ساعدنیوز
ساعدنیوز

امکانات و مشخصات فنی خودروی دوو ماتیز

  جمعه، 31 تیر 1401   زمان مطالعه 9 دقیقه
امکانات و مشخصات فنی خودروی دوو ماتیز
خودرو دوو ماتیز توسط کرمان موتور از سال ۷۹-۸۳ مونتاژ و روانه بازار شد. این خودرو در برخی بازارها به اسم شورلت اسپراک نیز ارائه می شد. در ادامه با بررسی این هاچ بک شهری همراه ما ما باشید.

دوو ماتیز یک محصول شناخته شده و جذاب از شرکت کره ای دوو است که از اواخر دهه نود میلادی وارد بازارهای جهانی شد. این خودرو در ایران توسط کرمان موتور و در فاصله سال های ۱۳۷۹ الی ۱۳۸۳ به تولید می رسید. دوو ماتیز محصولی جلوتر از زمان خود بود که در ابتدا توسط مصرف کنندگان مورد تمسخر قرار گرفت، اما به تدریج لیاقت خود را ثابت نموده و حتی پایه گذار تولید خودروهای مختلفی شد. تولید دوو ماتیز در ایران پس از ورشکست شدن شرکت دوو و خرید آن توسط جنرال موتورز متوقف شده و بازار در انحصار نمونه مشابه چینی یعنی ام وی ام ۱۱۰ قرار گرفت.
دوو ماتیز در زمان تولید با خودروهای کوچک شهری بازار نظیر پراید و رنو پی کی رقابت می کرد. کیفیت ساخت قابل قبول، مصرف سوخت کمتر و فضای جادار کابین از جمله مزایایی بودند که این خودرو کوچک کره ای را در برابر رقبای وطنی برتر جلوه داده و باعث می شدند تا معایب دوو ماتیز کوچک شمرده شود. با این حال خروج زودهنگام دوو ماتیز از خط تولید بازار را در انحصار رقبای وطنی اش قرار داد و اندکی بعد نیز ام وی ام ۱۱۰ با تکیه بر خوش نامی دوو ماتیز توانست سهمی را در بازار داخلی به خود اختصاص دهد.
عرضه دوو ماتیز و موفقیت آن در بازار سبب شد تا برای مدتی سگمنت هاچ بک های کوچک شهری به محبوبیت برسد و خودروسازان اقدام به عرضه محصولات مختلفی در این سبک کنند. امتیاز دوو ماتیز توسط جنرال موتورز خریداری شد و بعدها شورولت اسپارک براساس آن طراحی و ساخته شد. چینی ها نیز چری QQ یا ام وی ام ۱۱۰ را براساس آن تولید کردند. سایر خودروسازان نیز پس از آن اقدام به عرضه محصولاتی نظیر هیوندای i10 و میتسوبیشی میراژ در این کلاس خودرویی کردند.
ماتیز در حال حاضر یکی از ارزان قیمت ترین خودروهای بازار است و با توجه به شرایط پیش آمده به گزینه خرید برخی از مصرف کنندگان تبدیل شده است.

مشخصات کلی دوو ماتیز

بررسی ها حاکی از آن است خودرو ماتیز در بازار جهانی با موتور ۰.۸ لیتری و یک لیتری ارائه شده که اولی سه سیلندر خطی است و قدرتی معادل ۵۲ اسب بخار در ۵۹۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۶۹ نیوتن متر در ۴۶۰۰ دور در دقیقه را تولید می کند. و دومی پیشرانه ۴ سیلندر خطی با قدرت ۶۲ اسب بخار و گشتاور ۸۷ نیوتن متر می باشد. در ضمن بیشترین سرعتی که با دوو ماتیز می توان رانندگی نمود ۱۴۴ کیلومتر بر ساعت می باشد.

این خودرو کره ای با حد آلایندگی یورو ۳، شتاب صفر تا صد حدود ۱۵ ثانیه را به همراه دارد و مصرف سوخت نرمال شهری آن ۶-۶.۵ لیتر در هر صد کیلومتر است همچنین مصرف جاده ای آن حدود ۵ لیتر در هر صد کیلومتر می باشد. قابل ذکر است سیستم جرقه ماتیز کویل و دلکو دارای مگنت بوده که جزو نسخه های ابتدایی انرژکتوری است.

