همه ما خوب میدانیم که دریافت آپدیت های منظم سیستمی یکی از مواردی است که در هنگام خرید گوشی جدید به آن دقت میکنیم. برندهای مختلف گوشی همراه هر کدام طبق برنامه زمانی متفاوتی این آپدیت ها را منتشر میکنند ولی شیائومی شرکتی است که اکثریت آن را با آپدیت های تخریب گر اش می شناسند! کاربران زیادی گزارش میدهند که با آپدیت کردن گوشی خود به نسخه جدیدتر می یو آی 13 یا اندروید، گرفتار مشکلات متعددی اعم از کند شدن دستگاه یا باگ های مختلف شده اند. اما آیا این باگ ها به راستی به دلیل نصب آپدیت جدید است یا موضوع دیگری در پشت پرده پنهان است؟ و مهم تر از همه، آیا روشی برای حل مشکل هنگ کردن گوشی های شیائومی و پوکو بعد از آپدیت وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم به همه این مشکلات پاسخ کاربردی، مختصر و مفید بدهیم پس با ما همراه باشید تا یکی از پرتکرار ترین سوالات کاربران در زمینه تاثیر آپدیت در عملکرد سیستم را به زیر ذره بین ببریم.
گوشی شما مدتی است که به خوبی و بدون هیچ باگی کار میکند ولی ناگهان متوجه میشوید که با نصب آخرین آپدیت رسمی، گوشی شما عملکرد روان قبل را ندارد. چرا این موضوع اتفاق می افتد؟ یکی از دلایلی که بسیاری از ادمین ها و توسعه دهندگان به آن باور دارند این است که شیائومی بیشتر از پایدار کردن پوسته می یو آی، به دنبال سنگین کردن و اضافه کردن ویژگی های بیشتر به آن است. به همین خاطر است که گوشی شما با هر بار آپدیت سنگین تر به نظر می آید و عملکرد آن کاهش پیدا میکند. به نظر شما تاثیر آپدیت ها در عملکرد سیستمی گوشی های شیائومی به چه صورت است؟
مهم ترین دلیلی که میتوان به ان اشاره کرد، هماهنگ نبودن سخت افزار و نرم افزار است. به عنوان مثال اگر گوشی شما در سال 2020 ساخته شده و سخت افزاری مربوط به این سال دارد ولی بعد از سه سال آپدیت نرم افزاری دریافت میکنید، این به روزرسانی برای سخت افزاری سال 2020 به خوبی بهینه نشده و بیشتر برای گوشی های جدیدتر بهترین عملکرد را به ارمغان می آورد. این مورد در گوشی های اندروید به دلیل تفاوت شرکت در نرم افزار و سخت افزار بیشتر به چشم میخورد و در برندی مانند اپل کمتر با چنین چیزی روبرو هستیم. لازم است همچنین اشاره کنیم که عملکرد همه گوشیهای هوشمند به مرور زمان کاهش مییابند، و گوشیهای شیائومی مطمئناً از این واقعیت مستثنی نیستند. دلایل متعددی برای اینکه چرا این کندی رخ می دهد وجود دارد که امروز به این نکات می پردازیم.
مانند بسیاری از وسایل، حتی سخت افزار دستگاه نیز تاریخ انقضا دارد و هر چه به آن روز نزدیک تر می شوید، سخت افزار به آرامی فرسوده می شود. اما این یک روند بسیار طولانی است، بنابراین ما به ندرت متوجه چنین تغییری میشویم چرا که این تغییر پیوسته و آهسته اتفاق می افتد. بیشترین فرسودگی که در گوشی ها می بینیم مربوط به حافظه داخلی یا رم گوشی میشود. انواع دیسک ها مانند CPU و RAM تاثیر زیادی بر عملکرد دارند و وقتی بعد از مدتی شما از این هارد دیسک استفاده میکنید، شاهد کاهش عملکرد آن هستید.
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، مشکل کاهش سرعت گوشی بعد از آپدیت میتواند به دلایل متعدد رخ دهد ولی راه حل هایی وجود که فارغ از دلیل کاهش عملکرد، میتواند در بهبود سرعت و کارایی گوشی شما تاثیر گذار باشد.
طبق یک قانون نانوشته در گوشی های اندرویدی، با هر بار آپدیت جامع با حجمی بیش از یک گیگ، ریست فکتوری کردن بیشتر مشکلات هنگی گوشی را حل میکند. این موضوع به این خاطر است که وقتی گوشی خود را به حالت کارخانه باز میگردانید، گوشی شما به همان صورتی در می آید که در آپدیت آخر با آن هماهنگ شده و این یعنی باگ کمتر.
یکی از دلایل دیگری که باعث به وجود آمدن تاخیر یا کندی در سیستم شما میشود، این است که گوشی شما حتی قبل از آپدیت هم کش زیادی دارد و بعد از آپدیت این کش به حدی زیاد میشود که با پر شدن حافظه کندی عملکرد برای شما قابل توجه میشود. به عبارت دیگر گوشی شما قبل از اپدیت هم نیاز به یک ریست فکتوری داشته و شما با اپدیت کردن تیر خلاص را به آن زده اید!
یکی از مهم ترین موارد دیگری که تقریبا همه به درستی ان اعتقاد دارند این است که هر روش آپدیت در گوشی های شیائومی، تبعات متفاوتی برای گوشی دارد!
به عنوان مثال، بسیاری از کاربران گزارش میدهند که بعد از آپدیت کردن گوشی به روش OTA، دستگاه شان دچار کندی و باگ زیادی شده است. از طرف دیگر، طرفداران شیائومی عقیده دارند که تمام آپدیت های گوشی باید به صورت دستی انجام شود تا وقوع هر گونه باگ به حداقل برسد.
بنابراین حال نوبت به نظرات ارزشمند شما میرسد. تجربه شما از باگ ها و کندی گوشی های شیائومی چیست و چطور توانستید آن را حل کنید؟ همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.