به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،ویتامین D یک ویتامین استروئیدی از گروه پروهورمون های محلول در چربی است. مصرف ویتامین D در بارداری بسیار حیاتی است. مادران باردار باید به مقدار لازم ویتامین D مصرف کنند تا هم خودشان و هم جنین درون شکمشان در سلامت کامل قرار بگیرند. مهمترین ترکیبات برای رشد انسان ویتامین D2 و D3 است.
آیا ویتامین D موجود در مکمل ها کافی است؟
مکمل هایی که در دوران بارداری مصرف می کنید مقدار کافی ویتامین D ندارند. مطالعه اخیر نشان داد زنانی که 4000 واحد بین المللی در روز ویتامین D مصرف می کنند از مزایای پیشگیری از زایمان زودرس و عفونت بهره مند هستند. این مطالعه نشان داد ویتامین D در این سطح نه تنها برای شما بلکه برای جنین نیز کافی است و این دوز مصرف برای تمام مادران باردار تجویز می شود. متوسط ویتامین پیش از بارداری 400 واحد بین المللی است که به این ترتیب باید مکمل های اضافی روزانه نیز مصرف شود.
چرا در دوران بارداری به ویتامین D نیاز داریم؟
ویتامین D برای سلامت فردی مفید است. این ویتامین نقش مهمی در عملکرد ایمنی بدن، تقسیم سلول های سالم و سلامت استخوان دارد. ویتامین D برای جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر ضروری است. بسیاری از مطالعات ارتباط بین سطح ویتامین D سرم و خطر افزایش برخی انواع سرطان، بیماری های خودایمنی، بیماری های عصبی، مقاومت به انسولین و بیماری های قلبی عروقی را نشان می دهد.
چه مقدار ویتامین D در دوران بارداری لازم است؟
تمام زنان باردار باید هر روز 10 میکروگرم مکمل ویتامین D مصرف کنند تا این ویتامین به اندازه کافی برای چند ماه اول بارداری باشد. مادران شیرده نیز باید مکمل ویتامین D مصرف کنند چون بدون آن احتمال نرمی استخوان وجود دارد که میتواند به بیماری ریکی (بیماری که روی استخوانهای کودکان تاثیر میگذارد) منجر شود.
آیا نیاز به دریافت ویتامین D بیشتر در بارداری دارید؟
در برخی خانم ها نیاز به ویتامین D در بارداری بیشتر از دیگران است. اگر هرکدام از شرایط زیر وجود داشته باشد مادر باردار در خطر کمبود ویتامین D قرار میگیرد:
پوشاندن کامل پوست بدن
استفاده از بلوک خورشدیی با عامل بالا
داشتن پوست تیره
شاخص توده بدنی بالاتر از 30
چه چیزی باعث کمبود ویتامین D می شود؟
دلایل کمبود ویتامین D زیاد است اما پیش از آنکه این دلایل را مشخص کنید باید بدانید که تعداد بسیار کمی از مواد غذایی حاوی ویتامین D هستند.
این مواد غذایی شامل تخم مرغ، ماهی قزل آلا و ماهی هستند. اما بیشتر ویتامین D توسط خوراکی های غنی شده مانند شیر مصرف می شود. برای 75 درصد از مردم که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند محصولات شیری تقویت شده منبع قابل اعتمادی برای دریافت ویتامین D نیست.
علاوه بر این بسیاری از عوامل بر توانایی بدن در جذب ویتامین D تاثیر می گذارند. این عوامل عبارتند از:
محل زندگی
فصل
مدت زمانی که خارج از منزل بدون کرم ضدآفتاب می گذرانید
رنگ پوست
سن
چاقی
آلودگی
این عوامل در جذب این ویتامین نقش دارند زیرا ویتامین D در واقع یک هورمون است و نیاز به نوز خورشید دارد تا بدن بتواند آن را به درستی تولید کند.
انواع ویتامین D و نحوه جذب آن
تحقیقات نشان می دهد قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 5 تا 10 دقیقه، 2 تا 3 بار در هفته می تواند در جذب ویتامین D موثر باشد. با این حال بهترین راه برای حصول اطمینان از دریافت ویتامین D بهترین راه مصرف مکمل است. در هنگام استفاده از مکمل انتخاب شما بین دو نوع ویتامین D است. نوع گیاهی ویتامین D یا ارگوکلسیفرول و نوع حیوانی آن یا کوکلسیفرول که معمولا از روغن ماهی یا لانولین گوسفند به دست می آید. نوع حیوانی ویتامین D جذب بالایی در بدن دارد اما اگر شما گیاهخوار هستید باید نوع گیاهی را انتخاب کنید.