ساعدنیوز
ساعدنیوز

آرمیتاژ ، زیباترین موزه جهان در روسیه

  چهارشنبه، 26 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
آرمیتاژ ، زیباترین موزه جهان در روسیه
موزه‌ی آرمیتاژ که با نام موزه ارمیتاژ نیز شناخته می‌شود، با سه میلیون اثر هنری، یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های جهان و از قدیمی‌ترین نگارخانه‌های هنری و موزه‌های تاریخ و فرهنگ بشری به‌شمار می‌رود. مجموعه‌ی عظیم آرمیتاژ در ۶ بنا به نمایش گذاشته شده‌ است. در این مطلب به تاریخچه و معماری این موزه زیبا اشاره شده است با ما همراه باشید.

موزه اِرمیتاژ، آرمیتاژ یا هِرمیتاژ (به روسی: Госуда́рственный Эрмита́ж) واقع در سن پترزبورگ روسیه، با ۳ میلیون اثر هنری (که البته همه به طور هم زمان نمایش داده نمی شوند)، یکی از بزرگ ترین موزه های جهان و از قدیمی ترین نگارخانه های هنری و موزه های تاریخ و فرهنگ بشری در جهان است.مجموعهٔ عظیم ارمیتاژ در چهار بنا به نمایش گذاشته شده است. بنای اصلی، کاخ زمستانی نام دارد و در گذشته محل سکونت رسمی تزارهای روسیه بوده است. موزهٔ ارمیتاژ شعبه هایی بین المللی در آمستردام، لندن و لاس وگاس نیز دارد. از جمله هنرمندانی که آثارشان نقاط قوت مجموعهٔ هنر غرب در موزهٔ ارمیتاژ هستند، می توان به میکل آنژ، لئوناردو دا وینچی، پیتر پل روبنس، آنتونی فان دیک، رامبرانت، آگوست رودن، کلود مونه، پل سزان، ونسان ون گوگ، پل گوگن و پابلو پیکاسو اشاره کرد.البته این موزه مجموعه آثار متعددی دارد که از جملهٔ آن ها می توان به نشان ها، لباس ها و جواهرات سلطنتی، مجموعهٔ متنوعی از جواهرات ساختهٔ فابرژه و بزرگترین کلکسیون موجود در جهان از طلای باستانی متعلق به اروپای شرقی و آسیای غربی اشاره کرد.

تاریخچه موزه آرمیتاژ

بنای اولیه موزه آرمیتاژ به الیزابت اول و سال ۱۷۶۴ میلادی برمی گردد، خیلی از آثار هنری نگهداری شده در این موزه به همت کاترین کبیر است. وی در سال ۱۷۶۴ میلادی بیش از ۲۰۰ نقاشی مشهور اروپا را خریداری کرده است. ساختمان فعلی موزه به چندین کاخ و محلی برای نگهداری برترین آثار هنرمندان دنیا مانند میکل آنژ، لئوناردو داوینچی، پیتر پل روبنس، آنتونی فان دیک، رامبرانت، آگوست رودن، کلود مونه، پل سزان، ونسان ون گوگ، پل گوگن و پابلو پیکاسو اختصاص داده شده است. کاترین به برخی از آثار هنری علاقه زیادی داشت، به همین دلیل این آثار را در نگارخانه خود به نامMy Hermitage جمع کرده است و فقط افراد محدودی می توانستند از این آثار هنری بازدید کنند.جالب اینجاست که آرمیتاژ تا سال ۱۷۱۹ به عنوان کاخ سکونتی ملکه و تزارها بوده و بعد از انقلاب روسیه به فرمان لنین به موزه تبدیل گشت. بعد از کاترین کبیر، این بار ملکه الیزابت علاقه زیادی به معماری نشان داد و دستور ساخت بناهای مشهوری مانند کاخ زمستانی، صومعه اسمولنی، کاخ پتروف و دانشگاه دولتی مسکو را در سن پترزبورگ داد، حتی برای حفاظت از تابلوهای نگارخانه آرمتیاژ چند گربه آموزش دیده را در این گنجینه رها کرد تا موش ها به آثار آسیب نزنند. همه ساله در تاریخ ۷ دسامبر جشن تاسیس این موزه برگزار می شود. اگر دوست دارید امسال در این جشن زیبا شرکت کنید پیشنهاد می کنیم در اولین فرصت بلیط هواپیما سن پترزبورگ را تهیه کنید.

موزه ارمیتاژ دومین موزه بزرگ جهان

موزه ارمیتاژ Hermitage Museum که در زبان فارسی به آرمیتاژ و یا هرمیتاژ مشهور شده جزو 5 موزه برتر جهان است. این مجموعه کم نظیر درواقع نمایشی از دوره های مختلف تاریخی و امپراتوری سزار های روس بر این سرزمین پهناور را روایت می کند. موزه ارمتیاژ به عنوان بزرگ ترین گالری هنری جهان نیز شناخته می شود که بیش از 3 میلیون اثر هنری در آن نگهداری می شود. موزه ارمتیاژ در شهر سن پترزبورگ قرار دارد اما جالب است بدانید این موزه شعبه های رسمی در شهر های کازان روسیه، آمستردام هلند، ونیز ایتالیا و ویبورگ روسیه دارد.سنگ بنای اولیه موزه هرمیتاژ یا ارمیتاژ به الیزابت اول بر می گردد اما شاید بتوان گفت روس ها بیشتر آثار هنری خریداری شده موزه هرمیتاژ را مدیون همت کاترین کبیر هستند. او در سال 1764 میلادی اقدام به خرید بیش از 200 نقاشی مشهور اروپا کرد. بعد از این سال مجموعه ی محوطه کنونی موزه که متشکل از چند کاخ است به محلی برای نگهداری آثار برترین هنرمندان دنیا مانند میکل آنژ، لئوناردو داوینچی، پیتر پل روبنس، آنتونی فان دیک، رامبرانت، آگوست رودن، کلود مونه، پل سزان، ونسان ون گوگ، پل گوگن و پابلو پیکاسو تبدیل شد. کاترین تمام آثار هنری مورد نظرش را در نگارخانه خود به نام گوشه عزلت یا تنهایی"My Hermitage " جمع کرد؛ به طوری که تنها افراد محدودی می توانستند از آثار هنری دیدن کنند. جالب است که کاترین در نامه خود می نویسند متاسفم که فقط من و موش های کاخ می توانیم این زیبایی را ببینیم و درک کنیم. هرمیتاژ تا سال 1917 صرفا کاخ سکونتی ملکه و تزارها بود و بعد از انقلاب روسیه به فرمان لنین به عنوان موزه انتخاب شد.بعد از کاترین کبیر نوبت به ملکه الیزابت می رسد. الیزابت علاقه زیادی به معماری داشت بنابراین دستور ساخت بناهای مشهوری مانند کاخ زمستانی، صومعه اسمولنی، کاخ پتروف و دانشگاه دولتی مسکو را به فرماندهان خود می دهد. او همچنین جهت محافظت از تابلوهای نگارخانه ارمتیاژ دستور می دهد تعدادی گربه آموزش دیده را در گنجینه رها کنند تا موش ها نتوانند به آثار آسیب بزنند!!

