیو جابز

با وجود تمام رقابت هایی که در تاریخ ۲ غول نرم افزاری جهان یعنی اپل و مایکروسافت وجود دارد، این شرکت های بسیاری از نوآوری های اولیه ی خود را با همکاری با یکدیگر ایجاد کرده اند. در سال ۱۹۸۱، اپل که تحت مدیریت استیو جابز بود از مایکروسافت و تیم توسعه ی آن دعوت کرد تا نرم افزارهایی برای سیستم عامل مکینتاش این شرکت توسعه دهند. در آن زمان تیم های مشترک متعددی برای این ۲ شرکت کار می کردند و این همکاری در نام برخی از اپلیکیشن های این شرکت ها مشهود است. همکاری و اشتراک اطلاعات با با اپل باعث شد که مایکروسافت بتواند ویندوز را توسعه دهد. سیستم عامل ویندوز شباهت گرافیکی زیادی با مکینتاش داشت که اپل آن را ۲ سال قبل معرفی کرده بود. اپل پیش از این دسترسی کاملی به مهندسان مایکروسافت داده بود تا بتوانند نرم افزاهای خود را برای کار در مکینتاش بهینه کنند. در همان زمان، گیتس به شرکت اپل پیشنهاد داد که نرم افزارهایشان را تحت لایسنس عرضه کنند؛ اما اپل که بیشتر به فکر فروش کامپیوتر و سخت افزار بود، این نصیحت را نادیده گرفت. گیتس از موقعیت ایجادشده در همکاری با اپل سود برد و نرم افرای بسیار شبیه به مکینتاش طراحی کرد. اپل در زمان عرضه ی ویندوز، مایکروسافت را تهدید به شکایت کرد؛ اما مایکروسافت در جواب، اپل را به عرضه ی دیرهنگام نرم افزارها تهدید کرد. در نهایت دادگاهی برای این منظور تشکیل شد و مایکروسافت توانست دادگاه را قانع کند که محصولش، با وجود شباهت های گرافیکی و نحوه ی توسعه، تفاوت هایی اساسی با مکینتاش در عملکرد دارد.

ازدواج بیل گیتس

بیل گیتس در ۱ ژانویه ۱۹۹۴ میلادی با ملیندا فرنچ از کارمندان مایکروسافت ازدواج کرد.بیل گیتس و ملیندا در ۱۹۸۷ (میلادی) و پس از آن که ملیندا به عنوان مدیر تولید به مایکروسافت پیوست با هم آشنا شدند. ملیندا اهل دالاس در ایالت تگزاس است. بیل گیتس برای بررسی باید و نباید ازدواج با ملیندا روی تخته، خوبی ها و بدی های رابطه شان را فهرست کرده و با ملیندا گفتگو کرده بود. آنها در جزیره لانائی در هاوایی با هم ازدواج کردند و برای اینکه کسی بدون دعوت به مراسم عروسی آنها نیاید همه هلی کوپترهای موجود در منطقه را اجاره کرده بودند. این زوج دارای سه فرزند به نام های جنیفر کاترین گیتس (۱۹۹۶ میلادی)، روری جان گیتس (۱۹۹۹ میلادی)، و فوب ادل گیتس (۲۰۰۲ میلادی) هستند. آنها در مه ۲۰۲۱ میلادی پس از ۲۷ سال زندگی مشترک از یکدیگر جدا شدند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
سابمیت مقاله چیست؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب