به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،یک بارداری سالم به طور متوسط باید تا 40 هفته از آخرین دوره قاعدگی ادامه پیدا کند، اما در واقع اکثر نوزادان در زمانی بین 37 و 42 هفته بارداری به دنیا می آیند.
تعیین تاریخ زایمان تا حد زیادی به نوع زایمان شما بستگی دارد. اگر قرار است برای زایمان از روش سزارین استفاده کنید، تاریخ زایمان به دست شماست. با این حال توصیه می شود، زایمان را به هفته 39 و یا 40 بارداری موکول کنید. در هفته 40 بارداری با اطمینان خاطر می توان بیان داشت که جنین رشد کافی داشته و اندام های بدنی شکل گرفته اند. همچنین فرزند شما، به خوبی توانایی مکیدن سینه را پیدا کرده است.
چنانچه قصد دارید به روش طبیعی زایمان کنید، از هفته 37 بارداری با دقت نشانه های بدنیتان را بررسی کنید. هنگامی که طول مدت انقباضات رحم شما منظم شد و احساس کردید که نظم خاصی در دردهایتان وجود دارد، این به معنی نزدیک شدن شما به تاریخ زایمان است.
روش های تعیین زمان زایمان
متاسفانه نمی توانیم به درستی تشخیص دهیم که سلول اسپرم، دقیقا در چه تاریخی با سلول تخمک ترکیب شده و نطفه را به وجود آورده است. به همین خاطر در روش های مختلفی که برای تعیین زمان زایمان وجود دارد، به این شکل عمل می شود که نشانه ها و شرایط فیزیکی مادر یا جنین با روندی که برای زایمان در نظر داریم مقایسه شده و براساس اینکه مادر و جنین در چه مقطعی قرار دارند، راجع به تاریخ زایمان، حدسیاتی مطرح می شود.
با توجه به این مسئله، هرچه یک روش برای تعیین تاریخ زایمان از نشانه های بیشتری استفاده کند و یا محدوده کوچکتری برای تاریخ زایمان ارائه دهد، روش دقیق تری است. یکی دیگر از ملاک ها برای تعیین دقیق بودن یک روش، تعداد پاسخ های درستی است که در دفعات مختلف توسط این روش ها ایجاد شده است.
1. سونوگرافی از روش های تعیین زمان زایمان
در حال حاضر سونوگرافی شکم مادر، دقیق ترین راه برای تعیین تاریخ زایمان است. همچنین نتایج نشان می دهد که سونوگرافی در سه ماهه نخست بارداری، به نسبت سونوگرافی ماه های آینده، تاریخ دقیق تری برای زایمان تعیین می کند.
در روش سونوگرافی با اندازه گیری دور سر جنین، اندازه ساک بارداری و همچنین طول سر تا باسن جنین، می توان تشخیص داد که جنین چه سنی دارد. پس از تعیین سن جنین، می توانیم با در نظر گرفتن طول مدت یک بارداری طبیعی (37 تا 42 هفتگی)، زمان تولد نوزاد را محاسبه کنیم.
2. معاینه شکم
بررسی اندازه شکم و رحم مادر، می تواند نشان دهنده میزان رشد جنین باشد. به همین خاطر از طریق این روش می توانیم محاسبه کنیم که جنین در چه مرحله ای قرار گرفته و تا زمان تولد وی چه مدت باقی مانده است. همانطور که احتمالا شما هم متوجه شده اید، اندازه شکم به عوامل مختلفی به ویژه جثه جنین مربوط است. به همین خاطر بزرگی یا کوچکی اندازه جنین، می تواند باعث خطای پزشک در این زمینه شود.
3. بررسی ارتفاع و طول دهانه رحم
با نزدیک شدن به زمان وضع حمل، طول دهانه رحم به مرور کوچکتر از حد نرمال می شود، بر این اساس پزشک با بررسی طول دهانه رحم، می تواند زمان تقریبی تولد نوزاد را مشخص کند. همچنین ارتفاع رحم، یعنی فاصله قله رحم تا جناغ سینه، یک راه دیگر برای تشخیص سن بارداری است که در هر معاینه پزشک، مورد بررسی قرار می گیرد.
با توجه به اینکه احتمال خطای انسانی در این روش ها وجود دارد و یا ممکن است تغییرات طول دهانه رحم، به میزانی نباشد که بتوان بررسی کرد؛ ممکن است تعیین زمان زایمان با این روش ها، ایراداتی داشته باشد.
4. تعیین زمان زایمان بر اساس اولین روز از آخرین دوره عادت ماهانه
همانطور که گفته شد، تعیین تاریخ دقیق زمانی که لقاح صورت گرفته، امکان پذیر نیست. معمولا به عنوان یک تاریخ قراردادی در بین متخصصین، اولین روز از آخرین دوره سیکل ماهیانه خانم ها، به عنوان شروع تاریخ بارداری در نظر گرفته می شود. تعیین زمان بارداری (37 تا 42 هفته) نیز، با توجه به همین مبدا زمانی در نظر گرفته شده است. در نتیجه شما می توانید در خانه و به صورت شخصی با افزودن حدود 40 هفته به تاریخ شروع آخرین سیکل خود، زمان تقریبی تولد فرزندتان را تخمین بزنید. اما به این نکته توجه داشته باشید که این روش برای خانم هایی که دارای چرخه قاعدگی منظم با میانگین 28 روز هستند، کاربرد دارد.