ایران در آستانه پیک ششم کرونا / آماده‌باش مراکز درمانی در سراسر کشور

  سه شنبه، 05 بهمن 1400 ID  کد خبر 189352
ایران در آستانه پیک ششم کرونا / آماده‌باش مراکز درمانی در سراسر کشور
ساعد نیوز: دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه طبق بررسی‌های صورت گرفته، کشور در آستانه آغاز پیک ششم کرونا با سویه امیکرون است؛ در عین حال بر ضرورت اصلاح معیارهای رنگ‌بندی کرونایی شهرها، اهمیت تزریق دز سوم واکسن کرونا و الزام رعایت پروتکل‌های بهداشتی بویژه استفاده صحیح از ماسک، تاکید کرد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی با اشاره به اینکه تست کرونا از افراد دارای علائم بیمای گرفته می شود، گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته و تست های انجام شده، وضعیت بیماری تقریبا در بسیاری از استان ها به این سمت پیش می رود که امیکرون تبدیل به سویه غالب شود و این در حالی است که در برخی استان ها نیز به سویه غالب بدل شده است. به نظر می رسد بیماری در حرکت به سمتی است که در اکثر استان ها ظرف چند هفته آتی سویه غالب، اُمیکرون شود و بنابراین اکثر مبتلایان به این سویه از کرونا دچار خواهند شد. بر اساس بررسی های صورت گرفته ما در آستانه آغاز پیک ششم کرونا با سویه امیکرون هستیم.

معیار رنگ بندی کرونایی شهرها؛ نیازمند اصلاح

افزایش موارد بستری و تغییر رنگ برخی شهرها

وی با اشاره به اینکه معیارهای اعلام رنگ بندی های کرونایی شهرها هنوز اصلاح نشده است، تصریح کرد: رنگبندی ها با معیار موارد بستری بیمارستانی مشخص می شود. بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیست ها لازم است که طرح جدیدی برای ارائه رنگ بندی شهرها ارائه شود که این موضوع هنوز به جمع بندی نرسیده است. طرح جدید در ستاد ملی کرونا مطرح شده و مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی استان ها رنگ بندی آبی به زرد و در برخی دیگر رنگ بندی زرد به نارنجی بدل شده است که حاکی از افزایش تعداد موارد بستری در این استان ها است.

دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در عین حال افزود: بیشتر موارد ابتلا به امیکرون به صورت سرپایی به مراکز مراجعه می کنند؛ البته با شدت گرفتن ابتلا، تعداد موارد بستری هم در برخی بیمارستان های ریفرال رو به افزایش است؛ بنابراین به نظر می رسد باید طرحی برای رنگ بندی در نظر گرفته شود که هم موارد بستری و هم سرپایی را مدنظر قرار دهد؛ زیرا بیشتر افراد سرپایی به مراکز مراجعه می کنند و اگر تنها شاخص رنگ بندی شهرها، موارد بستری باشد، ممکن است اثر شیوع اُمیکرون به درستی در کشور مشخص نباشد.

جماعتی ادامه داد: به نظر می رسد در استان هایی که تغییر رنگ از آبی به زرد و از زرد به نارنجی داشتند، سویه غالب به اُمیکرون تبدیل شده است که علاوه بر افزایش تعداد موارد سرپایی، تعداد موارد بستری را هم افزایش می دهد.

اهمیت استفاده صحیح از ماسک

او در ادامه با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، اظهار کرد: مهم ترین عاملی که مردم می توانند آن را رعایت کنند، استفاده از ماسک است؛ البته استفاده از ماسک درست و استاندارد مدنظر ما است. اگر ماسک مناسب استفاده شود و به طور کامل روی صورت قرار گیرد می تواند تا ۳۰ درصد جلوی ابتلای بیماری را بگیرد؛ همچنین در افرادی که بیمار هستند یا با افراد مبتلا مواجهه دارند باید از ماسک های N۹۵ استفاده شود که جلوی گسترش بیماری گرفته شود.

ضرورت تزریق دُز سوم واکسن کرونا

وی همچنین با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون کرونا به ایسنا گفت: تزریق دز سوم واکسن سطح آنتی بادی های ضد ویروس را افزایش می دهد و حتی می تواند در برابر امیکرون هم اثر بسیار خوبی داشته باشد. در برخی مطالعات مشخص شده است ۸۰ درصد کسانی که سه دز واکسن تزریق کردند، اگرچه بیمار شدند اما در بیمارستان بستری نشدند و این یعنی سه دز واکسن تا ۸۰ درصد جلوی بستری شدن در بیمارستان را می گیرد؛ بنابراین توصیه ما به مردم تزریق واکسن بویژه دز سوم است.

دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ادامه صحبت هایش با تاکید بر پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و دورهمی های خانوادگی نیز گفت: حضور در فروشگاه های شلوغ، مترو، اتوبوس و... حتما باید با ماسک باشد. این موضوع باید الزامی باشد و حتی توصیه کردیم ماسک به صورت رایگان در اماکن پرتردد به صورت رایگان در اختیار افرادی که ماسک ندارند، قرار گیرد. این امر کمک می کند که گسترش بیماری کاهش یابد. بدون انجام اقدامات ذکر شده شیوع اُمیکرون خطرناک است. اگرچه بروز پیک بیماری پیش بینی می شود، اما با رعایت نکات بهداشتی، استفاده از ماسک و تزریق واکسن می توانیم امیدوار باشیم با تعداد بستری و مرگ و میر کم، از این پیک عبور کنیم.

او همچنین درباره درصد واکسیناسیون کرونا در کشور، تصریح کرد: در تزریق دو دز اول درصد خوبی داریم، ولی برای تزریق دز سوم به نظر می رسد اشتیاق مردم به تزریق واکسن کاهش یافته است و به همین دلیل هم توصیه اکید ما این است که در این فاصله کوتاه چند هفته ای که تا آغاز پیک کرونا مانده است، تزریق دز سوم افراد تکمیل شود و درصد واکسیناسیون به شرایط خوبی برسد تا کمترین عارضه افراد را تهدید کند.

روند افزایشی مراجعات کرونایی به بیمارستان ها

وی با اشاره به این که افزایش مراجعات به مراکز درمانی در حال وقوع است، تاکید کرد: در بیمارستان های مرجع کرونا تعداد مراجعین حدود دو برابر شده است و این نشان می دهد که کشور در آستانه پیک ششم است و به همین دلیل باید اقدامات عاجل از جمله گسترش واکسیناسیون صورت گیرد.

آماده باش مراکز درمانی سراسر کشور

پروتکل جدید درمانی برای مراجعان سرپایی کرونا

جماعتی درباره آمادگی بیمارستان ها برای آغاز پیک ششم بیماری، گفت: از دو هفته قبل وزارت بهداشت این آمادگی را به کلیه مراکز درمانی خود داده است که در حالت آماده باش باشند که اگر تعداد افراد بستری افزایش یافت آمادگی پذیرش بیماران و تهیه داروها را داشته باشند. کمیته علمی هم یک پروتکل درمانی پیشنهاد کرده است که اگر تعداد بستری ها افزایش یافت بتوانیم از کلینیک های سرپایی با درمان سه روزه در افرادی که نقص سیستم ایمنی، سن بالا و بیماری زمینه ای دارند، استفاده کنیم. اکنون یکی از داروهایی که در کشور برای درمان کرونا استفاده می شود رمدسیویر است که شرکت های داخلی هم در حال ساخت آن هستند. در پروتکل های دنیا ثابت شده است که درمان سه روزه با این دارو می تواند برای افراد ذکر شده در هفته اول ابتلا تا حدود بیش از ۸۰ درصد جلوی پیشرفت بیماری و بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر را بگیرد.

