به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، بارداری تغییراتی را در خانم ها به وجود می آورد. برخی از تغییرات ایجاد شده طبیعی است و مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما گاهی اوقات اگر از عارضه های زایمان جلوگیری نشود، منجر به مشکلات بیشتر و جبران ناپذیر خواهد شد.
یکی از عارضه های متداول در زمان بارداری عفونت است. شاید برخی از مادران باردار از عفونت های ایجاد شده در بارداری نگران شوند. اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه چنین مشکلاتی در بارداری با درمان به موقع خطری ایجاد نخواهد کرد.
مادر باید در این دوران تحت نظر متخصص زنان و زایمان قرار گیرد تا دچار مشکلات جدی نشود. بهتر است اطلاعات خود را در زمینه عفونت ها و مشکلات شایع بالا برده و نحوه درمان و مقابله با آنها را بدانید.
انواع عفونت در بارداری
۱- پاروویروس بی ۱۹:
پاروویروس بی ۱۹، نوعی عفونت در بارداری می باشد که با عنوان بیماری پنجم خوانده می شود. این عفونت ویروسی در دوران کودکی شایع می باشد. از آن جا که این عفونت در دوران کودکی متداول است ۴۰ تا ۶۰ درصد خانم ها در زمان بارداری نسبت به این عفونت ایمن می باشند، بنابراین در خطر ابتلای مجدد قرار ندارند.
- در افراد بالغ پاروویروس سبب بروز علائم متوسط تا شدیدی می شود. از جمله این علائم می توان به درد مفصل و خستگی اشاره کرد. احتمال بروز راش در صورت، تنه، بازوها و پاها وجود دارد. این عفونت اغلب بدون درمان از بین می رود.
- اجتناب از تماس با این عفونت در بارداری دشوار می باشد، زیرا این عفونت در جامعه شایع است و افراد آلوده ممکن است حین انتقال ویروس علائم بالینی نشان نداده باشند.
- شستن مرتب دست ها و پرهیز از به اشتراک گذاری غذا همچنین ظروف غذایی در اجتناب از آلوده شدن به این عفونت در بارداری کمک می کند.
- ابتلا به این عفونت در بارداری به ندرت می تواند منجر به سقط، کاهش مقدار آهن در جنین یا احتمال بروز مشکلات قلبی در جنین شود.
۲- سیتومگالوویروس:
سیتومگالوویروس در اثر رابطه جنسی یا تماس نزدیک با بزاق، ادرار یا سایر مایعات بدن فرد آلوده منتقل می گردد. آلوده شدن با این ویروس مشکلاتی را در افرادی با سیستم ایمنی سالم به دنبال ندارد، اما ابتلا به این عفونت در بارداری می تواند مشکلات جدی را برای جنین به همراه داشته باشد.
- احتمال ابتلا به این عفونت در بارداری در بین خانم هایی بیشتر است که با کودکان کار می کنند.
- راهی برای پیشگیری از ابتلا به سیتومگالوویروس در دست نمی باشد، بهداشت مناسب مخصوصا شستن دست ها در پیشگیری از ابتلا به این عفونت در بارداری بسیار موثر است.
- اگر در بارداری دچار تب، گلو درد، بزرگی غدد لنفاوی و خستگی شدید، توصیه می شود تست سیتومگالوویروس را انجام دهید. این آزمایش با استفاده از نمونه برداری خون انجام می شود.
- ابتلا به این عفونت در بارداری به درمان با داروهای آنتی ویروس نیازی ندارد، زیرا استفاده از این داروها احتمال بروز عوارض را در جنین کاهش نمی دهد.
۳- توکسوپلاسموز:
توکسوپلاسموز نوعی بیماری انگلی می باشد که اغلب علائمی به دنبال ندارد. اما ابتلا به این عفونت در بارداری بر جنین تاثیر می گذارد.
- خانم های باردار باید از مصرف گوشت خام یا نیم پز اجتناب کنند، زیرا این غذاها می تواند منبع توکسوپلاسموز باشد.
- مدفوع گربه های خانگی نیز ممکن است حاوی این انگل باشد. خاک نیز ممکن است با مدفوع گربه آلوده شده و حاوی توکسوپلاسموز باشد. بنابراین خانم های باردار هنگام کار با گربه و یا باغبانی باید حتما از دستکش استفاده کنند.
۴- آبله مرغان و سرخجه:
ابتلا به این انواع عفونت در بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناک خواهد بود. اگر فردی قبل از بارداری نسبت به آبله مرغان ایمنی لازم را دریافت نکرده باشد و در بارداری در معرض این عفونت قرار بگیرد، باید ظرف ۱۰ روز بعد از قرارگیری در معرض عفونت ایمونوگلوبولین انسانی دریافت کند به این ترتیب احتمال ایجاد این نوع عفونت در بارداری کاهش یافته یا در صورت ابتلا از شدت آن کاسته می شود.
- استفاده از واکسن آبله مرغان و سرخجه در بارداری توصیه نمی شود.
۵- استرپتوکوک های گروه B:
خیلی از خانم ها در واژن و مقعد خود ناقل این نوع باکتری می باشند. این عفونت در بارداری علائمی را به دنبال نخواهد داشت، اما احتمال انتقال باکتری به جنین هنگام زایمان وجود دارد.
- این باکتری در نوزاد می تواند عفونت جدی را همراه داشته باشد. به همین دلیل خانم های باردار چند هفته قبل از زایمان باید تست های مربوط به این عفونت در بارداری را انجام دهند تا در صورت ابتلا آنتی بیوتیک های لازم را دریافت کنند. به این ترتیب احتمال انتقال عفونت به جنین کاهش می یابد.
۶- هرپس تناسلی:
احتمال انتقال این نوع عفونت در بارداری از مادر به جنین در نزدیکی های پایان بارداری یا به هنگام وضع حمل در صورت داشتن ضایعات تناسلی وجود دارد.
- عفونت هرپس تناسلی در نوزادان می تواند شرایط خطرناکی را به دنبال داشته باشد.
- اگر سابقه ابتلا به هرپس تناسلی در شما یا همسر شما وجود دارد، در مورد خطرات احتمالی و راه های پیشگیری با متخصص زنان خود مشورت کنید.
۷- هپاتیت:
چندین نوع هپاتیت وجود دارد. عفونت هپاتیت از طریق رابطه جنسی، دریافت خون آلوده، به اشتراک گذاری سوزن یا حین زایمان از مادر به جنین منتقل می شود.
- اگر شما یا همسر شما به هپاتیت دچار می باشد در مورد خطرات هپاتیت بر جنین و راه های پیشگیری از انتقال این عفونت در بارداری از مادر به جنین با متخصص زنان خود مشورت کنید.
۸- اچ آی وی:
اچ آی وی عفونت ویروسی است که در بارداری از مادر به جنین منتقل می شود. اگر به این عفونت مبتلا باشید امکان درمان مناسب و کاهش احتمال انتقال عفونت به جنین وجود دارد.
- همه خانم ها به لحاظ بررسی احتمال ابتلا به این عفونت در بارداری باید آزمایش دهند.
۹- ویروس زیکا:
ویروس زیکا عمدتا از طریق پشه آلوده به ویروس، رابطه جنسی و دریافت خون آلوده منتقل می شود.
- ابتلا به این عفونت در بارداری منجر به مشکلاتی بسیار خطرناک مانند میکروسفالی (کوچک شدن سر مغز)، اختلال در دید و شنوایی می شود.
- احتمال ابتلا به این عفونت در بارداری بدون مشخص شدن علائم بالینی مانند راش، تب، خستگی، درد ماهیچه ای و مفصلی وجود دارد.
- در این شرایط نیز احتمال انتقال عفونت در بارداری از مادر به جنین وجود دارد.