اگر به دنبال آشتی با همسر هستید از این 10 نکته غافل نشوید + 6 راه برای آشتی و به دست آوردن دل همسر
- 10 نکته برای آشتی با همسر
- احساسات همسرتان را درک کنید
- مراقب جملات خود باشید
- مسئولیت اشتباه خود را بپذیرید
- در مورد اشتباه خود توضیح دهید اما بهانه تراشی نکنید
- پشیمانی خود را نشان دهید
- انتقاد پذیر و منعطف باشید
- از قهر و آشتی کردن درس بگیرید
- به دنبال برطرف کردن ناراحتی همسرتان باشید نه فقط آشتی کردن
- اعتماد از دست رفته را بازسازی کنید
- اگر نیاز است از مشاوره کمک بگیرید
- راه های آشتی با همسر بعد از قهر
- سخنی از مشاوران
به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، آشتی با همسر بعد از کلی دعوا برای هر کسی کار آسانی نیست. دعوا و قهر مخصوصا با همسر یکی از پرتنشترین رویدادهای زندگی میباشد که همه افراد آن را تجربه میکنند و امری گریزناپذیر است. با این حال آشتی کردن بعد از یک دعوای سخت و طولانی نیز با مشکلاتی همراه است چراکه بسیاری از افراد پیش قدم شدن برای آشتی را نشانه ضعف میدانند و در عین حال از قهر و دوری نیز عذاب میکشند.
10 نکته برای آشتی با همسر
در زندگی مشترک همه افراد مواقعی وجود دارد که زوجین از یکدیگر ناراحت می شوند. همه زوجین بحث و دعواهایی را تجربه می کنند که احتمالا منجر به قهر کردن یا عوض شدن فضای ارتباطی بین دو نفر می شود. هنگامی که همسرتان قهر کرده است یا از شما ناراحت است به احتمال زیاد می دانید که چه رفتار یا اشتباهی از شما باعث ناراحتی او شده است. شاید ترجیح بدهید که سکوت کنید تا به مرور روابط تان مانند قبل شود اما تحقیقات نشان داده است که روبرو شدن مستقیم با این مسئله معمولا بهترین راه حل است. اگر چه در ابتدا ممکن است به بحث های بیشتر یا آشفتگی تبدیل شود اما اگر شما موقعیت و زمان مناسبی برای آشتی با همسر پیدا کنید این روند اصلا سخت و ناراحت کننده نخواهد بود.
برای اینکه شما بتوانید به روابط قبلی و زندگی شاد قبل برگردید نیاز به آشتی کردن دارید. در این قسمت راهکارهای کاربردی آشتی پس از دعوا را برای شما آورده ایم. از این نکته ها برای بازسازی ارتباطات و جلوگیری از برخوردهای خشمگینانه استفاده کنید.
احساسات همسرتان را درک کنید
اگر اشتباه شما باعث آسیب رساندن به همسرتان شده است پس موقعیت را درک کنید. او به شدت از شما عصبانی است. شما در این مواقع نمی توانید از شوخی برای آشتی کردن استفاده کنید پس بی دلیل سعی نکنید. درک کنید که او چقدر از شما ناراحت است. به احساساتش احترام بگذارید و با او احساس همدلی کنید. تنها چیزی که همسرتان در مواقع قهر کردن انتظار دارد این است که احساس کند ناراحتی او برای شما قابل درک، پذیرفته شده و مورد توجه است. او نیاز دارد احساسات آسیب دیده اش را بپذیرید. شنیدن این جمله که «می توانم درک کنم چه چیزی باعث قهر کردن تو شده است و چه رفتار اشتباهی انجام داده ام» برای همسرتان بسیار عالی است. این کار باعث می شود او در مقابل آشتی کردن جبهه نگیرد و کمی آرام شود.
مراقب جملات خود باشید
اگر قصد آشتی با شوهر یا خانم خود را دارید پس باید مراقب جملات و کلمات خود باشید. شما و همسرتان وقتی با هم قهر می کنید به شدت نسبت به حرف ها و جملات یکدیگر حساس می شوید. از جملات فوق العاده عاشقانه برای همسر به جای جملات منفی استفاده کنید. در زیر برخی از جملاتی که باعث می شود اوضاع خراب تر شود را برای شما بیان کرده ایم.
به همسرتان نگویید اتفاق مهمی که نیفتاده است!