درگیری دستگاه تنفسی فوقانی در مواجهه با اُمیکرون

وی با اشاره به اینکه در ابتلا به سویه امیکرون کرونا بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی درگیر می شود، اظهار کرد: در مطالعات جهانی مشخص شده است که شدت این سویه از بیماری نسبت به نوع دلتا کمتر است. در واقع دلایل متعددی برای این موضوع مطرح شد که یکی از دلایل این است که درگیری سیستم تنفسی تحتانی یعنی ریه ها در نوع امیکرون کمتر است. همچنین علت دیگر ایجاد درگیری کمتر با امیکرون در افراد این است که بسیاری از افراد جوامع مختلف پیش تر به کرونا مبتلا شدند؛ بنابراین یک ایمنی ذاتی در آنها ایجاد شده است. از طرف دیگر خیلی از افراد جامعه واکسینه شدند و همین سبب شده است ایمنی نسبی در برابر امیکرون به وجود آید و همین دلایل سبب کاهش مدت زمان بستری و یا کاهش مرگ و میر شود.

او با بیان اینکه سویه امیکرون تمایل بیشتری به ایجاد درگیری در سنین پایین تر دارد، گفت: البته نمی گوییم افراد مسن درگیر نمی شوند؛ بلکه ابتلای سنین پایین، بیشتر بوده است و چون در سنین پایین سیستم ایمنی بهتر عمل می کند پس شدت بیماری هم کمتر است. البته هیچ کدام از موارد ذکر شده سبب نمی شود که از رعایت پروتکل ها و تزریق واکسن غافل شویم.

واکسیناسیون کودکان؛ مورد تایید کمیته علمی

دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا درباره واکسیناسیون کرونا برای کودکان کمتر از ۱۲ سال نیز تصریح کرد: در مطالعاتی که در آمریکا و چین انجام شده است واکسیناسیون سنین ۵ تا ۱۱ سال انجام گرفته و اثبات کردند تزریق واکسن کارا بوده و عوارض جانبی نداشته است. سازمان غذا و داروی آمریکا هم این امر را تایید کرده است. کشور چین نیز اجازه واکسیناسیون سه سال به بالا را صادر کرده است و خیلی از کشورها واکسیناسیون این سن را آغاز کردند، به عنوان مثال در آمریکا بیش از ۱۰ میلیون کودک واکسینه شدند و عارضه جدی نداشتند و تنها عارضه موضعی درد محل تزریق یا یکی دو روز تب و لرز بوده است که خیلی وقت ها بدون درمان یا با درمان معمولی بهبود یافته اند. واکسیناسیون کودکان ایرانی هم مورد تایید کمیته علمی است ولی زمان اجرای این کار به عهده وزارت بهداشت است.

تایید اثرگذاری دو واکسن برای کودکان در ایران

وی همچنین گفت: در تمام دنیا واکسیناسیون اطفال با رضایت والدین انجام می شود و سازمان بهداشت جهانی نیز تایید کرد که واکسیناسیون کودکان هم موثر است. با بازگشایی مدارس، کودکان هم در معرض ویروس قرار می گیرند و این در حالی است که شاید به درستی یک بزرگسال نتوانند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند؛ بنابراین تزریق واکسن می تواند الزامی بوده و به کاهش ابتلای کودکان کمک کند. بر اساس مطالعات صورت گرفته در کشور واکسن های سینوفارم و پاستوکووک در کودکان موثر خواهد بود. خود کشور چین مطالعات انجام شده از تزریق واکسن سینوفارم به کودکان را منتشر کرده است. این واکسن از پلتفرم غیرفعال ساخته شده است و ما در مورد تزریق واکسن با این پلتفرم به کودکان تجربه زیادی داریم و شاید خیلی جای نگرانی نباشد.

