6 روش نگهداری مواد غذایی در خانه متناسب نوع مواد غذایی

  سه شنبه، 24 آبان 1401   زمان مطالعه 11 دقیقه
6 روش نگهداری مواد غذایی در خانه متناسب نوع مواد غذایی
آیا تا به حال فکر کرده اید روش های نگهداری از موادغذایی به طور مستقیم بر کیفیت غذا تأثیر می‌گذارد؟ آشنایی با بهترین روش‌ها و محیط ها برای نگهداری از خوراکی‌ها در منزل با توجه به نوع مواد غذایی، دورریز آن‌ها را تا حد زیادی کم کرده و از اسراف جلوگیری می‌کند. در ادامه ساعدنیوز به چگونگی نگهداری مواد غذایی متناسب با نوع آن ها میپردازیم همراه ما باشید

نحوه نگهداری از مواد غذایی بسته به عوامل مختلف متفاوت است؛ به این معنی که همه میوه ها و سبزیجات را نمی توان به یک روش خاص نگهداری کرد. به عنوان مثال، بعضی ها را باید درون یخچال نگه داشت و برخی را روی طاقچه! بعضی از آن ها را نباید در نزدیکی بقیه قرار داد. جنسی که مواد خوراکی را با آن بسته بندی می کنیم نیز بسیار مهم است، زیرا ممکن است بعضی از خوراکی ها با یک جنس بسته بندی مانند پلاستیک، سازگاری نداشته باشند و طی برخی واکنش های شیمیایی موادی تولید شود که برای سلامتی انسان خطرناک باشد. در این محتوا به معرفی بهترین مکان ها و روش های نگهداری از خوراکی ها در منزل با توجه به نوع خوراکی می پردازیم. با ما همراه باشید.

هدف از نگهداری مواد غذایی

اگر از آن دسته افرادید که پس از خرید مواد غذایی، پلاستیک دور بسته بندی را می کنند و آن را در یخچال می اندازند تا روزی از آن استفاده کنند، احتمالا با غذاهای کپک زده زیادی روبه رو شده اید. روش های فیزیکی نگهداری مواد غذایی فواید زیادی دارد که می توان از این موارد نام برد:

  • کاهش دورریزی مواد غذایی: اگر روش نگهداری انواع مواد غذایی را یاد بگیرید، مجبور نیستید که غذاهای فاسدشده را دور بریزید و به محیط زیست و جیب خودتان آسیب برسانید.
  • تازه ترماندن میوه ها و سبزیجات به مدت طولانی: نگهداری اصولی و درست مواد غذایی، در تازه ماندن آن ها تاثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت.
  • استفاده از میوه ها و سبزیجات فصلی در تمام طول سال: برای مثال با خشک کردن آلبالو، می توانید در فصل زمستان هم آلبالوخشکه های خوشمزه و لذیذ داشته باشید.
  • استفاده از مواد غذایی در شرایط کمپینگ و سفر: بسیاری از روش نگهداری انواع مواد غذایی نیازی به برق ندارد. به همین خاطر در شرایط قطعی برق یا کمپینگ های تابستانی و زمستانی، می توانید انواع مواد غذایی را داشته باشید.

روش های نگهداری مواد غذایی در گذشته

در گذشته که یخچال و فریزی وجود نداشت، اهمیت یافتن روش نگهداری مواد غذایی دوچندان بود و مسئله مرگ و زندگی به میان می آمد. در مناطق سردسیر، گوشت را روی یخ منجمد می کردند و در آب وهوای گرمسیر، از آفتاب برای خشک کردن مواد یاری می جستند. با گذشت زمان، مکان هایی برای یخ زدن مواد غذایی به وجود آمد که کم کم جای خود را به جعبه های یخ داد. در دهه ۱۸۰۰ پیشرفت زیادی در روش نگهداری مواد غذایی رخ داد و کم کم به این پی برده شد که هرچه مواد غذایی با سرعت بیشتری منجمد شوند، طعم بهتری خواهند داشت. البته روش های کمترشناخته شده تری مانند دفن زیر خاک یا زغال سنگ هم وجود داشت.

