به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اسپری کردن عطر روی لباس عوارض پوستی ندارد و بهترین کار این است که به جای استفاده از عطر، بهداشت کودکان را رعایت کنید تا به خوشبوکننده ها نیاز پیدا نکنند.
نه تنها عطر و ادکلن، بلکه حتی کرم های معطر مخصوص بزرگسالان هم مناسب کودکان نیست زیرا پوست بچه ها و سیستم تنفسی شان بسیار حساس است و محصولاتی که برای آنها به کار می رود، باید خاص و تایید شده باشد.
امروزه عطر و ادکلن های مخصوص کودکان هم وارد بازار شده ولی به صرف اینکه روی عطری نوشته شده مخصوص کودکان، نباید به آن اطمینان کرد. لازم است عطر یا محصول بهداشتی که خریداری می شود، نشانه استاندارد و برچسب معتبر داشته باشد.
برای کودک مبتلا به آلرژی اصلا نباید از عطر یا محصولات آرایشی – بهداشتی معطر استفاده کرد زیرا سبب می شود بدن کودک واکنش شدید نشان دهد. از سوی دیگر، گاهی استفاده از عطر روی پوست در شرایط عادی باعث حساسیت نمی شود اما در مواجهه با آفتاب سبب خارش، قرمزی و ایجاد تاول و ترشح و لک خواهد شد. اگر فرزندتان آلرژی ندارد، استفاده گهگاهی از عطر مخصوص کودکان اشکالی ندارد اما هرگز عطر را روی پوست کودک اسپری نکنید زیرا ممکن است باعث بروز حساسیت یا لک شود.
اسپری کردن عطر روی لباس عوارض پوستی ندارد و بهترین کار این است که به جای استفاده از عطر، بهداشت کودکان را رعایت کنید تا به خوشبوکننده ها نیاز پیدا نکنند.
عوارض استفاده از عطر برای کودکان
همان طور که گفته شد، بدن کودکان بسیار حساس است و مواد شیمیایی خطر آسیب رساندن به بدن آن ها را افزایش می دهد. برخی از کودکان حساسیت های تنفسی دارند و حتی به بوی غذا نیز حساس هستند. مصرف عطر و ادکلن برای اینگونه کودکان و نوزادان، با واکنش های آلرژیک شدید همراه است. ممکن است برخی از کودکان به عطر و ادکلن حساسیت داشته باشند و دچار عطسه و آبریزش بینی شوند. توجه داشته باشید که پوست کودکان و نوزادان حساس تر از بزرگسالان است. احتمال دارد که مواد موجود در عطر و ادکلن، جذب پوست بدن کودکان شود و حساسیت های پوستی ایجاد کند.
علاقه زیاد کودکان به بوی عطر
کودکان به میزان زیادی به تقلید از رفتار والدین می پردازند و ممکن است که در اثر مشاهده عطر زدن والدین، به آن علاقه مند شده باشند. برخی از کودکان به صورت افراطی از عطر و ادکلن استفاده می کنند و این رفتار باعث نگرانی والدین می شود. برای حل این مشکل می توانید شیشه های عطر را با آب ترکیب کنید (شیشه را با آب پر نکنید چرا که ممکن است تغییر رنگ آن باعث کنجکاوی کودک شود) تا به این صورت از حجم مواد شیمیایی آن کاسته شود. سپس آن را به کودک بدهید تا با آن بازی کند. کودک پس از مدتی بازی کردن با آن خسته می شود و این عادت خود را رها می کند.
نکات مهم در عطر زدن به کودک
_در یک ماه اول نوزادی بهتر است که بوی هیچ عطر و ادکلنی به نوزاد نرسد. توصیه می شود که والدین نیز از عطر و ادکلن استفاده نکنند.
_در صورتی که والدین اصرار زیادی به عطر زدن کودک دارند، عطر را به لباس او بزنند و پس از گذشت حدودا نیم ساعت تا یک ساعت لباس را به تن کودک کنند.
_کودکان غدد عروقی ندارند و تعریق نمی کنند، در نتیجه نیازی به خوشبو شدن ندارند. در صورتی که کودک شما به صورت غیر طبیعی عرق می کند، حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است ناشی از مشکلاتی همچون تیروئید باشد.
_برای اینکه کودکتان عادت بازی کردن با عطر و استفاده ی زیاد از آن را ترک کند باید مهارت نه گفتن به آن ها را در خود تقویت کنید.