بیوگرافی مختصر و مفید بازیگران سریال پرستاره سرزمین مادری/ نیکی کریمی، شهاب حسینی، لیلا زارع، مریم شیرازی و...

  چهارشنبه، 19 دی 1403
بیوگرافی مختصر و مفید بازیگران سریال پرستاره سرزمین مادری/ نیکی کریمی، شهاب حسینی، لیلا زارع، مریم شیرازی و...
ساعد نیوز: به بهانه بازپخش سریال سرزمین مادری نگاهی می کنیم به بیوگرافی بازیگران این سریال پرستاره با ما همراه باشید.

به گزارش سرویس هنر و رسانه ساعدنیوز، سرزمین مادری که با نام سرزمین کهن هم شناخته می‌شود یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی علیرضا طالب‌زاده است.

سید شهاب‌الدین حسینی تنکابنی در سال 1352 در تهران متولد شد؛ وی نخستین فرزند خانواده بود و دارای یک برادر و دو خواهر است.

حسینی در رشته روان‌شناسی دانشگاه تهران تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرد، اما قصد مهاجرت به کانادا باعث ناتمام ماندن تحصیلاتش شد. در سال 1374 با پریچهر قنبری ازدواج کرد و دو فرزند به نام‌های سیدمحمدامین و سیدامیرعلی دارد. کار حسینی در حوزه هنر با تئاتر دانشجویی و گویندگی در رادیو آغاز شد.

وی برای بازی در فیلم “شمعی در باد” و “رستگاری در هشت و بیست دقیقه” نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنوارهٔ فیلم فجر شد. در سال 1387 با بازی در فیلم “سوپر استار” جایزهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنوارهٔ فیلم فجر را دریافت کرد.

محسن تنابنده در تاریخ 26 فروردین 1354 در تهران به دنیا آمد. او سه برادر و سه خواهر دارد. محسن تنابنده بازیگری را با بازی در تئاتر شروع کرد.

محسن تنابنده در سال 1388 برای بازی در فیلم‌های “سنگ اول” و “هفت دقیقه تا پاییز” و در سال 1395 برای بازی در فیلم “فراری” جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول مرد را در جشنوارهٔ فیلم فجر دریافت کرد.

بازی او در سریال “پایتخت” در نقش نقی معمولی به خوبی در ذهن مردم به یاد مانده است. همچنین، در سریال “شاهگوش” با گریم‌های متفاوت در سه نقش ظاهر شد و در سریال “ابله” نیز نقش یک پیرزن را بازی کرد. او در فیلم “محمدرسول‌الله”، نقش ساموئل یهودی را بازی کرد و بیشتر دیالوگ‌ها را به زبان عبری اجرا می‌کرد.

آشا محرابی، از بازیگران سرزمین مادری، در تاریخ 31 مرداد 1352 در تهران به دنیا آمد. وی فرزند اسماعیل محرابی، بازیگر سینما و تلویزیون است. او دارای مدرک کارشناسی در رشته مترجمی زبان انگلیسی و کارشناسی ارشد در رشتهٔ روابط بین‌الملل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران است.

در طول تحصیلات دانشگاهی، او به کانون هنری حمید سمندریان رفت و فارغ‌التحصیل بازیگری و کارگردانی از آنجا شد. او همچنین دورهٔ فیلمنامه‌نویسی را در کلاس‌های ناصر تقوایی در آموزشگاه کارنامه گذراند و فیلمسازی را نیز در کانادا آموخت.

او در نمایش‌های مختلفی از جمله “خسیس”، “خانهٔ برنارد آلبا”، “سه خواهر”، “زیرگذر سقاخانه” و “اتوبان” نقش‌های متنوعی را ایفا کرد و درحال‌حاضر عضو انجمن بازیگران و کارگردانان خانهٔ تئاتر ایران است.

نیکی کریمی، بازیگر و فیلم‌ساز، در تاریخ 19 آبان 1350 به دنیا آمد. او به عنوان یکی از هنرمندان برجسته سینما شناخته می‌شود. بازی در شخصیت شاپرک نقش نیکی کریمی در سرزمین مادری است.

کریمی در سال 1372 جایزهٔ صدف نقره‌ای بهترین بازیگر زن ایرانی را دریافت کرد. این جایزه به خاطر بازی او در فیلم سارا در جشنواره بین‌المللی فیلم سن‌سباستین به او اهدا شد.

همچنین در بیست و یکمین دورهٔ جشنواره فیلم فجر، برای بازی در فیلم دیوانه‌ای از قفس پرید و واکنش پنجم، برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شد.