روش نگهداری از مواد غذایی روی اپن

روش نگهداری انواع مواد غذایی بسیار متعدد است. در واقع هر ماده غذایی عمری دارد که با نگهداری درست آن، می توان زمان بیشتری آن را نگه داشت. گاهی روی اپن و کانتر بهترین جا برای نگهداری از برخی مواد غذایی است که در ادامه ساعدنیوز به آنها میپردازد. از جمله:

  • سیر، پیاز و صدف: این مواد غذایی را نمی توان بیشتر از دو هفته در یخچال نگهداری کرد، زیرا با گذشت زمان مزه ی خود را از دست می دهند. با روش های نگهداری سیر به مدت طولانی آشنا شوید.

  • سیب زمینی، گوجه فرنگی و کدوحلوایی: شاید نگهداری از سبزیجات خارج از یخچال کمی عجیب به نظر برسد؛ اما این سبزیجات بهتر است بیرون از یخچال در محلی خشک و خنک نگهداری شوند.
  • مرکبات، خربزه، هندوانه، طالبی و موز: درست همانند سبزیجات، این مواد غذایی نیز باید بیرون از یخچال نگهداری شوند؛ اما به محض اینکه پوست آن ها کنده شد، جای آن ها درون یخچال است. برای اطلاعات بیشتر مطلب ۱۸ روش ساده و کاربردی برای نگهداری میوه به مدت طولانی را مطالعه کنید.
  • نان: نان را داخل فویل یا کیسه فریزر بپیچید تا رطوبت خود را از دست ندهد، سپس آن را درون فریزر قرار دهید. پیش از سرو نان یخ زده، آن را برای چند دقیقه درون فر بگذارید.
  • کیک و پای: کیک معمولی و کیک یخی اگر محکم درون پلاستیک پیچیده شده باشند تا ۲ هفته سالم می مانند. اما به محض بریدن کیک ۳ تا ۴ روز وقت دارید که آن را مصرف کنید. پای میوه تا ۲ روز بیرون از یخچال سالم خواهد ماند؛ اما پس از آن باید در یخچال نگهداری شود.

بهترین روش نگهداری از خوراکی ها درون کابینت

آیا می خواهید که یک انبار اضطراری برای نگهداری از مواد غذایی داشته باشید یا به دنبال کاهش ضایعات و دور ریز خوراکی هایی هستید که در خانه دارید؟ در هر صورت دانستن اصول اولیه نگهداری از مواد غذایی قطعاً می تواند برای شما مفید باشد. برخی از مواد غذایی باید همیشه درون قفسه های کابینت نگهداری شوند، از جمله:

  • خشکبار: به طور کلی خشکبار تا ۶ ماه سالم می مانند؛ اما توصیه می شود پس از باز کردن درب ظرف خشکبار، آن را در یک محیط بسته نگهداری کنید.
  • آجیل: آجیل تا حد امکان دور از هوای آزاد و در یک محیط بسته نگه داشته و هرگز قبل از مصرف پوست آن ها را جدا نکنید.

ادویه: ادویه جات باید در کابینت نگهداری شوند؛ زیرا گرما، هوا و نور همگی دشمن ادویه هستند. ادویه درشت و پودر نشده می تواند تا ۲ سال سالم بماند؛ اما ادویه خرد شده باید تا ۶ ماه بعد مصرف شود.

پوستر نگهداری مواد غذایی در کابینت

نگهداری از مواد غذایی در یخچال

اگر می خواهید در هزینه های خود صرفه جویی کنید یا دسترسی مکرر به فروشگاه های مواد غذایی ندارید، اطلاع از روش تازه نگه داشتن خوراکی هایی که در خانه دارید، بسیار مهم است. اطلاع از شرایطی که باید مواد غذایی را در آن نگهداری کنید، ضمن افزایش طول عمر آنها، برای جلوگیری از بیمار شدن بر اثر خوردن غذای فاسد نیز ضروری است. برای نگهداری مواد غذایی زیر، یخچال بهترین گزینه ممکن است:

