خوشبختانه علم پزشکی از گذشته تا به امروز به قدری پیشرفت کرده است که کمتر عارضه ای وجود دارد که راه درمانی برای آن کشف نشده باشد. برجسته کردن گونه ها و لب ها می تواند در فرم و زیبایی صورت تاثیر بسیاری بگذارد. ژل پاژ یکی از ژل های کاربردی است که توسط بسیاری از پزشکان برای برجسته کردن و فرم دهی اعضای صورت از آن استفاده می شد. این ژل امروزه در مقایسه با گذشته کاربرد بسیار کمتری دارد و همین امر موجب شده تا کمتر کسی از ژل پاژ استفاده کند. اما آیا استفاده از ژل غیرقابل جذب پاژ می تواند عوارضی برای فرد به همراه داشته باشد؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با فواید، عوارض، نحوه مصرف و… ژل پاژ بیشتر آشنا شوید.
ژل پاژ چیست؟
ژل پاژ که به ژل پلی آکریل آمید هم شناخته می شود، یکی از راه های زیبایی و جوانسازی پوست صورت است. استفاده از این روش در ۱۰ سال گذشته بسیار رایج بوده اما با توجه به معایب و عوارضی که دارد، بیشتر پزشکان استفاده از آن را یک روش منسوخ شده می دانند. این ژل غیرقابل جذب است و برای برجسته کردن گونه ها و لب ها از آن استفاده می کنند. غیر قابل جذب بودن آن باعث شده تا در زیر پوست کمی جابه جا شود. تنها مزیت این ژل دائمی بودن آن است. عوارض این ژل و جا به جایی آن باعث شد تا بسیاری از افراد قبل از یک سال اقدام به تخلیه ژل کنند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با ژل پاژ و معایب آن بیشتر آشنا شوید.
عوارض ژل پاژ چیست؟
ژل پاژ در حالی که می تواند به داشتن چهره زیبا و خوش فرم کمک بسیاری کند. از طرفی معایب و عوارض بسیاری را به همراه خواهد داشت که می تواند به سلامتی شما لطمه وارد کند. ازجمله عوارض ژل پاژ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در برخی مواقع ژل پاژ تزریق شده کیفیت خوبی ندارد و نامرغوب است، از این رو موجب سفت شدن مواد در زیر پوست صورت خواهد شد.
- این ژل پاژ غیرقابل جذب بوده و به مرور زمان ممکن است در زیر پوست جا به جا شود. از این رو در زمان تخلیه ژل بهتر است سونوگرافی انجام دهید تا در صورت جا به جا شدن بتوانید کل ژل را تخلیه کنید.
- در صورت عفونت زیر پوست می تواند التهاب و تورم چرکینی را روی سطح پوست ایجاد کند.
- التهاب، عفونت، تورم در موارد نادر می تواند منجر به زخم در محل تزریق شود.
میزان بروز عوارض ژل پاژ به شرایط جسمی بدن بیمار، نوع مواد تزریق شده، مهارت پزشک و کلینیک مورد نظر بستگی دارد. در برخی افراد ممکن است شدت عوارض به مراتب بسیار کمتر باشد.
آیا امروزه ژل پاژ تزریق میشود؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا استفاده از ژل ها در مقایسه با دیگر روش های جراحی زیبایی مورد استقبال بیشتری قرار گرفت؟ قیمت پایین و ارزان بودن ژل ها، در دسترس بودن ژل ها و.. همه از عواملی هستند که باعث شده تا بیشتر افراد به سمت آن روی بیاورند. برخی از افراد به دنبال یک روش موقتی هستند، از این رو استفاده از ژل پاژ می تواند یک گزینه مناسب برای آن ها باشد. فرد می تواند در صورت عدم تمایل و نداشتن رضایت، اقدام به تخلیه ژل پاژ کند. اگر در زمان تخلیه دچار عفونت شده باشید، پزشک قبل از تخلیه ژل پاژ اقدام به سونوگرافی می کند تا از وجود عفونت و جا به جایی مواد اطمینان حاصل کند.
اقدامات مهم برای افرادی که تزریق ژل پاژ انجام داده اند.
اگر به دنبال آن هستید تا دوام و ماندگاری ژل پاژ را افزایش دهید، باید به چند نکته مهم و کاربردی در رابطه با نگهداری ژل پاژ توجه کنید.
- تا یک هفته پس از ژل پاژ به هیچ عنوان آرایش نکنید و از طرفی سعی کنید، صورت خود را به آرامی با شوینده مناسب بشوئید.
- به هیچ عنوان ناحیه تزریق شده را در معرض گرما و سرما قرار ندهید. همواره سعی کنید تا برای شست و شوی صورت خود از آب ولرم استفاده کنید.
- از انجام فعالیت های ورزشی پرتحرک تا دو هفته بعد از ژل پاژ خودداری کنید.
- حتما داروهای تجویز شده را مصرف کنید و ماساژ صورت را با توجه به گفته های پزشکتان از یاد نبرید.
- در حین استراحت به ناحیه تزریق شده فشار زیادی وارد نکنید.
- در این مدت سعی کنید از آب و نوشیدنی های فراوانی استفاده کنید تا بتواند عوارض آن را کمی کاهش دهد.
- از مصرف مشروبات الکلی و دخانیات بپرهیزید.
- در صورت نیاز به مراجعه بعدی، بهتر است سر موعد مقرر خود در محل حاضر شوید.
بهترین روش های تخلیه ژل پاژ
تخلیه ژل پاژ به روش های مختلفی انجام می شود. ازجمله این روش ها می توان به تخلیه ژل با سوزن، تخلیه ژل با سونوگرافی، تخلیه ژل با جراحی، تخلیه ژل با آنزیم و.. اشاره کرد. رایج ترین و بهترین روش برای تخلیه ژل پاژ، ایجاد یک برش کوچک در محل تزریق ژل(تخلیه ژل با جراحی) است. پزشک ابتدا جای ژل تزریق شده را پیدا می کند، سپس بررسی می کند که آیا ژل در ناحیه مورد نظر جا به جا شده است یا خیر؟ سپس مواد را به صورت کیست در نظر می گیرد و یک برش به اندازه دو میلی متر ایجاد می کند. با حرکت دست و کمی فشار ژل پاژ را از پوست خارج خواهد کرد. هرچه ژل پاژ در عمق بیشتری تزریق شده باشد، برای تخلیه آن هم باید برش عمیق تری ایجاد کنیم. معمولا پزشکان برای به دست آوردن محل دقیق تخلیه ژل پاژ، ابتدا سونوگرافی انجام می دهند.
هزینه تخلیه ژل پاژ چقدر است؟
قطعا با توجه به عوامل بسیاری که وجود دارد، نمی توان یک هزینه مشخصی را برای تخلیه ژل پاژ عنوان کرد. ناحیه مورد نظر برای تزریق، مهارت و تجربه پزشک، کلینیک مورد نظر، نوع و مارک ژل تزریق شده، ابزار و وسایل تزریق و… همگی می توانند روی هزینه تخلیه ژل تاثیرگذار باشند. از این رو بهتر است قبل از هرگونه اقدامی با پزشک خود در رابطه با هزینه و نوع آن صحبت کنید.
بعد از تخلیه ژل پاژ، باید مدتی بگذرد تا التهاب، قرمزی تخلیه ژل از بین برود. در اینصورت می توانید از فیلرها برای تزریق مجدد استفاده کنید. البته در برخی موارد ممکن است بخش هایی از صورت دچار تورم شوند، در اینصورت به هیچ عنوان نباید در آن ناحیه مجددا ژل تزریق کنید.