جنگل جیغ از مناطق دیدنی خراسان رضوی در روستای سربرج و بخش طرقبه میباشد. جنگل جیغ را به خاطر صداهای عجیبی که در طول شب تا سپیدهدم در آن شنیده میشود، به این نام میخوانند. تمام افرادی که تا به امروز از جنگل جیغ مشهد دیدن کردهاند، این صدای جیغ گوشخراش و عجیب را تایید میکنند. نکته جالب توجه درباره این جنگل این است که صدای جیغ به محض تاریک شدن هوا به گوش میرسد و روزهای این جنگل با دیگر جنگلهای معمولی هیچ تفاوتی ندارد. صدای جیغی که در این جنگل به گوش میرسد دقیقا به صدای زنی شبیه است. بدون شک، شنیدن این صدا هر کسی را خواهد ترساند. در سالهای اخیر بسیاری از افراد که این داستان را باور نداشتند یا اهل ماجراجویی بودند به بازدید از جنگل جیغ رفتهاند؛ اما بسیاری از آنها در نیمه راه پشیمان میشوند و بازمیگردند. در جنگل جیغ که با نام جنگل سربرج و جنگل مج نیز شناخته میشود، گیاهانی چون درختان میوه گیلاس، گردو، سیب و چنارهای سر بهفلک کشیده در اطراف رودخانه و حیواناتی چون گرگ، روباه و پرندگانی چون عقاب و قرقی دیده میشوند.
برخی افراد اعتقاد دارند که جنگل جیغ، محل سکونت اجنه و شیاطین است و شب هنگام، شیاطین و روحهای نفرین شده در این روستا پرسه میزنند و این صداهای دلخراش را از خود درمیآورند. برخی نیز بر این باور هستند که زنی در این جنگل در بین شعلههای آتش سوزانده شده و به قتل رسیده است و به همین دلیل، هر شب صدای جیغ میآید. تحقیقات بسیاری درباره علل به وجود آمدن صدای جیغ در جنگل جیغ مشهد انجام شده است. یکی از نظریهها حمله تعداد زیادی ملخ در سال 1390 به این جنگل است. این ملخها بهدلیل وجود آب رودخانه به روستای سربرج حملهور شدند و در طول شب صداهایی از خود درمیآورند که باعث به وجود آمدن صدای عجیب و غریب جیغ شده است. برخی نیز باور دارند که تغییرات آب و هوایی و صدای پیچیدن باد در بین شاخ و برگ درختان، صداهای جیغ مانند این جنگل را تولید میکند؛ البته باید بدانید که در بسیاری از شبها، حتی نسیمی ملایم نیز در جنگل نمیوزد و بازهم این صداها به گوش میرسند. اوایل اهالی روستا توجهی به جیغها نشان نمیدادند؛ اما به مرور و با ادامهدار شدن آن، دهیار روستای سربرج طرقبه تصمیم گرفت موضوع را پیگیری کند. پس از تحقیقات ویژه اعلام شد که این صدا مربوط به نوع خاصی از جیرجیرک است که در زبان محلی به آن «کز» یا «چز» میگویند. در واقع سالهای پربارش که آب فراوان است و رودخانه سربرج خشک یا کم آب نمیشود، این جیرجیرکها به روستا حمله میکنند و در لابلای درختها و گیاهان پنهان میشوند. ممکن است روی هر درخت نزدیک 3000 جیرجیرک بنشیند. تمام این جیرجیرکها در حاشیه دو کیلومتری رودخانه هستند و تعداد زیاد آنها باعث شده است که آواز دسته جمعیشان مانند صدای جیغ و زوزه به نظر برسد. این جیرجیرکها تا 40 روز زنده هستند و بعد از بین میروند.
وجود شایعات در باب علت صداهای موجود در جنگل سبب شده است که مشکلاتی برای روستاییان ایجاد شود. کاهش قیمت زمینها و باغهای منطقه و عدم تمایل غیربومیان برای خرید ملک در این منطقه از جمله مشکلات این منطقه میباشد. این منطقه از جاذبههای گردشگری برای علاقهمندان به تجربیات رعبآور بوده و به همین دلیل شاید برخی از گردشگران را به این سمت بکشاند؛ اما بیشتر افراد یا به بازدید از روستای کوهستانی و تاریخی سربرج نمیآیند یا شب را در این منطه سپری نمیکنند.
روستای سربرج، منطقهای ییلاقی در دهستان طرقبه است و دمای هوا در آن همیشه چند درجه خنکتر از مشهد است. بیشتر گردشگران فصل بهار و تابستان را برای بازدید از جنگل جیغ انتخاب میکنند؛ زیرا در این زمان از سال، جنگل جیغ با مناظر سرسبز بسیار چشمنواز است. بهتر است بدانید صدای این جیغها در تمام طول سال بهطور واضح به گوش نمیرسد و اگر میخواهید این صداهای عجیب را بشنوید، باید در ماه خرداد به این منطقه سفر کنید. به شما پیشنهاد میکنیم که فصل پاییز و زمستان را برای بازدید از جنگل جیغ مشهد انتخاب نکنید؛ زیرا هوا در این زمان از سال بسیار سرد است و به احتمال زیاد با بارش سنگین باران یا برف روبهرو خواهید شد.