دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / خواص خوراکی ها /

آشنایی با فواید بی نظیر مصرف روغن بنفشه 

پنجشنبه، 29 دی 1401
روغن بنفشه با تقطیر از گل بنفشه استخراج می شود، این گل حاوی روغن های فراری است که به تسکین درد روماتیسم و ​​مفاصل، سرطان و ایدز کمک می کند. گل بنفشه با رنگی متمایز به بنفش می باشد که بوی معطر دارد و در فصل بهار شکوفا می شود. روغن بنفشه حاوی ۷۷٪ چربی های اشباع نشده است و یکی از مهمترین روغن ها به حساب می آید.

روغن بنفشه از گیاهی به نام گل بنفشه، از تیره Violaceae به دست می آید. بنفشه گیاهی است با ساقه کوتاه زیرزمینی به ارتفاع 15 سانتی متر که خزنده و نازک است. قطر کاسه گل حدود 20 میلی متر است.نام علمی بنفشه شیرین Viola Odorata L است که به انگلیسی Violet می گویند. بنفشه شیرین که با نام Viola odorata Linn نیز شناخته می شود، گیاهی همیشه سبز و چند ساله بومی اروپا و آسیا است، اما به آمریکای شمالی و استرالیا نیز رسیده است. هنگام تهیه روغن بنفشه از برگ ها و گل ها استفاده می شود. خواص روغن بنفشه در بسیاری از مسائل سلامتی به اثبات رسیده است. روغن بنفشه برای پوست خواص بی نظیری دارد که در مقاله زیر بیشتر با آن آشنا می شویم.

روش مصرف روغن بنفشه

روش مصرف روغن بنفشه، بستگی به نوع دلیلی دارد که به خاطر آن از این روغن استفاده می کنیم. مثلا برای مشکلات پوستی به صورت موضعی و با ماساژ استفاده می شود. بعضی اوقات باید روغن بنفشه را با یک روغن حامل مناسب مثل روغن افتابگردان یا نارگیل ترکیب و بعد استفاده کرد که برای درد های عضلانی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از رایج ترین روش های استفاده از روغن بنفشه، استنشاق آن است. این کار را می توان با استفاده از پخش کننده روغن یا ریختن چند قطره روغن بنفشه در یک قابلمه با مقداری آب و گرم کردن آن روی اجاق انجام داد

خواص روغن بنفشه برای سلامتی

روغن بنفشه کاربردها و فواید زیادی دارد،که برخی از آن ها ممکن است شما را شگفت زده کند.از جمله کاربردهای درمانی، روغن بنفشه برای پوست، تسکین درد، رفع سردرد، به عنوان خلط آور، مفید برای بی خوابی، رفع استرس و اضطراب و بسیاری از موارد دیگر را می توان نام برد.در این مقاله انواع خواص روغن بنفشه را مورد بررسی قرار می دهیم.

خواص روغن بنفشه برای لک صورت؛ به بهتر شدن پوست کمک می کند

درباره ی خواص روغن بنفشه برای لک صورت، جوش صورت و چروک صورت چه می دانید؟ روغن بنفشه می تواند به رفع تعدادی از مشکلات پوستی کمک کند، چون روی پوست بسیار ملایم و ظریف عمل می کند و درنتیجه یک ماده ی عالی برای تسکین پوست های مشکل دار است. روغن بنفشه می تواند یک درمان طبیعی برای بیماری های مختلف پوستی مانند آکنه و اگزما باشد و خواص مرطوب کنندگی اش آن را به یک ماده ی بسیار مؤثر برای پوست خشک تبدیل می کند.

این روغن به خاطر خواص ضدالتهابی اش قادر است هرگونه قرمزی پوست، پوست تحریک شده یا ملتهب ناشی از آکنه یا سایر بیماری های پوستی را التیام بخشد. خواص ضدعفونی کننده و ضدمیکروبی آن نیز به پاکسازی پوست و ازبین بردن باکتری های موجود روی آن کمک می کند. بنابراین این روغن برای جلوگیری از بدتر شدن مشکلات پوستی و گسترش آنها به سایر قسمت های صورت مفید است.

