معني اسم ارميا که نامي پسرانه با ريشه ي عبري است و پيشينه ي اين نام در عهد عتيق و بار معنايي و آواي زيباي آن ممکن است شما را به اين اسم علاقمند کرده باشد. اسم پسرانه ارميا /ermiyā/ (= ارمياي نبي= يرميا)، در عبري به معني «بزرگ داشته شده» است. ارميا در اَعلام نام يکي از پيامبران بني اسرائيل [حدود 650-570 پيش از ميلاد]، پسر حلقيا و دومين انبياء اعظم عهد عتيق است که در زمان سلطنت يوشيا و يهوياقيم و صدقيا و هم در زمان اسيري صدقيا نبوت کرده است. مدتي به وسيله شاه اسرائيل زنداني شد، سپس به اسارت به بابل برده شد، مدتي هم در مصر بود. مراثي ارمياي نبي در عهد عتيق منسوب به او و کتاب ارمياي نبي در عهد عتيق شرح حال اوست. يرميا يعني «يهوه به زير مي اندازد» . ارميا لقب حضرت خضر نبي و لقب حضرت علي (ع) نيز بوده است.
مشخصات اسم ارمیا
- جنسیت: پسر
- افراد دارای این نام: 8,785
- ابجد : 252
- ریشه نام: عبری
- نام به انگلیسی: ermiya
- تلفظ به فارسی: اِرميا
- تلفظ نام به انگلیسی: /ermiyā/
معنی اسم ارمیا در ثبت احوال
(= ارمیای نبی= يرميا)، ۱- يعني «يهوه به زير مي اندازد»؛ ۲- (اَعلام) نام يكي از پيامبران بني اسرائيل [حدود ۶۵۰-۵۷۰ پیش از میلاد]، پسر حلقيا و دومين انبياء اعظم عهد عتيق که در زمان سلطنت یوشیا و یهویاقیم و صدقیا و هم در زمان اسیری صدقیا نبوت کرده است. مدتی به وسیله ي شاه اسرائیل زندانی شد، سپس به اسارت به بابل برده شد، مدتی هم در مصر بود. مراثی ارمیای نبی در عهد عتیق منسوب به او و کتاب ارمیای نبی در عهد عتیق شرح حال اوست.
معنی اِرمیا در دانشنامه اسلامی
اِرمیا، از پیامبران بزرگ بنی اسرائیل در دوره سقوط اورشلیم بود و به دست بُخْتُ نُصَّر کشته شد. یرمیا نیز گفته می شود که در زبان عبری به معنای «رفعت یافته از سوی خدا، منصوب از سوی او، خدا تیر می افکند یا به زیر می اندازد» آمده است.
ارمیا در لغت نامه دهخدا
- [ اَ / اِ / اُ ] (اِخ) ارمیاء. نبی است. (منتهی الارب). نام یکی از پیغمبران بنی اسرائیل. (برهان). یرمیا. لفظ یرمیا یعنی یهوه بزیر می اندازد. وی پسر حلقیا و دومین از انبیای اعظم عهد عتیق بود.
- ارمیا [ اِ ] (اِخ) (سِفْرِ…) نام کتابی است از توراة. (الفهرست چ مصر ص ۳۴). ترتیب این کتاب در احکام نبوت های متنوعه و وعده های الهیه اش امری مشکل است.
- [ اِ ] (اِخ) (نیاحات…) مرثیهٔ منطوی است که ارمیا در زمان انهدام اورشلیم تصنیف کرد و مطالب ابواب آن چنین است: باب اول و دوم در بیان بلاهای محاصرهٔ اورشلیم.
نام های هم آوا و مشابه با ارمیا
اليا، اوريا، ايليا، ارشيا، اهورا، ابتهاج، اليکا، النا، اريکا، ايرانا، اِلينا، الميرا، اِقليما