تحقیقات نشان می دهد که بعضی از مردم در روابط خود مورد بدرفتاری عاطفی یا حتی آزار و اذیت قرار می گیرند. باید به این افراد آموخت که چگونه بین سردی و احساسات توازن برقرار کنند. هیچ کس نباید نادیده گرفته یا طرد بشود، بابت زحماتش در زندگی باید از او قدردانی بشود، نباید از داشتن روابط زناشویی سالم محروم بماند، یا دائم با رفتار خام ومشکل ساز همسر و همدم خود دست و پنجه نرم کند. باید روابط را نجات بدهیم، اما در مواجهه با صدمات مکرر و عدم حساسیت طرفین شاید بهترین کار پایان دادن به رابطه باشد. روان شناسان با در نظر گرفتن بهترین راه برای ادامه به افراد کمک می کنند تا روابط خود را بهبود ببخشند. آیا شما در رابطه ای به بن بست رسیده گرفتار شده و دست و پا می کنید؟
4 نشانه که مشخص می کنند، رابطه شما به بن بست رسیده است
برخی از علائم حکایت از آخر خط رابطه ها دارند. اگر حتی یکی یا دو مورد از این علائم را در رابطه خود می بینید، به عقب برگردید و رابطه تان را ارزیابی کنید. ما می توانیم همه چیز را انکار کنیم. قابل درک است که نگاه کردن به رابطه بیمارگونه با دید جسورانه می تواند چالش برانگیز باشد اما رابطه ای که به زندگی شما بها نمی بخشد، معمولا ارزشی ندارد که نقشی در آن داشته باشید. در اینجا چند خط قرمز وجود دارد:
مسیر رابطه شما به سمت منفی منحرف شده است.
اغلب اوقات داستان از جایی شروع می شود که زن و مرد خیلی سریع درگیر رابطه می شوند که آن را مرحله شیدایی می نامند. عقل سلیم می گوید که این دوران هماهنگی روابط، بین 3 تا 6 ماه طول می کشد و شما همدیگر را به روشی ایده آل محک می زنید اما همه ما می دانیم که این شیدایی و سرخوشی اولیه زیاد دوام پیدا نمی کند. در حالی که انتظار سطح متمایزی از این حقیقت را داریم که همه چیز در مورد شریک زندگی ما عالی است اما در واقع دعواهای سمی مکرر یا گفت وگوی ناسالم حکایت از رابطه مشکل دار می کند. رابطه به بن بست رسیده معمولا بدون رابطه جنسی است. حتی اگر چنین رابطه ای وجود داشته باشد به معنای فاصله عاطفی و قطع ارتباط است.
شما احساس نارضایتی و غمگینی می کنید.
این یک معامله بزرگ است. ممکن است احساس خوشبختی و شادی نکنید یا دیگران به شما بگویندکه غمگین هستید. آیا شما و شریک زندگیتان برای تغییر یکدیگر تلاش بی فایده ای انجام می دهید؟ اگرشما درمورد این مساله بارها و بارها برای خودتان دلیل می آورید، بدانید که هیچ چیز در آینده تغییر نخواهد کرد. آیا این موضوع را می پذیرید؟ اگر جواب شما منفی است، وقت آن رسیده که حرکتی انجام بدهید. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که خارج از این رابطه چه احساسی خواهید داشت؟ خوشحال تر هستید یا حتی احساس غمگینی، نگرانی و استرس،ناراحتی و یا احساس پوچی به شما دست می دهد. شاید هم گاهی اوقات احساس شکست می کنید.
صبرتان لبریز شده است.
آیا درحال حاضر از کارهایی که همسرتان انجام می دهد عصبانی می شوید درحالی که در گذشته به راحتی از خطاهای او چشم پوشی می کرده اید و همه چیز را ساده می گرفتید؟ آیا بیشتر از اینکه کنار هم از وقتتان لذت ببرید، درحال کشمکش و درگیری هستید؟آیا درمورد آینده ناراحت و غمگینید؟آیا اصلا در مورد آینده بحث می کنید؟ اگر این روند ادامه یابد به احتمال زیاد در آینده زندگی شما وهمسرتان به بن بست خواهد رسید.
شما مدام احساس می کنید که مشکلی وجود دارد و اوضاع درست پیش نمی رود.
آیا شما احساس می کنید که رابطه تان مناسب و مستحکم و سالم نیست؟ شاید این مشکل خیلی عمیق یا سطحی باشد. ممکن است به پایان رابطه تان فکر کنید اما یا شما نمی خواهید یا همسرتان که این واقعیت را قبول کنید. اگر دائم چنین حسی دارید یا این موضوع را انکار می کنید،مشکلتان به خودی خود از بین نخواهد رفت.
راه دوباره زنده کردن زندگی مشترک به بن بست رسیده
گاهی اوقات مشکلات زندگی آنقدر زیاد می شوند که افراد کنترل و مدیریت آن را از دست می دهند و نمی توانند کاری کنند و زندگی را از دست رفته می دانند؛ اما دقیقا در همین شرایط هست که ما می توانیم به خودمان و طرف مقابلمان کمک کنیم و رابطه زناشوییمان را نجات دهیم؛ به شرطی که عادات مثبت داشته باشیم که در این قسمت این عادات کلیدی را برای حفظ زندگیِ مشترک به شما معرفی خواهیم کرد.
دوباره باهم ارتباط برقرار کنید
بزرگ ترین مشکلی که در برقراری ارتباط وجود دارد، ارتباط تدافعی افراد است. در صورتی که شما می توانید خیلی راحت در چشمان همسرتان نگاه کنید، با او صحبت کنید، زبان بدن را در نظر بگیرید و کاملاً مسالمت آمیز بحث را پیش ببرید.به همان اندازه که گفتن آنچه به آن فکر می کنید مهم است، گوش دادن به صحبت های همسرتان نیز مهم می باشد و از طرفی هم گوش دادن فقط کاری نیست که شما با گوش های خود انجام دهید، بلکه باید با چشمان خود و زبانِ بدن درست به او نشان دهید که چقدر حرف هایش برایتان حائز اهمیت است.گوش دادن فعال را تمرین کنید و گاهی حرف های همسرتان را تکرار کنید تا بداند دقیق به حرف هایش گوش می دهید.
مشاوره بگیرید
زمانی که دندانتان درد می کند، به پزشک متخصص مراجعه می کنید و مشکلاتتان را بررسی می کنید اما زمانی که ازدواج می کنید و به مشکل می خورید، به فرد متخصص مشاوره مراجعه نمی کنید. اگرچه مشاور است که می تواند از دور به زندگی شما نگاه کند، حرف های دو طرفتان را بفهمد و یک راهکار مناسب به شما بدهد. به طور منظم؛ حتی به تنهایی با یک مشاور ملاقات کنید.
به اشتباهات خود اعتراف کنید
همه ما فکر می کنیم که اعتراف فقط برای قانون است؛ اما در واقع اعتراف به این معناست؛ هر چیزی را که حقیقت دارد و از گفتن آن می ترسیم، بیان کنیم. بسیاری از مردان پنهان کردن احساسات را قدرت می دانند که این کاملا اشتباه است. باید تمرین اعتراف را شروع کنیم و در مورد احساسات و خواسته هایمان کاملا صادقانه صحبت کنیم.
نزدیکی و صمیمیت داشتن را دوباره شروع کنید
هیچ چیز به اندازه نزدیکی و صمیمیت بین زوجین نمی تواند به آن ها کمک کند. در واقع اگر حس نزدیکی و صمیمیت از بین برود، ازدواج دچار مشکل خواهد شد . در صورتی که شما باید یاد بگیرد با وجود همه مشغله های شغلی یا امور فرزندان، باز هم ارتباط و نزدیکی خود را حفظ کنید.در پایان هر روز؛ یک ربع وقت بگذارید. در مورد روز همسرتان بپرسید و خوب گوش کنید و خودتان هم در مورد کارهایی که انجام داده اید؛ صحبت کنید.
باهم همکاری کنید؛ بیشتر از قبل
وقتی که زندگیِ مشترکی را شروع می کنیم، احتمالاً خیلی از ما اهدف مشترکی داریم که با گذشت زمان هر کدام اهداف و دیدگاه های مختلفی داشته و روز به روز از هم دور تر می شویم. در چنین شرایطی باید با هم یک کار جدید شروع کرده و همکاری داشته باشید که این اتفاق باعث نزدیک شدنِ مجدد شما به یکدیگر خواهد شد. برای این کار؛ فهرستی از چیزهایی که هر دو به آنها علاقه دارید را تهیه کرده و یکی را انتخاب کنید که می توانید هر دو شروع کنید.
مراقب كوچك های بزرگ باشید!
از کنار هیچ مساله ای سرسری عبور نکنید. شايد اینگونه بیندیشید که: برخي مسايل آن قدر كوچكند كه نمی توانند به رابطه عاشقانه شما لطمه ای وارد کنند، اما كاملا برعكس است! گاهی یک حرف کوچک، یک نگاه نامناسب، یک شوخی بیجا، یک سکوت بیجا، و یا درآوردن كفش در مكانی نامناسب و ... سبب می شوند که آرام و بی صدا از چشم هم بیفتید!مسايلی که از نظر شما كوچك و بی اهميت اند ، می تواند صميميت شما را از بين ببرد و با گذشت زمان، چنان فاصله ای بین شما ایجاد کند که زمین با سیاره مریخ دارد! اگر بتوانيد مسايل كوچك را بين خود، حل و فصل كنيد، آنگاه به راحتی می توانید از پس حل مشكلات بزرگ تر و جدی تر بر آييد.
با همسرتان مثل دیوار برخورد نکنید!
