به گزارش سرویس ورزش ساعدنیوز، با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی و جمعی از مسئولان و مدیران استانی و همچنین تعدادی از استادان رشته ارتباطات کشورمان از جمله یونس شکر خواه و فریدون صدیقی آیین اختتامیه این جشنواره در تبریز برگزار شد.
یونس شکرخواه، پیشکوست عرصه رسانه در اختتامیه این جشنواره گفت: روزنامه نگاری، گفتگوی ملت با خودش است و اگر یاد بگیریم با هم گفتگو کنیم، مشکلات حل میشود.
وی با بیان اینکه ضلع اول روزنامه نگاری، خود روزنامه نگار است، اظهار کرد: روزنامه نگاری سم شیرینی است که توصیه میکنم آن را تا جرعه آخر ننوشیم.
فریدون صدیقی یکی دیگر از استادان روزنامه نگاری کشور هم به بیان اینکه کار رسانه پردهپوشی بر کمیها و کاستیها و بحرانها نیست، اظهار کرد: پاکیزهنمایی نسبت به آنچیزی که زشت است کار درستی نیست.
محمدکاظم انبارلویی، یکی دیگر پیشکسوتان عرصه ارتباطات و رسانه نیز اظهار کرد: از 100 سال پیش تاکنون مطبوعات را در کشور با مشروطه پذیرا شدیم و رکن چهارم دموکراسی است.
وی تاکید کرد: رسانه فقط اطلاع رسانی نیست بلکه مهندسی ذهن و افکار عمومی بوده و می تواند ایجاد نفرت یا رضایت کند.
وانبارلویی خاطرنشان کرد: رسانه می تواند مقاومت یک ملت را در هم بشکند یا همراه با ملت و علیه استعمار و استکبار باشد.
سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی در این مراسم با بیان اینکه کاهش 10 درصدی تلفات سوانج رانندگی در برنامه هفتم توسعه آمده است، افزود: دستیابی به این هدف، نیازمند فرهنگسازی درمیان افکارعمومی جامعه است و بازوی اصلی آن نیز رسانهها هستند.
نسرین وزیری در اختتامیه جشنواره ملی چندرسانهای جاده سبز در تبریز ادامه داد: یکهزار و 500 نقطه کم خطر و 878 نقطه پرخطر حادثه خیز در کشور شناسایی شده که 450 نقطه حادثه خیز در سال قبل و بیش از 400 نقطه نیز در سالجاری رفع شده است.
وی با بیان اینکه باید به سمت جادههای ایمن و سبز با حداقل تلفات برویم، اظهار امیدواری کرد: رویدادهایی همچون جشنواره جاده سبز همچنان مستمر باشند تا بتوانیم به هدف والای ایمنی در حمل و نقل و جادهها از طریق اصلاح کاستی ها و فرهنگ سازی برسیم.
اروجعلی علیزاده، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: استان در کریدور شرق به غرب و جاده ابریشم قرار گرفته و استانی صنعتی، کشاورزی و گردشگری است.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی، 234 کیلومتر راه مرزی با کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد، افزود: سالانه بیش از 350 میلیون تردد، 25 میلیون جابجایی بار و پنج میلیون جابجایی مسافر در طول محورهای ارتباطی استان داریم.
وی با اعلام اینکه بیش از 90 درصد جابجایی ها در استان بر روی جاده است، گفت: از نظر سخت افزاری در جاده های کشور به اندازه کافی جلو رفتیم ولی شاهد تلفات جاده ای سالانه 20 هزار نفر در کشور هستیم که هزار مورد آن مربوط به استان است.
علیزاده با بیان اینکه عامل انسانی بیشترین نقش را در بحث تصادفات جادهای دارد، خاطرنشان کرد: رسانه می تواند دغدغه و چالشهای حوزه راه و جاده را به گوشی جامعه و مردم برساند.
فرید حیدری، دبیر جشنواره جاده سبز نیز با بیان اینکه این جشنواره در سه بخش رسانهای شامل آثار مکتوب، آثار چندرسانهای و گرافیک برگزار شد، اعلام کرد: 795 اثر به جشنواره ارسال شد که بیشترین اثر مربوط به بخش چندرسانهای بود.
نفرات برتر بخش های جشنواره یاد شده به شرح ذیل بود:
بخش گرافیک: محمد مهیمنی از تهران ، بخش اینفوگرافیک: احسان احدپور ، بخش اثر قابل تقدیر: عطا آمالی ، بخش پوستر: محمدجواد پردخته ، تصویرسازی: نیلا سادات میررضایی ، کاریکاتور: محمدعلی خلجی ، اثر قابل تقدیر کاریکاتور: عاطفه یاریان ، گزارش تصویری: مینا نوعی ، بهترین تیتر: شهرام صادقزاده، بهترین خبر: زهرا عبداللهی، بهترین سرمقاله: موسی کاظمزاده ، بهترین یادداشت: مجتبی کاوه و فردین مصطفایی، اثر قابل تقدیر یادداشت: حامد مصطفایی آگاه، محمدامین خوش نیت، بهترین مصاحبه: قمر طالبی فتح آباد، اثر قابل تقدیر گزارش: طیبه شایان ، بهترین گزارش ویدئویی: مهری هاشمزاده ، بهترین پادکست: محمدچگینی ، بهترین موشن گرافی: هادی ابراهیمی، بهترین انیمیشن: ندا تنهایی مقدم، بهترین مستند: عیسی بابایی، مسعود دهنوی ، در بخش تیزر هیچ اثری شایسته تقدیر نشد.
در این جشنواره از اساتید حوزه رسانه و ارتباطات آذربایجان شرقی "محمد عزیزی راد"، روزنامهنگار، نویسنده، مدیر فرهنگی و پژوهشگر علوم ارتباطات و" یوسف اعظمی" نویسنده، شاعر، مترجم و پیشکسوت رسانه و "بهروز بهزادی" روزنامه نگار، مدیر فرهنگی و پیشکسوت رسانه، "محمدکاظم انبارلویی" روزنامهنگار، مدیر فرهنگی و پیشکسوت رسانه، تجلیل شد.
ناصر غلامی هوجقان