خودرو دوو ماتیز وزن کمتر از ۸۰۰ کیلو گرم هر چند به موتور ۸۰۰ سی سی و ظرفیت باک ۳۵ سی سی مجهز است ولی تا هنگامی که روی مسیر صاف و مستقیم حرکت می کردید، پاسخگوی نیاز شما بود. و از امکانات این خودرو می توان به شیشه برقی، گیربکس ۵ سرعته دستی موتور انرژکتوری، گرمکن شیشه عقب، فرمان هیدرولیک؛ سیستم تهویه مطبوع دستی، قفل مرکزی+ کنترل مرکزی، فرمان تاشو، تنظیم دستی صندلی های جلو، سیستم پخش رادیو،درب باز کن برقی سیستم باک بنزین اشاره کرد.

مشخصات فنی دوو ماتیز

موتور سه سیلندر
حداکثر قدرت 52 اسب بخار در 5900 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 69 نیوتن متر در 4600 دور در دقیقه
حجم موتور 796 سی سی
تعداد سوپاپ 6
جعبه دنده 5 سرعته دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۰ تا ۱۰۰ 17.6 ثانیه
حداکثر سرعت 144 کیلومتر بر ساعت
وزن خالص 776 کیلوگرم
فاصله محورها 2331 میلیمتر
ابعاد و نوع چرخ های جلو عقب R13

طراحی ظاهری دوو ماتیز

بررسی ها نشان می دهد طراحی بیرونی خودرو ماتیز بر پایه فیات Lucciola صورت گرفته است. نخستین تولیدات این خودرو که با نسخه M100 شناخته می شود از موتور سه سیلندر ۸۰۰ سی سی تا سال ۲۰۰۰ تولید شده است و بعد از آن تا سال ۲۰۰۵ نیوفیس ماتیز با اسم M150 که در انگلستان طراحی شد به بازار روانه شد.ماتیز نیوفیس از نظر ظاهری با نسخه قبلی تفاوتی نداشت و تنها با موتور ۴ سیلندر ۱۱ لیتری تولید شده است. دوو ماتیز در کشورهای مختلف با اسامی متفاوتی از جمله شورولت جوی، باوجان لچی، شورولت لچی، شورلت اسپارک، شورولت ماتیز و … شناخته می شود که برخی از این اسامی به ورشکستگی دوو و واگذاری آن به جنرال موتورز امریکا باز می گردد.

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد کرمان موتور در سال ۱۳۷۸ مونتاژ نسخه سه سیلندر ماتیز را شروع کرد که البته در آغاز با استقبال خوبی نیز روبرو شد. خانم ها و رانندگان تازه کار از ماتیز بیشتر استقبال نمودند. اما به تدریج این خودرو به دلیل رقبای هم قیمتی که در بازار داشت و البته به خاطر قدرت پایین پیشرانه، با کاهش فروش مواجه شد. ماتیز نیز همانند دوو سیلو در سال ۱۳۸۳ به علت واگذاری دوو به جنرال موتورز امریکا و تحریم ها علیه ایران از روی خط مونتاژ کرمان موتور کنار گذاشته شد.

با توجه بررسی ها می توان گفت خودرو ماتیز یکی از انقلابی ترین تولیدات دوو در طول حیاتش بود. این خودرو با فرم خاص بدنه خود خیلی سریع توانست نظرات را به خود جلب کند. موفقیت چشمگیر آن سبب شد که در ۸ کشور دنیا به تولید برسد. در طراحی این هاچ بک شهری سعی شده تا کمترین فضای ممکن اشغال گردد.این موضوع را می توان در طراحی جمع و جور و کوچک قسمت موتور و کاپوت جلو، فضای کم صندوق عقب، چرخ های کوچک و … دیده می شود. چراغ های گرد جلوی خودرو به نوعی شناسنامه ماتیز محسوب می شود. این خودرو جلوپنجره ای ندارد و پنجره ای جهت ورود هوا با رادیاتور روی سپر جای گرفته است.

در نمای کناری شاید هندسه جذابی ایجاد نشده است. و به علت عقب صاف و تقریبا عمود و نمای جلو با شیب تند، احتمالا بتوان آن را به صورت یک متوازی الاضلاع شبیه دانست. نمای عقب خودرو هم ساده و یکدست طراحی شده و چراغ های مناسب با بدنه فرم تقریبا خوبی را به این نما بخشیده است.