  • لبنیات: شیر، پنیر، خامه، ماست و سایر لبنیات، باید در طبقه ی بالای یخچال قرار بگیرند. دمای این بخش از یخچال معمولاً ثابت بوده و بدین ترتیب مواد غذایی ماندگاری بیشتری دارند. در مورد ماست شرایط نگهداری ویژه ای وجود دارد که در مطلب روش صحیح نگهداری از ماست در منزل و تشخیص ماست فاسد به آن پرداخته ایم.
  • تخم مرغ: جای تخم مرغ نه بیرون یخچال است و نه درون در یخچال! در یخچال گرم ترین قسمت یخچال است، بنابراین توصیه می شود آن ها را درون شانه روی یکی از طبقات یخچال نگهداری کنید.
  • قارچ: نحوه نگهداری و بسته بندی قارچ بسیار حائز اهمیت است. پس از باز کردن بسته بندی قارچ، آن را در یک پوشش پلاستیکی محکم بپیچانید و درون یخچال قرار دهید.
  • سبزیجات: تمامی سبزیجات به جز سبزیجات خاص، بهتر است درون یخچال نگهداری شوند. سبزیجات را در کنار میوه هایی مانند سیب، کیوی، انبه و میوه های خانواده ی هلو قرار ندهید تا فاسد نشوند. با نحوه نگهداری تربچه در یخچال آشنا شوید.
  • میوه: تمامی میوه ها به جز موز، مرکبات و خانواده ی خربزه، باید در یخچال نگهداری شوند. میوه ای که پوست آن کنده شده نیز باید در یک محفظه پلاستیکی درون یخچال نگهداری شود.
  • پنیر: قبل از قرار دادن پنیر در یخچال، با چاقو سطح آن را صاف کرده و یک لایه از روی آن بردارید. سپس روی آن را با کاغذ پوستی بپوشانید. هر پنیر باید به صورت جداگانه بسته بندی شود. از قرار دادن پنیر در کیسه ی پلاستیکی خودداری کنید؛ زیرا پنیر مواد شیمیایی پلاستیک را به خود جذب می کند و برای سلامتی انسان خطرناک است. روش های مختلف نگهداری از پنیر را یاد بگیرید!
  • گوشت: گوشت باید در طبقات پایین یخچال، یعنی سردترین نقطه ی آن نگهداری شود. وقتی گوشت یخ زده خریداری می کنید، تا ۴ روز وقت دارید که یخ آن را آب کنید.
  • ماهی: پیش از آنکه ماهی را درون یخچال قرار دهید، آن را شسته و کاملاً خشک کنید؛ سپس درون یک پلاستیک یا کاغذ بپیچید. پیش از مصرف ماهی را بو کنید و اگر بوی زننده ای می داد، آن را دور بیاندازید.
  • پای: پای حاوی تخم مرغ را طوری بسته بندی کنید که مقداری هوا در محفظه آن بماند، سپس در یخچال قرار دهید.
  • سبزی خوردن: با سبزی خوردن باید مانند گل رفتار شود. ساقه سبزی های پربرگ و آبدار مانند ریحان و جعفری را در آب قرار دهید، سپس روی آن ها روکش پلاستیکی بکشید. این سبزیجات به مدت ۵ روز تازه خواهند ماند. اما آیا می دانید نحوه نگهداری بادمجان چگونه است؟ این ماده غذایی را چگونه پخته و خام نگهداریم؟

پوستر نگهداری مواد خوراکی در یخچال

نگهداری از مواد غذایی در فریزر

همچنین در ادامه ساعدنیوز آن دسته از مواد غذایی که پرکاربردند و باید در فریز نگهداری شود را بیان خواهد کرد زیرا مواد غذایی درون فریزر تا مدت ها ماندگاری دارند و سالم می مانند. ابتدا با اصول فریز کردن مواد غذایی با ترفندهای خاص آشنا شوید و سپس ادامه مطلب را مطالعه کنید:

