دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

با خوردن سیر از آلزایمر جلوگیری کنید 

سه شنبه، 07 اردیبهشت 1400
اگر می‌خواهید در دوران پیری و کهولت به آلزایمر مبتلا نشوید سیر بخورید سیر یکی از قوی ترین گیاهان طب سنتی میباشد که برای پیشگیری از آلزایمر بسیار کاربردی می‌باشد.

آلزایمر بیماری مزمنی است که نمی توان آن را تنها به سنین بالا اختصاص داد بلکه با بی توجهی حتی در جوانی هم افرادی به آن مبتلا می شوند. فراموشی یا همان آلزایمر امروزه یکی از بیماری های رایج است که با مختل کردن بخشی از مغز به یاد آوردن برخی مسائل حتی اسم ها و ... را مشکل می کند که با اندکی توجه می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

خواص شگفت انگیز سیر برای درمان بیماری ها

سیر، به طور گسترده به عنوان طعم دهنده در غذا استفاده می شود، اما همچنین در طول تاریخ باستان و مدرن به عنوان دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. سیر برای پیشگیری و درمان طیف گسترده ای از شرایط و بیماری ها استفاده می شود.ادعاهای دارویی زیادی درباره سیر وجود دارد. هزاران سال است که از سیر در سراسر جهان استفاده می شود. سوابق نشان می دهد که سیر در ساخت هرم های جیزه، حدود ۵۰۰۰ سال پیش، در حال استفاده بود. در حال حاضر، سیر به طور گسترده ای برای شرایط مختلف مربوط به سیستم خونی و قلب، از جمله تصلب شرایین (سخت شدن سرخرگها)، کلسترول بالا، حمله قلبی، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا از سیر استفاده می شود. امروزه سیر نیز در برخی افراد برای پیشگیری از سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان معده، سرطان رکتوم و سرطان روده بزرگ استفاده می شود.

خواص سیر:

۱. سیر دارای ترکیباتی با خواص دارویی قوی است:

سیر یک گیاه از خانواده پیاز است. هر بخش یک بوته سیر را میخک می نامند. در حدود ۱۰-۲۰ میخک در یک بوته سیر وجود دارد. سیر در بسیاری از نقاط جهان استفاده می شود و به دلیل بوی قوی و طعم خوشمزه یک ماده محبوب در پخت و پز است. با این حال، در طول تاریخ باستان، اصلی ترین کاربرد سیر از نظر سلامتی و داروهای آن بوده است. دانشمندان اکنون می دانند که بیشتر فواید سلامتی سیر ناشی از ترکیبات گوگرد است که در هنگام خرد شدن یک میخک سیر ایجاد می شود. شاید مشهورترین آن معروف به آلیسین باشد. با این حال، آلیسین یک ترکیب ناپایدار است که فقط به طور خلاصه در سیر تازه وجود دارد. ترکیبات دیگری که ممکن است در مزایای سلامتی سیر نقش داشته باشند عبارتند از: دیالیل دی سولفید و اس-آلل سیستئین. ترکیبات گوگرد حاصل از سیر از دستگاه گوارش وارد بدن شده و در تمام بدن پخش می کند، جایی که اثرات بیولوژیکی قوی خود را اعمال می کند.

۲. سیر بسیار مغذی است، اما کالری کمی دارد:

یک میخک (۳ گرم) سیر خام حاوی:

  • منگنز: ۲ ٪ از ارزش روزانه (DV)
  • ویتامین B۶: ۲ ٪ از DV
  • ویتامین C: ۱ ٪ DV
  • سلنیوم: ۱ ٪ DV
  • فیبر: ۰.۰۶ گرم
  • مقادیر قابل توجهی کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B۱
  • این دارای ۴.۵ کالری، ۰.۲ گرم پروتئین و ۱ گرم کربوهیدرات است. سیر همچنین حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی دیگر است. در حقیقت، تقریباً همه چیز مورد نیاز شما را شامل می شود.

