ساعدنیوز
ساعدنیوز

با کسی که سرمان فریاد می‌زند چگونه برخورد کنیم؟

  یکشنبه، 28 شهریور 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
با کسی که سرمان فریاد می‌زند چگونه برخورد کنیم؟
فریادزدن» بخشی از زندگی هر فردی روی این کره‌ی خاکی است، چراکه هر کسی در دوران زندگی‌اش، یک‌بار هم که شده صدای خود را بلند کرده است.

فریادزدن

فریادزدن به روابط آسیب می رساند و راه سازنده ای برای مواجه با مشکلات نیست. اما همه در مقطعی از زندگی خود فریاد می زنند. شما نیز باید نسبت به فریادزدن ها خودآگاهی داشته باشید و درک کنید که چرا دیگران دائما فریاد می زنند؛ همین طور اینکه چطور با این شرایط مواجه شوید.

وقتی فردی مرتب بر سر شما فریاد می کشد، قصد دارد تا از نظر احساسی بر شما تسلط پیدا کند. هدف آنها داشتن دست بالاتر است و فریادزدن روش آنها برای به دست آوردن کنترل روی شما است. این نوعی تهدید است.

فریادزدن ممکن است موقتا تأثیرگذار باشد، هر چند در پایداری درازمدت نتایج این رفتار، تردید وجود دارد، چراکه نوعی زورگویی است که فرد تلاش می کند تا شما را به انجام کاری وادار کند. فریادزدن یک رابطه سالم را خراب می کند و صمیمیت را از بین می برد.

تصویر

دلایل فریاد زدن

دلایل مختلفی برای فریادزدن و خشم یک نفر وجود دارد. اغلب این دلایل حتی منطقی نیز نیستند. بنابراین وقتی با این رفتار مواجه می شوید، باید درست برخورد کنید وگرنه رفتار شما انفعالی خواهد بود.

مهم است بدانید که چرا یک نفر فریاد می زند؛ به این خاطر که فریادزدن اغلب نشانه ی مشکلی در روح وروان خود فرد است و هیچ ربطی به شما ندارد. فریادزدن آنها نشانه ای از عدم تعادل روانی آنهاست؛ هر چند آنها قصد دارند که نشان بدهند، روی اوضاع تسلط دارند. در ادامه به دلایل فریاد زدن یک فرد، اشاره خواهیم کرد:

ضعف مهارت های برخورد با مشکلات

افراد زیادی فریاد می زنند؛ به این دلیل که در موقعیت های مشکل زندگی نمی دانند چطور با مشکلات برخورد کنند. اما این فرایند نتایج خوبی به همراه ندارد.

اگر دلیل کسی برای فریادزدن همین است، نیاز دارد تا روش های بهتری برای کنترل احساسات خود در برخورد با مشکلات پیدا کند. آنها ممکن است برای مواجه با مشکلات، از طغیان احساسات استفاده کنند اما این روش سالمی برای ارتباط با بقیه نیست.

از دست دادن کنترل

یک نفر وقتی حس می کند کنترل اوضاع از دستش خارج شده، شروع به فریادزدن می کند. شاید از هجوم افکار و احساسات سرگردان شده و حس می کند کنترل همه چیز از دستش خارج شده است.

این موقعیت سبب سرگردانی بزرگی می شود و آنها برای کنترل اوضاع و تسلط بر آن شروع به فریادزدن می کنند. نداشتن توانایی حل مسئله برای به دست آوردن کنترل دوباره سبب می شود به عنوان آخرین پناهگاه سراغ فریادزدن بروند.

آنها شاید موقتا حس کنند که کنترل دارند اما این احساس موقتی خواهد بود چراکه اغلب مشکلات با فریادزدن حل نمی شوند. فرد مقابل فقط برای آرام کردن شما تسلیم می شود اما در درازمدت هیچ مشکلی حل نمی شود.

تصویر

احساس تهدید شدن

افراد زورگو معمولا انسان هایی هستند که از نظر احساسی بسیار حساس هستند و تلاش می کنند تا از خود محافظت کنند. هر موقع حس می کنند تهدید شده اند، واکنش نشان می دهند. فریادزدن فقط ابزاری است که آنها هر موقع تهدید می شوند، از آن استفاده می کنند.

رفتارهای تهاجمی

بعضی ها فقط پرخاشگر هستند. آنها فریاد می زنند و این پرخاشگری به برخورد فیزیکی تبدیل می شود. خیلی کم پیش می آید که برخورد فیزیکی ای را مشاهده کنید که قبل از آن فریادزدنی در کار نبوده است. اگر فرد ناشناسی بر سر شما فریاد می زند، باید مراقب باشید، زیرا این رفتار می تواند به درگیری فیزیکی منجر شود.

مهم است که از واکنش پرخاشگرانه به رفتارهای پرخاشگرانه پرهیز کنیم، زیرا مانند ریختن بنزین روی آتش می ماند و عصبانیت آنها می تواند شکل فیزیکی به خود بگیرد.

رفتارهای از قبل آموزش دیده

بعضی ها شروع به فریاد می کنند، چراکه در محیطی بزرگ شده اند که والدین مکرر بر سر هم فریاد می کشند. آنها یاد گرفته اند که وقتی تنشی رخ می دهد، صدای شما نیز باید بالا برود. آنها نحوه برخورد با مشکلات را یاد نگرفته اند. فریادزدن، راهکار آنها در برخورد با هر نوع موقعیت دشوار بوده است.

احساسات نادیده گرفته شده

بعضی ها فریاد می کشند، زیرا حس می کنند طرف مقابل به حرف های آنها توجه نمی کند. شاید آنها چند بار حرف خود را تکرار کنند و در آخر فریاد بزنند، زیرا فرد مقابل به صحبت های آنها هیچ واکنشی نشان نداده است.

این نوع فریادزدن بیشتر از سوی والدین دیده می شود. آنها حس می کنند کودکان به حرف های آنها گوش نمی کنند، بنابراین به جای تکرار صحبت های خود، آن را فریاد می زنند. مسئله این است که این کار سبب ترسیدن کودکان می شود. تحقیقات نشان می دهند فریادزدن همراه با عصبانیت به اندازه ی تنبیه فیزیکی به کودک آسیب می رساند.

تصویر

نحوه ی برخورد با فردی که سرمان فریاد می زند

بدترین واکنش نسبت به چنین فردی این است که رفتار او را تکرار کنیم. وقتی شما هم شروع به فریادزدن می کنید، اوضاع بدتر می شود. عوامل دیگری هم وجود دارند که اوضاع را خراب تر می کنند:

  • تهییج فردی که فریاد می زند؛
  • به چالش کشیدن او؛
  • قرارگیری در موضع انتقادی؛
  • انتقاد از او حین فریاد کشیدن.

در ادامه به بهره گیری از روش هایی کاربردی در مقابل افرادی که بر سر شما فریاد می زنند، اشاره می کنیم:

تصویر

۱. آرام بگیرید و خشم آنها را بیشتر نکنید

به یاد داشته باشید وقتی کسی فریاد می زند، این شما نیستید که مشکل دارید. آنها هستند که نمی تواند به شکل درست با مشکل مواجه شوند یا دلیل دیگری دارد که هیچ ربطی به شما ندارد. اگر شما واکنش نشان بدهید، آنها نیز واکنش نشان می دهند و همه چیز بدتر می شود.

حتی اگر حق با شما است اما آرام بمانید. ارزش ندارد که شما نیز شروع به فریادزدن کنید. به ندرت اتفاق می افتد که وقتی دو نفر بر سر هم فریاد می کشند، اوضاع بهتر شود.

وقتی صدای شما آرام باشد، احتمال بیشتری وجود دارد تا مشکل حل شود. با آرامش و صدایی آرام، بخشی از راه حل مشکل باشید.

۲. واکنش احساسی نداشته باشید و موقعیت را دوباره بررسی کنید

قبل از اینکه واکنشی نشان بدهید، لحظه ای از نظر احساسی مکث کنید تا موقعیت را بهتر بررسی کنید. این به شما اجازه می دهد تا ببینید آیا ارزش دارد تا صبر کنید یا اینکه موقعیت را ترک کنید.

اگر در مقابل فردی هستید که با او آشنایی ندارید و به ناراحتی او اهمیتی نمی دهید، بهتر است از موقعیت فاصله بگیرید. نیازی نیست تا از طرف فردی که به او اهمیت نمی دهید، تحت آزار قرار بگیرید.

اگر فرد مقابل رئیس شما است، شاید ترک موقعیت سبب از دست دادن شغل شما شود. بنابراین اگر فریادزدن آنها زیاد اتفاق می افتد و به توانایی کاری شما آسیب می رساند، بهتر است بعدا این مسئله را با او درمیان بگذارید.

تصویر

۳. با صحبت های فردی که فریاد می زند موافقت نکنید

اگر با حرف های او موافقت کنید تا او فریاد نزند، شما این رفتارش را تقویت می کنید. شما آنها را تشویق می کنید که در آینده نیز دوباره فریاد بزنند.

۴. به آرامی با او صحبت کنید

در اغلب مواقع وقتی فردی بر سر شما فریاد می کشد، احساسات شما تحریک می شود و حس می کنید باید واکنش نشان بدهید. فریادکشیدن، انتقادکردن یا سایر رفتارهای منفی تنها اوضاع را بدتر می کند.

باید با تمام توان خود، احساسات و افکارتان را کنترل کنید تا با مشکل اصلی که همان فریادزدن است مواجه شوید.

جدا از مشکل و مسئله ای که وجود دارد، به فرد مقابل بگویید که این رفتار او را نخواهید پذیرفت. این حرف را آرام و مؤدبانه مطرح کنید تا واکنش مثبتی مثل عذرخواهی دریافت کنید یا حداقل به آنها یادآور شوید که در حال فریادزدن هستند. بعضی ها حتی نمی دانند که فریاد می زنند.

