سیستم های هیدرولیک در صنایع مختلف استفاده فراوانی دارند. از آن جایی که پمپ قلب اصلی سیستم های هیدرولیک محسوب می شود، جلوگیری از بروز هر گونه مشکل و عیب یابی از آن به یک تخصص تبدیل شده است. افت فشار پمپ هیدرولیک یکی از مشکلات متداول در این قطعه صنعتی محسوب می شود. علت افت فشار پمپ هیدرولیک به دلیل نشت داخلی، پایین بودن دور محرک پمپ، انتخاب نامناسب شیر آلات و گرفتگی مسیر روغن است. شناخت این دلایل و جلوگیری از بروز آن ها می تواند باعث افزایش عمر پمپ و کاهش هزینه هایی مانند تعمیر و خرید مجدد شود. ما در این مقاله به بررسی کامل دلایل افت فشار پمپ و راه های جلوگیری از آن پرداختیم. اگر قصد دارید جلوی ضرر و زیان خرابی پمپ هیدرولیک را بگیرید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
1- نشت داخلی بیش از حد درون سیستم؛ اصلی ترین علت افت فشار
یونیت هیدرولیک دمای بسیار بالایی را تحمل می کند. این دما تا 80 درجه سلسیوس نیز بالا می رود. اگر مطابق با استاندارد نگهداری از پمپ عمل نشود، پس از مدتی قطعات داخل یونیت به دلیل افزایش دما به بیش از 80 درجه سلسیوس آسیب می بیند. با آسیب این قطعات، احتمال نشت مایع سیال در داخل سیستم به وجود می آید. پمپ، جک، هیدروموتور، شیرآلات و چک ولوها قطعاتی هستند که به مرور زمان، احتمال نشت روغن از آن ها افزایش می یابد.
تشخیص نشت بیرونی سیال بسیار آسان است و نیازی به ابزار خاصی ندارد. ولی هنگامی که نشت داخل سیستم باشد، به کمک دستگاه دماسنج مادون قرمز قابل تشخیص خواهد بود. زیرا نشتی مایع سیال علت افت فشار پمپ هیدرولیک و افزایش دما در سیستم است. گاهی اوقات به دلیل آشنا نبودن به علائم و خرابی های پمپ هیدرولیک، مشکل نشت مایع سیال آن قدر گسترده می شود که مجبور به خرید یونیت هیدرولیک جدید خواهید شد. به همین دلیل است که بررسی نحوه عملکرد پاوریونیت هیدرولیک به طور مداوم پیشنهاد می شود.
2- پایین بودن دور محرک پمپ هیدرولیک؛ علت خرابی پمپ هیدرولیک
سیستم هیدرولیک برای تامین قدرت از یک محرکه اولیه و یک پمپ تشکیل شده است. سیستم هیدرولیک دو نوع راهسازی و صنعتی دارد. محرکه اولیه در سیستم هیدرولیک صنعتی الکتروموتور و در هیدرولیک راهسازی، موتور احتراقی است. پمپ با دریافت این انرژی، سیال را در سیستم جاری می کند. حال اگر دور چرخش محرک در سیستم های هیدرولیک پایین باشد، در پمپ افت فشار رخ خواهد داد.
در صورتی که مشکل از محرکه اولیه باشد، پیشنهاد می شود از کمک یک متخصص و کارشناس برای عیب یابی سیستم استفاده کرد. البته تعمیر سیستم هیدرولیک در صورت بروز آسیب های جدی امکان پذیر نیست و باید یونیت تعویض شود. در هنگام خرید یونیت هیدرولیک dc باید توجه داشته باشید که محرک اولیه موتور الکتریکی جریان مستقیم است و به خاطر نداشتن سیستم هواخنک، یک یونیت موقت محسوب می شود.
3- انتخاب نامناسب شیرآلات هیدرولیک سیستم نسبت به دبی و فشار پمپ
هنگام خرید پاوریونیت هیدرولیک باید بر اساس فشار موردنیاز قطعات مختلف را خریداری کرد. برای مثال، خرید پمپ هیدرولیک فشار پایین برای یک سیستم صنعتی پر فشار مشکلات جدی به همراه خواهد داشت. این موضوع برای شیر آلات سیستم هیدرولیک نیز صادق است. شیر آلات باید متناسب با جریان مایع سیال (دبی) و فشار وارده بر سیستم هیدرولیک انتخاب شوند. در غیر این صوت توانایی انتقال جریان سیال را نخواهند داشت و پمپ با افت فشار مواجه خواهد شد.
