به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، تقریبا همه ما این جمله را شنیده ایم که «صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است» اما وقتی صحبت از کودک به میان می آید، این قضیه رنگ و بوی جدی تری پیدا می کند مطالعات مختلفی صورت گرفته که نشان می دهد کودکانی که صبحانه کامل می خورند در طول روز سطح توجه بیشتری داشته و به خوبی بری روی مسائل گوناگون بهتر متمرکز می شوند. از آن گذشته این دسته از کودکان در آزمون های تعیین سطح هوش و قدرت حافظه عملکرد بهتری نسبت به آنهایی که صبحانه نمی خورند، دارند.
اکنون این پرسش مطرح می شود که چرا خوردن صبحانه تا این حد از اهمیت برخوردار است؟
در پاسخ باید گفت مواد غذایی که توسط بدن جذب می شود در ادامه و بر اساس یک فرایند پیچیده به قندی به نام گلوگوز تبدیل می شود. این ترکیب غذایی نیروی لازم برای انجام فعالیت های مختلف بدن را تامین می کند و صد البته آنچه که مغز برای فکر کردن و فرماندهی بدن نیاز دارد گلوکز است. زمانی که کودک در صبح از خواب بر می خیزد گرسنه است. در واقع شکم او خالی است و باید در اولین زمان با مواد غذایی مناسب پر شود در همین حال مغز کودک برای فرماندهی بی نقص بدن در طول روز به گلوکز کافی نیاز دارد. بدون جذب این ماده مهم غذایی کودک در درک اطلاعات و مفاهیم مختلف به مشکل برخورده و حتی نمی تواند آنچه را که می بیند یا می شنود به خوبی به خاطر بسپارد.
تحقیقات زیادی در دانشگاه های مطرح دنیا از جمله دانشگاه اوهایو و هاروارد آمریکا صورت گرفته است. در یکی از این مطالعات تاثیر خوردن صبحانه بر مغز کودکان مورد مطالعه جدی قرار گرفته است. در این مطالعه حدود 40 هزار دانش آموز مقطع ابتدایی زیر نظر قرار گرفتند. پس از بررسی های مختلف مشخص شد آن دسته از دانش آموزانی که صبحانه کافی نمی خورند در طول روز و به هنگام حضور در محیط آموزشی درک به مراتب پایین تری از مفاهیم درسی داشته و حتی تعاملی با کیفیت پایین تر با معلمان خود برقرار می کنند.
در همین حال مشاهده شده که بسیاری از والدین کودک خود را بدون خوردن صبحانه راهی مدرسه می کنند و برای جبران کمبود یا بهتر بگوییم کوتاهی! مواد غذایی مختلفی را در کیف او قرار می دهند تا در خلال کلاس ها مصرف کنند اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که هیچ چیزی نمی تواند جای صبحانه و خوردن آن در ابتدای صبح را بگیرد. گذشته از زمان صرف صبحانه، آنچه که در این وعده خورده می شود نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. این که کودک چه چیزی و به چه میزان می خورد همان قدر اهمیت دارد که زمان خوردن صبحانه مهم است. خوردن مواد غذایی شیرین مانند چای شیرین صرفا برای مدتی اندک قند مورد نیاز بدن کودک را تامین می کند.
توصیه کارشناسان غذایی بر این است که کودکان در صبحانه مواد غذایی غنی از پروتین و فیبر استفاده کنند. در واقع این دسته از مواد غذایی منابع پایدار قند مورد نیاز مغز و سایر اندام های بدن کودک به شمار می آیند. براساس تحقیقات دیگری که در این زمینه صورت گرفته مشخص شده است کودکانی که در صبح از غلات به عنوان صبحانه استفاده می کند در مقایسه با سایر کودکان تا 20 درصد عملکرد بهتری در بخاطر سپردن شنیده ها و دیده ها دارند. در کل توصیه می شود که خوردن چیزی در صبحانه بهتر از نخوردن هیچ چیز است.
ایده هایی برای تهیه صبحانه سریع
کره بادام زمینی به همراه انواع نان از جمله نان کامل
تخم مرغ به همراه پنیر و نان کامل
کیک هایی که به آن مافین سبوس جو گفته می شود. این کیک ها سرشار از پتاسیم و فیبر هستند و مصرف آنها در صبح توصیه می شود.
اسموتی پرتقال و موز. تهیه این معجون خوشمزه و لذت بخش کار بسیار ساده ایست تنها باید تکه های پرتقال و موز را در ماست کم چرب ریخته و مخلوط کرد.