ویژه سپندارمذگان/ از تندیسهای عاشق بجا مانده از ایران باستان تا عشاق 29 بهمن تبریز که تا ابد جاودان شدند

  دوشنبه، 29 بهمن 1403
ویژه سپندارمذگان/ از تندیسهای عاشق بجا مانده از ایران باستان تا عشاق 29 بهمن تبریز که تا ابد جاودان شدند
ساعد نیوز: در ادامه به بهانه روز 29 بهمن ( روز عشق آریایی به روایتی) نگاهی داریم به تصاویر عشاق جاودان ایران زمین از زمان هخامنشی تا ...

به گزارش سرویس تاریخ ساعد نیوز، روز عشق ایرانی یا همان سپندارمذگان (سپندارمزگان) که با نام‌های اسپندگان یا اسفندگان هم شناخته می‌شود، روزی است که آن را معادل ولنتاین می‌دانند. اما با تاریخی کهن‌تر از روز ولنتاین که ویژه ایرانیان باستان بوده و این روز را به خاطر بزرگداشت زن و زمین جشن می‌گرفتند.

سپندارمذگان 1403 چه تاریخی است؟

به گزارش روزیاتو، روز عشق ایرانی 29 بهمن یا 5 اسفند؟ اگرچه هنوز اختلاف نظر‌هایی برای تاریخ این روز وجود دارد، اما تاریخ دقیق روز سپندارمذگان در ایران باستان 5 اسفند ماه بوده که در آن سال‌ها، ماه‌های سال همگی 30 روز بوده‌اند.

در تقویم جدید ایرانیان چون 6 ماه اول سال 31 روزه هستند، بنابراین برخی معتقدند باید این روز را در 29 بهمن جشن بگیرند. اما برخی هنوز نیز معتقدند اسم اسپندگان نام پنجمین روز از ماه اسفند است و باید در همان ماه نیز جشن گرفته شود. گرچه به نظر می‌رسد بیشتر ایرانیان 29 بهمن را برای تبریک گفتن این روز جشن می‌گیرند.

عموم پژوهشگران (از جمله استادان: ابراهیم پورداوود، جلیل دوستخواه، رضا مرادی غیاث آبادی و پرویز رجبی) زمان درست این جشن را 5 اسفند می‌دانند و ابداعات جدید در انتقال آن به 29 بهمن را نادرست می‌انگارند.

به بهانه 29 بهمن نگاهی داریم به عشق خفته در تندیس های بجا مانده از دوران هخامنشی. همچنین نگاهی داریم به 29 بهمن 1356، روزی که جوانان عاشق پیشه تبریز به عشق وطن و هموطنان در مقابل ظلم و ستم تا آخرین نفس ایستادند

نقش برجسته تنگ قندیل ، نزدیکی کازرون . استان فارس.
این نقش جز اولین نقش برجسته های عاشقانه جهان می‌باشد.
اینجا بهرام دوم ساسانی در حال دریافت گل از همسرش آذرآناهید است

بنای تاریخی

در ادامه چند تصویر از ابراز عشق آرایی که از دوران ایران باستان به یادگاری مانده را مشاهده میفرمایید.

تندیس عشق

روز عشق ایرانی

حکایت دیگری از عشق در 29 بهمن

مردم تبریز در 29 بهمن سال 1356 به مناسبت بزرگداشت چهلمین روز شهدای قیام 19 دی قم دست به تظاهرات زده و مدتی کنترل شهر را از دست ماموران رژیم خارج کردند، اما به دستور استاندار، ارتش وارد عمل شده و ده‌ها نفر را به شهادت و صدها نفر را زخمی نمودند و در نهایت کنترل شهر را به دست گرفتند.
این قیام باعث شیوع سنت «چهلم‌ها» در کشور ایران شد و قیام مردمی را از شهری به شهر دیگر سرایت داد و به ترتیب یزدی‌ها، شیرازی‌ها، جهرمی‌ها، کازرونی‌ها و نهایتا همه ایران به پا خاستند و در آخر منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد.
تاریخ معاصر آذربایجان، در کمتر از یک قرن دو نقش عمده در تحولات ایران ایفا نمود؛ قیام مردم تبریز در دوره استبداد صغیر و شکست محمدعلی شاه و قیام 29 بهمن 1356 علیه محمدرضا شاه که هر دو تاثیر شگرفی در روند تاریخ معاصر ایران به جا گذاشته است.

در ادامه تصاویر این عاشقانه سینه چاک وطن و هموطن را مشاهده میکنید

شهدای 29 بهمن  تبریز

برای مشاهده مطالب بیشتر درباره تاریخ ایران و جهان با گروه تاریخ ساعد نیوز همراه باشید.

6 دیدگاه

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
ایرانی
1 ماه پیش

گل گفتی مجید جان
مجید❤️
1 ماه پیش

چی رو به چی ربط میدی برادر
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها