ساعدنیوز
ساعدنیوز

آرمیتاژ ، زیباترین موزه جهان در روسیه

  چهارشنبه، 26 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
آرمیتاژ ، زیباترین موزه جهان در روسیه
موزه‌ی آرمیتاژ که با نام موزه ارمیتاژ نیز شناخته می‌شود، با سه میلیون اثر هنری، یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های جهان و از قدیمی‌ترین نگارخانه‌های هنری و موزه‌های تاریخ و فرهنگ بشری به‌شمار می‌رود. مجموعه‌ی عظیم آرمیتاژ در ۶ بنا به نمایش گذاشته شده‌ است. در این مطلب به تاریخچه و معماری این موزه زیبا اشاره شده است با ما همراه باشید.

موزه اِرمیتاژ، آرمیتاژ یا هِرمیتاژ (به روسی: Госуда́рственный Эрмита́ж) واقع در سن پترزبورگ روسیه، با ۳ میلیون اثر هنری (که البته همه به طور هم زمان نمایش داده نمی شوند)، یکی از بزرگ ترین موزه های جهان و از قدیمی ترین نگارخانه های هنری و موزه های تاریخ و فرهنگ بشری در جهان است.مجموعهٔ عظیم ارمیتاژ در چهار بنا به نمایش گذاشته شده است. بنای اصلی، کاخ زمستانی نام دارد و در گذشته محل سکونت رسمی تزارهای روسیه بوده است. موزهٔ ارمیتاژ شعبه هایی بین المللی در آمستردام، لندن و لاس وگاس نیز دارد. از جمله هنرمندانی که آثارشان نقاط قوت مجموعهٔ هنر غرب در موزهٔ ارمیتاژ هستند، می توان به میکل آنژ، لئوناردو دا وینچی، پیتر پل روبنس، آنتونی فان دیک، رامبرانت، آگوست رودن، کلود مونه، پل سزان، ونسان ون گوگ، پل گوگن و پابلو پیکاسو اشاره کرد.البته این موزه مجموعه آثار متعددی دارد که از جملهٔ آن ها می توان به نشان ها، لباس ها و جواهرات سلطنتی، مجموعهٔ متنوعی از جواهرات ساختهٔ فابرژه و بزرگترین کلکسیون موجود در جهان از طلای باستانی متعلق به اروپای شرقی و آسیای غربی اشاره کرد.

تاریخچه موزه آرمیتاژ

بنای اولیه موزه آرمیتاژ به الیزابت اول و سال ۱۷۶۴ میلادی برمی گردد، خیلی از آثار هنری نگهداری شده در این موزه به همت کاترین کبیر است. وی در سال ۱۷۶۴ میلادی بیش از ۲۰۰ نقاشی مشهور اروپا را خریداری کرده است. ساختمان فعلی موزه به چندین کاخ و محلی برای نگهداری برترین آثار هنرمندان دنیا مانند میکل آنژ، لئوناردو داوینچی، پیتر پل روبنس، آنتونی فان دیک، رامبرانت، آگوست رودن، کلود مونه، پل سزان، ونسان ون گوگ، پل گوگن و پابلو پیکاسو اختصاص داده شده است. کاترین به برخی از آثار هنری علاقه زیادی داشت، به همین دلیل این آثار را در نگارخانه خود به نامMy Hermitage جمع کرده است و فقط افراد محدودی می توانستند از این آثار هنری بازدید کنند.جالب اینجاست که آرمیتاژ تا سال ۱۷۱۹ به عنوان کاخ سکونتی ملکه و تزارها بوده و بعد از انقلاب روسیه به فرمان لنین به موزه تبدیل گشت. بعد از کاترین کبیر، این بار ملکه الیزابت علاقه زیادی به معماری نشان داد و دستور ساخت بناهای مشهوری مانند کاخ زمستانی، صومعه اسمولنی، کاخ پتروف و دانشگاه دولتی مسکو را در سن پترزبورگ داد، حتی برای حفاظت از تابلوهای نگارخانه آرمتیاژ چند گربه آموزش دیده را در این گنجینه رها کرد تا موش ها به آثار آسیب نزنند. همه ساله در تاریخ ۷ دسامبر جشن تاسیس این موزه برگزار می شود. اگر دوست دارید امسال در این جشن زیبا شرکت کنید پیشنهاد می کنیم در اولین فرصت بلیط هواپیما سن پترزبورگ را تهیه کنید.