پس چرا به جای خریدن محصولات گران قیمت مراقبت از پوست که ممکن است حاوی مقدار زیادی مواد شیمیایی مضر باشند، برای درمان مشکلات پوستی تان به سراغ یک درمان طبیعی نمی روید و از خواص روغن بنفشه بهره مند نمی شوید؟

درد را تسکین می دهد

همان طور که در بالا گفته شد، روغن بنفشه حاوی ترکیبات ضدالتهابی است. این بدان معناست که این روغن یک درمان عالی و طبیعی برای درمان مشکلات مختلف ناشی از مفاصل سفت و دردناک و همچنین دردهای عضلانی مانند روماتیسم، آرتروز و نقرس است. روغن بنفشه، درد و ناراحتی ناشی از چنین مشکلاتی را تسکین می دهد.علاوه بر این، روغن بنفشه می تواند گردش خون به عضلات را بهبود ببخشد که این امر نیز به کاهش درد ناشی از گردش خون نامناسب به این نواحی حیاتی بدن کمک می کند.همچنین روغن بنفشه می تواند برای درمان درد ناشی از سردرد و میگرن به کار رود و سرگیجه را نیز برطرف کند. بنابراین این روغن دارای خواص کامل و همه جانبه ای در تسکین درد است.

سلامت روحی را افزایش می دهد

دچار شدن به سردرد و میگرن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما این وضعیت در اغلب مواقع به علت استرس، تنش و اضطراب زیاد ناشی از کارها و وظایف روزمره است. در این مورد، روغن بنفشه یک عامل قوی برای کمک به کاهش استرس، فرسودگی، خستگی، سرگیجه و حتی اضطراب است.

خواص روغن بنفشه تنها به این موارد محدود نمی شود. روغن بنفشه مانند بسیاری از روغن های دیگر دارای خواص آرامش بخش و درمانی است که به ایجاد آرامش و تمدد اعصاب کمک می کند و بنابراین سلامت روحی را افزایش می دهد. شما مجبور نیستید برای القای آرامش از داروهای تجویزی که حاوی مواد شیمیایی مضر هستند، استفاده کنید، بلکه می توانید این درمان طبیعی را امتحان کنید و از خواص آرامش بخش و تسکین دهنده اش بهره مند شوید. علاوه بر این روغن بنفشه برخلاف اکثر داروهای نسخه ای، اعتیادآور نیست و معمولا هیچ گونه عوارض جانبی منفی ای ایجاد نمی کند.

خواص روغن بنفشه برای سرماخوردگی؛ دستگاه تنفسی را تسکین می دهد

روغن بنفشه دارای خواص ضداحتقان و خلط آور است؛ این بدان معناست که به شل کردن مخاط اضافی و خلط (بلغم) که در بینی و دستگاه تنفسی شما جا خوش کرده اند، کمک می کند. این امر برای رفع گرفتگی مفید است و باعث می شود که جریان هوا به صورت آزادانه و بدون مانع در داخل راه های تنفسی شما به حرکت درآید.بنابراین روغن بنفشه می تواند در تسکین مشکلات تنفسی متداول مانند سرماخوردگی، سرفه، آنفولانزا، برونشیت و التهاب سینوس ها (سینوزیت) مفید باشد و درد و مشکلات ناشی از این بیماری های آزاردهنده را کاهش بدهد.

یک ماده ی قوی برای تقویت قوای جنسی است

روغن بنفشه می تواند به درمان هرگونه اختلال و مشکل جنسی کمک کند، به خصوص اگر استرس علت اصلی بروز چنین اختلالاتی باشد. دلیلش این است که روغن بنفشه به ایجاد آرامش کمک می کند و باعث بهتر شدن روحیه ی شما می شود که این امر به نوبه ی خود می تواند میل جنسی شما را افزایش بدهد.

