بازار پارچه و پرده مولوی (بازار و مرکز خرید) در محله شهید هرندی تهران و خیابان اردستانی واقع شده است. این مجتمع یکی از بیست و دو بازار و مرکز خرید در محله شهید هرندیتهران می باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان اکبرآبادی، کاروانسرای خانات و پاساژ روحی و همچنین بازار پرده، گالری پرده نصیری ایزدی، آجیل و خشکبار فصیحی، بازار امین السلطان و میدان امین السلطان قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مجتمع به ایستگاه مترو مولوی، برای دسترسی راحت تر و کمک به داشتن هوایی پاک تر، می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.
اسم بازار پارچه مولوي از قديم براي همه آشناست.در ميان بورس هاي پارچه فروشي، بازار مولوي از جامعيت بيشتري برخوردار است و هر پارچه اي را که بخواهيد در پاساژ چند طبقه مولوي پيدا خواهيد کرد. تنوع پارچه در اين بازار تقريبا هر نوع سليقه اي را راضي مي کند.
تاریخ خیابان مولوی
تاریخچه ساخت خیابان مولوی به سال ۱۲۸۴ هجری قمری و طرح توسعه شهر تهران در عهد ناصری برمیگردد. ناصرالدین شاه دستور می دهداز مرز جنوبی تهران هزار قدم به سمت جنوب بروند و خندق جدید شهر را در این نقطه (که در محل فعلی خیابان شوش تهران قرار می گیرد) حفر کنند؛
و خیابان مولوی را هم در شمال خندق جنوبی شهر و در محل برج و باروی شاه طهماسبی احداث کنند. در ابتدا اسم این مکان را خیابان اسماعیل بزاز می نامند. خیابان مولوی اسمی بود که در زمان رضا شاه پهلوی بر خیابان گذاشتند. همچنین در زمان رضا شاه میدان محمدیه (اعدام) را در مسیر این خیابان احداث کردند.با این وجود اخیراً در یک حفاری عمرانی در این خیابان اسکلت زنی کشف شد که متعلق به هفت هزار سال پیش است و نشان از قدمت طولانی حیات در منطقه مولوی تهران دارد.
بازار مولوی
بازار مولوی از نظر کامل بودن و موجود بودن انواع پارچه حرف اول را در شهر تهران میزند و بازار بسیار معروفی است و هر پارچه ای را که بخواهید در پاساژ چند طبقه مولوی پیدا خواهید کرد. پارچه ها در انواع رنگ ها و طرح ها در این بازار موجود است که هر سلیقه ایی را راضی نگاه میدارد.
از پارچه های پرده ای و ملحفه ای گرفته تا پارچه های دانتل و گیپور و انواع مجلسی، چادری و... در این بازاریافت می شود. وسعت و تنوع زیاد این پاساژ به طوری است اکثر افراد ترجیح می دهند از این پاساژخرید کنند. مراجعه زیاد به این مکان باعث شده است گاهی بزازان ترفندهایی را برای فروش بیشتر به کار بگیرند که خریداران باید به آن توجه کنند و مراقب قیمت ها باشد.
یکی از این ترفندها ته طاقه فروشی است. ته طاقه تکنیکی جالب برای جذب مشتری است و به این صورت اعمال میشود که پارچه ها را در قواره ها واندازه های مختلف برش میزنند و در سبدی جلوی مغازه میگذارند ومراجعه کنندگان را بافکر خرید ارزان قیمت به سراغ سبد میروند.
درواقع این تکنیک برای فروش پارچه غیرفصل یا پارچه هایی است که به دلیل از مد افتادن دیگر مشتری ندارد. با وجود شرایط خاصی که بازاریان درباره ته طاقه ها اعمال می کنند و آنها را با قیمت های ارزان تر می فروشند اما گاهی اوقات ته طاقه ها به قیمت کامل به فروش می رود و تخفیفی روی آنها اعمال نمی شود. با این حال خرید از این مجموعه بصرفه تر از خیابان گاندی است.