موزه ارمیتاژ دومین موزه بزرگ جهان

موزه ارمیتاژ Hermitage Museum که در زبان فارسی به آرمیتاژ و یا هرمیتاژ مشهور شده جزو 5 موزه برتر جهان است. این مجموعه کم نظیر درواقع نمایشی از دوره های مختلف تاریخی و امپراتوری سزار های روس بر این سرزمین پهناور را روایت می کند. موزه ارمتیاژ به عنوان بزرگ ترین گالری هنری جهان نیز شناخته می شود که بیش از 3 میلیون اثر هنری در آن نگهداری می شود. موزه ارمتیاژ در شهر سن پترزبورگ قرار دارد اما جالب است بدانید این موزه شعبه های رسمی در شهر های کازان روسیه، آمستردام هلند، ونیز ایتالیا و ویبورگ روسیه دارد.سنگ بنای اولیه موزه هرمیتاژ یا ارمیتاژ به الیزابت اول بر می گردد اما شاید بتوان گفت روس ها بیشتر آثار هنری خریداری شده موزه هرمیتاژ را مدیون همت کاترین کبیر هستند. او در سال 1764 میلادی اقدام به خرید بیش از 200 نقاشی مشهور اروپا کرد. بعد از این سال مجموعه ی محوطه کنونی موزه که متشکل از چند کاخ است به محلی برای نگهداری آثار برترین هنرمندان دنیا مانند میکل آنژ، لئوناردو داوینچی، پیتر پل روبنس، آنتونی فان دیک، رامبرانت، آگوست رودن، کلود مونه، پل سزان، ونسان ون گوگ، پل گوگن و پابلو پیکاسو تبدیل شد. کاترین تمام آثار هنری مورد نظرش را در نگارخانه خود به نام گوشه عزلت یا تنهایی"My Hermitage " جمع کرد؛ به طوری که تنها افراد محدودی می توانستند از آثار هنری دیدن کنند. جالب است که کاترین در نامه خود می نویسند متاسفم که فقط من و موش های کاخ می توانیم این زیبایی را ببینیم و درک کنیم. هرمیتاژ تا سال 1917 صرفا کاخ سکونتی ملکه و تزارها بود و بعد از انقلاب روسیه به فرمان لنین به عنوان موزه انتخاب شد.بعد از کاترین کبیر نوبت به ملکه الیزابت می رسد. الیزابت علاقه زیادی به معماری داشت بنابراین دستور ساخت بناهای مشهوری مانند کاخ زمستانی، صومعه اسمولنی، کاخ پتروف و دانشگاه دولتی مسکو را به فرماندهان خود می دهد. او همچنین جهت محافظت از تابلوهای نگارخانه ارمتیاژ دستور می دهد تعدادی گربه آموزش دیده را در گنجینه رها کنند تا موش ها نتوانند به آثار آسیب بزنند!!

موزه ارمیتاژ

الیزابت و موزه ارمیتاژ روسیه

امپراتریس الیزابت یا یِلیزاوِتا پترُونا دختر پتر کبیر بود که در زمان حکمرانی خود با چالش های فراوانی روبه رو بود. به طور مثال، در زمان الیزابت دو جنگ اتفاق افتاد. نخستین جانشینی اتریش بود که بر سر مساله جانشینی دختر شارل ششم امپراتوری روم به نام ماری ترزا در سال ۱۷۴۰ میلادی بود. در واقع متحدان اتریش با وجود توافق با شارل ششم بر سر مساله جانشینی دخترش، پیمان شکنی کردند و 8 سال تمام با او به نبرد پرداختند. در واقع منشا این جنگ به دو ابرقدرت انگلیس و اسپانیا بر می گردد که داستان بسیار خواندنی و جذابی دارد.دومین جنگ که به جنگ 7 ساله معروف است، بین سال های 1756 تا 1763 بین دو قدرت آمریکای شمالی و اروپا شکل گرفت. این جنگ بسیاری از کشورهای همسایه از جمله هند، فیلیپین و آفریقا را تحت تاثیر قرار داد. موضوع جنگ کاملا واضح بود چون سه قدرت آمریکای شمالی، انگلیس و فرانسه صرفا در پی تصرف مناطق و گسترش مستعمرات خود بودند!!الیزابت در زمان امپراتوری خود فعالیت بسیاری جهت تغییر قوانین حکومت پیشین انجام داد. او به اشراف امتیازات فراوانی داد و بناهای مهمی از جمله دانشگاه دولتی مسکو، آکادمی هنر امپراتوری سن پترزبورگ، کاخ زمستانی هرمیتاژ و صومعه اسمولنی را ساخت. جالب است بدانید معمار محبوب او پدر فرانچسکو باتالومئو، راسترلی بارتالومئو بود که لقب "سر معمار سلطنتی" را به او دادند بنابراین سنگ بنای اولیه موزه هرمیتاژ فعلی را الیزابت ایجاد کرد که محل سکونت تزارها بود. سبک مورد علاقه الیزابت باروک بود که در آن از سنگ مرمر سفید، تزئینات طلایی، پیکر تراشی و تجمل گرایی استفاده می شد. نمونه بسیار جالب استفاده از سبک باروک در کاخ زمستانی پله های مرمر کاخ است.

 ورودی موزه آرمیتاژ

کاترین کبیر و ساخت موزه آرمیتاژ

حوادث مختلفی در زمان کاترین کبیر امپراتریس روس ها اتفاق افتاد. کاترین کبیر در طی 34 سال حکومت خود توانست روسیه را بسیار قدرتمند کند؛ اما آنچه به ماجرای ارمیتاژ مربوط می شود مرتبط با ماجرای تنهایی کاترین و تصمیم او برای ساخت بنای "کنج عزلت یا هرمیتاژ" است.الیزابت تصمیم می گیرد بنابر وصیت پطر کبیر برای نوه پسری تراز (به نام پطر سوم) به دنبال همسری از همسایگان اروپایی باشد تا بتواند علاوه بر افزایش قدرت پادشاه به توسعه و پیشرفت روسیه کمک کند. الیزابت تصمیم می گیرد دختر آلمانی تباری به نام سوفیا را برای همسری پادشاه انتخاب کند. بله درست حدس زدید سوفیا نام اصلی آلمانی کاترین کبیر است.کاترین پس از ازدواج با پطر سوم متوجه بی کفایتی او می شود اما به جای برگشتن به سرزمین خود تصمیم می گیرد قدرتش را افزایش دهد. در نتیجه او که از قبل با زبان و فرهنگ ایتالیایی، فرانسوی و انگلیسی تسلط کامل داشت بر آن می شود تا زبان و فرهنگ روسی را یاد بگیرد و بر سرزمین پهناور تزارها حکومت کند. او در نامه ای چنین می نویسد:" وقتی فهمیدم ولیعهد هیچ علاقه ای به من ندارد، می خواستم به آلمان برگردم اما زرق و برق دربار روسیه برایم فوق العاده جذاب بود".کاترین بر خلاف الیزابت به سبک کلاسیک علاقه داشت به همین خاطر بناهایی که در زمان او ساخته شد با رعایت اصل مینیمالیست ساخته شدند. جالب است که بدانید روی به ورودی دَر ساختمان هرمیتاژ کوچک یک تابلو مرمری عکس الیزابت قرار دارد که به دستور کاترین نصب شد.

نقاشی الیزابت

سبک معماری موزه هرمیتاژ روسیه چیست؟

موزه ارمیتاژ از سبک های مختلف معماری کمک گرفته است اما بارزترین سبک معماری در بناها و ساختمان های موزه هرمیتاژ از سبک باروک الهام گرفته شده اند. سبک باروک یک روش معمار اروپایی است که هدف اصلی آن تعبیه فضایی کلی در مرکز و منظم کردن فضاهای فرعی و نمای ورودی یک بنا است. در این سبک از پیکر تراشی و کلیه اثاثیه استفاده می شود تا نظمی بصری ایجاد شود. مهد پیدایش سبک باروک کشور ایتالیا بود.

 موزه آرمیتاژ

ساختمان های مختلف موزه ارمتیاژ

کاخ زمستانی یا آرمیتاژ اول: اولین اقامتگاه سلطنتی امپراطوری در روسیه کاخ زمستانی نام دارد. این کاخ، در ابتدا به شکل خانه ای چوبی به سبک آلمانی بود که در سال ۱۷۰۸ کبیر به همراه خانواده اش آنجا زندگی می کردند. سپس در سال ۱۷۱۱ این ساختمان با بنایی سنگی تعویض شد و بقایای آن خانه قبلی پایه های تئاتر آرمیتاژ را تشکیل دادند. بخش هایی از این کاخ اصلی مورد بازسازی قرار گرفته و به روی عموم باز است. کاخ زمستانی در سال ۱۹۱۷ به عنوان بخشی از موزه به مجموعه آرمیتاژ پیوست. حال یازدید از اتاق های کاخ زمستانی یکی از جذاب ترین بخش بازدید از کاخ آرمیتاژ است، به طوری که در این قسمت مجموعه ای از وسایل قدیمی شرقی و مجموعه ای از نقاشی ها، مجسمه ها و آثار هنری شرقی و اروپایی به نمایش گذاشته شده است.این ساختمان دارای سه طبقه به صورت چهارگوش ساخته شده و هر کدام از چهار نمای آن منحصر به فرد است؛ اما در هر حال همه چهار نما با ستون های سفید، گچ بری های طلایی با پس زمینه صورتی تزئین شده اند. همچنین ۱۷۶ مجسمه در بالای پشت بام و روی نمای ساختمان قرار داده شد که بر جذابیت این کاخ افزود. ملکه الیزابت نیز برای اقامت زمستانی این قسمت را انتخاب کرده بود.

اشیا داخل موزه آرمیتاژ

ساختمان ارمتیاژ سن پترزبورگ روسیه

  • کاخ زمستانی یا ارمیتاژ اول: تاریخ ساخت از سال 1754 تا 1762 میلادی توسط فرانچسکو بارتالومئو تحت فرمان ملکه الیزابت برای اقامت زمستانی خانواده تزارها
  • ارمیتاژ کوچک یا ساختمان دوم: تاریخ ساخت از سال 1764 تا 1769 میلادی توسط یوری ولتن و جین باپتیسته به دستورکاترین کبیر
  • ارمیتاژ قدیم یا ساختمان سوم: تاریخ ساخت از سال 1771 تا 1787 میلادی توسط سوری ولتن
  • ساختمان تئاتر ارمتیاژ یا ساختمان چهارم: تاریخ ساخت از سال 1783 تا 1787 میلادی توسط جاکومو کوارنگی
  • ارمتیاژ جدید یا ساختمان پنجم: تاریخ ساخت از سال 1842 تا 1852 میلادی توسط لئو وون کلنز، والیسکی استاوس، نیکولای یفیموف
  • مخزن کاخ زمستانی: تاریخ ساخت از سال 1726 تا 1742 میلادی و سال 1830 تا 1878 میلادی توسط دومنیکو ترژیو
  • قصر منشیکوو سنت پترزبورگ (Menshikov Palace): تاریخ ساخت از سال 1710 تا 1721 میلادی توسط معماری مشهوری ازجمله کارلو بارتالموئو، دومنیکو ترژیو، فرانچسکو فونتاتا ساخته شد تا نمایشی از هنر و معماری روسیه قرن 18 میلادی باشد.

و در پایان....

موزه دولتی هرمیتاژ یکی از معروفترین موزه های هنری در سراسر جهان به شمار می آید. این موزه در داخل وینتر پالاس واقع شده و بیش از 2.7 میلیون اثر هنری را در خود جای داده است.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (510 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (206 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (69 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (55 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