الزامات برگزاری جشنواره های فجر

دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در پایان در پاسخ به سوال ایسنا درباره برگزاری جشنواره های موسیقی، فیلم و تئاتر فجر در روزهای پیش رو، گفت: پیشنهاد ما برای فعالیت های تجمعی اعم از فروشگاه ها، کنسرت ها و... این است که در سالن هایی که تعداد افراد زیاد است، سعی کنیم فاصله فیزیکی را رعایت کنیم. همچنین رعایت پروتکل های بهداشتی الزامی است و باید در سالن ها محلول هایی با پایه الکلی وجود داشته باشد تا افراد بتوانند دست خود را با محلول شست وشو دهند. نکته بسیار مهم برای ما حفظ تهویه مناسب برای این فضاها است؛ زیرا اگر تهویه وجود نداشته باشد حتی با حرف زدن تعداد زیادی ویروس وارد هوا می شود و اگر فرد ماسک درستی هم نداشته باشد، بروز آلودگی دور از انتظار نیست. با رعایت نکات ذکر شده مشکلاتی از قبیل سرایت زایی ویروس به حداقل خود می رسد. شرط ورود به این مراکز باید انجام واکسیناسیون بوده و تنها افرادی پذیرش شوند که علائم بیماری را نداشته باشند.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
(فیلم) اشاره معنادار رهبر انقلاب به مسعود پزشکیان برای ایستادن در کنارش هنگام اقامه نماز بر پیکر اسماعیل هنیه (264 نظر) نگاهی به حال و هوای اتاق علی دایی در بیمارستان هنگام عیادت چهره های مشهور از شهریار ایران+عکس/ از خوش و بش همسر دایی با کی‌روش تا احوالپرسی فردوسی‌پور و عابدزاده (182 نظر) کاهو و نان، سهم آقازادگی فرزند رهبر معظم انقلاب از سفره غذا+عکس/ ساده زیستی ادامه دار و تمام نشدنی (150 نظر) نگاهی به ماشین لامبورگینی هوش پران مهران غفوریان که همه آرزوشو دارن/آقای کمدین سوار بر هواپیمای رویاهایش😍 (74 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک میوه فروش تهرانی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ به ایشون باید گفت فرشته زمینی+عکس (64 نظر) خلاقیت منحصربفرد قنّاد تبریزی در طراحی و پخت کیک برای "مَمَّد" ها حماسه آفرید+عکس/ مغز نیست که دنیای ایده ست😍 (56 نظر) (فیلم) شوخی جالب رهبر انقلاب با نوه شهیدی که با محاسن حضرت آقا بازی می‌کرد / هر کار دلت خواست با ما کردی ... (54 نظر) خلاقیت خنده دار مرد جنوبی با طراحی آفتابه اتوماتیک حماسه آفرید+ویدئو/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (48 نظر) طرح خاص و منحصربفرد کیک تولد نبات دختر شاهرخ استخری؛ کیکی با دیزاین چهره کارتونی نبات و تزئینی چشم نواز با آبنبات های سبز رنگ +عکس (27 نظر) (فیلم) تسلط جالب رهبر معظم انقلاب به زبان عربی هنگام گفتگو با پسر اسماعیل هنیه / بَلِّغوا تَعزیَتی ... (21 نظر) نگاهی به وسایل میز آرایش سانیا سالاری، ارغوان سریال دلدادگان در اتاقش؛ از سیگار و فندک تا کِرِم و انواع لوازم آرایش+عکس (20 نظر) کیک تولد خاص و چند بعدی آیسان آقاخانی برای تولد آقا رضا گلزار با طرح ورزشی مورد علاقه اش / مبارکا باشه+عکس (17 نظر) نگاهی به خونه زندگی ساده و صمیمی رضا داوودنژاد ؛ از کیک هزار طبقه کنار همسر تا هفت سین و تِراس باصفا و دورهمی😍 (14 نظر) تمرینات سخت و طاقت فرسای جعفر غفارنژاد رقیب مازندرانی هادی چوپان+فیلم/ رقابت تنگاتنگ غول بابلسری و گرگ پارسی (14 نظر) شهاب حسینی: انقد خدا از قواره من بلندتر به من داده همین الان اگه خدا ترمز دستی رو بکشه و بگه اسنپ کار کن نه تنها طلبکار نیستم بلکه بدهکارشم (12 نظر)
