خواص درمانی کره بادام زمینی
کاهش خطر مرگ
براساس مطالعات دانشگاه وندربیلت (Vanderbilt University) که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، مصرف روزانه ی آجیل خطر مرگ را کاهش می دهد، زیرا وجود مقادیر بالای مواد مغذی در آجیل ها سبب افزایش سلامتی و حفاظت از بدن می شود.
ایجاد احساس سیری
اسید چرب تک زنجیره و پروتئینِ موجود در کره بادام زمینی سبب ایجاد احساس سیری می شود. مصرف کره بادام زمینی همراه با نان تست یا بدون آن به عنوان صبحانه ، برای ناهار یا به همراه سیب به عنوان میان وعده می تواند باعث جلوگیری از پرخوری شما می شود. اما همیشه در مصرف کره بادام زمینی میانه روی کنید. بهترین مقدار مصرف کره بادام زمینی دو قاشق غذاخوری است.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
مصرف کره بادام زمینی می تواند خطر پیشرفت دیابت را کاهش دهد. براساس مطالعه ای که توسط جکوبسون (Jacobson) در مجله ی انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، مصرف ۳۱ گرم آجیل یا کره بادام زمینی (در حدود ۲ قاشق غذاخوری)، حداقل ۵ روز در هفته می تواند خطر گسترش دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.
تقویت انرژی
پروتئین، فیبر و اسیدهای چربِ موجود در کره بادام زمینی کمک می کنند تا انرژی لازم را از شروع روز تا نیمه ی شب حفظ کنید. همچنین در پایدار نگه داشتن قند خون مؤثرند و از افت ناگهانی آن جلوگیری می کنند.
کاهش وزن
اگر می خواهید یک رژیم کم کالری بگیرید، مصرف آجیل می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. کره بادام زمینی، پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیل ها دارد و این مقدار در دو قاشق غذاخوری چیزی در حدود ۸ گرم است.
همچنین به دلیل داشتن چربی و فیبر بالا می تواند به عنوان میان وعده، برای مدت طولانی تری شما را سیر نگه دارد.
درنتیجه میزان کالری دریافتی درطول روز کاهش پیدا می کند. مصرف ۲۰۰ کالری از کره بادام زمینی در مقایسه با مصرف ۲۰۰ کالری نان پرتزل (pretzels)، بیشتر قادر به سیر نگه داشتن شماست.
براساس مطالعاتی که در نشریه ی بین المللی «چاقی و اختلالات سوخت وساز مرتبط با آن» منتشر شده است، بادام زمینی می تواند باعثافزایش سوخت و ساز بدن شود. براساس این تحقیق زمانی که افراد به طور روزانه ۵۰۰ کالری کره بادام زمینی را به مدت ۱۹ هفته مصرف می کنند، میزان سوخت و ساز آنها تا ۱۱ درصد افزایش می یابد.
اگر به دنبال یک رژیم چاقی سریع هستید، به شما مصرف کره بادام زمینی را پیشنهاد می کنیم. مک دنیل می گوید: «خواص موجود در کره ی آجیل ها درصورتی که با مواد دیگری مانند نان سفید یا کراکر و ژله یا شکلات مصرف شوند از بین می رود. همچنین کره بادام زمینیِ فرآوری شده دارای مواد افزودنی ناسالم و مقدار زیادی نمک است.
چربی کاهش یافته ی کره بادام زمینیِ فرآوری شده معمولا قند را بالا می برد. همچنین از مصرف کره بادام زمینی که در فهرست ترکیبات آن از روغن هیدروژنه (چربی ترانس) استفاده شده است خودداری کنید، زیرا سبب گرفتگی عروق می شود.
معمولا این نوع از کره ی آجیل ها به دلیل کالری بالا، به افرادی که می خواهند وزن خود را بالا ببرند توصیه می شود.
حفظ سلامت ماهیچه و اعصاب
منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری است که عملکرد بیش از ۳۰۰ فعالیت بیوشیمیایی بدن را تقویت می کند. کره بادام زمینی سرشار از منیزیم است و این میزان در حدود ۱۲ درصد از منیزیمِ موردنیاز بدن در هر وعده ی مصرفی است.
این موضوع به این معناست که کره بادام زمینی می تواند به تنظیم دمای بدن، سم زدایی بدن، تولید انرژی، استحکام استخوان و دندان و حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک کند.
علت ایجاد التهاب
کره بادام زمینی سرشار از چربی امگا ۶ است که تولید واسطه های التهابی را تحریک می کند. بادام زمینی فاقد چربی امگا ۳ است که به طور طبیعی با التهاب مقابله می کند. بنابراین مطمئن شوید که رژیم غذایی شما سرشار از چربی امگا ۳ باشد.
برای تأمین این چربی می توانید از روغن ماهی هایی مثل ماهی سالمون، تخم کتان و دانه ی چیا استفاده کنید.