او با بهترین کارگردان های ایران از جمله داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، عباس کیارستمی، ابراهیم حاتمی‌کیا، بهروز افخمی و تهمینه میلانی همکاری کرده است. علاوه‌بر بازیگری، نیکی کریمی چندین فیلم از جمله شیفت شب و آتابای را ساخته است.

شبنم قلی‌خانی، بازیگر تئاتر و سینما، در تاریخ 19 آبان 1356 در تهران به دنیا آمد. او با بازی در نمایش آنتیگونه در تئاتر شهر تهران در سال 1376 به فعالیت بازیگری پرداخت.

او توسط شهریار بحرانی کارگردان فیلم سینمایی “مریم مقدس” به سینما معرفی شد. او در نقش مریم، مادر عیسی مسیح، در این فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخت.

شبنم قلی‌خانی در سال 2000 لیسانس طراحی صحنه را ازدانشگاه آزاد اسلامی تهران دریافت کرد و درحال‌حاضر استاد کارگردانی تئاتر در دانشگاه آزاد اسلامی تهران است.

در سال 1392 به علت کار شخصی همسرش و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته کارگردانی تئاتر به استرالیا نقل مکان کرد؛ اما به ایران بازگشت.

ترلان پروانه در نقش کودکی‌های زیور در فصل یک سریال سرزمین مادری به ایفای نقش پرداخته است. پروانه در 18 تیر 1377 در شهر شیراز به دنیا آمد و از 3 سالگی قدم به عرصه بازیگری گذاشت.

اولین جرقه‌های بازیگری با حضور در سریال “بچه‌های خیابان” به کارگردانی همایون اسعدیان در سال 1382 زده شد. او در سال 1383 با حضور در سریال‌های پرمخاطبی چون “101 راه برای ذله کردن پدر و مادرها” به کارگردانی حجت قاسم زاده اصل و “خوش غیرت” گام بلندی در دنیای بازیگری برداشت و نام خود را بیش‌از پیش بر سر زبان‌ها انداخت.

استعداد و پشتکار ترلان در سنین پایین، توجه کارگردانان مطرح سینما را به خود جلب کرد. در سال 1384 در سریال “جایزه بزرگ” به کارگردانی مهران مدیری، افتخار همکاری با این کارگردان نام آشنا را پیدا کرد. همچنین او با بازی در فیلم سینمایی “چپ دست” در سال 1385 به کارگردانی آرش معریان، رسما پا به عرصه سینما گذاشت

لیلا زارع بازیگر سینما و تلویزیون در تاریخ 21 مهر 1359 در تهران به دنیا آمد. او باوجوداینکه فارغ‌التحصیل رشته مدیریت بازرگانی است، به‌خاطر علاقه‌اش به بازیگری وارد این عرصه شد. زارع قبل‌تر تجربه عکاسی را نیز در آتلیه شخصی خود داشته است. او در دوره‌های مختلف آموزشی ازجمله نقد و بررسی فیلم و تاریخ سینما شرکت کرد و دانش و مهارت خود را در این زمینه ارتقا داد.

اولین حضور لیلا زارع در قاب تصویر، به سال 1382 و بازی در سریالی بازمی‌گردد که به‌دلیل مشکلات تولید، هرگز پخش نشد. بااین‌حال این اتفاق، مانع از درخشش او در دنیای هنر نشد. او در سال 1383 با بازی در فیلم “ما همه خوبیم” به کارگردانی محمدحسین فرحبخش، گام بلندی در عرصه بازیگری برداشت و توانایی‌های خود را به اثبات رساند.

نقش‌آفرینی لیلا زارع در فیلم “سوپر استار” در سال 1387 و همچنین هنرنمایی او در سریال “ارمغان تاریکی” در سال 1389، نقطه‌عطفی در کارنامه هنری او محسوب می‌شود. او در سریال سرزمین مادری در نقش جوانی های زیور به ایفای نقش پرداخته است.

روح‌الله حق‌گوی لسان در عرصه سینما و تلویزیون ایران به‌عنوان دستیار کارگردان شناخته می‌شود. او در سال 1393 با فعالیت در سریال “ابله” به کارگردانی کمال تبریزی و سید جمال سید حاتمی، گامی بلند در مسیر هنری خود برداشت. “ابله” سریالی کمدی و اجتماعی بود که با روایت داستانی جذاب و بازی درخشان بازیگران، مورد استقبال گسترده مخاطبان قرار گرفت و حق‌گوی لسان نیز با حضور در این سریال، سهم به‌سزایی در خلق این اثر فاخر ایفا کرد.