۳. سیر می تواند با بیماری از جمله سرماخوردگی مبارزه کند:

مکمل های سیر برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن شناخته شده است. یک مطالعه بزرگ ۱۲ هفته ای نشان داد که یک مکمل سیر روزانه ۶۳ درصد سرماخوردگی را در مقایسه با داروها کاهش می دهد. میانگین طول علایم سرماخوردگی نیز ۷۰ ٪ کاهش یافت. یک مطالعه دیگر نشان داد که مصرف سیر (۲.۵۶ گرم در روز) تعداد روزهای بیمار مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را ۶۱ ٪ کاهش داده است. با این حال، یک بررسی نتیجه گیری کرد که شواهد کافی نیست و تحقیقات بیشتری لازم است. علیرغم نداشتن شواهد قوی، افزودن سیر به رژیم غذایی اگر اغلب دچار سرماخوردگی شوید ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد.

۴. ترکیبات فعال موجود در سیر باعث کاهش فشار خون می شود:

بیماری های قلبی عروقی مانند سکته های قلبی و سکته های مغزی بزرگترین قاتلان جهان هستند. فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده این بیماری ها است. مطالعات انسانی نشان داده است که مکمل های سیر تأثیر قابل توجهی در کاهش فشار خون در افراد دارای فشار خون بالا دارد. دوزهای مکمل برای داشتن اثرات مطلوب باید نسبتاً زیاد باشند. مقدار مورد نیاز معادل حدود چهار میخک سیر در روز است.

۵. سیر می تواند کلسترول LDL را کاهش دهد:

سیر سطح کلسترول را بهبود می بخشد، که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. برای کسانی که کلسترول بالایی دارند، به نظر می رسد مکمل های سیر حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کلسترول کل و یا LDL را کاهش می دهد. با نگاهی به کلسترول LDL ("بد") و HDL ("خوب")، به نظر می رسد که سیر LDL را کاهش می دهد، اما تأثیر قابل توجهی در HDL ندارد. سطح بالای تری گلیسیرید یکی دیگر از عوامل خطرناک شناخته شده برای بیماری های قلبی است.

۶. سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به جلوگیری از آلزایمر و زوال عقل کمک می کند:

سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از مکانیسم های محافظ بدن در برابر آسیب اکسیداتیو پشتیبانی می کنند. نشان داده شده است که مقادیر زیاد مکمل های سیر باعث افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی در انسان می شود و همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند کاهش می دهد. اثرات ترکیبی در کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین خواص آنتی اکسیدانی، ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مشترک مغز مانند آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.

۷. سیر ممکن است به زندگی طولانی تر کمک کند:

تأثیرات بالقوه سیر بر طول عمر، اساساً غیرممکن است. اما با توجه به تأثیرات مفیدی که بر فاکتورهای مهم خطر مانند فشار خون می گذارد، معقول است که سیر می تواند به شما در زندگی طولانی تر کمک کند. این واقعیت که می تواند با بیماری عفونی مقابله کند نیز عامل مهمی است، زیرا این ها علل شایع مرگ به ویژه در افراد مسن یا افراد دارای سیستم ایمنی با اختلال عملکردی است.

8. خوردن سیر ممکن است به سم زدایی فلزات سنگین در بدن کمک کند:

نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر از آسیب اندام در برابر سمیت فلزات سنگین محافظت می کنند. یک مطالعه چهار هفته ای در کارمندان یک کارخانه باتری اتومبیل (قرار گرفتن در معرض بیش از حد سرب) نشان داد که سیر ۱۹ درصد باعث کاهش سطح سرب در خون می شود. همچنین بسیاری از علائم بالینی سمیت، از جمله سردرد و فشار خون را کاهش می دهد. هر روز سه دوز سیر حتی بهتر از داروی پنی سیلامین در کاهش علائم است.

