ضرب المثل جالب فرار را برقرار ترجیح دادن
ضرب المثل جالب فرار را برقرار ترجیح دادن زمانی به کار می رود که بخواهند بگویند کسی برای اجتناب و دوری از خطر خیلی سریع مکان یا موقعیتی را ترک کرد. یعنی وقتی شخصی در مکان یا محیطی احساس خطر کند، حتی اگر خود آن شخص نخواهد فرار کند، بدن به صورت خودکار به ترس واکنش نشان می دهد و فرد از آنجا فرار می کند.
ریشه و داستان ضرب المثل جالب فرار را برقرار ترجیح دادن
خیلی از افراد تصورشان این است وقتی فردی از یک مکانی فرار می کند به آن شخص برچسب ترسو بودن می زنند؛ در صورتی که انسان عاقل وقتی می بیند شخص یا محیطی به آن آسیب می زند، آنجا را ترک می کند و فرار را بر قرار ترجیح می دهد. ترجیح دادن یعنی بهتر دانستن چیزی نسبت چیز دیگر، در اینجا یعنی بین رفتن و ماندن، رفتن را ترجیح می دهد؛ چرا که باعث می شود به شخص لطمه ای وارد نشود.
به عنوان مثال: وقتی فردی به جنگل می رود و حیوان درنده ای می خواهد به آن حمله کند، بهترین کار این است که فرار کند؛ نه اینکه آنجا بماند و آن حیوان وحشی او را تکه پاره کند.
مردم ایران قبل از انقلاب دوره ای که شاه حکومت می کرد رضایت نداشتند؛ چرا که حاکمیت دیکتاتوری بود؛ همچنین مردم آزادی بیان نداشتند و همه چیز در آن دوره با زور و اجبار بود. این حاکمیت استبدادی باعث شد که خشم و نفرت مردم نسبت به شاه بیشتر شود و با هماهنگی امام خمینی و قیام های مردمی، شاه فرار را بر قرار ترجیح داد.
بازآفرینی ضرب المثل جالب فرار را برقرار ترجیح دادن
وقتی شخصی در شرکتی کار می کند و آنجا را رها کند، دیگران طعنه می زنند که چه زود کم آوردی یا فرار کردی. در صورتی که آن شخص برای خودش دلیل زیادی دارد که آنجا را ترک کرده، ولی دیگران آن را به راحتی قضاوت می کنند.
در جامعه امروزی خیلی از مردم به دلیل شرایط، عصبانی و کم حوصله شده اند و سر هر مسائلی با همدیگر دست به یقه می شوند یا با هم بحث می کنند. اگر در موقعیتی بودید که احساس خطر کردید، به راحتی و بدون فکر کردن به قضاوت دیگران آن موقعیت را ترک کنید.
بهترین کار در این شرایط این است که شخص از آن فرد عصبانی دوری کند و فرار را بر قرار ترجیح بدهد. اشخاص باید یاد بگیرند که فرار کردن از محیط یا افرادی که می تواند به آن ها لطمه بزند، نشانه ضعف یا ترسو بودنشان نیست؛ بلکه نباید ارزش خود را برای هر انسانی پایین بیاورد.
خانواده ها و جامعه می توانند این آموزش را به افراد بدهند که اگر در هر جایی، فرقی ندارد مکان باشد، شخص یا محل کار باشد، وقتی احساس خطر یا اذیت شدن کردند، بی احترامی و بی حرمتی دیدند، به راحتی و بدون عصبانیت آنجا را ترک کنند. جامعه امروز، تمدن گفتگو است و هر کاری را می شود با صحبت و آرام حرف زدن حل و فصل کرد.
کاربرد ضرب المثل جالب فرار را برقرار ترجیح دادن
۱- یعنی به جای ماندن در مکانی، آن جا را ترک می کند. این ترک مکان ممکن است برای در امان ماندن از آسیب هایی باشد که در آن مکان وجود داشته مثل وجود حیوان وحشی که اگر نزدیکش باشد آسیب می بیند یا فرار از مکانی که در آن فحشاء و منکر رواج دارد و فرار از آن محیط آلوده عین حفظ دین و اعتقادات انسان است.
۲- ترجیح دادن یعنی برتر شمردن چیزی نسبت به چیز دیگر؛ در اینجا یعنی بین ماندن و رفتن، رفتن را انتخاب کرد زیرا در رفتن، سودی دید که آن را در ماندن نمی یافت.
۳- معمولا انسان ها وقتی احساس خطر می کنند پا به فرار می گذارند و به جایی پناه می برند که در آن احساس آرامش و امنیت کنند.
انسان عاقل اگر ببیند بودنش در جایی برایش خطر آور است هیچ گاه آنجا نمی ماند.
۴- گاهی این مَثل را برای طعنه زدن به کسی به کار می برند که در بحثی با دیگران شکست خورده به همین دلیل به سرعت آن محیط را ترک می کند.
همراهان عزیز ساعدنیوز ، زبان فارسی یکی از غنی ترین زبان های جهان است که در آن ضرب المثل های بیشماری وجود دارد. برای آگاهی بیشتر درباره این ضرب المثل ها با بخش ضرب المثل ساعدنیوز همراه باشید.
بی صبرانه منتظر نظرات مفید و ارزشمندتان درباره مثل فرار را برقرار ترجیح دادن هستیم.