موزه ارمیتاژ

الیزابت و موزه ارمیتاژ روسیه

امپراتریس الیزابت یا یِلیزاوِتا پترُونا دختر پتر کبیر بود که در زمان حکمرانی خود با چالش های فراوانی روبه رو بود. به طور مثال، در زمان الیزابت دو جنگ اتفاق افتاد. نخستین جانشینی اتریش بود که بر سر مساله جانشینی دختر شارل ششم امپراتوری روم به نام ماری ترزا در سال ۱۷۴۰ میلادی بود. در واقع متحدان اتریش با وجود توافق با شارل ششم بر سر مساله جانشینی دخترش، پیمان شکنی کردند و 8 سال تمام با او به نبرد پرداختند. در واقع منشا این جنگ به دو ابرقدرت انگلیس و اسپانیا بر می گردد که داستان بسیار خواندنی و جذابی دارد.دومین جنگ که به جنگ 7 ساله معروف است، بین سال های 1756 تا 1763 بین دو قدرت آمریکای شمالی و اروپا شکل گرفت. این جنگ بسیاری از کشورهای همسایه از جمله هند، فیلیپین و آفریقا را تحت تاثیر قرار داد. موضوع جنگ کاملا واضح بود چون سه قدرت آمریکای شمالی، انگلیس و فرانسه صرفا در پی تصرف مناطق و گسترش مستعمرات خود بودند!!الیزابت در زمان امپراتوری خود فعالیت بسیاری جهت تغییر قوانین حکومت پیشین انجام داد. او به اشراف امتیازات فراوانی داد و بناهای مهمی از جمله دانشگاه دولتی مسکو، آکادمی هنر امپراتوری سن پترزبورگ، کاخ زمستانی هرمیتاژ و صومعه اسمولنی را ساخت. جالب است بدانید معمار محبوب او پدر فرانچسکو باتالومئو، راسترلی بارتالومئو بود که لقب "سر معمار سلطنتی" را به او دادند بنابراین سنگ بنای اولیه موزه هرمیتاژ فعلی را الیزابت ایجاد کرد که محل سکونت تزارها بود. سبک مورد علاقه الیزابت باروک بود که در آن از سنگ مرمر سفید، تزئینات طلایی، پیکر تراشی و تجمل گرایی استفاده می شد. نمونه بسیار جالب استفاده از سبک باروک در کاخ زمستانی پله های مرمر کاخ است.

 ورودی موزه آرمیتاژ

کاترین کبیر و ساخت موزه آرمیتاژ

حوادث مختلفی در زمان کاترین کبیر امپراتریس روس ها اتفاق افتاد. کاترین کبیر در طی 34 سال حکومت خود توانست روسیه را بسیار قدرتمند کند؛ اما آنچه به ماجرای ارمیتاژ مربوط می شود مرتبط با ماجرای تنهایی کاترین و تصمیم او برای ساخت بنای "کنج عزلت یا هرمیتاژ" است.الیزابت تصمیم می گیرد بنابر وصیت پطر کبیر برای نوه پسری تراز (به نام پطر سوم) به دنبال همسری از همسایگان اروپایی باشد تا بتواند علاوه بر افزایش قدرت پادشاه به توسعه و پیشرفت روسیه کمک کند. الیزابت تصمیم می گیرد دختر آلمانی تباری به نام سوفیا را برای همسری پادشاه انتخاب کند. بله درست حدس زدید سوفیا نام اصلی آلمانی کاترین کبیر است.کاترین پس از ازدواج با پطر سوم متوجه بی کفایتی او می شود اما به جای برگشتن به سرزمین خود تصمیم می گیرد قدرتش را افزایش دهد. در نتیجه او که از قبل با زبان و فرهنگ ایتالیایی، فرانسوی و انگلیسی تسلط کامل داشت بر آن می شود تا زبان و فرهنگ روسی را یاد بگیرد و بر سرزمین پهناور تزارها حکومت کند. او در نامه ای چنین می نویسد:" وقتی فهمیدم ولیعهد هیچ علاقه ای به من ندارد، می خواستم به آلمان برگردم اما زرق و برق دربار روسیه برایم فوق العاده جذاب بود".کاترین بر خلاف الیزابت به سبک کلاسیک علاقه داشت به همین خاطر بناهایی که در زمان او ساخته شد با رعایت اصل مینیمالیست ساخته شدند. جالب است که بدانید روی به ورودی دَر ساختمان هرمیتاژ کوچک یک تابلو مرمری عکس الیزابت قرار دارد که به دستور کاترین نصب شد.

نقاشی الیزابت

سبک معماری موزه هرمیتاژ روسیه چیست؟

موزه ارمیتاژ از سبک های مختلف معماری کمک گرفته است اما بارزترین سبک معماری در بناها و ساختمان های موزه هرمیتاژ از سبک باروک الهام گرفته شده اند. سبک باروک یک روش معمار اروپایی است که هدف اصلی آن تعبیه فضایی کلی در مرکز و منظم کردن فضاهای فرعی و نمای ورودی یک بنا است. در این سبک از پیکر تراشی و کلیه اثاثیه استفاده می شود تا نظمی بصری ایجاد شود. مهد پیدایش سبک باروک کشور ایتالیا بود.

 موزه آرمیتاژ

ساختمان های مختلف موزه ارمتیاژ

کاخ زمستانی یا آرمیتاژ اول: اولین اقامتگاه سلطنتی امپراطوری در روسیه کاخ زمستانی نام دارد. این کاخ، در ابتدا به شکل خانه ای چوبی به سبک آلمانی بود که در سال ۱۷۰۸ کبیر به همراه خانواده اش آنجا زندگی می کردند. سپس در سال ۱۷۱۱ این ساختمان با بنایی سنگی تعویض شد و بقایای آن خانه قبلی پایه های تئاتر آرمیتاژ را تشکیل دادند. بخش هایی از این کاخ اصلی مورد بازسازی قرار گرفته و به روی عموم باز است. کاخ زمستانی در سال ۱۹۱۷ به عنوان بخشی از موزه به مجموعه آرمیتاژ پیوست. حال یازدید از اتاق های کاخ زمستانی یکی از جذاب ترین بخش بازدید از کاخ آرمیتاژ است، به طوری که در این قسمت مجموعه ای از وسایل قدیمی شرقی و مجموعه ای از نقاشی ها، مجسمه ها و آثار هنری شرقی و اروپایی به نمایش گذاشته شده است.این ساختمان دارای سه طبقه به صورت چهارگوش ساخته شده و هر کدام از چهار نمای آن منحصر به فرد است؛ اما در هر حال همه چهار نما با ستون های سفید، گچ بری های طلایی با پس زمینه صورتی تزئین شده اند. همچنین ۱۷۶ مجسمه در بالای پشت بام و روی نمای ساختمان قرار داده شد که بر جذابیت این کاخ افزود. ملکه الیزابت نیز برای اقامت زمستانی این قسمت را انتخاب کرده بود.

اشیا داخل موزه آرمیتاژ

ساختمان ارمتیاژ سن پترزبورگ روسیه

  • کاخ زمستانی یا ارمیتاژ اول: تاریخ ساخت از سال 1754 تا 1762 میلادی توسط فرانچسکو بارتالومئو تحت فرمان ملکه الیزابت برای اقامت زمستانی خانواده تزارها
  • ارمیتاژ کوچک یا ساختمان دوم: تاریخ ساخت از سال 1764 تا 1769 میلادی توسط یوری ولتن و جین باپتیسته به دستورکاترین کبیر
  • ارمیتاژ قدیم یا ساختمان سوم: تاریخ ساخت از سال 1771 تا 1787 میلادی توسط سوری ولتن
  • ساختمان تئاتر ارمتیاژ یا ساختمان چهارم: تاریخ ساخت از سال 1783 تا 1787 میلادی توسط جاکومو کوارنگی
  • ارمتیاژ جدید یا ساختمان پنجم: تاریخ ساخت از سال 1842 تا 1852 میلادی توسط لئو وون کلنز، والیسکی استاوس، نیکولای یفیموف
  • مخزن کاخ زمستانی: تاریخ ساخت از سال 1726 تا 1742 میلادی و سال 1830 تا 1878 میلادی توسط دومنیکو ترژیو
  • قصر منشیکوو سنت پترزبورگ (Menshikov Palace): تاریخ ساخت از سال 1710 تا 1721 میلادی توسط معماری مشهوری ازجمله کارلو بارتالموئو، دومنیکو ترژیو، فرانچسکو فونتاتا ساخته شد تا نمایشی از هنر و معماری روسیه قرن 18 میلادی باشد.

و در پایان....

موزه دولتی هرمیتاژ یکی از معروفترین موزه های هنری در سراسر جهان به شمار می آید. این موزه در داخل وینتر پالاس واقع شده و بیش از 2.7 میلیون اثر هنری را در خود جای داده است.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت یک ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو