به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، ماجرا از آنجا شروع میشود که اولین لکهها روی مبل پارچهای شما ظاهر شوند. باید اعتراف کرد که کاناپهها و مبلهای پارچهای بهدلیل راحتی و طولعمر بالا، بسیار محبوب هستند؛ اما خوب است بدانید که حتی بهترین مبلهای پارچهای هم نیاز به تمیزشدن مداوم دارند. شاید بپرسید که چرا تمیزکردن مبل پارچهای تا این حد، مهم است.
برای پاسخ به این سؤال، به لکههای کهنه و عمیق روی مبل پارچهای خود، دقت کنید. مبلهای پارچهای، خیلی زود کثیف میشوند و بهمرور زمان، آلودگیهای روی پارچه، باعث ساییدگی الیاف روکش میشود. شاید بتوانید روکش مبل را جداکرده، بشویید یا تعویض کنید (با هزینه نسبتاً زیاد)؛ اما بهجای آن، تعمیر و نگهداری مداوم، یکی از بهترین کارها است و هزینه شما را تاحد زیادی کاهش میدهد. برای این کار، بهتر است با نحوه اصولی تمیزکردن مبل پارچهای آشنا شوید. تا انتهای این مقاله در سایت سایا دکور با ما همراه باشید.
کلید اصلی مقابله با انواع لکه و کثیفی مبل پارچهای، تمیزکردن بهموقع است. پس از مشاهده اولین لکه، باید خیلی سریع وارد عمل شوید و اورژانسی نظافت کنید. هرچقدر سریعتر عملیات تمیزکردن را شروع کنید، شانس این را خواهید داشت که لکههای سرسختتری را بتوانید از بین ببرید؛ اما اگر دیر اقدام کنید، به مواد لکهزا فرصت دادهاید که به بافت مبل نفوذ کنند و قویتر شوند. با این حال، اصلاً جای نگرانی نیست. در اولین فرصت، کثیفیها را با کارهایی که در ادامه اشاره میکنیم کاملاً پاک کرده و مبل را تمیز کنید.
کار خود را با برس کشیدن و جاروبرقی شروع کنید. اگر اقدام به خرید مبل راحتی یا خرید مبل چستر کردهاید، بهتر است به نظافت آنها با برس، توجه کنید. برس کشیدن، هرگونه مواد جامد یا نیمهجامد را از سطح مبل، پاک میکند. از جاروبرقی هم میتوانید برای جمع کردن زبالههای ریز از سطح مبل، کمک بگیرید. قبل از استفاده از جاروبرقی، اگر روی روکش مبل، موادغذایی خشک شده است، آن را با برس سفت، شل کرده و مثل مسواکزدن از روی مبل حذف کنید. در این مرحله دقت کنید که هرگز از پارچه خیس برای پاک کردن لکه استفاده نکنید؛ زیرا فقط زحمت شما را چندبرابر میکند.
هنگام خرید مبل حواستان باشد که با پارچه آن آشنا شوید. معمولاً برای هر نوع پارچه، نحوه اصولی تمیزکردن همان پارچه، آموزش داده شده است. برای این کار، از تعدادی کد برای معرفی روش تمیزکردن استفاده میکنند. این کدها را یاد بگیرید تا بتوانید با مطالعه برچسب پارچه، نحوه تمیزکردن آن را بفهمید و بدانید برای هرمبلی، باید از چه ماده شویندهای استفاده کرد. این کدها عبارتاند از:
W: فقط از موادشوینده مبتنی بر آب استفاده کنید
S/W: استفاده از پاککنندهها و حلالهای برپایه آب، بلامانع است
S: برای تمیزکردن اصولی مبل پارچهای، از حلالهای قدرتمند استفاده کنید
X: فقط استفاده از خلأ برای نظافت توصیه میشود
پس از آنکه که برچسب راهنما را خواندید و متوجه شدید که باید از چه پاککنندهای استفاده کنید، زمان مبارزه با لکهها آغاز شده است. لکههای آب یا غذا، آسانترین نوع لکه هستند؛ اما دنیای لکهها خیلی بزرگتر از چیزی است که فکر میکند. پس از نظافت کامل لکهها، برای نظافت و شستشوی مبل پارچهای، آماده خواهید شد.
در این مرحله، مبل خود را با مواد شوینده طبیعی مثل جوش شیرین یا مواد شیمیایی مثل شامپو پارچه شستشو دهید. در استفاده از مواد شوینده دقت کنید که ماده موردنظر مطابق با راهنمای روی برچسب مبل باشد. شستشو را تا زمانی ادامه دهید که مطمئن شوید هیچگونه لکه و کثیفی روی مبل باقی نمانده است. سعی کنید زمان شستشو را بیش از حد طولانی نکنید. همچنین استفاده از مواد شوینده با آنزیم های قوی، توصیه نمیشود.