اولین حضور این او به‌عنوان بازیگر در نقش کودکی‌های عباس، دوست رهی، در سریال تاریخی سرزمین مادری رقم خورده است

بابک حمیدیان، بازیگر سریال سرزمین مادری، در سال 1359 در شهر تهران به دنیا آمد. او که فارغ‌التحصیل لیسانس رشته نمایش با گرایش طراحی صحنه از دانشگاه آزاد اسلامی است، علاوه‌بر بازیگری در آموزشگاه‌های آزاد نیز به تدریس فنون بازیگری می‌پردازد.

حمیدیان در سال 1378 با حضور روی صحنه تئاتر، اولین تجربه خود در این عرصه را رقم زد. نقطه‌عطف کارنامه هنری‌اش، به سال 1382 و اولین حضور او در سینما با فیلم “قدمگاه” به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور بازمی‌گردد.

“طبل بزرگ زیر پای چپ” فیلمی با مضمون جنگ ایران و عراق بود که در سال 1383 روی پرده سینما رفت. بابک در این فیلم، نقشی متفاوت را تجربه کرد و استعداد خود را در ایفای نقش‌های متنوع به نمایش گذاشت؛ اما بدون‌شک، اوج هنرنمایی حمیدیان در فیلم “هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند” بود. او با بازی درخشان خود در این فیلم، نظر منتقدان را به خود جلب کرد و نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال 1392 شد.

محمدرضا فروتن، هنرپیشه، صداپیشه، خواننده و مجری ایرانی، در تاریخ 7 دی 1347 در تهران متولد شد. او بازیگری را در سال 1373 با بازی در فیلم “هدف” آغاز کرد و سپس با بازی در فیلم‌های “مرسدس” و “اعتراض” به شهرت رسید.

فروتن به خاطر بازی در فیلم “قرمز”، جوایز سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در هفدهمین جشنواره فیلم فجر و تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دوره جشن خانه سینما را دریافت کرد.

در فیلم “قرمز”، زوج هنری فروتن و هدیه تهرانی بعد از خسرو شکیبایی و بیتا فرهی، از بهترین زوج های سینمایی ایران، دومین زوج سینمایی در تاریخ سینمای ایران بودند که برای نقش اول مرد و زن، برنده سیمرغ بلورین شدند.

جواد عزتی ابتدا در تئاتر فعالیت خود را آغاز کرد و سپس در سال 1381 اولین نقش تلویزیونی خود را ایفا کرد. وی در مجموعه‌هایی مانند “هیچ‌کس”، “کمربندها را ببندیم”، “سه دونگ، سه دونگ”، “مرد هزارچهره”، “چاردیواری” و “دردسرهای عظیم” نقش داشته است. او همچنین در سریال‌های “باغ مظفر” و “قهوه تلخ” حضور داشت و به همراه همسرش، مه‌لقا باقری، در آینه بغل نیز بازی کرد.

فیلم آینه بغل که توسط منوچهر هادی کارگردانی شده و جواد عزتی یکی از نقش‌های اصلی آن را بازی کرده است، در سه روز اول توانست به فروش یک میلیارد و دویست میلیون تومان دست یابد و رکورد فروش فیلم ساعت 5 عصر را شکسته و عزتی را به پرفروش‌ترین بازیگر سال 1396 ایران تبدیل کند.

فرشته صدر عرفایی متولد 9 تیر سال 1341 در تهران، یک بازیگر، گوینده و عروسک‌گردان است. صدرعرفایی فعالیت هنری خود را از سال 1352 با حضور در کلاس‌های تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش کودکان و نوجوانان آغاز کرد.

از سال 1362، در سینما با بازی در نمایش تلویزیونی “ببری طوفان عظیم جنگل” شروع به کار کرد و از آن زمان تاکنون در 18 مجموعه تلویزیونی و فیلم سینمایی ایرانی به عنوان گوینده و عروسک‌گردان حضور داشته است.

عرفایی در فیلم‌های مختلفی به ایفای نقش پرداخته است. همچنین، به عنوان کارگردان، 4 مجموعه تلویزیونی به نام‌های “لی لی حوضک”، “گربه جله و آقاپسر”، “عید اومد بهار اومد” و “پلیس آسمانی” را ساخته است. همچنین او همسر سابق کامبوزیا پرتوی، فیلمنامه‌نویس و کارگردان، بوده است.

فرهاد قائمیان علاوه‌بر حضور در فصل 1، جزو بازیگران فصل دوم سرزمین مادری نیز است. قائمیان در تاریخ 15 اسفند 1344 در اردبیل به دنیا آمد. او فعالیت هنری خود را از سال 1370 با بازی در فیلم‌های کوتاه آغاز کرد و با فیلم “دمرل” به کارگردانی یدالله صمدی وارد صنعت سینما شد.

سپس در سال 1379 به فعالیت در تلویزیون پرداخت و در حوزه‌های مختلفی مانند بازیگری، تهیه‌کنندگی، مدیریت تولید و طراحی صحنه و لباس مشغول شد.

