به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ،بلاکچین را فناوری قرن می نامند. یک تکنولوژی جدید و پویا که قرار است دنیا را تغییر دهد. بسیاری از افراد فکر می کنند بلاکچین همان بیت کوین و یا ارزهای دیجیتال هستند. اما باید گفت که ارزهای دیجیتال تنها بخش کوچکی از سیستم بزرگ بلاکچین را تشکیل می دهند. اما بلاکچین یعنی چه؟ فناوری بلاک چین چیست و چگونه قرار است دنیا را تغییر دهد؟
بلاک چین از دو کلمه ی Block و Chain تشکیل شده است. بلاک به معنای بلوک یا بخش است و Chain هم همان زنجیر یا شبکه است. در حقیقت وقتی از بلاکچین صحبت می کنیم در مورد شبکه بلاک چین صحبت می کنیم. با یک مثال ساده این شبکه بلاک چین را توضیح می دهیم:
فرض کنید ۱۰۰ خانواده داخل یک شهر زندگی می کنند. این افراد فقط می توانند کالاها را با هم مبادله کنند. مثلا اگر می خواهند شکر بخرند باید به طرف مقابل شیر یا چیز دیگری بفروشند. آن ها برای مبادله کالا به یک فرد مراجعه می کنند تا این کار را انجام دهد و این مبادله را در جایی ثبت کند. این چیزی است که ما هر روز در بانک، کتابخانه و یا جاهای دیگر می بینیم. این سیستم قدیمی است.
سیستم بلاک چین تفاوت دارد. شما نیازی به یک واسطه ندارید. شما شیر را مستقیم با شکر مبادله می کنید و تمام ۱۰۰ خانواده ای که در شهر هستند از این مبادله باخبر می شوند. در حقیقت خود افراد به عنوان یک سیستم اطلاعاتی عمل می کنند. نیازی به بانک وجود ندارد. بانک یک سیستم متمرکز است اما با بلاکچین تمام افراد تبدیل به یک سیستم اطلاعات می شوند.
لوکان، بلاک چینی ایرانی
لوکان، بلاک چینی ایرانی است که قصد دارد مشکلات ترافیک شهری را رفع کند و تا کنون علاوه بر سرمایه گذارهای ایرانی، توجه سرمایه گذاران خارجی را نیز به خود جلب کرده است.
بلاک چین ایرانی لوکان که بستری توزیع شده برای حل مشکلات ترافیک شهری است، توجه زیادی را به خود جلب کرده. رشد صنعت خودروسازی و حمل ونقل باعث افزایش ترافیک شده و هنوز یکی از مشکلات بزرگ کشورهای در حال توسعه به حساب می آید. ایران نیز که یکی از اقتصادهای نوظهور در خاورمیانه است، از این قاعده مستثنی نیست.
گروهی از کارآفرین های جوان تهرانی، پلتفرمی به نام لوکان را راه اندازی کرده اند که خدمات لجستیک و ردیابی مکانی بر اساس فناوری بلاک چین ارائه می دهد. این تیم مدعی است که بیشتر سسیستم های مکان مبنا (location-based) به خاطر متمرکز بودن، دچار مشکلات متعددی هستند.
در مقاله سفید استارتاپ لوکان می خوانیم:
«بلاک چین لوکان به دو ساب نت (SUBNET) مالی و غیرمالی تقسیم می شود تا بتواند درخواست های دسترسی به شبکه و امنیت آن را بالانس کند. ساب نت مالی لوکان در واقع یک فورک (FORK) بلاک چین اتریوم به حساب می آید که تغییراتی در آن ایجاد شده، از الگوریتم توافق اثبات سهام پشتیبانی می کند و می تواند تعداد تراکنش بیشتری در واحد ثانیه انجام دهد. در مقابل، ساب نت غیرمالی لوکان، یک بلاک چین خصوصی است که از زیرساخت هایپرلجر فابریک استفاده می کند. این دو ساب نت به صورت مستقیم و خودکار، از طریق قراردادهای هوشمند، با یکدیگر تعامل دارند.»
مشتری های این پلتفرم، قبل از اینکه بتوانند از امکانات این شبکه استفاده کنند، باید هویت خود را از طریق فرآیندهای توافق P2P اثبات نمایند. هدف سیستم لوکان این است که چهار نوع اپلیکیشن توزیع شده ارائه دهد. اولین مورد سرویس نقشه است. دومین اپلیکیشن به کاربران اجازه می دهد اطلاعات روزانه ای در مورد محیط به اشتراک بگذارند. سرویس مسیریابی و ناوبری مورد سوم است و سرویس اشتراک سفر (ride-sharing) چهارمین کاربرد لوکان به حساب می آید که راننده ها و مسافران را به یکدیگر متصل می کند.
در سیستم اشتراک اطلاعات و سیستم توکن این ساب نت ها از نوعی ارز دیجیتال اختصاصی به نام Locoin استفاده شده و به گفته مدیران این شرکت، دلیل ارائه رمزارز اختصاصی روی بلاک چین این است که کاربران انگیزه بیشتری برای مشارکت داشته باشند.
در حال حاضر این سیستم ۶.۲ میلیارد توکن Locoin دارد که ۱.۲۴ برای عرضه اولیه سکه (ICO) به صورت عمومی و خصوصی رزرو شده، ۹۳۰ میلیون توکن به جامعه توسعه دهنده ها اختصاص دارد، ۶۲۰ میلیون تومن برای بازاریابی استفاده خواهد شد و ۳۱۰ میلیون توکن متعلق به بنیان گذاران این استارتاپ است. در حال حاضر، نیمی از توکن های این استارتاپ برای هیچ کاربردی تخصیص داده نشده اند و در آینده بسته به شرایط، کاربردشان مشخص خواهد شد.