آلزایمر

9. سیر ممکن است سلامت استخوان را بهبود بخشد:

هیچ مطالعه انسانی اثرات سیر در پوکی استخوان را اندازه گیری نکرده است. با این حال، مطالعات در جوندگان نشان داده اند که با افزایش استروژن در زنان می تواند از دست دادن استخوان به حداقل برسد. یک مطالعه در زنان یائسه نشان داد که یک دوز روزانه عصاره سیر خشک (برابر با ۲ گرم سیر خام) به طور قابل توجهی علایم کمبود استروژن را کاهش می دهد. این نشان می دهد که این مکمل ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت استخوان در زنان داشته باشد. غذاهایی مانند سیر و پیاز نیز ممکن است اثرات مفیدی بر استئوآرتریت داشته باشند.

سیر فعالیت محققان و پژوهشگران ایرانی در مسیر درمان آلزایمر

گم کردن مسیر خانه و محل کار، نشناختن دیگران، فراموش کردن نام خود ترس را بر وجود هر آدمی می اندازد، حتی تصور این موضوع هم وحشتناک است که روزی برسد که فرد نام خود یا فرزندش را هم به یاد نیاورد اما با تمام این اوصاف باید گفت که همه اینها واقعیت های تلخی هستند که ممکن است در مرز سالمندی سراغ هر انسانی برود؛ واقعیتی ناگوار که از آن با عنوان دِمانس یا به اصطلاح آلزایمر یاد می شود؛ بیماری که اغلب در سنین بالای ۶۵ رخ می هد. ۵۰ میلیون تن در دنیا با دمانس زندگی می کنند و به طور تخمینی از این تعداد ۷۰۰هزار تن سالمند در ایران نیز مبتلا به دمانس هستند. بنابر اعلام مسوولان وزارت بهداشت و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵خورشیدی از جمعیت ۷۹ میلیونی کشور۲۸.۹ درصد سالمند هستند. پیش بینی می شود که درصد سالمندان ایران تا ۲۰۲۵ میلادی به ۱۰درصد برسد که این تعداد سالمند در ایران از میانگین جهان و آسیا بیشتر و از هر سه تن، یک تن سالمند مبتلا به دمانس خواهد بود. در مجموع هر سه ثانیه در جهان یک تَن به دمانس مبتلا می شود. توجه به بیماری های غیرواگیر مثل دیابت، فشارخون و کنترل آنها و عدم استعمال دخانیات، توجه به ورزش، تحرک بدنی، کتاب خواندن و همچنین یادگیری زبان های مختلف از دیگر راه های پیشگیری از این بیماری است.

تلاش دانشمندان کشور برای جلوگیری از روند رشد بیماری آلزایمر

باید گفت زندگی در جهان صنعتی سبب شده تا افراد با بیماری های ناخواسته ای دست و پنجه نرم کنند؛ بیماری هایی که با مغز و اعصاب سروکار دارد و آلزایمر نمونه بارز آن به شمار می رود. استرس و التهاب همراه با تخریب بافت مغز در بیشتر بیماری های مغز و اعصاب اشتراک دارد. با وجود همه پیشرفت های علمی در کشورهای مختلف، هنوز راهی برای درمان قطعی این بیماری یافت نشده است. در بیشتر کشورهای جهان در مجموع سالانه ۶۰ میلیارد دلار صرف تحقیقات و درمان آلزایمر می شود اما هنوز به درمان قطعی نرسیده اند. در همین زمینه دانشمندان کشور در زمینه بیماری های مغزو اعصاب به خصوص آلزایمر به نتایج خوبی دست یافته اند که امید آن دارند تا در آینده نزدیک به درمان آلزایمر بپردازند و این مشکل جهانی را برای همیشه حل کنند. کاهش تدریجی توانمندی های شناختی در حوزه های مختلف از قبیل حافظه، تصمیم گیری، یادگیری و سرعت پردازش اطلاعات از علائم بارز این بیماری هستند. ابتلا به این بیماری که سبب کاهش توانمندی های شناختی در افراد می شود، می تواند علل مختلفی داشته باشد. تشخیص به موقع بیماری، قبل از شروع علائم شدید و استفاده از برخی روش های درمانی موجود، می تواند روند رشد بیماری را به تاخیر بیندازد. طرح مطالعاتی تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر در چندین مرحله بر روی افراد داوطلب انجام می شود و از این میان، افرادی که دارای اختلال شناختی خفیف یا آلزایمر تشخیص داده شده، وارد مرحله تصویربرداری تشدید مغناطیسی و ثبت داده های الکتروانسفالوگرفی (نوار مغزی) شده اند. تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر به ویژه در مراحل اولیه و قبل از شروع علائم رفتاری بیماری (مثل مشکلات حافظه) می تواند در کاهش سرعت رشد بیماری و یا حتی درمان احتمالی بیماری بسیار موثر باشد و با ارائه راهکارهایی تخصصی نسبت به افزایش توانبخشی شناختی افراد مبادرت کرد.

