شاید برایتان این سوال پیش بیاید که لیزر الکساندرایت چیست؟ این لیزر در واقع برای از بین بردن موهای زائد از طریق طول موج 755 با پالس بلند به کار می رود. این طول موج ها از اپیدرم پوست عبور کرده و به طور مستقیم به فولیکول مو می رسد ، فولیکول انرژی ناشی از لیزر را جذب خود می کند و گرم می شود، به همین دلیل ساقه و فولیکول مو از ریشه از بین می رود. لیزر الکساندرایت در افرادی با پوست روشن نتایج خوبی به بار می آورد اما در افرادی با پوست تیره در صورتی که از سیستمی به غیر از انواع دستگاههای لیزر الکساندرایت مجهز به دستگاه سیستم خنک کننده استفاده شود منجر به جذب انرژی ناشی از طول موج ها، توسط ملانین پوست می شود و در نتیجه علاوه بر اینکه تاثیری چندانی در جهت رفع موهای زائد ندارد در پوست های تیره ندارد منجر به ایجاد لک و سوختگی در این نوع پوست ها نیز می شود.
دستگاه لیزر الکساندرایت لیزری است با طول موج ۷۵۵ نانومتری که از کانی و عنصری بسیار کمیاب و گرانقیمت بنام chrysoberyl تشکیل شده است ، این عنصر بر اساس مقایسه علمی که توسط کنفدراسیون جهانی جواهر و موسسه گوهر شناسی جهانی GIA به عمل آمده است به عنوان گرانقیمت ترین سنگ و نادرتر از الماس میباشد . کانی الکساندرایت Alexandrite دارای پدیده color change بوده ودر نور روز یک رنگ ودر نور شب در زیر لامپ رنگ دیگری را نمایش می دهد این سنگ معمولا در دو رنگ آبی مایل به سبز و یا بنفش مایل به قرمز ( یاقوتی رنگ ) یافت میشود
خصوصیات منحصر بفرد این کانی و استفاده از آن در لیزرهای الکساندرایت منجر به این گردیده که اصولا لیزرهای الکساندرایت در جهان به عنوان گران قیمت ترین نوع لیزری قرار بگیرند ( بر خلاف لیزرهای دایودی که بسیار ارزان تر میباشند ) همچنین نوع لیزر به کار گرفته شده در این دستگاه جامد است و محدوده ی آن در نور مرئی قرار دارد .
دلیل از بین رفتن موهای زائد در این دستگاه مربوط به جذب بسیار بالای ملانین آن میباشد بطوری که بالاترین ضریب جذب را در بین همه لیزر های رفع موی زائد در جهان را دارد . همچنین امروزه نسلهای پیشرفته و قدرتمند این دستگاه این توانایی را دارد که در کنار موهای ضخیم و تیره که معمولا همه لیزرها بر روی آنها تاثیرات مثبتی را دارند بر روی موهای کم عمق و کرکی نیز دارای اثربخشی بالایی باشند .
با نگاهی به نمودار عمق نفود لیزرها بر حسب طول موج به راحتی در می یابیم که عمق نفوذ لیزر دایود از لیزر الکساندرایت بیشتر است و از این رو انرژی لیزر راحت تر به فولیکول مو می رسد اما آنچه که بسیار قابل توجه میباشد این است که اگرچه عمق نفوذ در لیزر دایود از لیزر الکساندرایت بیشتر است اما با نگاهی به ضریب جذب ملانین بر حسب طول موج به راحتی در می یابیم که لیزر الکساندرایت بالاترین ضریب جذب ملانین را در بین لیزر موهای زائد دارد و از این جهت جذب ملانین توسط لیزر الکساندرایت بهتر از سایر لیزرها از جمله لیزر دایود صورت می پذیرد .
عوارض جانبی لیزر الکساندرایت
- در صورتی که اپراتور استفاده کننده از دستگاه لیزر الکس کارکرد اصلی آن را آموزش ندیده باشد ممکن است در طول جلسه درمانی به فرد مراجعه کننده آسیب هایی از قبیل احساس درد در طول درمان، تورم و التهاب پوست و ایجاد سوختگی و لک وارد کند.
- لیزر الکساندرایت ممکن است باعث تغییراتی در رنگدانه پوست شود و ممکن است رنگ پوست تیره یا روشن شود.