۵. از او فرصتی برای فکر کردن بخواهید

بعد از اینکه به فریادزدن او اشاره کردید، مرحله بعدی این است که برای فکرکردن، از این فرد فاصله بگیرید. شاید نیاز داشته باشید تا خودتان هم آرام بگیرید، زیرا فریادزدن سبب افزایش آدرنالین شما نیز می شود.

وقتی قصد فاصله گرفتن از این موقعیت را دارید، نباید این جمله را سؤالی مطرح کنید، بلکه باید فقط آن را بیان کنید. شما می توانید یک ساعت، یک روز و یا هر چقدر که می خواهید به خود فرصت بدهید تا خودتان را آرام کنید.

تصویر

۶. وقتی آرام شدید برای حل مشکل اصلی باز گردید

به خودتان برای ارزیابی موقعیت زمان بدهید؛ اینکه چه چیزهایی گفته شد و اینکه چه واکنشی نشان خواهید داد. در روابطی که پای قانون در میان است، این زمان می تواند به چند روز هم برسد تا احساسات فروکش کند.

اگر طرف مقابل شما رئیس تان است و می دانید که نمی توانید مدت زمان زیادی صبر کنید، بهتر است با استفاده از تمرین های تنفس و تصویرسازی خود را آرام کنید.

۷. برای رسیدن به شرایط بهتر، به جلو حرکت کنید

از آنجایی که شما از فرد مقابل به خاطر رفتارش فاصله گرفته اید او می داند که این رفتار مقبول نیست. به همین دلیل احتمال کمتری وجود دارد که دوباره بر سر شما فریاد بکشد. اگر آنها خواستار حل مشکل هستند، می دانند که باید آرام بمانند تا درباره ی موضوع بحث شود. نه تنها به آنها اجازه نداده اید که آزارتان بدهند بلکه باعث شدید آنها نیز یاد بگیرند که رفتارشان پذیرفته نیست. اگر افراد زیادی این کار را انجام بدهند، تعداد افرادی که فریاد می زنند کاهش پیدا می کرد.

اگر این فریادزدن ها تبدیل به رفتاری دائمی شده و عملکرد شما نیز رفتار آنها را تغییر نداده است، باید جدی بنشینید و درباره ی این موضوع بحث کنید و بگویید که فریادزدن آنها چطور روی شما اثر می گذارد.

به عنوان مثال شما عمیقاً ناراحت هستید و نمی خواهید برای مدتی در کنار آنها باشید. همچنین اشاره کنید که این موضوع چه اثری روی روابط شما می گذارد. به عنوان مثال این کار سبب شکاف عاطفی بین شما و او می شود. اگر آنها می گویند که این بخشی از شخصیت آنهاست به آنها بفهمانید که این رفتار پذیرفته نیست.

بعضی از افراد نمی دانند که چطور رفتار خود را تغییر بدهند. آنها می توانند از کمک روان شناس ها، مشاوران و کلاس های مدیریت خشم استفاده کنند. مهم است آنها بدانند که این مسئله به روابط شان آسیب می زند و تغییر برای درمان رابطه ی آنها ضروری است.

فریادزدن آسیب زاست، بنابراین با تحمل این رفتار، اجازه ندهید به شما و روابط تان آسیبی وارد شود.

تصویر
5 دیدگاه

  دیدگاه ها
بازدیدکننده
3 سال پیش

منم دقیقا همینجوریم متاسفانه خیلی پرخاشگر شدم حتی روی بچمم
بازدیدکننده
3 سال پیش

من ههمچین فردی رو در زندگیم دارم
صبا
3 سال پیش

سعی کنین با یک مشاور صحبت کنین خیلی کمک میکنه
زهرا
3 سال پیش

من انقد آدم آرومی بودما .اونفدی که من آروم بودم شوهرم عصبی بود حالا منم عین خودش شدم عصبی استرسی چنجورم بخاطر این استرس وعصبی بودنم مریضی گرفتم .هرروز به شوهرم میگم تقصیر توعه تو منو به اینروز انداختی هیچی نمیگه.
بازدیدکننده
3 سال پیش

خیلی بده کسی با یه فرد اینچنینی زندگی کنه من درک میکنم😔
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (140 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (83 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (79 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (79 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (67 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (48 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (37 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (36 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (33 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
فال انبیاء روزانه جمعه 9 آذر 1403
ترامپ وزیر هوش مصنوعی معرفی می‌کند
فال حافظ با تفسیر امروز جمعه 9 آذر 1403 + فیلم
چگونه کودکمان را به خوردن غذا تشویق کنیم؟ / 10 ایده انگیزشی برای ترغیب کودک به غذا خوردن
حکایت های خواندنی/ حکایت شیر و خرگوش باهوش( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
وقتی کودکان دیگر فرزندمان را اذیت می‌کنند باید چه کار کنیم؟ / 4 راهکار در مواجهه با کودک آزار دیده
ماجرای مجادله حسن روحانی و احمدی‌نژاد بعد از جلسه مهم با رهبر انقلاب چه بود؟
جریمه 43000 دلاری برای اپل
پای قتل و جنایت به مدارس هم رسید/ قتل در مدرسه راهنمایی پسرانه شهید باهنر بومهن
منتخب روز   
سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