به همین دلیل است که ساخت یونیت هیدرولیک نیاز به تخصص و بررسی مداوم کارشناسان در مدت زمان ساخت سیستم در کارگاه دارد. بی توجهی در انتخاب قطعات مناسب علت افت فشار پمپ هیدرولیک یا خرابی پمپ هیدرولیک پس از مدتی کوتاه محسوب می شود.

4- گرفتگی مسیر روغن و هرز شدن سر شافت پمپ
پدیده کاویتاسیون روغن هنگامی رخ می دهد که حجم روغن سیال در بخش های مختلف سیستم، بیش از مقدار لازم جمع شود. نتایج کاویتاسیون سیال برای سیستم هیدرولیک بسیار جدی است و حتی باعث ساییدگی اتصالات فلزی، آسیب به یونیت هیدرولیک و در نتیجه آلوده شدن مایع سیال به فلزات خواهد شد. کاویتاسیون به عنوان علت افت فشار پمپ هیدرولیک شناخته می شود. امکان رخ دادن این اتفاق در هر بخش از سیستم وجود دارد؛ با این حال، شایع ترین محل وقوع آن محل ورودی و قسمت مکش پمپ است. این انسداد در مسیر پمپ ها و فیلتر ها موجب بخار شدن سیالات می شود. از این رو، بازبینی فیلتر ها امری ضروری است.
تشخیص افت فشار پمپ هیدرولیک صنعتی چگونه است؟
عملکرد سیستم هیدرولیک گویای هر مشکل درون آن است. برای مثال، با وجود افت فشار، پاسخ مدار هیدرولیک بسیار کند می شود. در ابتدا عملکرد سیستم مانند حالت عادی است ولی پس از مدتی عملکرد آن کند شده یا حتی متوقف می شود. به همین دلیل با مشاهده اولین علامت شما می توانید به دنبال پاسخی برای علت افت فشار پمپ هیدرولیک باشید؛ زیرا وجود هوا در سیستم هیدرولیک باعث آسیب های جدی و حتی از کار افتادن سیستم های هیدرولیکی می شوند.
راه هایی برای جلوگیری از افت فشار پمپ هیدرولیک صنعتی
به طور کلی برای نگهداری صحیح از مایع سیال و پمپ کمک می کند تا عمر سیستم افزایش پیدا کند. با رعایت این نکات دیگر نیازی به تعمیر پمپ هیدرولیک یا تعویض آن به دلایل مختلف نخواهد بود. در ادامه به برخی از اقدامات لازم برای جلوگیری از افت فشار پمپ هیدرولیک می پردازیم:
- تنظیم فشارشکن هیدرولیک
- هواگیری پمپ هیدرولیک صنعتی
- تعویض دوره ای فیلتر های سیستم هیدرولیک
- تنظیم دمای روغن تا ۴۵ درجه سلسیوس
- استفاده از قطعات مناسب برای فشار و دبی مورد نیاز
برخی از موارد باید در هر بار استفاده بررسی شوند و برخی دیگر بسته به فشار دریافتی از سیستم هیدرولیک به طور ماهیانه نیاز به بررسی و تنظیم فشار پمپ هیدرولیک دارند.

خرید پمپ هیدرولیک صنعتی انواع برند ها در فروشگاه هیدشاپ
در این مقاله به بررسی ۴ علت افت فشار پمپ هیدرولیک صنعتی پرداختیم. شناخت عملکرد پمپ ها و سیستم های هیدرولیک صنعتی به عیب یابی یا نگهداری صحیح از آن ها کمک می کند. مهم ترین عامل آسیب به پمپ های هیدرولیک نگهداری اشتباه از روغن آن است. دمای روغن نباید بیش تر از ۴۵ درجه سلسیوس باشد در غیر این صورت روغن در بخش های مختلف رسوب می کند و باعث گرفتگی لوله ها و در نتیجه افت فشار و افزایش دما خواهد شد. به طور کل می توان گفت که همه مشکلات پمپ هیدرولیک اعم از افت فشار و افزایش دما به یکدیگر مربوط است و بر هم تاثیر می گذارند.
به همین دلیل نگهداری درست و اصولی از پمپ های هیدرولیک صنعتی، مهم ترین عامل افزایش عمر سیستم است. در فروشگاه هیدشاپ شما می توانید انواع پمپ های هیدرولیک صنعتی را تحت نظر کارشناسان در سریع ترین زمان ممکن و با کمترین قیمت بازار سفارش داده و با اطمینان تحویل بگیرید. برای خرید و تعمیر پمپ هیدرولیک وارد سایت hydshop.ir شده و برای استعلام قیمت یا مشاوره خرید با شماره 02177737189 تماس بگیرید.