فال نخود به رسم ایل بختیاری
فال نخود یک فال کاملا ایرانی و مرسوم در بین عشایر بختیاری می باشد که سالیان سال در میان این افراد مورد استفاده قرار گرفته و میگیرد.
در فال نخود آمدن جواب بد، بد مطلق معنی نمی دهد و ممکن است جواب نیت شما به مرور زمان اثر خود را از دست بدهد و نهایتا به جوابی مطلوب تبدیل شود.
توجه داشته باشید که باید به هنگام آمدن جواب های منفی، برای از بین رفتن اثر جواب، صبر کنید و سپس اگر می خواهید اقدام به انجام آن عمل کنیم.
نکته جالب این فال بر خلاف فال های دیگر این است که برای یک نیت می توان تا ۳ بار فال گرفت و اگر جواب صبر برای شما نیاید، می توان یکی از ۳ جواب را قبول کرد !
بنابر اعتقاد بعضی از افراد بهترین زمان برای گرفتن این فال، بین ۲ نماز می باشد.
بسیاری از افراد قبل از گرفتن این فال، ابتدا وضو گرفته و سپس دعای زیر را می خوانند:
ماشاءالله توج ها الی الله، ماشاءالله تعبدا الی الله، ماشاءالله تلطفا الی الله، ماشاءالله تذاللا لله، ماشاءالله استضارا باالله، ماشاءالله استکانه لله، ماشاءالله تضرعا الی الله، ماشاالله استعانه بالله، ماشاءالله استغاثه بالله، ماشاءالله لاحول و لاقوه الا بالله العلی العظیم
درمیان عشایر بختیاری معمولا افراد مسن حالا یا توسط مردان و یا زنان گرفته میشود .
علاوه بر انواع آنها توسط تسبیح فال با نخود است كه بسیار به واقعیت نزدیك میباشد و باور كنید رد خور ندارد .
برای گرفتن فال با نخود ابتدا 41 عدد نخود كه هم اندازه باشند را جدا میكنند سپس آنها را روی قالی یا مكانی صاف میگذارند .
سپس توسط دوتا دست انها را جدا میكنند بطوری كه مقداری توسط دست راست و مقداری توسط دست چپ و مقداری هم در وسط بماند آنها را به سه قسمت مساوی تقسیم میكنند ...
سپس نخود های هر قسمت را 4 تا 4 تا از هم جدا میكنند ... مثلا قسمت سمت راست را همینطور 4تا 4تا جدا میكنند .
چند حالت امكان دارد اتفاق بیفتد ... یا یكی باقی میماند یا دو نخود یاسه و یا 4 نخود باقی میماند كه نخودهای باقی مانده را در بالا قرار میدهند و سپس به سراغ نخودهای وسطی رفته و آنها را نیز 4 تا 4 تا جدا میكنند و هرچه باقی مانده بود را در بالا و جدای از نخودها مقابل نخودهای باقی مانده از ستون اول قرار میدهند و سپس به سراغ نخودهای قسمت سوم كه توسط دست چپ جدا شده رفته و انها را جدا میكنند و هرچه باقی مانده بود در برابر دیگر نخودها قرار میدهند در یك ردیف ...
چند حالت اتفاق میافتد كه بهترین آن اگر در ردیف سمت راست یك نخود و در ردیف وسط دوتا و در ردیف سوم هم دوتا باقی بماند كه جمعا 5 تا میباشند که این فال را 5 تن آل عبا میگوبیند كه بهترین نوع فال است و مرادش حاصل میشود و اگر از هر دیف 4 تا بماند كه در مجموع 12 تا میباشند نیز به آن 12 امام میگویند كه خوب است .
در حالتی دیگر از هركدام سه تا میماند كه به ان نوح نبی اله میگویند و یا حالی از ستون اول یكی ستون دوم سه تا و ستون سوم هم یكی كه این هم خوب است ...
خلاصه افراد حرفه ای تر باقی مانده نخودها را باهم قاطی و مجددا به سه قسمت و سپس 4 تا 4 تا جدا میكنند و نخود های باقی ماده را بازهم قاطی و 4 تا 4 تا جدا میكنند و سپس به تفسیر و تجزیه و تحلیل ان میپردازند و خلاصه انگار حرف دل شما را میزنند و بسیار واقعیت دارد.
درباره ایل بختیار بیشتر بدانید
بختیاری ها خود معتقدند که نام بختیاری مشتق از کلمه بختیاروند است . بختیار یکی از بزرگان لر بزرگ بوده که اولادش گروه متشکلی به نام بختیاروند پدید آوردند. این طایفه ظاهراً همین بهداروند (ه م ) کنونی ، و یکی از طوایف بزرگ بختیاری فعلی است .
تا اوایل سده ۹ق /۱۵م نیز نامی از لر بختیاری در متون تاریخی و جغرافیایی دیده نمی شود. به اعتقاد فیلد ( چون نویسندگان کهن و حتی یاقوت (د ۶۲۶ق /۱۲۲۸م ) نامی از بختیاری نبرده اند، آنها به احتمال قوی بعدها و شاید در زمان تیمور (د ۸۰۸ق /۱۴۰۵م ) در ایران پیدا شده اند. معین الدین نطنزی در ۸۱۶ق /۱۴۱۳م از ظهور طوایف بختیاری چون آسترکی ، کوتوند، راکی ، جانکی و زلکی در زمان هزارسف (د ۵۴۸ق /۱۱۵۳م ) سخن می گوید. و از این زمان به بعد نام بختیاری در متون می آید. بدلیسی و اسکندربیک هر دو در سده ۱۱ق /۱۷م از لرهای بختیاری سخن گفته اند.