و گاهی به شکلی که او می پسندد، ابراز علاقه كنيد! برخی از مردها فکر می کنند مردانگی به صدای کلفت است! و یا برخی از زن ها فکر می کنند زن بودن به غر زدن و ناله کردن است!عزیز دل برادر، آدمی که نوازش نشود می میرد! متوجهی، می میرد! شاید من ندانم چگونه، ولی شما می توانی بفهمی که همسرت چه می خواهد و با چه کلماتی به آرامش می رسد، لطفا از ابراز آن عبارات و کلمات به همسرت دریغ نکن! گاهی رد و بدل کردن یک جمله بین شما، آتش عشق تان را شعله ور می كند.
در هیچ موردی یکدیگر را ناديده نگيريد!
اگر در یک مهمانی و یا در منزل والدین تان، موردی پیش آمد که باعث رنجش یکی از شما شد، بعد از مهمانی با هم حرف بزنید و طرف مقابل تان را مطمئن کنید که او برای تان مهم است! و شما در هر حال پشتیبان همسرتان هستید و او تنها کسی است که می گذاریدش طاقچه بالا!البته، فراموش نفرمایید كه زنان و مردان راه های متفاوتی براي بيان احساسات خود دارند. پس به صورتی كه همسرتان از طريق آن ابراز احساس می كند احترام بگذاريد.
حتما با هم حرف بزنید!
هر روز حداقل چند دقيقه در مورد مسايلی غير از كار، خانواده، وظايف و رابطه تان صحبت كنيد. برخی از زن و شوهرها فكر می كنند دائم در حال برقراری ارتباط با همسرشان هستند در حالی كه در واقع در حال انجام كارهای روزمره اند! برقرار كردن ارتباط واقعی يعنی اينكه شما در رابطه با موضوعات خصوصی، اهداف و رؤياهايتان با همسرتان صحبت كنيد. ارتباط واقعی، ارتباطی است که شما با صمیمی ترین دوست خود دارید. وقتی با دوست صمیمی تان تنها هستید در مورد چه موضوعاتی با هم صحبت می کنید؟! ارتباط واقعی یعنی وقتی با همسرتان تنها هستید، بتوانید در مورد خصوصی ترین مسائل با هم حرف بزنید و بعد هم از این جلسات خصوصی سوء استفاده نکنید! هر چه سوالات شما خصوصی تر باشد درجه صميميت شما بالاتر می رود.
اجازه ندهید زندگی تان دچار روزمرگی شود!
زن و شوهرهایی كه در روزمرگی غرق شوند زندگی شان به بن بست می رسد! روزمرگی یعنی رسیدن به پایان خط! روزمرگی یعنی دفن کردن آرامش و خوشبختی!اگر قصد دارید آرامش و خوشبختی را در آغوش بکشید، بايد كاری كنيد که طرف مقابل شما احساس کسلی و بی حوصلگی نكند و از روزمرگی بيرون بيايد. پس اجازه بدهید کودک درون تان فعال باشد و هر از چند گاهی كاری انجام دهيد كه عادت به انجام آن نداشته ايد...!
مراقب زندگی زناشویی خود باشید.
به ارتباط جنسی خود نگاهی معناگرایانه داشته باشید تا لذت حقیقی را احساس کنید! متاسفانه بسیاری از زن و شوهرها به روابط زناشویی خود، نگاهی آلوده دارند. بسیاری از طلاق ها به دلیل بی توجهی به همین روابط است. زن و شوهر در این رابطه لباس آرامش هم اند و باید به آن توجه ویژه و جدی داشته باشند. برخی از زن و شوهرها، به این رابطه که می رسند، همه عقده هاشان را اینجا خالی می کنند و طرف مقابل شان را خوار و خفیف می فرمایند!اگر قصد دارید عشق تان پایدار بماند، رابطه زناشویی تان را پایدار کنید و آن را مقدس بدانید! اگر این رابطه را با دلسردی و خستگی برقرار کنید به نوعی فاتحه زندگی خود را خوانده اید!
با کلاس و به موقع دعوا كنيد!
اگر چيزی شما را ناراحت کرده حق دارید، ناراحتی تان را ابراز کنید. همه ما ناراحت می شویم. کسی که اصلا ناراحت نمی شود که آدم نیست، فرشته است! شاید فرشته ها هم ناراحت می شوند، چه دانم!پس، وقتی ناراحت هستید، نفرمایید: من اصلا هم ناراحت نیستم! بلکه در زمان، مکان و موقعیت مناسبی ناراحتی تان را مطرح بفرمایید. در مورد آنچه که می خواهيد بگوييد خوب فكر كنيد. همسرتان را تحقیر نفرمایید. او را مقصر نکنید. دیگران را مقصر نکنید. به کسی مخصوصا والدین همسرتان توهین نکنید، فقط بفرمایید: من الان ناراحتم. این حق شماست که ناراحتی تان را ابراز بفرمایید.بعد از این که بحث تمام شد، حتی اگر شما آغازگر بحث هم نبوده ايد يا مقصر نيستيد، عذرخواهی كنيد. اگر دعوا را درست اداره نكنيد به مرور رابطه بين شما و همسرتان سرد می شود.
2 سال پیش
2 سال پیش