به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،بلبرینگ را باید یک از مهمترین اجزاء مجموعه چرخ ها دانست. قطعه ای دوار شامل یک قطعه فلزی دایره ای، شیار و گوی هایی که درون این شیار قرار دارند. بلبرینگ صدای چرخش مجموعه چرخ و متعلقات آن را کاهش داده و موجب نرمی و تسهیل حرکت خودرو می شود. بلبرینگ ها معمولا در جاهایی به کار می روند که بار وارده به نسبت کوچک باشد. در یک بلبرینگ بار از لایه خارجی به گوی ها اعمال و از آنجا فشار به لایه داخلی منتقل می شود. با توجه به کروی بودن گوی ها، نقطه تماس آنها با لایه های درونی و بیرونی بسیار کوچک خواهد بود. در نتیجه برخلاف رولبرینگ که مانند چرخ های تانک سطح تماس زیادی دارد، می توانند بسیار نرم حرکت کنند.
نکاتی که بهتر است به آنها دقت بیشتری کنیم تا از بروز ناگهانی خرابی بلبرینگ خودرویتان تا حد امکان جلوگیری به عمل آورید:
-
1- سعی کنید بر روی دست اندازها سرعت خود را کم کنید. عبور با سرعت بالا از روی دست اندازها موجب خورد شدن بلبرینگ می شود.
- 2- در انتخاب جنس بلبرینگ دقت کافی نمایید. دارا نبودن کیفیت مناسب، می تواند یکی از علل خرابی زودتر از موعد بلبرینگ خودرویتان باشد.
- 3- توصیه می شود هر 5000 کیلومتر چرخ ها را جک بزنید و بچرخانید . اگر چرخ صدا بدهد و یا لق بزند بلبرینگ خراب شده و یا به اصطلاح بلبرینگ خرد کرده است.
علائم و نشانه های خرابی بلبرینگ
دو نشانه مهم برای اینکه ما متوجه شویم بلبرینگ ما دچار خرابی شده است، وجود دارد. یکی لرزش فرمان در هنگام رانندگی و دومین موردی که قابل اطمینان تر است، صدایی است که از چرخ به گوش می رسد که تا حدی ناهنجار و غیر متعارف بوده و یک صدای ممتد را به گوش می رساند. درواقع این صدا مانند این است که چیزی به چرخ گیر کرده و با بالا رفتن سرعت خودرو ریتم صدا هم تندتر می شود.
پس باید به این علائم توجه کنیم تا دچار مشکلات ثانویه و متاسفانه در بعضی موارد جبران ناپذیر نشویم و در صورت وجود مشکل، سریعا به مکانیک ماهر مراجعه کرده و در صورت لزوم بلبرینگ چرخ را تعویض کنیم.