علت اصلی سوراخ شدن برگ های گیاهان آپارتمانی چیست؟
نگهداری از گیاهان در محیط خانه خصوصا آپارتمان علاوه بر زیبایی، به ساکنین خانه کمک میکند تا انرژی و نشاط خود را در طول روز حفظ کنند. اما مراقبت از گیاهان چندان کار راحتی نیست. برای داشتن یک گیاه شاداب و سالم، نیاز است تا اطلاعت کافی درباره گیاه خود داشته باشیم. یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام نگهداری گیاهان با آن مواجه شویم، سوراخ شدن برگ گیاه است. سوراخ شدن برگ گیاه به عوامل مختلفی بستگی دارد. در صورتی که علاقهمند هستید علت سوراخ شدن برگ گیاهان اپارتمانی خود را بدانید، تا پایان این مطلب با ساعدنیوز همراه باشید.
علت سوراخ شدن برگ گیاهان آپارتمانی
سوراخ شدن برگ گیاهان یکی از عواملی است که بر روی ظاهر گیاه شما تاثیر بسیار زیادی میگذارد و باعث از بین رفتن زیبایی گیاه میشود. یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث سوراخ شدن برگ گیاهانی مانند پتوس و یا آگلونما میشود بیماری های رایج گیاهان است که در ادامه درباره این بیماریها توضیح میدهیم.
حمله حشرات به برگ گیاه آپارتمانی
دلیل اصلی سوراخ شدن ناگهانی برگ انواع گیاه آپارتمانی، میتواند حمله حشرات و آفتها باشد. شتهها از جمله حشراتی هستند که به برگ گیاهان حمله کرده و از شهد آنها تغذیه میکنند. شتهها به صورت قرمز رنگ، سفید، مشکی و قهوه ای یافت میشوند که میتوانند باعث پژمردهشدن و سوراخ شدن برگ گیاهان شوند. کپکهای پودری و آفت تریپس از جمله بیماریهای بسیار شایع در گیاهان میباشند که باعث پژمردهشدن گیاه و در نهایت از بین رفتن آن میشود.
آفتهای داخل ساختمانی
اولین حشرهای که جزو دسته آفتهای داخل ساختمانی به شمار میشود، شته است. شتهها از خانواده “Aphidoidea” هستند و جزو شایعترین بیماریهای گیاهان آپارتمانی شناخته میشوند. این حشرات خیلی ریز هستند و شاخکهای بلندی بر روی سر خود دارند. شتهها بیشتر از محصولات غذایی مانند انواع سبزیجات تغذیه میکنند و به ندرت روی گیاهان گرمسیری خانه دیده میشوند. آنها هنگام تغذیه از شیره گیاه، مادهای چسبناک از خود ترشح میکنند که این ماده باعث میشود روی برگ گیاه کپک دودهای ایجاد شود و علاوه بر آن موجودات دیگری مثل مورچه را به خود جذب میکند. اگر گیاه بارور باشد، کپک دودهای میتواند به راحتی برگ گیاه را سوراخ کند. شتهها در هنگام تولد بالی ندارند ولی اگر شته بالداری دیدهاید، به این معنا خواهد بود که آنها به دنبال گیاه جدید برای تغذیه میگردند.
میلی باگزهای کوچک و سفید رنگ، دومین آفت ساختمانی هستند که جذب گیاهان آپارتمانی میشوند. اصولا آنها در مفاصل کوچکی که برگ به ساقه وصل میشود، تجمع پیدا میکنند. میلی باگزها همانند شتهها علاقه خاصی به شیره گیاهان دارند و با تغذیه از آن، گیاه را پژمرده میکنند و در صورت عدم توجه شما کل گیاه را نابود میکنند.
میزان مخرب بودن کنههای عنکبوتی مانند حشرات آراکنید است. این کنهها به صورت نقاط ریز قرمز رنگی در زیر برگ مشاهده میشوند و در واقع جایی جمع میشوند که بتوانند بیشترین تغذیه را از گیاه دریافت کنند. آنها با تجمع گروهی به راحتی پس از مدتی برگهای گیاه شما را سوراخ میکنند و محدودیتی در نوع گیاه خانگی نمیشناسند. گیاه مورد علاقه آنها، پیچک است. آنها با احاطه کردن پیچک، آن را زرد و پژمرده میکنند.
آفت های خارج ساختمانی
درست است که محل زندگی این آفتها خارج از محل سکونت شما است ولی میتوانند به راحتی خود را با شرایط خانه وفق بدهند و به گیاهان شما آسیب بزنند. حشرات نام برده شده در موارد پایین شامل این دسته میشوند. آفتهای خارج ساختمانی عبارتند از:
اولین مزاحم خانگی گیاه شما، سوسک ژاپنی است که تقریبا در همه جا حضور دارد. هر جا که گل، میوه و سبزیجات مختلف وجود داشته باشند، این نوع آفت هم در آن مکان زندگی میکند. این حشره میتواند از همه قسمتهای گیاه تغذیه کند و با آثاری که از خود به جای میگذارند، میتوانید از حضور آنها مطلع شوید.
حشرات گیاهی تارنیش سرعت حرکتی زیادی دارند. آنها به رنگهای سبز، قهوهای و مثلثهای زرد رنگ با نوکهای مشکی در بالهای جلویی دیده میشوند. این حشرات هیچ محدویتی برای تغذیه خود قائل نمیشوند و میتوانند حجم عظیمی از گیاه را پژمرده و در نهایت نابود کنند. آنها با خوردن آب گیاه، باعث پوسیدگی برگ و در نهایت سوراخ شدن آن میشوند.
سوسکهای کک عامل اصلی تخریبکننده گیاهان جوان به شمار میروند. آنها ریشهها و برگهای گیاه را میجوند و با رنگ تیرهای که دارند، کاملا برای شما قابل تشخیص خواهند بود. شما زمانی میتوانید گیاه را از شر این آفتها خلاص کنید که موجودات روی آن برای شما قابل شناسایی باشند.
نوع آخر آفتهای خارج ساختمانی، کاترپیلارها هستند. کاترپیلارها هیچ سختگیری در رویه غذایی خود ندارند. آنها از لبههای برگ گیاه شروع میکنند و به تدریج تمام برگهای آن را سوراخ و نابود میگردانند. این آفات به راحتی قابل تشخیص هستند که همین موضوع میتواند در روند نابودی آنها تاثیر زیادی بگذارد.
نور نامناسب علت سوراخ شدن برگ گیاهان اپارتمانی
از مهمترین علت سوراخ شدن برگ گیاه میتواند نور نامناسب باشد. بهتر است بدانید که نور مستقیم آفتاب میتواند باعث سوزاندن برگ گیاه شود. باید توجه داشته باشید که مناسبترین نور برای گیاهان آپارتمانی نور غیر مستقیم و پشت پنجره اتاق است که میتواند از سوختگی برگ گیاه جلوگیری کند.
آبیاری بیش از حد گیاهان
همانطور که در موارد بالا شاره کردیم، سعی کنید هنگام خرید گیاه اطلاعات کاملی از نحوه نگهداری آن به دست آورید تا با آبدهی بیش از حد، برگهای گیاه را سوراخ و پژمرده نکنید. گیاهان آپارتمانی اکثرا نیاز به آب زیادی ندارند و فقط در حدی که خاک آنها مرطوب شود کافی است. نکته دیگر این است که باید قبل از ترک برداشتن خاک، به گیاه آب دهید. میزان آب مورد نیاز گیاه در فصول مختلف، متفاوت خواهد بود. برای مثال در فصول بهار و تابستان هر چهار الی پنج روز یک بار زمان آبدهی مناسب است. در فصول پاییز و زمستان این مقدار به هر هفته یک بار تغییر میکند.
بیماری های قارچی برگ گیاه
اگر تاکنون با سوراخهایی بر روی برگ گیاه خود با حاشیههای زرد مواجه شدهاید بهتر است بدانید که دلیل آن بیماریهای قارچی گیاه است. برای جلوگیری از این اتفاق باید به آبیاری گیاه خود توجه داشته باشید. اکثرا بیماریهای قارچی گیاهان به دلیل آبیاری بیش از اندازه و یا کم به وجود میآید که در این مواقع میتوانید از تقویت کنندهها و سنگ ریزه برای جلوگیری این اتفاق استفاده نمایید.
کمبود مواد مغذی گیاهان
کمبود فسفر، پتاسیم و نیتروژن نیز یکی از دلایل بسیار موثر در ایجاد سوراخ بر روی برگ گیاهان آپارتمانی میباشد. در این مواقع ممکن است با زرد شدن برگ گیاه نیز رو به رو شوید که برای پیشگیری آن استفاده از کودهای تقویتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشند.
چگونه از خورده شدن برگ گیاه توسط حشرات جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از سوراخ شدن برگ گیاهان آپارتمانی باید آفات و حشرات مزاحم موجود بر روی برگ گیاه را از بین ببرید، سم پاشی ماهانه و یا هفتگی، بکارگیری صابون مخصوص کشتن حشرات، استفاده از کودهای تقویتی و آبیاری مناسب میتواند از اصلی ترین مواردی باشد که باعث جلوگیری از ایجاد بیماریهای آفتی گیاهان آپارتمانی شود.
سخن پایانی
بنابراین در این مطلب از ساعدنیوز تمام عواملی که باعث سوراخ شدن برگ گیاه و در نتیجه نابودی آنها میشوند را باهم بررسی کردیم. تقریبا برای هر کدام از این دلایل، راهحلهایی ارائه دادیم ولی به قول معروف پیشگیری بهتر از درمان است. سعی کنید حداقل در روز زمان کمی را به رسیدگی گیاهان خود اختصاص دهید تا این موجودات زنده و حساس مریض نشوند. امیدوارم از محتوای مراقبت های خطرناک از گیاهان نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به گل و گیاه علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.