در سال 1380، منتقدان سینما وی را برای بازی در فیلم “قارچ سمی” به کارگردانی ملاقلی پور، جزو ده بازیگر برتر سینمای ایران معرفی کردند. همچنین، در سال 77 نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “هیوا” شد. همچنین، در سال 1401 به افتخار بازی در فیلم “غریب”، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به وی اهدا شد.

مریم شیرازی که به عنوان کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر فعالیت می‌کند در تاریخ 3 آبان 1356 در تهران به دنیا آمد.

وی در جشنواره Art in War سال 2006 در کشور هلند، با اجرای نمایش تئاتر “پیکر زن همچون میدان نبرد” به کارگردانی خود، تجربه بین‌المللی خود را در حوزه تئاتر به ثبت رساند. او تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته کارگردانی تئاتر در دانشگاه هنر و معماری تحصیلات خود را ادامه داده است.

رضا بنفشه‌خواه در تاریخ چهاردهم بهمن ماه سال 1322 در دروازه شمران تهران به دنیا آمد. پس از گرفتن دیپلم در سال 1342، وارد یک هنرکده شد و در همان سال بازی در تئاتر را آغاز کرد. اولین تجربه تلویزیونی او در فیلم “مخمصه” در سال 1362 بود و اولین فیلم سینمایی او در “شب مکافات” در سال 1363 بود.

پس از اتمام دوره‌های بازیگری، برای مدتی به عنوان آموزگار بازیگری و فن بیان و گویندگی فعالیت کرد. رضا بنفشه‌خواه بازنشسته سازمان وزارت کار و امور اجتماعی است.

او پدر بیژن بنفشه‌خواه، یکی از ستاره‌های سینما، تلویزیون و تئاتر است و همچنین برادر محمود بنفشه‌خواه یکی از هنرمندان برجسته و با استعداد ایرانی است.

رضا بنفشه‌خواه سال‌هاست که با خانم جشینه نیلچی زاده ازدواج کرده است. خانم نیلچی زاده قبلاً در کاخ جوانان اسبق مشغول به کار بوده است.

پریوش نظریه در بهمن ماه 1348 در شهر نفت‌خیز گچساران به دنیا آمد. او دارای مدرک لیسانس تئاتر از دانشگاه هنر است. پریوش نظریه دختری به نام آناهیتا دارد.

او علاوه‌بر بازیگری، به عنوان یک مستندساز و عکاس نیز فعالیت می‌کند. در دومین فیلم خود با نام “پدر”، موفق شد جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را کسب کند. در سال 1369 وارد عرصه حرفه‌ای و جدی سینما شد، اما نگاه سخت‌گیرانه‌ای که به مقوله هنر و سینما دارد، باعث شد تا برای بازی در فیلم بعدی خود پنج سال صبر کند.

با فیلم “پدر” ساختهٔ مجید مجیدی که در سال 1374 اکران شد، وی به عنوان یک چهره شاخص در سینما مطرح شد. نظریه در انتخاب نقش‌ها و فیلم‌های خود حساسیت زیادی به خرج می‌دهد که این حساسیت، او را به یک بازیگر شاخص تبدیل کرده است.

هومن سیدی در تاریخ 8 آذر 1359 در شهر رشت به دنیا آمد. او فرزند دوم خانواده بوده و دارای یک خواهر به نام هیلدا و یک برادر به نام هامون است. در سال 1385، هومن سیدی با آزاده صمدی ازدواج کرد و پس از گذشت هشت سال در سال 1392 از هم جدا شد. او بعدها دوباره ازدواج کرد و یک فرزند دارد.

هومن سیدی پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان و دریافت دیپلم گرافیک، با حضور در کلاس‌های انجمن سینمای جوان رشت و ساخت چند فیلم کوتاه، به حرفه بازیگری روی آورد. سپس به تهران رفت و در کلاس‌های بازیگری تحت مدیریت پرویز پرستویی شرکت کرد.

در دهه هشتاد، هومن سیدی در فیلم “یک تکه نان” به همراه رضا کیانیان همبازی شد و سپس در فیلم “چهارشنبه‌سوری” به کارگردانی اصغر فرهادی نقش کوتاهی ایفا کرد. همچنین، در فیلم “پابرهنه در بهشت” به کارگردانی بهرام توکلی نقش اصلی را بازی کرد. این فیلم، نخستین فیلم بلند بهرام توکلی بود و باعث شناخته شدن هومن سیدی شد. او نیز به عنوان نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن خانه سینما انتخاب شد.

سایر مطالب بخش هنر و رسانه ساعدنیوز را از دست ندهید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها