به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، آلتکوین (به انگلیسی Altcoin)، ارزهای رمزپایه جایگزینی هستند که بعد از موفقیت بیت کوین ایجاد شده اند. به طور کلی آلتکوین ها خود را یک جانشین برتر نسبت به بیت کوین می دانند.
موفقیت بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال همتا به همتا، راه را برای بسیاری از ارزهای دیگر هموار کرد. ارزهای دیجیتال زیادی با هدف رفع محدودیت هایی که بیت کوین داراست ایجاد شده اند و در تلاش هستند با پیاده سازی برخی ویژگی ها خود با بیت کوین رقابت کنند.
همه کوین های غیر از بیت کوین را آلتکوین می نامند.
شرح بیشتر آلتکوین
Altcoin از دو کلمه تشکیل شده، Alt و Coin
Alt مخفف شده کلمه alternative به معنای جایگزین و Coin نیز بطور کلی به ارزهای دیجیتال گفته می شود.
بنابراین معنی لغوی آلتکوین، به معنای کوین های جایگزین است.
پس از موفقیت بیت کوین و رشد قیمت آن، بسیاری از کوین های مشابه با هدف رقابت با بیت کوین و بدست آوردن موفقیتی مشابه ایجاد شدند.
با وجودیکه بیت کوین اولین و مشهورترین ارز دیجیتال است ولی صدها ارز دیگر ایجاد شده تا به طرق مختلف در راستای بهبود بیت کوین حرکت کنند.
بسیاری از آلتکوین ها مبتنی بر ساختار اولیه ای که توسط بیت کوین ارائه شد ایجاد شده اند، بنابراین دارای ویژگی های بیت کوین شامل همتا به همتا بودن، قابلیت استخراج با فرایندی مشابه استخراج بیت کوین و قابلیت انجام تراکنش های ارزان و نسبتا کارآمد هستند.
اما با وجود ویژگی های مشترکی که بین بیت کوین و آلتکوین ها وجود دارد، آلتکوین ها تفاوت زیادی با همدیگر دارند. برخی از این تفاوت ها، الگوریتم های متفاوت استخراج ارز و تغییرات اعمال شده برای افزایش ناشناس بودن تراکنش هاست.
از اولین آلتکوین های قابل توجه، Namecoin است که براساس کدهای بیت کوین ایجاد شده و از الگورتیم Proot of work (اثبات کار) برای استخراج آن استفاده می شود. همانند بیت کوین، Namecoin فقط می تواند 21 میلیون واحد داشته باشد.
به دنبال نِیم کوین، بیت کوینرها شاهد پیدایش لایت کوین، ریپل، پیرکوین، فدرکوین و رمزارزهای دیگری بودند. اکنون هزاران واحد پول دیجیتالی وجود دارد که از کدهای پایه بیت کوین استفاده میکنند و توسعه دهندگان با اعمال تغییراتی جزئی، کوین هایی مانند لایت کوین، دش، زی کش و نواکوین را خلق کرده اند.
همچنین در ادامه فورک هایی از اتریوم مانند ونچین، یوبیک و اتریوم کلاسیک به وجود آمدند. بایت کوین نیز در میان رمزارزها دارای یک بیس کد منحصربفرد است که رمزارزهای مطرحی همچون مونرو و الکترونیوم از آن منشعب شده اند. استلار نیز از کدهای ریپل برای توسعه خود بهره برده است و به نوعی فورک ریپل محسوب میشود.
اگر بیشتر واکاوی کنید درخواهید یافت که بخش اعظمی از رمزارزهای بازار، مانند ترون نیز در ابتدا از استاندارد ERC20 بهره برده و توکن خود را بر بستر پلتفرم اتریوم توسعه داده اند و در ادامه به شبکه بلاکچین اختصاصی خود منتقل شده اند.
برخی از فورک ها در واقع با اعمال تغییر در کدهای اصلی یک منبع به طور مستقیم در سایت هایی مانند گیت هاب متولد شده اند. مثلاً لایت کوین با اعمال تغییرات در کدهای بیت کوین، بصورت رمزارزی مستقل خود را معرفی کرد.
اما برخی از فورک ها بوسیله یک بلاکچین که به دو زنجیره مختلف تبدیل میشود ایجاد میشوند. یعنی اگر گروهی از توسعه دهندگان شبکه، تصمیم بگیرند که الگوریتم کدهای اصلی را تغییر دهند و این نرم افزار را متفاوت از قوانین اصلی اجماع اجرا کنند، شاهد آن خواهیم بود که شاخه و بلاکچین جدیدی در کنار بلاکچین قبلی ایجاد خواهد شد.
رمزارزهای زیادی تاکنون از بین رفته اند، اما این دلیل نمیشود که توسعه دهندگان از خلق چیزی بهتر از بیت کوین دست بکشند
امروزه، هزاران دارایی دیجیتال در وبسایت های ارزیابی بازار مانند coinmarketcap ، market.bitcoin و messari.io در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
ارزش تمام ۵۰۰۰ رمزارز موجود بازار که مورد معامله واقع میشوند درحال حاضر حدود ۱۷۲ میلیارد دلار است. از این میزان، شبکه بیت کوین حدود ۶۳٪ از کل سرمایه گذاری بازار را با ارزش خالص ۱۱۲ میلیارد دلار در دست دارد.
بیت کوین در دسامبر ۲۰۱۳ تنها حدود ۱۳ میلیارد دلار سرمایه در گردش داشت و رمزارزهای رده های بعدی نیز تا به امروز دچار تحولات فراوانی شده اند.
احتمالاً مردم از خود میپرسند که اگر ساتوشی ناکاموتو یک نابغه بود، پس چرا هزاران توکن دیجیتالی دیگر در حوزه رمزنگاری وجود دارد؟ معدودی از مردم میدانند که توکن ها چه هستند و از کجا نشات گرفته اند، اما اغلب به این فکر میکنند که چرا اینهمه آلتکوین وجود دارد؟
دلایل زیادی برای وجود این تعداد از آلتکوین میتوان متصور بود. عمدتاً به این دلیل است که مردم میتوانند آنچه را که میخواهند در این محیط مجاز انجام دهند. اما همچنین، برخی از افراد، گروه ها و توسعه دهندگان براین باورند که می توانند یک پروژه رمزارز ایجاد کنند که از بیت کوین پیشی بگیرد یا برای ایجاد سازگاری بهتر کوینی را خلق کرده اند که ویژگی های متفاوتی نسبت به بیت کوین دارد.
پروژه ها ادعا می کنند با هدف حفظ حریم خصوصی بهتر، تمرکززدایی بیشتر یا کار کردن روی موضوعی که بیت کوین قادر به انجام آن نیست پا به عرصه کریپتو گذارده اند. از میان هزاران توکن امروز، همه سازندگان دقیقاً به شما خواهند گفت که چرا آنها معتقدند که نیاز به رمزنگاری دیگری وجود دارد.
برخی از پروژه ها ادعا می کنند که حریم خصوصی بهتری را ارائه میدهند و برخی دیگر روی ارائه خدمات در صنعت خاصی مانند سرگرمی تمرکز دارند. دارایی های دیجیتالی دیگری وجود دارند که به افراد توانایی ایجاد توکن های اختصاصی و توسعه قراردادهای هوشمند را ارائه می دهد.
به هر تقدیر آلتکوین ها وجود دارند زیرا ساتوشی ناکاموتو نه تنها از شبکه بیت کوین رونمایی کرد، بلکه خالق ناشناس بیت کوین، درب یک جعبه پاندورا را نیز در دنیای فناوری و مالی گشوده است. اکنون که درب جعبه باز است، دیگر هیچ برگشتی به گذشته وجود ندارد و به نظر میرسد که رفته رفته، سرعت صدور آلتکوین ها کاهش می یابد.