دوو ماتیز

طراحی داخلی دوو ماتیز

با توجه به بررسی ها این تصور ایجاد می شود که فضای داخلی خودرو ماتیز به دلیل ابعاد و کلاس خودرو اندک باشد. ولی این موضوع چندان صحت نداشته و فضای سرنشینان جلو کاملا مناسب می باشد و برای سرنشینان عقب نیز اگر قد بلندی نداشته باشند؛ در مسافت های کوتاه خسته کننده نخواهد بود.البته قطعا برای مسافرت های طولانی ناراحتی و خستگی را به همراه دارد. در حقیقت طراحان ماتیز ظاهرا بیشتر به فکر طراحی خودرویی دو نفره بوده اند تا چهار نفره. قابل ذکر است داشبورد، کنسول و فرمان ماتیز نیز طراحی و کیفیت قابل قبولی دارند و نمای خوبی را ایجاد کرده اند. به طور کلی علیرغم ظاهر جمع و جور خودرو فضای داخلی ماتیز باورکردنی نیست.

کاخل کابین دوو ماتیز

ایمنی دوو ماتیز

احتمالا سخت باور کنید که خودرو ماتیز بنا بر آمار موسسه یوروانکپ حتی از سیتروئن زانتیا امن تر گزارش شده است. ولی این موضوع صحت دارد. طبق نتایج تست های صورت گرفته موسسه یورو انکپ احتمال آسیب دیدگی در زانتیا بیشتر از دوو ماتیز بوده و شواهد نشان می دهد خودرو ماتیز استحکام بالایی دارد.ماتیز در سال ۱۹۹۸ روانه بازار شد و در سال ۲۰۰۰ در موسسه یوروانکپ مورد آزمایش قرار گفت. نتایج نشان داد که حفاظت از سر راننده و سرنشین خیلی خوب بوده و در دیگر بخش ها هم محافظت خوبی از سرنشین جلو صورت می گیرد که البته برای راننده اندکی پایین تر است و سرنشین کناری شرایط بهتری دارد.

در قسمت برخورد جانبی هم نمره کاملا مناسب دریافت کرده و حفاظت مناسبی در بخش سر و بالاتنه فراهم شده است. به طور کلی بررسی ها نشان می دهد خودرو دوو ماتیز موفق به دریافت سه ستاره ایمنی در بخش حفاظت سرنشینان بزرگسال شده است و نمره کلی هم در این قسمت ۱۹ می باشد.از این ۱۹ امتیاز کسب شده ۶ نمره به تصادف از جلو و ۱۳ نمره به برخوردهای جانبی مربوط است که نشان می دهد ماتیز در تصادف از کنار خودروی بسیار مستحکمی می باشد. در ضمن ماتیز از منظر بخش حفاظت عابر پیاده نیز تحت تست یوروانکپ قرار گرفت که در این بخش نیز موفق به کسب دو ستاره ایمنی شد در حالی که زانتیا یک ستاره دریافت کرد. در مجموع دوو ماتیز سه ستاره ایمنی و سیتروئن زانتیا ۱.۵ ستاره ایمنی را از موسسه معتبر یورو انکپ دریافت کرده اند.با نگاهی به نتایج کسب شده توسط ماتیز می توان اطمینان داشت که برای استفاده شهری و روزانه گزینه مناسبی بوده و می توان در وضعیت اورژانسی روی ایمنی و استحکام آن حساب باز کرد.

تجربه رانندگی با دوو ماتیز

سواری و رانندگی با ماتیز در صورت نداشتن توقع سرعت و شتاب بالا، با ابعاد ۱۴۹۵ میلی متر طول، ۳۴۹۵ میلی متر عرض و ۱۴۸۶ میلی متر ارتفاع؛ خوب ارزیابی می شود. ابعاد خودرو طوری است که می تواند به همه طرف تسلط داشته و به خوبی مسیر حرکت خود را کنترل نمایید. به ویژه در بخش جلو به علت کوچک بودن محفظه موتور.مصرف بسیار کم خودرو نیز می تواند حس رضایتمندی را برای مالک خودرو فراهم کند. صدای موتور بسیار کم بوده و به درون خودرو نفوذ نمی کند. در سواری با ماتیز در سر پیچ های تند باید احتیاط لازم را داشت زیرا به علت سایز کوچک چرخ ها و وزن کم خودرو احتمال چپ کردن آن نسبت به سایر خودروها بالاتر است.