پس از شستشوی مبل، آن را در هوای آزاد قرار دهید تا به آرامی رطوبت خود را از دست بدهد و کاملاً خشک شود. حواستان باشد که مبل را نباید در معرض مستقیم نور آفتاب قرار دهید. این کار میتواند باعث کم شدن کیفیت رنگ و بافت پارچه مبل شود.
با چی مبل رو تمیز کنیم؟ برای تمیز کردن مبل در منزل، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که هر کدام ویژگیها و مزایای خود را دارند. از جمله این روشها میتوان به استفاده از کربنات، فوم، خشک شویی و استخراج حرارت با بخار اشاره کرد.
استفاده از کربنات: این روش با استفاده از محلولهای تمیز کننده کربناته، آلودگی و کثیفی را از داخل الیاف مبل حذف میکند. با این روش، مبل به شکلی طبیعی تمیز میشود و زمان تمیز کردن نیز کمتر از چند ساعت است.
استفاده از فوم: این روش به وسیله مالیدن محلول فوم به صورت دستی روی مبل، باعث حذف لکهها و آلودگیهای مختلف میشود. این روش باعث تمیز شدن مبل و بهبود بوی آن میشود و همچنین احتمال آسیب به کف کمتر است.
استفاده از خشک شویی: در این روش از پودر پاک کننده شیمیایی بر روی مبل پاشیده میشود و سپس آلودگیها را از بین میبرد. این روش بدون استفاده از آب انجام میشود که مناسب برای مبلهای چوبی نیز میباشد.
استخراج حرارت با بخار: این روش با استفاده از بخار با دمای بالا، گرد و غبار و آلودگیهای دیگر را از مبل حذف میکند. این روش موثر و اقتصادی است و به مبل انقباض کمتری وارد میکند.
هر کدام از این روشها مزایا و محدودیتهای خود را دارند، بنابراین قبل از انتخاب، بهتر است نیازها و ویژگیهای مبل خود را در نظر بگیرید تا بهترین روش را برای شستشوی مبل در منزل انتخاب کنید.
مواد شوینده طبیعی، یکی از بهترین روشها برای از بین بردن لکه و کثیفی از مبل پارچهای هستند. اگر بهتازگی اقدام به خرید مبل مدرن یا خرید مبل چستر کردهاید؛ پیشنهاد میکنیم برای تمیز کردن لکههای روی پارچه مبل، از مواد شوینده طبیعی استفاده کنید. یکی از بهترین مواد شوینده برای این کار، جوش شیرین است. مقداری جوش شیرین را با آب حل کرده و بهصورت خمیر درآورید. خمیر را روی ناحیه آلوده مبل گذاشته و کمی صبر کنید تا کاملاً خشک شود. سپس مواد خشک شده را با برس از پارچه جدا کرده و با جاروبرقی تمیز کنید. علاوهبر جوش شیرین، سرکه نیز برای تمیز کردن مبل پارچهای، کاربرد دارد. به نسبت مساوری، سرکه و آب را با هم ترکیب کرده و از آن برای تمیزکردن مبل پارچهای استفاده کنید. سرکه بهخوبی لکهها را از بین میبرد.
شامپوها و مواد شوینده زیادی در بازار وجود دارد که میتوانید با کمک آنها، مبل پارچهای خود را کاملاً تمیز کنید. قبل از استفاده از هرنوع ماده شوینده، آن را روی پارچهای کم اهمیت، امتحان کنید. از جمله بهترین مواد شوینده شیمیایی، میتوان به شامپو فرشها، ژلهای لکهبر و اسپریهای تمیزکننده اشاره کرد. علاوهبراین، برخی صابونها نیز برای شستشو مبل مناسب هستند. بهترین کار این است که نظافت مبل پارچهای را به قالیشوییها بسپاریم تا بهصورت حرفهای کار شستشو را انجام دهند.
آیا میدانستید میتوانید بدون استفاده از آب، مبل پارچهای خود را مثل روز اول تمیز کنید؟ این روش، در مواقعی که با مشکل آب مواجه هستید، بسیار مناسب است. برای این کار، به پارچههای مخصوص خشکشویی نیاز دارید. این پارچهها را تهیه کنید و روی ناحیه آلوده بکشید. این کار را تکرار کنید تا لکه کاملاً برطرف شود. برای تأثیر گرفتن بهتر، با سشوار ناحیه موردنظر را گرم کنید. یکی دیگر از روشها هم استفاده از جوش شیرین است که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم.