رنو یک کانسپت دیگر را برای پیش نمایش آینده الکتریکی و پاک خود معرفی کرد. این خودرو سنیک ویژن نام دارد و طراحی زاویه و گوشه دارش تا حدی از رنو ۵ پروتوتایپ الهام گرفته است. خودروی موردبحث همچنین پیش نمایشی از طراحی مینی ون سنیک تولیدی در سال ۲۰۲۴ خواهد بود؛ اما شاید جالب ترین نکته درباره این خودرو قوای محرکه پلاگین هیبریدی هیدروژن سلول سوختی اش باشد.
مشخصات فنی رنو سنیک ویژن
تمامی خودروهای سلول سوختی هیدروژنی معرفی شده تاکنون به نوعی خودروی الکتریکی محسوب می شوند و فقط بجای باتری یک سلول سوخت وجود دارد که الکتریسیته را از هیدروژن تولید می کند، هیدروژنی که در یک تانک ذخیره می شود. چیزی که سنیک ویژن انجام داده افزودن یک باتری بزرگ برای شارژ است. این باتری ظرفیت ۴۰ کیلووات ساعتی دارد. فرانسوی ها اشاره ای به شعاع حرکتی خودرو در حالت الکتریکی نکرده اند اما نیسان لیف پایه از باتری ای با همین ظرفیت استفاده می کند و شعاع حرکتی ۲۴۱ کیلومتری دارد؛ اما برای سفرهای طولانی تر و سوخت گیری سریع تر یک تانک هیدروژنی ۲.۵ کیلوگرمی وجود دارد که با سلول سوختی ۱۶ کیلوواتی همکاری می کند تا الکتریسیته بیشتری تولید شود. ایده کلی این است که چنین مجموعه ای باعث کاهش وزن و کاهش استفاده از متریال و انرژی در خط تولید می شود و درعین حال انعطاف خودرو در سفرهای طولانی حفظ می گردد. رنو مدعی است با در نظر گرفتن هیدروژن، شعاع حرکتی سنیک ویژن به ۸۰۰ کیلومتر می رسد.
باتری و سلول سوخت موردبحث در کف خودرو قرار دارند. تانک هیدروژن در بخش جلو و پیشرانه در عقب قرار دارد و چرخ های عقب را به حرکت درمی آورد. این مجموعه قدرت ۲۱۵ اسب بخاری تولید می کند. رنو همچنین به استفاده از متریال بازیافتی در تولید سنیک ویژن اشاره می کند. این خودروساز فرانسوی اظهار می دارد ۷۰ درصد متریال این کانسپت از مواد بازیافتی تولید شده اند و فرقی نمی کند این ماده فولاد بکار رفته در شاسی، آلومینیوم یا حتی فیبر کربن موجود در رکاب های جانبی و تانک هیدروژن باشد. رنو همچنین خاطرنشان می سازد ۹۵ درصد خودروی تولیدی را می توان در آینده بازیافت نمود. علاوه بر این برنامه هایی برای کاربری های جانبی باتری ها وجود دارد.
طراحی ظاهری رنو سنیک ویژن
رنو سنیک ویژن با وجود اینکه یک مدل مفهومی است، اما طراحی خیلی عجیب و غریبی ندارد. این خودرو کراس اوور است و سطح یک دستی دارد. در نمای جانبی نیز فقط حجم پردازی و خط شانه ای را می بینیم.طراحان رنو سعی کرده اند با طراحی یکدست میزان مقاومت ماشین در برابر هوا را کاهش دهند، تا علاوه بر مصرف انرژی کمتر، میزان آلایندگی پایین تری نیز داشته باشد. به طوری که رینگ های رنو سنیک ویژن هم هیچ هوایی را عبور نمی دهد.
رنو سنیک ویژن علاوه بر اینکه با محیط زیست سازگار است، خودرو ایمنی برای راننده و سرنشینان نیز محسوب می شود. سیستم دوربین جلوی شاسی بلند، دید راننده را تا ۲۴ درصد افزایش می دهد. این سیستم نمای کاملا باز و عریضی (Wide) را از جلوی خودرو در یکی از نمایشگرهای روی داشبرد پخش می کند. شیشه جلو نیز بزرگ تر است و زاویه دید بیشتری را برای راننده فراهم می کند. همچنین سیستم دستیار راننده رنو در سنیک ویژن استفاده شده که «رابط ارزیابی ریسک» (risk assessment interface) نام دارد و موقعیت های حساس و خطرناک را پیش بینی می کند.
در اصل، این سیستم کمبود توجه راننده را جبران می کند و برای بهبود وضعیت رانندگی، پیشنهادهایی را به صورت اعلان و هشدار در اختیار راننده قرار می دهد. همچنین از طریق تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط دوربین ها و حسگرهای داخل کابین، مثل ضربان قلب و دمای بدن، توصیه هایی را برای حفظ سلامت راننده ارائه می کند.رنو سنیک ویژن دارای یک سیستم شناسایی چهره است که در خودرو را برای راننده و مالک باز می کند و تنظیمات خودرو را بر اساس کاربر و راننده فعلی انجام می دهد. همچنین این سیستم می تواند برای کمک به رانندگانی که دارای نقص و معلولیت هایی مثل کم شنوایی و ناشنوایی هستند، به کار رود.
طراحی داخلی رنو سنیک ویژن
درون کابین، یک نمایشگر بزرگ دقیقا زیر شیشه جلو نصب شده و هفت نمایشگر کوچک نیز به کار رفته است. چهار نمایشگر در وسط داشبرد برای استفاده راننده است، دو نمایشگر تصاویر دوربین های آینه بغل را پخش می کند و یک نمایشگر هم سمت چپ راننده قرار دارد. همچنین فرمان به سبک خودروهای فرمول ۱ است و روی آن دو صفحه لمسی برای تنظیمات دیده می شود.
هر چهار صندلی رنو سنیک ویژن به بلندگو و میکروفن مجهز شده و هر کدام از آنها دارای سیستم پخش رادیو و موسیقی جداگانه ای است. همچنین این سیستم می تواند صدای هر کدام از سرنشینان را برای دیگر مسافران پخش و بازپخش کند. این آپشن مناسب افرادی است که کم شنوا هستند.عدم وجود ستون مرکزی باعث می شود تا اندازه ورودی درها بزرگ تر باشد و افرادی که معلول و کم توان هستند، بتوانند راحت تر سوار و پیاده شوند.رنو برای تولید صدای مفهومی سنیک ویژن با هنرمند فرانسوی، ژان میشل ژار همکاری کرده و این صدا از بلندگوهای روی درها پخش می شود.
آینده سنیک ویژن مفهومی
رنو قصد دارد سنیک ویژن را روی پلتفرم مشترک با مگان E-Tech و نیسان آری یا یعنی CMF-EV در سال 2024 روانه بازار کند. البته هنوز مشخص نیست که در نسخه نهایی نیز شاهد موتور سلول سوختی باشیم.خودروساز فرانسوی به آینده درخشان خودروهای سلول سوختی و شعاع حرکتی 800 کیلومتری این خودروها پس از تنها 5 دقیقه سوختگیری، اشاره کرده است.