در ضمن پیشرانه نه چندان قوی خودرو در سر بالایی ها به ویژه اگر کولر نیز روشن باشد، مشکل ساز می شود. در مجموع می توان ماتیز را خودرویی مناسب سفرهای شهری دانست.به طور کلی می توان بیان کرد که ماتیز جهت عبور و مرور در خیابان های صاف و مسطح شهری تولید شده و به هیچ وجه نباید از آن در معابر پر پیچ و خم به رانندگی پرداخت. پیشرانه ضعیف یکی از معایب خودرو محسوب می شود و سبب شده اکثرا به خرید پراید و رنو پی کی را ترجیح بدهند. هر چند این دو خودرو مذکور نیز چندان قدرتی را ارائه نمی دهند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (4 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی جشن تولد ساده و شیک خواهر بوشهری مهدی قایدی، ستاره تیم ملی با لباس اصیل بندری/ تم جنوبی و ایرانی پسند+عکس نگاهی به سبک و سلیقه کشورهای مختلف برای تزئینات جشن کریسمسی خاص و جذاب/ چین، ایران، ترکیه و...+عکس
تیتر امروز   
متلک تند و تیز یک اصلاح طلب سرشناس به معاون اول پزشکیان: اگر قرار بر گریه و ناله بود پس چرا مسوولیت پذیرفتید؟
فرصت طلایی تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه‌ای؛ ثبت‌نام با سوابق تحصیلی آغاز شد
(ویدیو) استراتژی علمی "مهران مدیری" برای کته درست کردن؛ من این انگشتو نداشتم نمی‌تونستم آشپزی کنم! / خنده‌های از ته دل رامبد جوان خداست😂
به تعویق افتادن زمان ثبت نام آزمون "دستیاری فوق‌تخصصی پزشکی" / آغاز نام‌نویسی از شنبه؛ 8 دی 1403
(ویدیو) تقلب رسوندن عروس فاطمه گودرزی سر سوالات مسابقه واقعا دیدن داره😂😂 / فقط چشمای از حدقه بیرون زده "مهران مدیری"؛ آخه خروس لاری؟!
شاخص آلودگی هوا امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها
همه آن چیزی که دانشجویان باید در "جلسه دفاع پایان‌نامه" رعایت کنند را اینجا بخوانید
جدول زمانبندی قطعی برق امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک
شک نکن با این تست خودت رو بهتر از همیشه می‌شناسی + تفسیر
(ویدیو) اشتباه جنجالی "مهران غفوریان" در خواندن یک متن فارسی روان سوژه کاربران فضای مجازی شد! / مهران غفوریان: الان دیگه آبروم میره
وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است / باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم
(ویدیو) این مسابقه علمی نشد یه پا سریال کمدیه؛ لحظات جنجالی «برنده باش» / "محمدرضا گلزار" دهنش وا مونده؛ فقط اونی که میشینه روی صندلی گلزار😂
(ویدئو) صحبت‌های تامل برانگیز "حامد بهداد" در کف تورنتو و مرور خاطرات دانشجویی او / حامد بهداد: باید مواظب باشیم که زندگی ما رو از اهدافمون دور نکنه!
ترکیب بازیکنان شاد و پرانرژی تیم خیبر خرم آباد مقابل پرسپولیس
اولین ترکیب جدید و تهاجمی تیم آقا کریم، پرسپولیس، مقابل خیبر خرم آباد
منتخب روز   
شاخص آلودگی هوا امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها جدول زمانبندی قطعی برق امروز شنبه 8 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک اولین مسافرت تکرار نشدنی منوچهر هادی با عشق زندگی اش+عکس/آقای بازیگر از عشق گفت... ویدئو/ پاسخ تندوتیز کمند امیر سلیمانی به خبرنگاری که او، سروش صحت و هوتن شکیبا را اقلیت خز سینما خواند! (ویدئو) مطمئنا با شنیدن این حقایق درباره زندگی شخصی احسان علیخانی، از تعجب شاخ درمیارین!/ یه چیزی شبیه ویروسم😱 (ویدئو) خلاقیت منحصربه‌فرد و دیدنی هنرمند ایرانی در ساخت مجسمه زن‌‌ و شوهر جوکری، سحر ولد بیگی و نیما فلاح/ حلقه‌های ازدواجشونو ببین آخه😍 (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد وحشیانه فیل و شیرها/ فقط چشمای نگران توله شیرها به خاطر مادرشون دیدنیه😍 نگاهی به عجیب و غریب‌ترین گریم صبا راد در ترکیه/ عمرا اگه بتونی بشناسیش! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده هوتن شکیبا و عرفان برزین؛ حبیب و حمید سریال «لیسانسه‌ها» بعد از 8 سال در 40 سالگی و 17 سالگی رونمایی افسانه پاکرو از عکس برادرزاده اش/ گذر زمان چه بر سرش آورده؟ جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید