تفاوت رزومه و CV
رزومه گزارشی است مبنی بر عملکرد ها تحصیلی و علمی افراد که در گذشته انجام داده اند همچنین در رزومه مهارت و توانایی و علاقه مندی های فرد نیز گرد آوری می گردد. رزومه یا اصطلاحا CV، یکی از ضروری ترین مدارکی است که متقاضیان تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور می بایست ضمیمه مدارک ارسالی خود کنند. رزومه و CV تقریبا تعریف مشترکی دارند و در برگیرنده سوابق علمی افراد می باشند و به عنوان معرف عمل می کند. بزرگترین وجه تفاوتی که رزومه و CV دارند در این است که CV بیشتر گذشته تحصیلی و علمی افراد را در برمی گیرد و در رابطه با گذشته تحصیلی افراد می باشد و کاری به سوابق شغلی آنها ندارد.
در تعریف کلی رزومه می توان گفت: رزومه نگاهی است اجمالی به قابلیت های شخصی، علمی، اجتماعی و آکادمیک شما و بیان گر بخشی از توانمندی های علمی و تجربی شما در زمینه های گوناگون می باشد. از طریق رزومه یک فرد می توان تشخیص داد که این شخص در زمینه ای که قصد تحصیل یا کار در آینده دارد، از چه پتانسیل هایی برخوردار است و در چه حوزه هایی تبحر بیش تری دارد. یک قانون طلایی در نوشتن CV یا رزومه تحصیلی تأکید بر دستاوردهای تحصیلی نسبت به دستاوردهای حرفه ای است. سوابق کاری باید ذکر شوند، اما در مورد سوابق تحصیلی باید اطلاعات بیشتری بدهید. در این رزومه باید اشاره به مدارک تحصیلی سال و محل اخذ مدرک تحصیلی داشته باشید و همچنین مدارک علمی مانند شرکت در المپیاد ها و ... باید در رزومه تحصیلی جای داده شود هر آنچه که به مهارت های علمی شما مرتبط است را در رزومه تحصیلی بنویسید.
نحوه نگارش CV
قوانین کلی قالب بندی سی وی
- 2.5 سانتی متر حاشیه از هر چهار طرف برگه
- اندازه فونت 12
- فاصله بین خطوط 1
- تغییری در اندازه فونت ایجاد نکنید و همه متن باید یک اندازه فونت داشته باشد و تنها می توانید برای نام خود که در بالای رزومه خود قرار داده اید از فونت 14 یا حداکثر فونت 16 استفاده کنید.
- همه عناوین به صورت بولد و با حروف بزرگ (در سی وی انگلیسی)
- عناوین زیر شاخه ها فقط بولد
- ایتالیک کردن متن ممنوع است به جز برای عناوین مقالات و کتاب ها
- یک یا دو سطر خالی بین بخش ها
- راست چین یا چپ چین بودن اطلاعات (بسته به فارسی یا انگلیسی بودن)
- از justify استفاده نکنید.
- اصلاً از لیست های نشانه دار استفاده نکنید.
- از باکس و جدول بندی استفاده نکنید.
برای نگارش CV یا همان رزومه تحصیلی طبق مراحل زیر پیش بروید:
سوابق تحصیلی(Education)
مدارک تحصیلی خود را به ترتیب از اول به آخر اشاره کنید مثلا اگر دانشجوی دوره دکتری هستید مدارک دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را با ذکر نام دانشگاه و سال اخذ مدرک اشاره فرمایید. همچنین می توانید اشاره کوتاهی به اینکه دانشجوی دوره دکتری هستید نیز داشته باشید. پس ابتدا مقطع و نام رشته تحصیلی و سال پایان و در خط بعد از آن نام موسسه و دانشگاه را می نویسید.
نکته: ** اگر یک سی وی انگلیسی می سازید اینگونه مقطع تحصیلی تان را ننویسید: «Doctor of Philosophy». در لیست سوابق تحصیلی از عبارات PH.D.، M.A.، B.A. و به همین ترتیب نزولی استفاده نمایید. **
سوابق تدریس و آموزش
ممکن است دانشجویان در طول تحصیل خود سابقه تدریس داشته باشند و به عنوان استاد حل تمرین و یا استاد یک درس باشند خوشبختانه دانشجویی که بتواند این موارد را در رزومه خود داشته باشد به عنوان سابقه تدریس برای وی به حساب می آید و در کیفیت رزومه تاثیر به سزایی دارد. اگر در موسسات و دانشگاه های زیادی تدریس داشته اید، می توانید یک زیر شاخه برای هر دانشگاه قرار دهید و نام دوره هایی که برگزار کردید را به صورت ستونی و زیر هم بنویسید. سپس در مقابل هر یک سال های آن ها را بنویسید. با این بدون نوشتن نام ها تکراری می توانید تعداد دفعاتی که یک دوره را در یک دانشگاه برگزار کرده اید، در رزومه مشخص کنید.
اگر تعداد دوره هایی که برگزار کرده اید بیش از 15 ترم است، بهتر است این سوابق شغلی را فشرده تر بنویسید. برای مدرسین با سابقه، نیازی به نوشتن همه جزییات و سوابق تدریس مربوط به هر ترم نیست.
سوابق تحقیقاتی و پژوهشی
در این قسمت نیز می توانید علاوه بر کارهای پژوهشی جدی که داشته اید، اگر به عنوان RA فعالیتی داشته اید یا کارهای آزمایشگاهی انجام داده اید می توانید آن ها را در این قسمت بنویسید.
امتیازات انتشارات
اگر یک مقاله علمی ثبت و منتشر کرده اید و یا کتابی ارائه کرده اید می توانید در این بخش به امتیازات آن اشاره کنید. البته مقاله باید از مرحله داوری گذر کرده باشد که جز امتیازات پژوهشی به حساب بیاید. مقالات ارایه شده در کنفرانس ها و سایر نشریاتی که به صورت آفلاین یا به صورت آنلاین دارید را در این قسمت وارد نمایید.
جوایز و افتخارات
نام جوایز و تقدیرنامه ها و سازمان های اهدا کننده را بنویسید. حتما به سال کسب جایزه و دلیل آن اشاره داشته باشید.
شرکت در کنفرانس ها همایش ها و محال های تحقیقاتی به نوبه خود امتیاز محسوب می شوند که نویسنده رزومه باید همه آنها را در رزومه خود اشاره کند.
نکات کلیدی برای نگارش CV
- اولین نکته ای که باید در نگارش رزومه حتما مد نظر داشته باشید این است که 10 ثانیه ابتدا رزومه خود را با دقت و کیفیت بالایی نگارش کنید چرا که خواننده همین بخش های ابتدایی رزومه را مطالعه خواهد کرد و در همان 10 ثانیه اول برای مطالعه مابقی رزومه تصمیم خواهد گرفت بنابراین همه نکات کلیدی و کاملا کاربردی را در بخش های ابتدایی قرار دهید.
- استاندارد و قانونی برای تعداد صفحات رزومه تحصیلی وجود ندارد اما حداکثر 4 صفحه برای یک رزومه تحصیلی کامل و جامع، کافی بوده و بهتر است رزومه ی تحصیلی تان بیش از 4 صفحه نشود.
- آدرس ایمیل حرفه ای با نام و نام خانوادگی خودتان در رزومه قرار دهید. بهتر است آدرس ایمیلتان ترکیبی از نام و نام خانوادگی خودتان باشد. به طور کلی آدرس ایمیل شما باید از بخش هایی معنا دار تشکیل شده باشد و به هیچ وجه حق ندارید از القاب و اعداد تصادفی و بی ربط استفاده نکنید.
- از تعریف و تمجید در مورد خوتان به شدت پیشگیری کنید و به هیچ عنوان اصطلاحاتی از قبیل سخت کوش و ... را در رزومه تحصیلی قرار ندهید.
- به هیچ عنوان بزرگنمایی و دروغ در رزومه ننویسید و تا حدی که می توانید جانب صداقت را رعایت فرمایید.
- با ایمیل شخصی خودتان سعی کنید رزومه را ارسال فرمایید و در متن ایمیل ارسالی به هیچ عنوان از کلمات محاوره کمک نگیرید.
- رزومه را دائما به روز کنید و اطلاعات جدید که در طول بازه های زمانی متفاوت کسب می کنید در رزومه اشاره کنید.