هیوسیامین یک آلکالوئید تروپان و سم گیاهی طبیعی است. این ماده یک متابولیت ثانویه است که در گیاهان خاصی از خانواده بادنجانیان یافت میشود، این ماده ایزومر نوری آتروپین است و بنابراین گاهی به عنوان لووآتروپین شناخته میشود. با توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات دارویی میتواند با این دارو تداخل ایجاد کنند لذا در زمانی که از این دارو استفاده میکنید تنها با مشورت با پزشک خود استفاده از یک داروی دیگر را شروع و یا خاتمه دهید. با توجه به اینکه استفاده از این دارو میتواند سرعت دستگاه گوارش در هضم و جذب مواد را کمتر کند لذا ممکن است این امر سبب آهستهتر شدن سرعت جذب داروهای خوراکی شود.
هیوسیامین یک آنتی موسکارین دارای آمین نوع 3 با عملکردهای آتروپین است. ایزومر چپ گرد هیوسیامین قدرتی حدوداً دوبرابر آتروپین دارد در حالیکه ایزومر راست گردفعالیت آنتی موسکارینی ضعیفی دارد. هیوسیامین عمدتاً جهت تسکین حالات مرتبط با اسپاسمهای احشایی کاربرد دارد و همچنین برای تورم غشاء مخاط بینی(رینیت) تجویز میشود و سابقاً در درمان پارکینسون مصرف میشده است. دوز معمول هیوسیامین 150 تا 300 میکرو گرم تا 4 بار در روز به صورت خوراکی میباشد و تجویز فرم سولفات آن بیشتر رایج است هر چند که فرم هیدروبرمید آن نیز مصرف میشود. دوزهای پیشنهادی سولفات هیوسیامین 125 تا 250 میکرو گرم، خوراکی یا زیر زبانی هر 4 ساعت بسته به نیاز تا حد 5/1 میلی گرم در 24 ساعت میباشد. فرآوردههای خوراکی اهسته رهش در بعضی کشورها موجود میباشد؛ دوز تجویزی نیز به فرمول خاص آن بستگی دارد. سولفات هیوسیامین همچنین به طریق تزریقی تجویز میشود.
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف این دارو، از بین میروند. در صورت بروز مستمر هر یک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود:
سرگیجه
خواب آلودگی
تاری دید
خشکی دهان
مشکلات بینایی
سردرد
مشکل در خواب
یبوست
گرگرفتگی
خشکی پوست و تعریق
درد و سوزش چشم، تغییر بینایی، تغییرات ذهنی و خلقی (به عنوان مثال سردرگمی ، هیجان غیرمعمول) ، ضربان قلب سریع و نامنظم ، مشکل دفع ادرار، کاهش توانایی جنسی، از دست دادن تعادل ، مشکل در تکلم، استفراغ: در صورت آزار دهنده شدن هر کدام از این موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
راش پوستی خارش دار: این عارضه ممکن است نشان دهنده حساسیت شما به این دارو باشد.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از داروی Hyoscyamine میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن یا اختلال در تنفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. سایر علائم سوء مصرف این دارو عبارتند از: گرمی/ خشکی پوست، تب، هیجان غیرعادی، ضربان قلب سریع/ نامنظم و تشنج.