به گزارش سرویس تاریخ ساعدنیوز، در این مطلب 4 تصویر بسیار دیدنی خواهید دید از 4 اتفاقی که در گوشه و کنار مختلف جهان روی داده است.
ادی آدامز عکاس برنده جایزه پولیتزر، در خیابانهای سایگون ویتنام در 1 فوریه 1968 در حال عکاسی از ویرانیهای جنگ بود.
با این باور که او شاهد اعدام معمولی یک زندانی است. از ویزور (دریچه) دوربینش نگاه کرد تا صحنه را ثبت کند. اما آنچه او به دست آورد، ترور تصادفی و ناگهانی این زندانی بود. این عکس نمادین به یکی از قدرتمندترین تصاویر جنگ ویتنام تبدیل شد. همین عکس به تقویت جنبش ضد جنگ و پایان دادن به دخالت آمریکا در جنگ کمک کرد، زیرا در تصویری وحشتناک از جنگ ویتنام و زندگی کابوسوار مردم این کشور و وسعت خشونت در حال رخ دادن را به تصویر میکشید
تصویر معروف «کودک گرسنه و کرکس» برنده جایزه پولیتزر است. این عکس مشهور به همان اندازه که به دلیل تأثیر اجتماعیاش معروف است، به خاطر مسائل اخلاقی ـ وجدانی در مورد آن و عکاسش مطرح شد تا جاییکه عکاس بر اثر فشارهای روانی ناشی از انتقادات به زندگی خود پایان داد.
کوین کارتر در سال 1993، عکاس خبرنگار آفریقای جنوبی برای عکاسی از قحطی به سودان سفر کرد. تصویر او از کودکی در حال مرگ از گرسنگی، با کرکسی که بالای سر او انتظار میکشد، نه تنها به دلیل موضوع وحشتناک باعث خشم عمومی شد، بلکه انتقادات زیادی را نسبت به عکاس، به خاطر عکاسی از کودک، به جای کمک به او، برانگیخت.
آن روز و هجومی که بعد از آن اتفاق افتاد، آنچنان کارتر را تحت فشار روحی روانی و وجدانی قرار داد تا اینکه در سال 1994 به زندگی خود پایان داد.
فرح پهلوی با نام اصلی فرح دیبا سومین و آخرین همسر محمدرضا شاه پهلوی است. محمدرضا پهلوی مردی زنباره بود و از دوران نوجوانی بدین رفتار عادت داشت. شاه پس از ازدواج با فرح دیبا که دختری بیاصل و نسب بود و به لحاظ تبار، با همسران قبلی وی تناسبی نداشت راه را برای خیانتها و هرزهگردیهای خود هموارتر دید. این وضعیت فرح را نیز به واکنش متقابل واداشت.
جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز به فرح علاقمند شده بود. کارتر در مسافرت شاه و فرح به آمریکا، چند دور با فرح رقصیده و در همان موقع میان اطرافیان فرح شایع شده که فرح به شدت مورد توجه کارتر قرار گرفته است. حتی گفته میشد که شاه به فرح مأموریت داده است تا کارتر را مجذوب خود ساخته و از او امتیازاتی به نفع استمرار حکومت پهلوی بگیرد.
بعد از این مسافرت کارتر نتوانست دوری فرح را تحمل کند و به فاصله کوتاهی به ایران آمد و مجدداً برنامههای شب نشینی و ضیافت رقص و فسق و فجور تکرار شد و رقص صمیمانه فرح با کارتر در کاخ نیاوران بر میزان شایعات افزود و در نوبت بعدی فرح به تنهایی روانهی واشنگتن گردید!
همه نزدیکان فرح با قاطعیت میگفتند فرح برای جلب حمایت کارتر از حکومت شاه دست به فداکاری زده است! فرح این گونه اعمال و رفتار ضداخلاقی را اساساً رفتارهای روشنفکرانه ارزیابی میکرد، و به همین خاطر اطرافیان فرح به منظور جلب توجه او، و اینکه نشان بدهند تا چه اندازه روشنفکر هستند! در ایجاد روابط نامشروع افراط میکردند!
آمریکا، 1957. الیزابت آکفورد از جمله اولین سیاهپوستانی که بعد از حکم دادگاه عالی آمریکا مبنی بر ممنوعیت جداسازی مدارس بین سفیدپوستان و سیاهپوستان، به مدرسه سفیدپوستان میره.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با اخبار اجتماعی روی لینک کلیک کنید