دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / مهارت های ارتباطی /

ضرورت درمان کم حرفی و راهکارهای حل آن 

سه شنبه، 27 اردیبهشت 1401
کم حرفی بدین معنا است که افراد در موقعیت‌هایی که لازم است صحبت کنند حرفی نمی‌زنند و ساکت هستند در نتیجه ضرورت درمان کم حرفی امری مهم تلقی می‌شود. البته این مسئله نگران کننده نیست و شما می‌توانید با رعایت نکاتی بیشتر صحبت کنید و مانند گذشته کم‌ حرف نباشید. در ادامه مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

برخی افراد همچون ستاره در مکالمه ها می درخشند، می توانند بدون هیچ سختی پشت سر هم داستان بگویند و بذله گویی کنند. در مقابل، حرف زدن برای افراد کم حرف یا درون گرا کار سختی است. کاری که برای آن باید تمام جرئت و جسارت خود را جمع کنند. البته کم حرفی مادامی که در کنترل شما باشد خصوصیت بدی نیست. شاید بخواهید برای پیدا کردن دوست یا مشارکت بهتر در موقعیت های اجتماعی کم حرفی را کنار بگذارید. در هر حال اگر این خصوصیت مانعی بر سر رسیدن به خواسته هایتان است برای درمان کم حرفی با این نوشته همراه شوید. با تمرین های کاربردی، صرف وقت و روبه رو شدن با ترس هایتان می توانید به روشی تازه در جمع ظاهر شوید. آماده باشید که قرار است از کنج آسایش همیشگی تان بیرون بیایید.

علل کم حرفی

کم حرفی دلایل مختلفی دارد و گاهی اوقات این موضوع بین زوجین مشکل ساز شده است. وجود اختلافات بین زوجین ناخودآگاه موجب می شود تا هردو یا یکی از زوجین تمایلی به صحبت کردن نداشته باشند و کم حرف شوند. یکی دیگر از دلایل کم حرفی مشکلات مربوط به شغل می باشد. مشکلاتی مانند بیکاری، شرایط سخت شغلی، نداشتن امنیت شغلی و ... از جمله مسائلی هستند که باعث انزوا و کم حرف شدن افراد می شود. درونگرایی و خجالت کشیدن، نداشتن مهارت فن بیان و اعتماد به نفس پایین از دلایل دیگر کم حرفی است. همچنین مشکلاتی مانند بیماری های جسمانی و روانی موجب کم حرف شدن و انزوای افراد می شود. معمولا افرادی که افسردگی و دیگر اختلالات روانی دارند کم حرف هستند و برای اینکه بتوانند بیشتر صحبت کنند توصیه می شود با روان شناس در ارتباط باشند تا علاوه بر درمان بیماری خود، کم حرفی را نیز درمان کنند و سعی کنند در جمع بیشتر صحبت کنند.

راهکارهای درمان کم حرفی

برای این که بتوانید در جمع دوستان یا خانواده و اطرافیان خود بیشتر صحبت کنید توصیه می شود از راهکارهایی که در ادامه گفته می شود استفاده کنید تا بتوانید کم حرفی خود را درمان کنید. یکی از دلایل اصلی کم حرفی، خجالت و ترس از مسخره شدن و پیامدهای صحبت کردن در جمع است. این نکته را در نظر داشته باشید حتی اگر تمام فنون سخنرانی را یادگرفته باشید، تا زمانی که کمرو باشید نمی توانید به خوبی صحبت کنید. بنابراین سعی کنید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و با شرکت در فعالیت های اجتماعی کمرویی خود را درمان کنید. همچنین می توانید با روان شناس متخصص در ارتباط باشید و از راهکارهایی که می دهد در جهت رفع خجالتی بودن خود استفاده کنید.

آماده کردن سوالات و جملاتی برای صحبت کردن از قبل از راهکارهای درمان کم حرفی

زمانی که قصد دارید با افراد مختلفی صحبت کنید بهتر است در ابتدا مواردی را که قرار است در ارتباط با آن صحبت کنید در ذهن خود آماده کنید. زمانی که می خواهید صحبت کنید بهتر است در ابتدا از وی تعریف کنید زیرا معمولا افراد دوست دارند مورد تمجید قرار گرفته شوند. سپس می توانید سوالی در رابطه با موضوعی که قصد صحبت در رابطه با آن را دارید بپرسید. مثلا می توانید بگویید مدل لباس زیبایی داری، از کجا خریدی؟ طرح این سوال باعث می شود زمینه ای برای صحبت کردن با مخاطبتان فراهم شود.