سیر از زوال عقل پیشگیری می کند

زوال عقل مانند آلزایمر، بیماری است که از رادیکال های آزاد و فعالیت اکسیداسیونشان ناشی می شود. سیر غنی از آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد را از بین می برد. وقتی خواص آنتی اکسیدانی را با خواص پاک کنندگی عروق ترکیب می کنید و فشارخون را پایین می آورید، ریسک بیماری های مغزی تان را کاهش می دهید. آنتی اکسیدان ها با محدود کردن آسیب سلولی، به نفع سلامتی عمل می کنند و احتمال سرطان را پایین می آورند.

علایم بیماری آلزایمر

برای درمان آلزایمز باید علائم آن را بشناسیم. علایم این بیماری با از دست رفتن قدرت حفظ اطلاعات به خصوص حافظه کوتاه مدت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی های تنفسی به پایان می رسد.

نقش تغذیه و مکمل های غذایی در درمان آلزایمر

امگا 3 موجود در ماهی های چرب، گردو، روغن زیتون، دانه های کتان، از جمله موادی است که می تواند در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر باشد.همچنین مکمل های غذایی حاوی امگا 3 و روغن ماهی نیز می تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از بیماری آلزایمر داشته باشند. مواد غذایی سرشار از ویتامین های C و E مانند توت فرنگی، بادام زمینی و ... که سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند می توانند با خنثی کردن رادیکال های آزاد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند. همچنین ثابت شده است که مواد غذایی غنی از اسید فولیک نیز نقش بسزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر دارند. این ویتامین در جگر، قلوه، گوشت بدون چربی، حبوبات (لوبیا قرمز، لوبیا سفید، سویا)، گندم، سبزیجات (اسفناج، کلم، کاهو، مارچوبه) و میوه ها (آب پرتقال تازه، موز) و مقدار کمی در زرده تخم مرغ و شیر موجود می باشد و مکمل های غذایی اسید فولیک نیز می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نیز استفاده شود. رژیم مدیترانه ای یکی از راهکارهای معمول برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر است که حاوی مواد غذایی گیاهی فراوان مثل میوه و سبزیجات، نان ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات کامل، سیب زمینی، حبوبات و دیگر دانه ها، غذاهایی با مواد اولیه تازه و فصلی، که در همان منطقه تولید شده و کمترین فرآیند در حین پخت روی آن صورت می گیرد، میوه های تازه به عنوان دسر روزانه، روغن زیتون به عنوان منبع اصلی تامین کننده چربی، مصرف صفر تا چهار عدد تخم مرغ در هفته و مصرف حداقلی از گوشت قرمز است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
طلاق بی سر و صدای آرام جوینده و سپهر حیدری در پی انتشار ویدئوهای مستهجن و غیراخلاقی
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
عکس قدیمی دیده نشده از جواد نکونام و لیلا اوتادی با یک ژست عجیب و غریب! / واقعا مغز طراح این ژست رو باید تو موزه نگه داشت!
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