تیتر امروز   
فال روزانه امروز چهارشنبه 17 مرداد ماه 1403
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 17 مرداد 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 17 مرداد ماه 1403
فال حافظ با تفسیر چهارشنبه 17 مرداد 1403 + فیلم
فال ابجد روزانه چهارشنبه 17 مرداد 1403
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 17 مرداد 1403
تغییر جنسیت پسر لیلا زارع بازیگر سریال ارمغان تاریکی/ تغییر چهره پسر خانوم بازیگر با ریش مردانه+عکس
از مدفوع نهنگ تا آب اژدر؛ غذاهای عجیب و حال بهم زنی که مردم در گذشته می‌خوردند!
ستاره سادات قطبی تصمیم به سقط جنینش گرفت! کاش بچم منو ببخشه😭+عکس
فرشته هاشمی، همسر اول رضا رویگری، کیان مختارنامه کیست؟+عکس
فوت و فن خانه‌داری؛ ترفندهای طلایی برای خشک شدن سریع و سه سوته انواع لواشک
توضیح قوه قضائیه درباره حکم شروین حاجی‌پور
طیب نیا و پورمحمدی می‌توانند گره معیشت مردم را باز کنند؟
(ویدیو) حیاط پر گل و سبزه خانه‌ی باصفای عمو‌پورنگ، داریوش فرضیایی/ چه مبلمان خوشرنگی! اصلا فکرشو میکردین عمو‌پورنگ اینقدر باسلیقه و مرتب باشه؟
(تصاویر) عجیبترین حیوانات واقعی و بامزه که شبیه نقاشی‌های کودکان هستند/فقط اون دلفین نهنگی پوزه کوتاه و قورباغه بارانی
منتخب روز   
شباهت معنادار و پُرمفهوم درب ورودی خانه رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره)+عکس/ دری آهنی و کوچک با ساده ترین و بدون تجملات ترین حالت ممکن چهره غمزده و عرض تسلیت صمیمی جمشید هاشم پور به شهاب حسینی در مراسم تشییع پدر جوانش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (فیلم) فیلمبرداری بی‌شرمانه رضا پهلوی از معاشقه دخترش لب دریا! 😳😳😳 / حاشا به غیرتت! احساسی ترین سکانس سریال عاشقانه جیران /ناصر الدین شاه: حکیم ازت میخوام ثمره این عشق رو نجات بدی قشنگترین سکانس سریال شهرزاد / فرهاد: عشق هر ناممکنی رو ممکن میکنه سکانسی فراموش نشدنی از سریال عاشقانه شهرزاد / وقتی شهرزاد و قباد برای اولین بار باهم تفاهم دارن (عکس) تصویری معنادار از تکیه رهبر انقلاب بر اسلحه هنگام سخنرانی / علی به وقت حماسه عصا به دست نمی‌گیرد ... سکانس پربازدید از سریال زخم کاری ؛ جواد عزتی و مهراوه شریفی رو در روی هم / مهراوه شریفی نیا: کِی دلت برا من تنگ میشه؟ میز عزای ساده و بدون تجملات پدر شهاب حسینی، قباد سریال شهرزاد+عکس/ روحش شاد و مسیرش پرنور شهاب حسینی: نارنگی رو باز میکنی می بینی 10 پَره طبیعت داره خودش میگه این میوه کام ده نفرو میتونه شیرین کنه+ویدئو جنجال شبانه ژیلا صادقی و نیما شعبان‌نژاد با رنگ و بوی المپیک (فیلم) اشاره معنادار رهبر انقلاب به مسعود پزشکیان برای ایستادن در کنارش هنگام اقامه نماز بر پیکر اسماعیل هنیه