به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،دوران بارداری دوره ی بسیار مهمی است و رعایت نکردن راهنمایی ها و دستورالعمل های مربوط به آن، می تواند عواقب جبران ناپذیری برای مادر و کودک به دنبال داشته باشد. این دوران زمان ایده آلی است که بتوانید در آن از نظر فیزیکی و عاطفی، به خوبی از خود مراقبت کنید.
به محض اینکه متوجه شدید باردار هستید، با پزشک خانوادگی یا یک ماما تماس بگیرید تا مراقبت های پیش از تولد نوزاد را سازماندهی کند. سازماندهی زودهنگام مراقبت ها به این معنی است که مشاوره ی لازم برای داشتن بارداری سالم را درست از همان ابتدا دریافت خواهید کرد. در این صورت، فرصت کافی برای سازماندهی هر گونه سونوگرافی (ultrasound scan) و آزمایش های احتمالی مورد نیاز را هم خواهید داشت.
10 گام مهم در زمان بارداری چیست؟
- گام اول
گام اول این است که برای باردار شدن برنامه ریزی کنید.فاصله گذاری مناسب بین بارداری ها اهمیت زیادی دارد و به سلامت شما و نوزادتان کمک می کند. گاهی لازم است برنامه پیشگیری از بارداری خاصی را دنبال کنید.
- گام دوم:
اگر طبق برنامه زمان بندی خود قصد باردار شدن دارید حتما نیاز است که توسط پزشک ویزیت شوید. لازم است که پزشک در مورد شرایط و بیماری های شما و داروهایی که مصرف می کنید اطلاع کافی بدست آورد.انجام یکسری از آزمایش ها هم قبل از بارداری الزامیست. تعیین گروه خونی، آزمایش ادرار، بررسی تیروئید، قند خون، بیماری هایی مثل هپاتیت، ایدزو سیفلیس از جمله آزمایشاتی هستند که باید برای شما انجام گیرد.
شما باید راجب کلیه داروهایی که مصرف می کنید، بیماری هایی که تاکنون داشتید و یا دارید ، تعداد بارداری های قبلی و سقط هایی که داشتید و روش پیشگیری از بارداری که انجام می دادید به پزشک اطلاع دهید.
شما باید از نظر بیماری های منتقله از راه جنسی ،مثل سفلیس و ایدز معاینه و بررسی و در صورت امکان درمان شوید. در صورت ابتلا بیماری ایدز نیاز به اقدامات خاصی برای جنین شماست تا به ویروس ایدز آلوده نشود.
در صورت ابتلا به بیماری تیروئید، دیابت و فشار خون، نیاز به مراقبت خاصی در حین بارداری دارید . به همین دلیل قبل از بارداری از نظر این سه بیماری بررسی می شوید قبل از بارداری حتما باید این بیماری های شما به خوبی کنترل شوند. حین بارداری نیز باید داروهای خاصی مصرف کنید تا بیماری شما روی جنین اثر نگذارد.
درصورت وجود علایم یا سابقه بیماری های قلبی، نیاز است تا از نظر قلب و عروق نیز بررسی شوید. چون بعلت افزایش حجم مایعات بدن حین بارداری، فشار وارد شده به قلب شما افزایش می یابد.
حتما به پزشکتان در مورد مصرف سیگار، الکل و داروهای اعتیاد آور اطلاع دهید. چون روی جنین شما اثرگذار هستند و باید قبل از بارداری مصرف آنها قطع شود.
نیاز است تا قبل از بارداری یکسری از واکسن های خاص مثل کزاز را دریافت کنید.
- گام سوم
حداقل از یک ماه قبل از باردار باید روزانه ۴۰۰ میلی گرم اسید فولیک مصرف کنید. مصرف اسید فولیک مانع بروز نقایص عصبی در جنین شما می شود.
- گام چهارم
مصرف الکل، سیگار و داروهای روان گردان را قطع کنید. الکل سبب بروز سندرم الکل جنینی می شود که با نقایصی در صورت و گوش همراه است. سیگار نیز باعث تولد زودرس ، نقایص جنینی و وزن پایین هنگام تولد می شود.
- گام پنجم
از مواد سمی موجود در محیط اطراف دوری کنید. تماس با ممقدار کمی از حشره کش ها، کود ها، سم مرگ موش، مواد شیمیایی و مدفوع حیوانات )خصوصا گربه( می تواند عوارض جبران ناپذیری برای جنین شما به همراه داشته باشد.
- گام ششم
حتما وزن خود را به وزن ایده آل برسانید. چاقی احتمال ابتلا به دیابت بارداری و پراکلامپسی و فشار خون حین بارداری را در شما افزایش می دهد.
- گام هفتم
اگر مورد خشونت خانگی قرار می گیرید حتما از مراکز اجتماعی کمک بگیرید. خشونت می تواند هم به سلامت روحی و جسمی شما و هم فرزندتان آسیب برساند
- گام هشتم
حتما از پیشینه بیاری های رایج در خانواده، خصوصا خانواده درجه اول خود، اطلاع کافی داشته باشید. این بیماری ها ممکن است به فرزند شما به ارث برسد. گاهی برای پیشگیری از برخی از این بیماری ها نیاز به مشاوره ژنتیکی دارید.
- گام نهم
از سلامت روحی روانی خود مطمئن شوید. گاهی برخی از بیماری های روحی روانی ، حین بارداری و بعد از زایمان تشدید می شوند. برای مثال افراد مبتلا به افسردگی حتما باید از نظر افسردگی کنترل شوند و سپس باردار شوند، چون ریسک ابتلا به افسردگی بعد از زایمان در این افراد بیشتر است.
- گام دهم
حتما پس از بارداری مراقبت های روتین بارداری داشته باشید تا از نظر سلامت خود و جنینتان بررسی شوید. رژیم غذایی سالم داشته باشید و عادت های سالم خود را ادامه دهید.