نخیر! گمان نکنید که می خواهیم از موتور برق صحبت کنیم. امروز در ایران شما به راحتی می توانید برای یک شهر، یک نیروگاه بخرید! یک نیروگاه کامل و قوی که تمام نیاز های آن شهر را به راحتی تامین می کند. حتما با خود می گویید که چطور ممکن است و کدام شرکت بزرگ خارجی توانسته این خدمت را به بشریت بکند؟ اتفاقا یکی از شرکت های ایرانی موفق شده که به این تکنولوژی دست یابد. این شرکت با اتصال چند دیزل ژنراتور، یا همان سنکرون دیزل ژنراتور، اقدام به طراحی و تولید نیروگاه برق پراکنده با دیزل ژنراتور در کشور می نماید.
شرکت نیروگاهی تتاپاور تا کنون موفق شده چند پروژه احداث نیروگاه پرق پراکنده را در کشور کلید بزند. شما همین امروز می توانید به این شرکت مراجعه کنید و یک نیروگاه برای خود خریداری نمایید. این شرکت با طراحی و تولید نخستین برد سنکرون موتور ژنراتور، مشکل تحریم در این زمینه را حل نموده است.
استفاده از نیروگاه های ساخته شده از چند دیزل ژنراتور قدرتمند، در مناطقی که دسترسی مناسب به برق سراسری را ندارند و یا احتیاج به اضافه بار، برای مصارف معمول خود را دارند، بسیار به صرفه است. این اقتصادی بودن را می توان از قیمت مناسب گازوئیل نیز متوجه شد.
گاهی بعضی روستاها و شهرهای کوچک در مناطقی ثعب العبور قرار دارند. این مناطق به برق سراسری دسترسی مناسب ندارند. احداث نیروگاه برق پراکنده ساخته شده از دیزل ژنراتور ها برای یک مجموعه روستایی و شهری خیلی به صرفه تر از این است که بخواهیم شبکه برق سراسری را به این مناطق برسانیم. از هزینه های ساخت دکل و سیم های ارتباطی تا هزینه های مرتبط با استخدام نیروهای متخصص برای برقراری این ارتباط، همه و همه گواه بر هزینه بر بودن این پروژه ها است. هزینه ای که چندین برابر هزینه احداث یک نیروگاه دیزل ژنراتوری است.

تصور اینکه یک احداث نیروگاه دیزل ژنراتوری کار بسیار راحتی است؛ تصور اشتباهی است. یک دلیل این موضوع این است که با توجه به اینکه سود بالایی در این پروژه ها وجود دارد، اگر کار ساده ای بود، شرکت های بسیار بیشتری باید در این زمینه وارد می شدند. این در حالی است که فقط شرکت تتاپاور در این زمینه رزومه کاری درخشانی دارد.
کار به این صورت نیست که فقط سیم های خروجی چند دیزل ژنراتور را بهم متصل کنیم تا یک خط قدرت داشته باشیم. بعد از آن توقع داشته باشیم که تمام مصرف کنندگان هم از همان خط تمام نیاز های خود را تامین کنند! کار پیچیده تر از این حرفا است. باید مهندسی های بالایی در این زمینه انجام شود. افراد متخصص در رشته برق و برق قدرت باید دست به کار شوند. آن ها باید مسائل مختلفی را درباره دیزل ژنراتورها در نظر بگیرند. محاسبات بسیاری را در زمینه های مختلف انجام دهند. توان هر دیزل ژنراتور و چگونگی ترکیب این توان را محاسبه کنند.
حتی در شرکت تتاپاور، مهندسین مجبور شده اند که برد مخصوصی برای این کار طراحی و تولید کنند. این برد یکی از محصولات دانش بنیان این شرکت به حساب می آید. چرا که فقط نمونه های خارجی از این برد در جهان موجود است که به دلیل تحریم ها امکان دسترسی به آن ها برای ما به راحتی مقدور نیست.
مسائل بسیار زیادی باید بررسی شود. اگر یکی از دیزل ژنراتور ها دچار مشکل شد تکلیف چیست؟ اگر یکی از دیزل ژنراتور ها نیاز به سرویس دوره ای داشت، چگونه وظیفه ی آن بین سایر دیزل ژنراتور ها تقسیم شود؟ سیستم پشتیبان در زمان و مواقع اضطراری چگونه وارد عمل شود؟ در صورت بروز مشکل برای سیم های انتقال دهنده قدرت، شبکه ی پشتیبان چگونه و بدون قطعی وارد مدار شود؟ و سوالات بیشتر که همه را مهندسین شرکت نیروگاهی تتاپاور کاملا بررسی کرده و جواب های مناسب را برای آن پیدا می کنند.

گذشته از مسائل فنی و مهندسی، تجربه هم نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. کار احداث نیروگاه برق پراکنده، بحث جدی ای است. یک مجموعه شهری یا روستایی به برق این نیروگاه کاملا اتکا کرده اند. همه چیز باید دقیق و قابل اعتماد باشد. تجربه، به موفق اجرا شدن پروژه بسیار کمک می کند. چرا که خیلی از مسائل در حین اجرای پروژه است که خود را نشان می دهد. شرکت تتا پاور با احداث چند پروژه نیروگاهی توانسته تجربه خوبی را در این زمینه به دست آورد. بعضی از این پروژه ها از قرار زیر است:
- نیروگاه 1.5 مگاواتی آبان مشهد
- نیروگاه 2 مگاواتی ورزقان تبریز
- نیروگاه 4 مگاواتی شهرک صنعتی چرمشهر مشهد
- نیرگاه 5 مگاواتی بینالود نیشابور
این پروژه ها، نیروگاه های استانداردی هستند که توسط این شرکت طراحی و اجرا شده اند. نیروگاه هایی که اکثرا با حضور وزیر نیرو وقت، احداث شده و به بهره برداری رسیده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر در باره احداث نیروگاه برق پراکنده یا خرید انواع دیزل ژنراتور میتوانید به سایت www.tetapower.com مراجعه نمایید.