در ابتدا مخاطب خودتان باشید و تمرین کنید تا به درمان کم حرفی خود کمک کنید

لزومی ندارد از همان ابتدا در جمع های رسمی و غریبه صحبت کنید، اما می توانید تصور کنید که در جمعی هستید و صحبت می کنید. برای اینکه بتوانید در صحبت کردن پیشرفت کنید توصیه می شود تمرین را فراموش نکنید. می توانید روبه روی آینه بایستید و با خودتان صحبت کنید، سپس بحث را به سمت موضوع اصلی سوق دهید. سعی کنید در زمان صحبت کردن خودتان باشید و فنون لازم را در حین صحبت کردن رعایت کنید. این نکته را در نظر داشته باشد که تمریناتی که انجام می دهید متناسب با موقعیتی باشد که قصد دارید صحبت کنید. مثلا اگر می خواهید در رابطه با کنفرانس دانشگاه صحبت کنید، در زمان تمرین به موضوعات کنفرانس اشاره کنید. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که زمانی که مخاطب شما افراد واقعی قرار می گیرند نباید مضطرب شوید و دست و پای خود را گم کنید، سعی کنید نفس عمیق بکشید و آرامش خود را حفظ کنید. ممکن است این کار در ابتدا کمی دشوار باشد اما با تلاش شما امکان پذیر است.

فعالانه از ذهن خود استفاده کنید

اگر مدت زیادی از ذهن خود استفاده نکنید و روی موضوعات مختلف علمی و ادبی تمرکز نکنید، نمی توانید صحبت های خوبی داشته باشید و از واژگان مناسبی استفاده کنید. بنابراین سعی کنید در طول روز از کتاب های مختلف و فیلم های مفید استفاده کنید تا دایره واژگان تان افزایش پیدا کند. همچنین شرکت در سخنرانی ها و کارگاه های مرتبط نیز تاثیر زیادی در بهبود عملکردتان دارد.

تقویت مهارت های فن بیان از جمله راهکارهای درمان کم حرفی

یکی از دلایل کم حرفی نداشتن فن بیان مناسب می باشد. اگر احساس می کنید در مهارت های ارتباطی ضعیف هستید می توانید در دوره های فن بیان شرکت کنید. این دوره ها تاثیر زیادی در مهارت های ارتباطی دارند و بسیار مفید هستند زیرا با شرکت در دوره های فن بیان متوجه می شوید که در چه زمانی تن صدای خود را تغییر دهید، چگونه با مخاطبانتان ارتباط چشمی برقرار کنید، از چه واژگانی استفاده کنید و بسیاری از موضوعات دیگر در این دوره ها بررسی می شود. همچنین با انجام تمرین هایی خجالت و کم رویی شما کم می شود و اعتماد به نفستان افزایش پیدا می کند.

سعی کنید در جمع های گروهی کمی صحبت کنید

صحبت کردن در جمعی که آن ها یکدیگر را می شناسند اما شما در میان آن ها غریبه هستید، کمی دشوار است. در این موقعیت ها می توانید برای صحبت کردن از عبارت های کوتاهی مثل من هم با نظر شما موافقم یا خوشحال می شوم که در گروه شما باشم و اینگونه عبارت ها استفاده کنید. به تدریج از عبارت های طولانی تری استفاده کرده و بیشتر صحبت کنید. بنابراین توصیه می ِشود سکوت نکنید و با جمع آن ها همراه باشید. اگر زودتر وارد بحث شوید راحت تر می توانید صحبت کنید و نظر بدهید. لزومی ندارد از همان ابتدا صحبت رسمی داشته باشید، می توانید با پرسیدن سوال یا موافقت با نظرات، خودتان را وارد جمع آن ها کنید.

کاهش اضطراب و استرس از راهکارهای درمان کم حرفی

داشتن استرس و اضطراب باعث می شود تا افراد تمایلی به حرف زدن و حضور در جمع های دوستانه مشارکتی نداشته باشند. بنابراین با درمان استرس و اضطراب، تا حد زیادی کم حرفی آن ها نیز درمان می شود. برای اینکه بتوانید استرس و اضطراب خود را کاهش دهید، توصیه می ِشود با روان شناس متخصص در این زمینه صحبت کنید و برای درمان اقدام کنید تا علاوه بر اینکه استرس و اضطراب خود تا حد زیادی کاهش پیدا می کند، مهارت ها ارتباطی تان افزایش می یابد و برای صحبت کردن در جمع آمادگی بیشتری پیدا می کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 11 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله !
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!