برای این منظور فقط کافی است روغن بنفشه را با مخلوطی از سایر روغن ها در دیفیوزر بریزید تا عطر آن در اتاق خواب تان پخش شود. به این ترتیب، احساسات جنسی و عاطفی شما نسبت به همسرتان برانگیخته خواهد شد و می توانید هرگونه مشکل جنسی خود یا همسرتان را برطرف کنید.

تسکین درد مفاصل

روغن بنفشه حاوی ترکیبات ضد التهابی است. این بدان معناست که می تواند یک درمان طبیعی عالی برای مشکلات مختلف ناشی از سفتی، التهاب مفصل و همچنین درد های عضلانی مانند روماتیسم، آرتروز و نقرس باشد. این روغن باعث تسکین این دردها می شود. علاوه بر این، می تواند به تحریک گردش خون در عضلات کمک کند، که این مجدد به تسکین درد از گردش خون نامناسب در این مناطق حیاتی کمک می کند.

درمان میگرن و سرگیجه

سردرد و میگرن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما اغلب می تواند به دلیل استرس و اضطراب ناشی از کارهای روزمره باشد. در این حالت، روغن بنفشه ماده ای قدرتمند برای کمک به تسکین استرس، خستگی، سرگیجه و حتی سطح اضطراب است. مانند بسیاری از روغن های گیاهی موجود، این روغن نیز دارای خواص آرام بخش و درمانی است که سلامت روان را تقویت می کند.

مناسب برای کاهش وزن

روغن بنفشه برای لاغری و کاهش وزن بسیار عالی عمل می کند. این روغن احتباس مایعات را که باعث افزایش وزن قابل توجهی می شود، از بین می برد. همچنین می تواند سلولیت را کاهش داده و از به وجود آمدن آن جلوگیری کند.

درمان بی خوابی

نوسانات خلقی و بی خوابی از مهمترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن روبرو هستند. داروهایی موثر برای درمان این مشکل وجود دارد که برخی از آنها عوارض جانبی را در پی دارد، بنابراین درمان با داروهای طبیعی مانند روغن های گیاهی و معطر مانند روغن بنفشه در این زمینه تأثیر زیادی دارد.سعی کنید شب ها پنبه ای آغشته به روغن بنفشه را نزدیک تخت خود بگذارید و سعی کنید عطر آن را قبل از خواب استنشاق کنید. این امر به شما کمک می کند تا خوابی راحت داشته باشید.

عوارض مصرف روغن بنفشه

مصرف طولانی مدت اسانس یا عصاره الکلی روغن بنفشه به دلیل این که ممکن است تشنج ایجاد کند غیر مجاز است. همچنین به دلیل خاصیت قاعده آور و سقط آور که مربوط به توژون Thujone موجود در اسانس این روغن می باشد، مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود . مصرف روغن بنفشه برای بیماران مبتلا به صرع مجاز نیست. بهتر است بدانیم که فراورده های گل بنفشه با آهن سازگار نیستند. زیاده روی در مصرف روغن بنفشه، باعث ضعف و سنگینی معده و حالت تهوع و استفراغ می شود.

بنفشه گیاهی زیبا و معطر با گل های کوچک و به رنگ بنفش تیره است. همچنین یک گیاه دارویی است که اکثرا برای رفع خستگی جسمی و روحی، فشار عصبی، علائم یائسگی و افسردگی استفاده می شود. حتی برای مشکلات دستگاه گوارش مانند تورم (التهاب) معده و روده و درد شکم هم مورد استفاده قرار می گیرد. در این قسمت از ساعد نیوز اطلاعاتی راجع به مزایا روغن بنفشه گردآوری کردیم تا شما را با خواص فوق العاده این روغن پرمصرف آشنا سازیم.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
سابمیت مقاله چیست؟
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
مراحل سابمیت مقاله
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