پارافریز یا دوباره نویسی به منظور بهبود سطح کیفی محتوای مقاله انجام میشود و به این منظور که همه تشابهات علمی و ادبی از متن حذف شوند و هیچ مطلب مشابه یا تکراری داخل مقاله وجود نداشته باشد. پارافریز از دیدگاه داوران ژورنالهای معتبر داخلی و خارجی یک مرحله بسیار مهم محسوب میگردد و نویسنده حتما باید همه تشابهات را از متن مقاله حذف کند. گاها ممکن است تشابهات علمی به صورت کاملا ناخواسته داخل متن مقاله اتفاق بیفتد و نویسنده اصلا متوجه وجود چنین مشابهت هایی نشود پارافریز کردن یعنی همان مطلب را به شکل دیگری منتقل کنیم یا به عبارتی یک جمله را به گونه ای باز نویسی کنیم که همان معنی را منتقل کند اما با لغاتی متفاوت. کسب مهارت و توانایی پارافریز مقالات بسیار حائز اهمیت میباشد و نویسنده باید قادر به پارافریز و بازنویسی متن خود باشد به شرطی که نویسنده خود مسئول نگارش مقاله اش باشد میتوانید پارافریز یا بازنویسی را انجام دهد. برای دانشجویان و محققینی که قادر به ویرایش و بازبینی مقاله خود نمیباشند در این مطلب راهکار های ساده ای ارائه خواهیم کرد که بتوانید با به کارگیری این روش ها میتوانید مقاله خود را به راحتی پارافریز و بازنویسی کنید.
گام های اولیه برای پارافیز مقاله
برای انجام پارافریز ابتدا لازم است که سرقت علمی در مقالات شناخته شود و نویسنده از وجود مشابهت های علمی و ادبی در مقاله خود اطمینان حاصل کند برای کسب اطمینان و دانش از میزان سرقت علمی و تشابهات ادبی در متن مقالات خوشبختانه ابزارهایی به وجود آمده اند. با توجه به اینکه امروزه تشابهات علمی در مقاله امروزه یکی از عوامل ریجکت و بی اعتباری مقالات هستند شناخت ابزارهای مشابهت یاب برای همه دانشجویان الزامی میباشد. ابزارهای مشابهت یاب ممکن است به صورت نرم افزار یا سایت باشند تنها موردی که باید در تفاوت بین ابزاهای مشابهت یاب به آنها دقت داشته باشید این است که برخی از ابزارها به صورت رایگان میباشند و نیاز به پرداخت حق اشتراک ندارند اما برخی دیگر از ابزارها با پرداخت حق اشتراک خدمات ارائه میکنند. بستگی به کیفیت و نوع ژورنال دارد که از کدام یک از ابزارها استفاده کنید. توصیه میشود برای مجلاتی از قبیل isi,jcr, scopus از ابزارهای پولی کمک بگیرید که مطمعن تر و قابل اعتماد تر باشند.
ابزارها تشخیص سرقت علمی در مقاله را به مراتب ساده تر کرده اند و به راحتی میتوانید با تکیه بر این ابزارها درصد مشابهت موجود در مقاله را پیدا کنید. اما برای رفع تشابهات و از بین بردن مشابهت های موجود در متن خودتان دست به کار شوید و ابتدا باید از روش های پارافریز شناخت حاصل فرمایید و سپس متن های مشخص شده را پارافریز کنید.
روش های پارافریز مقاله
روشهای موجود برای پارافریز مقاله بسیار ساده هستند و نیازی به تخصص و دانش چندانی نمیباشد فقط لازمه پارافریز با کیفیت داشتن تخصص در زمینه مقاله میباشد یعنی این که بهتر است مقاله ای که میخواهید آنرا پارافریز کنید در زمینه مرتبط با موضوع مقاله شما باشد که حین اعمال تغییرات مقاله آسیبی به معنا و مفهوم مقاله وارد نشود.
نکات اساسی در پارافریز کردن متون
- استفاده از مترادف ها
- همه ی کلمات را تغییر ندهید
- جلوگیری از اشتباهات
- تغییر شکل کلمات
- تغییر ساختار جمله
- پارافریز کردن و نمره ی آیلتس
روش های پارافریز متن
جایگزین کردن کلمات مترادف
جایگذین کردن کلمات مترادف ممکن است برای افرادی که بازه لغات گسترده ای ندارند کمی دشوار به نظر برسد اما کاملا کاربردی است و تکرار جمله را کاهش می دهد و به شما کمک می کند تا یک جمله ناب و جدید به دست آورید.
تغییر ترتیب کلمات
یکی از روش های پارافریز مقالات که بسیار ساده می باشد تغییر ترتیب کلمات جمله می باشد. زمانی که ترتیب قرار گیری یک جمله را تغییر می دهید احتمال دارد که لازم باشد برخی از کلمات حذف شوند و یا برخی از کلمات جدید اضافه شوند سعی کنید خدشه ای به معنا و مفهوم جمله وارد نسازید و فقط کلمات را جابه جا کنید.
ویرایش گرامری جمله
تغییر گرامر جملات ممکن است کمی سخت به نظر برسد در صورتی که چنین نیست و فقط لازم است که زمان و یا شخص فعل ها را تغییر دهید و احتیاط داشته باشید که ایرادی به مغهوم جمله وارد نشود.
بعد از اعمال تغییرات و استفاده از هر یک از این روش ها بهتر است مقاله را مطالعه و بازخوانی کنید که مبادا انسجام و یکپارچگی جملات از بین برود حتما به معنی و مفهوم دقت کنید که مبادا لطمه ای به معنای جملات وارد شود.