افزایش بهره ی هوشی
مطالعات نشان می دهند که چربیِ غیراشباعِ تک زنجیره که در غذاهایی مانند آجیل یا روغن زیتون وجود دارد، به حفظ سلامت و عملکرد مغز کمک می کند. ویژگی آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی آجیل به کاهش استرس (یا آسیب اکسیدانی) مغز کمک می کند.
افزایش آرامش و خونسردی
مصرف کره بادام زمینی در افزایش آرامش و افزایش خونسردی مؤثر است و کمک می کند تا بر استرس تان غلبه کنید. کره بادام زمینی دارای بتاسیتوسترول است که نوعی استرول گیاهی است. به همین دلیل به ورزشکاران توصیه می شود تا از کره بادام زمینی استفاده کنند. بتا سیتوسترول به طبیعی شدن سطح بالای کلسترول کمک می کند و در زمان های استرس کلسترول را در تعادل با سایر هورمون ها نگه می دارد. بتاسیتوسترول همچنین می تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.
احتمال مصرف کپک
جکوبسون معمولا مصرف محصولات بادام زمینی را توصیه نمی کند، زیرا این مواد معمولا توسط قارچ ها و کپک ها موردتهاجم قرار می گیرند.
قارچی به نام آلفاتوکسین سبب تأخیر رشد در کودکان می شود و می تواند در درازمدت خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.
بهترین راه برای جلوگیری از مصرف این قارچ ها این است که از کره ی سایر آجیل ها مثل بادام درختی یا بادام هندی استفاده کنید.
حساسیت به بادام زمینی
مصرف کره بادام زمینی در زمان بارداری کمک می کند تا احتمال حساسیت کودک به بادام زمینی کاهش پیدا کند. اگر خودتان به بادام زمینی حساسیت ندارید، مصرف یک قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی می تواند حساسیت غذایی را از بین ببرد.
مطالعات جدید نشان می دهند که کودکانِ مادرانی که هیچگونه آلرژی ندارند و به مدت پنج بار در هفته از بادام زمینی یا آجیل های دیگر استفاده می کنند، به میزان کمتری دچار آلرژی می شوند. فرانک گریر (Frank R. Greer) پزشک اطفال دانشگاه وینکسون می گوید: «این مواد غذایی با وجود حساسیت زا بودن، فوایدی هم دارند؛ بنابراین نیازی نیست که مادران از مصرف آنها خودداری کنند».
تأثیر بر دستگاه تولید مثل
بعضی از کشاورزان از آفت کش های قوی برای سم پاشی محصولات شان استفاده می کنند. مشکل این است که بادام زمینی پوسته ی بسیار نازکی دارد و مواد شیمیایی به راحتی به آن نفوذ می کنند. مواجهه با آفت کش ها سبب نقص های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان می شود. برای پیشگیری از نقص های هنگام تولد و اختلالات باروری در مردان، از محصولات ارگانیک استفاده کنید.
مبارزه با مواد سمی و حفظ سلامت استخوان
چربی های غیر اشباعِ تک و چند زنجیره ی بادام زمینی به جذب ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین ای (E) و ویتامین کا (K) کمک می کنند. ویتامین E از بدن دربرابر مواد سمی همچون آلاینده های موجود در هوا محافظت می کند و در تسکین سندرم پیش از قاعدگی مؤثر است.
همچنین با اختلالات چشمی مانند آب مرواید (کاتاراکت)، بیماری های عصبی مانند آلزایمر و دیابت مبارزه می کند. ویتامین K برای انعقاد طبیعی خون ضروری است و به انتقال کلسیم در بدن کمک می کند که برای سلامت استخوان مفید است.
خاموش کردن ژن های مرتبط با چربی
براساس مطالب گفته شده بادام زمینی دارای چربی های غیراشباع تک زنجیره است که به لاغری کمک می کنند، فیبرهایی دارد که سبب احساس سیری می شوند و پروتئین هایی دارد که سوخت و ساز بدن را تقویت می کنند.
اما بادام زمینی تأثیری مخفی در کاهش وزن بدن دارد؛ جنیستین ترکیبی است که به طور مستقیم روی ژن های مرتبط با چاقی تأثیر می گذارد و سبب خاموش شدن این ژن می شود و توانایی بدن را برای ذخیره ی چربی کاهش می دهد (لوبیا و عدس هم مواد مؤثر مشابهی دارند، هرچند که به خوش طعمی بادام زمینی نیستند).
دشمن سنگ كیسه صفرا
تحقیقات بی شماری نشان داده اند مصرف مرتب کره بادام زمینی می تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا را در زنان کاهش دهد. دلیل این خاصیت بادام زمینی نیز وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم است. مطالعه 20ساله روی بیش از 80 هزار زن نشان می دهد زنانی که حداقل دو قاشق غذاخوری بادام زمینی یا کره بادام زمینی در هفته مصرف می کنند تا 25 درصد کمتر به سنگ صفرا مبتلا می شوند.
شاید باور نکنید، اما این راه ساده و آسانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.