در هر بارداری،۳ الی ۵ درصد احتمال به دنیا آمدن کودک دارای نقص هنگام تولد وجود دارد. این حالت ریسک پس زمینه (Background risk) نامیده می شود. در این مطلب در مورد مصرف لوراتادین در بارداری و اینکه آیا استفاده از لوراتادین ممکن است خطر بروز نقایص هنگام تولد را افزایش دهد یا خیر، صحبت خواهیم کرد.
مصرف لوراتادین در بارداری
در زمان باردار بودن در صورتی که مشکلی برای مادر یا جنین ایجاد شود، پزشک درباره قرص هایی که مادر مصرف می کند سوالاتی خواهد پرسید و تمام سعی خود را بر این دارد که کمترین میزان قرص را برای خان باردار تجویز نماید، همچنین از قرصهایی تجویز می نماید که بدون ضرر باشند. زنان باردار در طول دوره بارداری قدری ضعیف می شوند و این ضعف بدنی باعث می شود تا در معرض عفونت های گوناگونی قرار گیرند، در رابطه با درمان این مشکل پزشک اقدام به تجویز داروهایی مانند لوراتادین می کند. برای آشنایی بیشتر با این دارو و مصرف آن در دوران حاملگی همراه ما باشید.
لوراتادین چیست؟
لوراتادین نوعی قرص آنتی هیستامین می باشد که تاثیر شیمیایی طبیعی هیستامین را در بدن کاهش می دهد. آنتی هیستامین تاثیرات فیزیولوژیکی هیستامین را کم می کند و باعث کاهش آلرژی می شود. پزشک معمولا این دارو را برای درمان علائمی مانند آبریزش چشم، عطسه، خارش و آبریزش بینی تجویز می کند. به علاوه لوراتادین برای کاهش خارش و جوش های پوستی نیز مناسب است.لوراتادین با نام های دیگری نیز در داروخانه ها عرضه می شود که عبارتند از:
- کلاریتین
- آلاورت
- قرص حساسیت باکتیمیسینا
- قرص مسکن حساسیت بیست و چهار ساعته کلاریتین
- قرص مسکن کهیر کلاریتین
- قرص تاویست ان دی
- لوراتادین ردیتب
- قرص مسکن بیست و چهار ساعته روز و شب ویکس
- قرص مسکن حساسیت اهم
- والیتین
- قرص کودکان آتادین
- قرص حساسیت مخصوص کودکان دایم تپ
لوراتادین و مصرف آن در حاملگی
بخاطر داشته باشید که در دوران حاملگی همیشه قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت نمایید، و از مصرف خودسرانه دارو به ویژه در این دوران بشدت پرهیز نمایید. توجه کردن به مزایای درمان و کاهش نشانه های حاملگی خیلی مهم است. درمان کردن علائم آلرژی امکان دارد باعث کاهش نشانه های آسم و مشکلات سینوسی کمک نماید. لوراتادین دارویی است که مادران باردار کمک می کند تا دیگر داروها را مصرف نکنند، درمان آلرژی باعث می شود که خواب بهتر و سلامت عاطفی بیشتری داشته باشید.
لوراتادین و خطر سقط جنین
لوراتادین به احتمال خیلی بالا باعث سقط جنین نمی شود، بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی ۱۶۱ زن حامله ای که لوراتادین را در سه ماه اول بارداری مصرف می کرده اند، مشخص شد که هیچ میزان تفاوتی در میزان سقط جنین در آنها با دیگر مادران وجود نداشته است.
استفاده از لوراتادین و نقص هنگام تولد
امکان اینکه با مصرف لوراتادین، نوزاد در زمان تولد دچار نقص باشد، ثابت نشده اما بعید نیست. مطالعات مختلفی که در این باره انجام شده مشخص کرده است که مصرف لوراتادین در دوران بارداری باعث نقص عضو در زمان تولد به ویژه هیپوسپادایاس نمی شود. هیپوسپادایاس، مشکلی است که در آن مجرای ادرار یا همان پیشابراه به جای اینکه در نوک آلت باشد، در زیر آلت تناسلی قرار بگیرد.انتظار نمی رود که مصرف لوراتادین باعث بروز مشکلاتی در دوران حاملگی شود. بر طبق تحقیقات انجام شده بر روی زنان باردار مشخص شده که هیچ فرقی در نحوه زایمان و میزان سقط یا نقص عضو بین کسانی که از این دارو استفاده می کرده اند با دیگر زنان وجود نداشته است.
لوراتادین در دوران شیر دهی
بر طبق مطالعات انجام شده کودکان شیرخواری که مادرانشان از لوراتادین استفاده می کرده اند، کمتر از یک درصد دوز دارو را از مادر دریافت کرده اند، این میزان بسیار پایین است و مشکلی برای نوزاد ایجاد نمی کند. این دارو در مقایسه با سایر آنتی هیستامین ها احتمال کمتری دارد که باعث خواب آلودگی مادر یا نوزاد شود. دوز پایین این دارو در شیر باعث می شود تا لوراتادین یکی از آنتی هیستامین های بی خطر در دوران شیر دهی باشد.
نکته پایانی
همان طور که متوجه شدید قرص لوراتادین یکی از قرص های قابل استفاده در بارداری است که عوارض خطرناکی برای مادر و جنین ایجاد نمی کند و از طرفی می تواند بسیاری از حساسیت ها را کاهش دهد. با این حال شما نمی توانید در این دوران حتی لوراتادین را بدون تجویز پزشک مصرف کنید. در طول بارداری ممکن است، سرما خوردگی، حساسیت و سرفه به سراغ شما بیاید. بنابراین برای استفاده از لوراتادین باید با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید با توجه به شرایط بارداری شما تاثیر منفی بر شما یا جنین نخواهد گذاشت.