شاید برای شما مشکل آنچنان بزرگ یا مهم نباشد و یا فکر می کنید که همسرتان بیش از حد واکنش نشان داده است و نیاز به قهر کردن نبوده است. اما این موضوع به همسرتان آسیب رسانده است. پس برای او بسیار مهم است و اکنون وظیفه شما دلجویی از همسر است نه بررسی مهم یا غیر مهم بودن مشکل.
من نمی توانم این مشکل را حل کنم، خودت میدونی و ناراحتیت!
وقتی می بینید که همسرتان ناراحت است و یا با شما قهر کرده است، نگویید نمی توانم کاری کنم و نسبت به این موضوع خنثی نباشید. به دنبال راه حل برای مشکلات باشید و یا اگر خطایی از شما سر زده است آن را بپذیرید و جبران کنید.
تو منطقی نیستی
اینکه دیدگاه و نظر همسرتان با شما یکی نیست نشانه بی منطقی او نیست. شاید هر کدام از شما دیدگاه متفاوتی نسبت به موقعیت داشته باشید. اما به این معنی نیست که نسبت به ناراحتی او بگویید تو بی منطق هستی.
حرف نزدن و اجتناب از گفت و گو، کمکی به حل تعارضات و آشتی با همسر نمی کند. به دنبال کلمات و جملات تاثیر گذار برای آشتی کردن باشید.
مسئولیت اشتباه خود را بپذیرید
هنگامی که کاری را انجام می دهید که به همسرتان آسیب می رساند و یا باعث ناراحتی و قهر کردن همسرتان می شود، همیشه بهترین ایده این است که اشتباه خود را بپذیرید و پشیمانی خود را ابراز کنید. این مهم است که مسئولیت ناراحت کردن همسرتان را بپذیرید. به شریک زندگی خود نشان بدهید که می دانید اشتباه کرده اید و پشیمان هستید. جملاتتان را به گونه ای بکار نبرید که به همسرتان این احساس را بدهد که شما از روی ترحم یا دلسوزی دارید عذرخواهی می کنید.
در مورد اشتباه خود توضیح دهید اما بهانه تراشی نکنید
اگر توضیح منطقی برای اینکه چرا این کار اشتباه را انجام داده اید، دارید ارائه دهید اما اگر می دانید که هیچ دلیل منطقی برای اشتباهتان ندارید پس از بهانه تراشی دوری کنید. بهانه آوردن یعنی همان عدم مسئولیت در برابر اشتباه و قهر همسر. به عنوان مثال گفتن این جمله که من نباید سر تو داد می زدم اما واقعا عصبانی هستم و استرس دارم فقط یک بهانه است. بهانه تراشی تنها کاری که می کند این است که عذرخواهی شما را کمرنگ و خودخواهانه نشان می دهد. همچنین از اینکه اشتباه خود را گردن دیگران بیندازید نیز خودداری کنید. چون با این کار شخصیت خودتان را ضعیف جلوه داده اید.
پشیمانی خود را نشان دهید
در عذرخواهی خود و اقدام برای آشتی کردن صادق باشید. صداقت یکی از مهم ترین مهارت های زندگی مشترک است. اشتباهی را که مرتکب شده اید بپذیرید و به دنبال راهی برای جبران آن باشید. اینکه فقط بگویید بیا آشتی کنیم یا متاسفم برای اینکه ناراحت شدی کافی نیست. با دقت فکر کنید که چه کاری می توانید انجام بدهید تا اوضاع بهتر شود. اگر خودتان نمی دانید چه کاری باید انجام داد از همسرتان بپرسید چه کار کنم تا با من آشتی کنی؟ این کار باعث می شود او احساس بهتری داشته باشد. می توانید از نامه برای آشتی با همسر و بیان پشیمانی خود در نامه استفاده کنید. عذرخواهی های غیر صادقانه، حرکت ها و حرف های نمادین، وعده های الکی و … بیشتر از اینکه مفید باشند، می توانند اوضاع را بدتر کنند.
انتقاد پذیر و منعطف باشید
وقتی شریک زندگیتان با شما قهر است و شما را بخاطر رفتار اشتباه تان سرزنش می کند، حالت تدافعی نگیرید البته این کار ممکن است برای شما به شدت سخت باشد. اما اگر انعطاف پذیری را در نحوه تفکر خود گسترش بدهید و انتقادش را با پرخاشگری پاسخ ندهید. کمک بسزایی برای آشتی با شوهر مغرور یا زن مغرور می کند. سعی کنید شرایط را از منظر او ببینید. افزایش انتقاد پذیری شما باعث می شود همسرتان نیز کمی کوتاه بیاید و آرام شود.
از قهر و آشتی کردن درس بگیرید
دعوای زیاد زن و شوهر نشان از این است که نسبت به آنچه که هر بار رخ داده است درس نگرفته اند و سعی در جبران و پایان دادن به اشتباهات خود نکرده اند. ادامه یافتن تعارض ها برای یک رابطه بسیار مضر است. از کارهای اشتباه خود و همسرتان درس بگیرید تا از تکرار مکرر آنها جلوگیری شود. شناخت و درک بهتر همسرتان می تواند در بهبود روند آشتی کردن شما تاثیر گذار باشد.
به دنبال برطرف کردن ناراحتی همسرتان باشید نه فقط آشتی کردن
اگر احساس می کنید با وجود اینکه شریک زندگی تان با شما آشتی کرده است اما هنوز ناراحت است، به دنبال رفع این ناراحتی باشید. صرفا آشتی کردن کافی نیست. شما باید ناراحتی ها را نیز برطرف کنید. تعارض ها و بحث هایی که بدون پایان دادن و برطرف شدن، کنار گذاشته می شوند برای زندگی مشترک و ارتباط های سالم اصلا مناسب نیست. پس بهتر است به محض اینکه متوجه شدید هنوز این ناراحتی ها وجود دارد، آن ها را حل کنید. دریافت کمک از مشاوره خانواده برای حل ناراحتی ها می تواند بسیار مفید باشد.
اعتماد از دست رفته را بازسازی کنید
گام مهم در آشتی با همسر این است که اعتماد و باورهای قلبی از دست رفته را باز گردانید. چرا که در هر ازدواج و زندگی مشترکی اعتماد اولویت دارد. زمانی که اعتماد از دست رفته باشد بازسازی او ممکن است زمان بر باشد. ثابت قدم بودن، صبور و مهربان بودن، راه را برای اعتماد مجدد هموار می کند. به تعهدات خود عمل کنید و از اعتماد دوباره همسرتان سوء استفاده نکنید.
اگر نیاز است از مشاوره کمک بگیرید
اگر این بحث ها و قهرهای زناشویی همچنان ادامه پیدا کرده است و باعث بوجود آمدن آسیب های بزرگ در زندگی مشترک شما شده است بهتر است از مشاوره حضوری روانشناسی و یا مشاوره تلفنی استفاده کنید. اگر احساس می کنید به تنهایی نمی توانید روابط خود را ترمیم کنید و آشتی با نامزد یا همسرتان به درازا کشیده شده است، استفاده از کمک و راهنمایی مشاور و روانشناس بهترین گزینه است. مشاور به شما در شناسایی الگوهای مخرب و چگونگی برقراری ارتباط موثر کمک می کند.
راه های آشتی با همسر بعد از قهر
شاید شما نیز به دنبال راه آشتی با همسر بعد از قهر کردن او باشید ولی ندانید که چگونه با همسرتان آشتی کنید. راهکار های زیادی برای عذرخواهی از همسر و آشتی کردن با او وجود دارد. که بسیار نزدیک به هم و گاهی یکسان هستند. شما می توانید از ایده هایی که در زیر گفته شده است برای آشتی با همسر استفاده کنید.
سعی کنید سرگرمی مورد علاقه او را انجام بدهید
وقتی همسرتان با شما قهر است یکی از راه های برطرف کردن ناراحتی و ایجاد لبخند برای او این است که از سرگرمی مورد علاقه اش کمک بگیرید. مثلا فیلمی که همسرتان دوست دارد یا موزیک مورد علاقه او و یا یک بازی سرگرم کننده که باعث ایجاد هیجان و نشاط برای شما و همسرتان می شود. البته در زمانی که ناراحتی او به شدت زیاد است و آسیب جدی از اشتباه شما دیده است این راه زیاد عملی نیست.
برای او یک شاخه گل و یا هدیه کوچکی بخرید
می توانید هدیه ای را به عنوان هدیه آشتی کنان انتخاب کنید. او را به یک مکان زیبا ببرید و از او تقاضا کنید که به قهر خود پایان بدهد. هدیه دادن می تواند بسیار موثر باشد و نیاز نیست حتما هدیه گران قیمتی را بخرید. در این مواقع خریدن یک شاخه گل نیز می تواند آرامش و نشاط را به زندگی شما برگرداند.
غذای مورد علاقه همسرتان را بپزید یا او را به رستوران ببرید
برای پایان دادن به قهر شوهرتان می توانید غذای مورد علاقه اش را بپزید. وقتی او خسته از سرکار با ظاهری گرفته به خانه می آید. با دیدن میز شام می تواند این نتیجه را بگیرد که شما هنوز به فکر او هستید و می خواهید زندگی شیرینی را در کنار هم داشته باشید. همچنین اگر خانم شما ناراحت است و با شما قهر کرده او را به یک رستوران دعوت کنید و مطابق با نظر همسرتان غذا سفارش بدهید. این کار نیز به همسرتان یادآوری می کند که هنوز اولویت زندگی شماست و شما برای او وقت می گذارید.
از یک دوست به عنوان واسطه کمک بگیرید
اگر همسرتان تحت هیچ شرایطی حاضر نیست با شما حتی صحبت کند و یا صحبت های شما را گوش بدهد می توانید از یک دوست مورد اعتماد و یا یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید. البته حواستان باشد که به جز آن یک نفر دیگران از روابط خدشه دار و قهر شما و همسرتان مطلع نشوند. با او در مورد مشکلی که وجود دارد صحبت کنید و از او بخواهید همسرتان را از اینکه پشیمان هستید و به دنبال راه آشتی و جبران هستید، مطلع سازد.
از معجزه تخت خواب استفاده کنید
حواستان باشد حتی هنگامی که با همسرتان قهر هستید هرگز تختخواب خود را جدا نکنید و همچنان در کنار یکدیگر بخوابید. این کار می تواند در آرام کردن همسرتان و بهبود روابط شما کمک بسزایی کند. اگر قهر همسرتان جزئی است و امکان برقراری ارتباط با او وجود دارد، پس او را در آغوش بگیرید و در صورت تمایل همسرتان، یک شب عاشقانه را رقم بزنید.
از جملات و نامه های عاشقانه برای آشتی کردن استفاده کنید
می توانید در کنار هدیه خود از جملاتی برای آشتی با همسر خود استفاده کنید. یا حتی یک نامه برای او بنویسید و در مورد اینکه از کارهای خود پشیمان هستید صحبت کنید. از او بخواهید که به این وضعیت پایان بدهد و قهر کردن را کنار بگذارد تا با هم یک زندگی سالم و شاد را شروع کنید. در اینجا چند جمله کوتاه برای ایده گرفتن شما گذاشته ایم، می توانید در نامه خود از این جملات استفاده کنید:
من به دنبال آشتی با عشقم هستم، لطفا مرا ببخش همسر عزیزم می دانم کاری که کردم اشتباه بود. کاش قبل از اقدام به آن فکر می کردم. لطفا با من آشتی کن.
هیچ بهانه ای برای کاری که انجام دادم وجود ندارد، می دانم که اشتباه کرده ام اما به تو قول می دهم که جبران کنم لطفا با من آشتی کن. من طاقت قهر کردن تو را ندارم بهترین همسر دنیا.
روش صحبت من با تو اشتباه بود و من متوجه آسیب دیدن تو نشده ام. خواهش می کنم قلبت را از من دور نکن. به من فرصت جبران بده و قهر نکن.
سخنی از مشاوران
قهر و آشتی در زندگی مشترک یکی از موضوعات غیر قابل انکار است. هیچ زوجی وجود ندارد که حداقل یکبار طعم قهر کردن همسرش را نچشیده باشد. مسلما همه ما به دنبال یک زندگی شاد و به دور از قهر و ناراحتی هستیم. اما با توجه به اینکه همه انسان ها متفاوت از یکدیگر هستند و طرز فکر، فرهنگ و نیازهای متفاوتی دارند پس نبود ناراحتی و مشکل و اختلاف نظر در زندگی مشترک نیز غیر ممکن است. مهم این است که اجازه ندهید این ناراحتی های کوچک به یک کینه و غم و غصه بزرگ تبدیل شود. باید همان ابتدا از همسرتان عذرخواهی کنید و به فکر آشتی کردن و دلجویی از همسرتان باشید. نگذارید این موضوعات پیش پا افتاده زندگی را به کام شما و همسرتان تلخ کند.