برای اینکه بتوانید روی دیگران تاثیر بگذارید، فروش بهتری داشته باشید، فرد موفق تری نشان داده شوید و … نیاز به مهارت گفت و گو دارید و این مهارت در زندگی بسیار به کارتان خواهد آمد و موفق ترین افراد جهان، اغلب سخنوران ماهری هستند. حالا اگر بخواهید یک گفت و گوی عالی داشته باشید و به صورت خارق العاده با هر کسی حرف بزنید، اولین قدم این است که از لحاظ ذهنی مسلط باشید و اعتماد به نفس بالایی داشته باشید.
وقتی صحبت می کنید، هدفتان این است که با اعتماد به نفس از جایتان بلند شوید: خوش بین، آرام، همراه با احساسی فوق العاده نسبت به خودتان. بهترین شرایط این است که درست همان طوری که از یک مهمانی در روز عید لذت می برید، از این که حرف می زنید هم لذت ببرید.
دلایل عدم اعتماد به نفس و اضطراب در هنگام صحبت کردن
در مرحله اول دلایل اضطراب و عدم اعتماد به نفس که باعث کاهش روابط در جمع های دوستانه، فامیلی و کاری را میشود بررسی خواهیم کرد تا بتوانیم با جلوگیری از این موارد اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم.
دلایل اصلی عدم اعتماد به نفس به چهار دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
- رابطه های دوستانه ضعیف و کم
- خودگویی اشتباه و منفی گرایی
- حضور کمتر از حد معمول در اجتماع
- برنامه ریزی ضعیف و نامنظم
روش های رفع استرس در هنگام سخنرانی و صحبت در جمع های شلوغ
همانطور که مطالعه کردید دلایل زیادی وجود دارد که باعث ایجاد استرس در انسان و عدم اعتماد به نفس می شود اما جای نگرانی نیست چراکه با پیشرفت علم و تکنولوژی پزشکان و روانشناسان روش های نوین و جدیدی برای رفع این نگرانی بیخود و بی جهت کشف کرده اند. با بکار گیری این روش ها میزان استرس شما تا ۸۰٪ کاهش خواهد یافت و ۲۰٪ دیگر امری بسیار طبیعی و عقلانی بدلیل شرایط و حساسیت سخنان خواهد بود. حال در پایین به این موارد اشاره خواهیم کرد:
۱) ورزش منظم و با برنامه
۲) شروع سخنان مقتدرانه
۳) عدم کم رویی و خجالت
۴) تمیرن فراوان (تمیرن بعد از تمرین)
چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم؟
- نگران نباشید؛ واقعا چیزی وجود ندارد که هنگام صحبت کردن نگرانش باشید
اینکه افکارتان را به زبان بیاورید تا دیگران هم بشنوند، اتفاق خوبی است. با حرف زدن در مورد افکارتان می توانید شهامت تان را بالا ببرید و بر کمرویی تان غلبه کنید. دیگران هم شما را از زاویه ای کاملا متفاوت و جدید خواهند دید. اگر همچنان نگران هستید و اضطراب دارید، این اصول سه گانه را به یاد داشته باشید:
- ذهن آرام داشته باشید.
- خونسرد باشید.
- افکارتان را منسجم کنید.
این کار فقط در حد حرف نباشد، بلکه به هر کدام شان واقعا فکر کنید. چشمان تان را ببندید و هر کلمه را آرام و شمرده تکرار کنید. وقتی هر کلمه را ادا می کنید، خودتان را در همان حالت تجسم کنید: آرام، خونسرد و با افکار منسجم.
- زبان بدن مناسبی داشته باشید
یک ژست صحیح و جذاب این پیام را به دیگران ارسال می کند که به هیچ کس اجازه نمی دهید بر شما تسلط پیدا کند. اگر زبان بدن مناسبی نداشته باشید، ممکن است دیگران فکر کنند به راحتی می توانند روی شما نفوذ داشته باشند. برای اینکه علاقه و تسلط تان را نسبت به موضوع مورد صحبت تان نشان دهید، سعی کنید با استفاده از زبان بدنی مناسب، اعتماد به نفس تان را بیشتر کنید.
- خوب گوش بدهید بعد صحبت کنید
اگر یک شنونده سرا پا گوش باشید، سوژه های بیشتری دست تان خواهد آمد که درباره ی آنها حرف بزنید. وقتی ببینید اضافه کردن موضوعی به یک گفت وگو چقدر کار ساده ای است شگفت زده خواهید شد، اگر خوب به آن فکر کنید بدون تردید می توانید نظرتان را به خوبی بیان کنید. فقط یادتان باشد به مکالمات دیگران دزدکی گوش ندهید، اجازه دهید شما را به گفت وگویشان دعوت کنند یا شرکت در مکالمه را به زمان مناسبش موکول کنید.
- سر صحبت را باز کنید
اگر شروع یک گفت وگو برای تان سخت است، سر صحبت را با این جمله باز کنید: «حال شما چطور است؟» یا چیزهایی شبیه این. همچنین می توانید در مورد ماجرای جالب یا عجیبی که به تازگی روی داده است، نظرتان را بگویید. اگر دیدید طرف مقابل تان به ادامه ی گفت وگو تمایل دارد، شما هم ادامه دهید! هیچ چیزی ناراحت کننده تر از ماندن در سکوتی ناخوشایند نیست.
-
در جمع دوستان تان صحبت کنید
خوب به حرف هایی که می زنند گوش دهید تا خوب بفهمید در مورد چه چیزی صحبت می کنند، آن وقت می دانید شما هم در مورد چه چیزی باید حرف بزنید و اظهار نظر کنید! سعی کنید درگیر بحث و گفت وگو شوید. اگر دیگران ببینند شما علاقه مندید، مشتاق می شوند که با شما حرف بزنند!
دیگر راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در هنگام صحبت کردن
- یافتن موقعیت مناسب برای صحبت
- به دیگران هم اعتماد به نفس دهید
- اطلاعات زیادی برای صحبت داشته باشید
- ارتباط چشمی را فراموش نکنید
- از موضوعاتی که آن ها را درک کرده اید، حرف بزنید
- زودتر از سخنرانی در محل حاضر شوید
- برنامه ریزی ذهنی درستی داشته باشید
- باور خود را تقویت کنید
- از مقایسه دست بردارید
- لباس مناسب به تن کنید
- تلاش نکنید باهوش و زیرک به نظر برسید
- از انتقادها به عنوان سکوی پرش استفاده کنید
- از بُرد صدای خود استفاده کنید
- در حین صحبت، ژست یک فرد قدرتمند را داشته باشید
- یک جرعه آب بنوشید