به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سیستم تعلیق و جلوبندی چرخ جلو ۲۰۶ دارای ساختار مک فرسون است . این سیستم از یک طبق در زیر و یک محور چرخش بلند در بالا تشکیل شده که معمولا این محور چرخش همان کمک فنر چرخ می باشد که توسط فنر لول در بر گرفته شده است.
خرابی های جلوبندی در خودروی ۲۰۶
هر گونه ضعف در فرمان پذیری ، سروصدای اضافه هنگام فرمان گیری ، گیج شدگی خودرو ، لاستیک سایی ، لق بودن لاستیک ، کشیدن فرمان به طرفین ، انحراف به هنگام ترمزگیری ، تغییر زوایی اصلی چرخ و حتی تغییر ارتفاع خودرو به هنگام شتاب گیری(بلند شدن جلوی خودرو با گاز دادن ) می تواند از خرابی جلوبندی ریشه بگیرد.
حال به صورت تخصصی به بررسی هر کدام از این نشانه ها و قطعه مربوط به این خرابی می پردازیم.
نشانه ها و خرابی ها جلوبندی پژو ۲۰۶
قطعات جلوبندی به گونه ای عمل می کنند که هر کدام نقش دیگری را تکمیل می کنند. بنابراین خرابی هر یک موج افزایش فشار به دیگر قطعات و در نتیجه خرابی می شود. اما با هشیاری می توان به خوبی پیش از گسترش خرابی ، قطعه ی معیوب را شناسایی و تعویض کنید.
خرابی در قسمت طبق
کمک فنر و فنر از بالا به وسیله ی توپی سر کمک به اتاق(شاسی) خودرو متصل شده و چرخ از پایین توسط سیبک طبق به طبق متصل شده است ، در نتیجه خرابی قطعات مربوط به طبق به سرعت خود را در تغییر زوایای چرخ نشان می دهد. خرابی سیبک طبق موجب حرکت عرضی و وضعی چرخ به هنگام حرکت خودرو در پیچ می شود و معمولا با یک صدای خفیف تق مانند به هنگام فرمان گیری همراه است.
بوش های طبق وظیفه دارند ضمن ایجاد آزادی مورد انتظار برای حرکت در جای خود، از حرکت طبق در جهات غیر مطلوب و یا انتقال ارتعاشات طبق به اتاق جلو گیری کنند. خرابی بوش ها در مراحل اولیه موجب می شوند تا طبق در جهت طول خودرو تکان بخورد. در واقع خرابی بوش های طبق حتی در حرکت رو به جلوی خودرو نیز می تواند موجب تغییر جزئی در زاویه چرخ شود. خرابی بوش های طبق دو نشانه ی اصلی دارد : ۱) صدای تقهه به هنگام ترمز کردن با خودرو ۲) لااستیک سایی
طبق یه خودی خود یک قطعه ی فلزی بسیار سخت است که از نظر تحمل نیرو چیزی از شاسی خودرو کم ندارد. این قطعه ی فلزی نیز می تواند بر اثر برخرد با جسم سخت مانند سنگ و یا اعمال نیروی شدید ، تغییر شکل بدهد. کوچکترین تغییر شکل در طبق موجب تغییر زوایای اصلی چرخ می شود. در تغییر شکل های کوچک ، لاستیک سایی و در تغییر شکل های شدید موجب کشیدن فرمان به طرفین به هنگام حرکت می شود.
خرابی در قسمت موج گیر
میل موج گیر در واقع یک شمش فنری از فولاد است که با سطح مقطع دایره همانند یک میله میار دو چرخ جلو قرار دارد. این قطعه وظیفه دارد بخشی از حرکت عمودی هر چرخ را به چرخ دیگر منتقل کند. میل موج گیر به خوبی از خودرو در مقابل چپ شدن در فرمانگیری های شدید محافظت می کند.
میل موجگیر توسط بسط و لاستیک چاکدار به شاسی خودرو متصل شده و توسط رابط موج گیر به هرچرخ متصل می شود.
رابط موج گیر نیز به منظور جلوگیری از انتقال حرکات عرضی و وضعی چرخ به میل موجگیر و تنها انتقال تغییر وضعیت عمودی توسط دو سیبک موازه بین طبق و میل موجگیر قرار می گیرد.
میل موجگیر به تنهایی دچار خرابی از نوع شکستگی می شود و به هنگام شکستن علاوه بر تولید صدای بسیار شدید موجب می شود به هنگام پیچیدن خودرو به شدت گیج خورده و اتاق بر روی چرخ ها بازی کند ، اصطلاحا خودرو در داخل پیچ به سمت بیرون پیچ کشیده می شود. اگر خودروی شما به هنگام شروع حرکت و شتاب گیری تغییر ارتفاع پیدا می کند و اصطلاحا نوک بلند می کند در بسط و لاستیک چاکدار خودرو به دنبال خرابی بگردید.
اگر خودرو به هنگام پیچیدن گیج می خوردو یا با عبور یک چرخ از ناهمواری جاده ، اتاق خودرو ییکباره تغییر زاویه می دهد خرابی در رابط های موجگیر است.
خرابی در قسمت فرمان
سگ دست ، شغال دست و سیبک فرمان قطعات اصلی این بخش هستند و خرابی هر کدام موجب ایجاد تغییر در فرمان پذیری خودرو می شود. سیبک فرمان علاوه بر انتقال نیروی فرمان به لاستیک خودرو وظیفه تنظیم زاویه محوری دو چرخ نسبت به یکدیگر(TOE) را دارد . خرابی این قطعه با کشیده شدن خودرو به یک طرف ، افزایش خلاصی فرمان پذیری چرخ ها ، لاستیک سایی یک سویه و حرکت راحت تر فرمان به یک سو مشخص می شود.
خطرات ناشی از خرابی جلوبندی پژو ۲۰۶
جلوبندی خودرو هسته مرکزی تعادل و کنترل حرکت خودرو می باشد و اگر به سادگی از کنار خرابی های این بخش گذر کنیم می تواند خطر آفرین باشد.
خرابی در قسمت طبق می تواند موجب تغییر زاویه خرخ و حتی شکستگی اهرم ها و جدا شدن چرخ از خودرو شود ، خرابی بخش موجگیر می توناد پایداری خودرو را به شدت کاهش دهد و در پیچ ها خطر خارج شدن خودرو از کنترل را داشته باشد و همچنین در هنگام ترمز گیری با عدم توانایی تقسیم صحیح وزن ، کل وزن خودرو بر روی محور جلو منتقل می شود که خطر آفرین است.
بخش فرمان که خود بسیار مسئله ساز است و خرابی در این قسمت می تواند کنترل خودرو را کاملا از دست شما خارج کند.
تعمیر یا تعویض قطعات جلوبندی پژو ۲۰۶
قطعات جلوبندی معمولا توسط ابزار مخصوص و دقیقی تولید و کالیبره می شوند و تعمیر آنها فقط در شرایط اضطرار یک گزینه ی عقلانی است و در صورت امکان حتما باید تعویض صورت گیرد.
در مورد خرابی بوش های طبق نیاز به تعویض کل طبق نبوده و می توان بوش های این مجموعه را تهیه و توسط ابزار تراشکاری دقیق و پرس هیدرولیک اقدام به تعویض بوش نمود ، تعمیر سیبک در گذشته مرسوم بوده اما در خودروهای امروزی سیبک ها به گونه ای طراحی می شوند که در صورت خرابی تنها تعویض مشکل را بر طرف می کند.
انواع روش های ابداعی و یا قدیمی مانند لاتون گذاری و یا تزریق گریس و واوالین به داخل سیبک و یا پرس کردن توپی سیبک تنها یک راه حل کوتاه مدت به منظور نجات خودرو در شرایط اضطراری است
اگر جلو بندی بر اثر یک ضربه و به صورت ناگهانی به صدا افتاد سریعا اقدام به بررسی قطعات کنید زیرا که می تواند بسیار خطر آفرین باشد.