  • گوشت: بهترین محل نگهداری گوشت خام که هنوز بسته بندی آن باز نشده، در فریزر است. گوشت گاو به مدت ۶ ماه، گوشت گوساله و مرغ به مدت ۴ ماه و سوسیس تا ۲ ماه در فریزر سالم می مانند.
  • ماهی: ماهی معمولاً ۶ ماه در فریزر دوام می آورد؛ اما برخی ماهی ها تا ۳ ماه بیشتر سالم نمی مانند. برای نتیجه ی بهتر، ماهی بدون بسته بندی را درون فریزر بگزارید تا یخ بزند، سپس آن را در آب نزدیک به یخ زدن فرو کنید و مجدداً درون فریزر بگذارید. آن قدر این کار را تکرار کنید تا یک لایه یخ دور ماهی ایجاد شود. سپس می توانید آن را در پلاستیک بپیچید و در فریزر نگهداری نمایید. یک راه ساده تر بسته بندی ماهی با فویل پلاستیکی و نگهداری در فریزر است.
  • پای و کراست پای: پای و کراست پای پخته و نپخته را در فریزر نگهداری کنید. کراست پای خام به مدت دو ماه، پای خام به مدت سه ماه و پای یا کراست پخته به مدت ۴ ماه در فریزر سالم می مانند.
  • کیک: کیک یخ نزده و نبریده را با پلاستیک و فویل روکش کنید و به مدت چندین ماه در فریزر نگهداری کنید. برای آب شدن کیک، آن را چند روز قبل از سرو به یخچال منتقل کنید.
  • قهوه: فریزر بهترین مکان برای نگهداری از دانه های قهوه است. این دانه ها در فریزر مدت بیشتری سالم مانده و مزه خود را حفظ خواهند کرد.
  • پوست مرکبات: می توانید پس از کندن پوست لیمو شیرین، لیمو ترش، گریپ فروت و پرتقال، پوست آن ها را برای مصارف مختلف در کیسه فریز ریخته و در فریزر نگهداری کنید.

نکات ایمنی و نگهداری مواد غذایی

مسمومیت غذایی اغلب توسط باکتری های ناشی از غذاهایی که به طور نادرست ذخیره، تهیه، نگهداری یا پخته شده اند ایجاد می شود . غذای آلوده به باکتری های مسمومیت غذایی ممکن است ظاهر، بو و طعم طبیعی داشته باشد. اگر غذا به درستی ذخیره نشود، باکتری های موجود در آن می توانند به سطوح خطرناکی تکثیر شوند. باکتری های مسموم کننده غذایی در منطقه خطر دمایی بین 5 تا 60 درجه سانتی گراد سریع ترین رشد و تکثیر می کنند. مهم است که مواد غذایی پرخطر را از این منطقه دمایی دور نگه دارید.

مراقب غذاهای پرخطر باشید

باکتری های مسموم کننده غذایی می توانند در برخی از انواع غذاها راحت تر از انواع دیگر رشد کرده و تکثیر شوند. غذاهای پرخطر عبارتند از:

  • گوشت خام و پخته - مانند مرغ و گوشت چرخ کرده و غذاهای حاوی آنها مانند کاسرول، کاری و لازانیا
  • محصولات لبنی - مانند کاستارد و دسرهای لبنی مانند تارت کاستارد و چیزکیک
  • تخم مرغ و محصولات تخم مرغ - مانند موس
  • کالاهای کوچک - مانند ژامبون و سالامی
  • غذاهای دریایی - مانند سالاد غذاهای دریایی، کنسرو ماهی، خورش های حاوی غذاهای دریایی و آب ماهی. میگو و ماهی.
  • برنج و ماکارونی پخته شده
  • سالادهای آماده - مانند سالاد کلم، سالاد پاستا و سالاد برنج
  • سالاد میوه آماده شده
  • غذاهای آماده – مانند ساندویچ، رول و پیتزا که حاوی هر یک از مواد غذایی بالا هستند.
  • غذاهایی که در بسته بندی ها، قوطی ها و شیشه ها عرضه می شوند، پس از باز شدن می توانند به غذاهای پرخطر تبدیل شوند و باید به درستی نگهداری شوند.

بنابراین در این محتوا آموختیم که شرایط نگهداری از خوراکی ها در منزل با توجه به نوع ماده غذایی، با یکدیگر متفاوت است و یاد گرفتیم که با رعایت نکات مهم در بسته بندی مواد غذایی، کیفیت و دوام مواد غذایی خود را تا حد زیادی افزایش دهیم.مراقب باشید که ماده ی غذایی خود را کجا نگهداری می کنید. مرکبات و موز برعکس سایر سبزیجات و میوه ها باید بیرون از یخچال نگهداری شوند؛ حتی می توانید از این میوه ها به عنوان تزئین و دکور خانه ی خود استفاده کنید. امیدوارم از محتوای خانه داری نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به خانه داری علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها