برای پذیرش بدون کنکور باید بین سنجش و پذیرش تفکیک قائل شویم

  شنبه، 24 آبان 1399 ID  کد خبر 113980
برای پذیرش بدون کنکور باید بین سنجش و پذیرش تفکیک قائل شویم
ساعد نیوز: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای پذیرش در دانشگاه بدون کنکور باید میان سنجش و پذیرش تفکیک قائل شویم و سازوکارهای متناسب با این شرایط را به کار گیریم.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، جلسه ١٣٨ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه طی سخنانی اظهار داشت: تصمیم راجع به کنکور جزو تصمیمات سخت محسوب می شود چراکه طی ۴٢ سال نتوانسته ایم درباره آن تصمیم جدیدی بگیریم.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی در مقطعی تصمیم گرفت طی مدت زمانی حذف کنکور اتفاق بیفتد که قانون مشخص و جزئیاتی هم نداشت.

عاملی ادامه داد: نکته بعدی این است که در کشور به هنجار سنجش و پذیرش عادت کرده ایم که تا بحث تغییر می شود آشفتگی به وجود می آید و از طرف دیگر میزان استرس، خودکشی، افسردگی و… ناشی از کنکور موضوع مهمی است که نادیده گرفته می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: کنکور یک نظام ارزیابی و پذیرشی است که اعتماد به آن هست و یک حداقل هایی را تأمین می کند ولی به دلیل ناکارآمدی در ارزیابی عمیق و طولانی مدت و همچنین میزان اضطراب و نگرانی و فشاری را که بر داوطلب و خانواده او وارد می کند و همچنین کسب و کارهای غیر کیفی که کنار آن شکل گرفته است، قابل ادامه دادن نیست.

وی با اشاره به اینکه رقابت و نگرانی در کنکور راجع به برخی از رشته های خاص وجود دارد و برای مابقی رشته ها اجازه پذیرش در اختیار دانشگاه است، گفت: در شرایط کنونی، وزارت علوم نیز اعلام کرده که ٨۵ درصد کنکور برداشته شده و پذیرش دانشگاه براساس سوابق تحصیلی است.

وی با بیان اینکه در ستاد نقشه جامع علمی کشور، تجربه های سایر کشورها در مورد حذف کنکور و نحوه پذیرش در دانشگاه بررسی و تحلیل شده است، تصریح کرد: سنجش باید بر اساس سوابق تحصیلی و آزمون انجام شود و استانداردسازی آزمون ها ضروری است.

عاملی تأکید کرد: برای پذیرش در دانشگاه بدون کنکور باید میان سنجش و پذیرش تفکیک قائل شویم و سازوکارهای متناسب با این شرایط را به کار گیریم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه بر تفکیک بین سنجش و پذیرش در کشور توافق وجود دارد، ادامه داد: وزن دهی به دروس برای رشته های متفاوت می تواند در اختیار دانشگاه ها باشد، به طور مثال دانشگاهی در رشته مهندسی یا علوم پایه وزن دهی خاصی به دروس با توجه به اولویت ها و روش های تدریس اعلام می کند.

عاملی در پایان سخنان خود تأکید کرد: آموزش و پرورش هم باید مسئولیت بپذیرد و فقط کافی نیست برای مقطع آخر، آزمون استاندارد برگزار کند. برای موضوع پذیرش، حداقل در دوره متوسطه باید آزمون ها استاندارد باشد. در واقع سازمان سنجش همه بار را روی دوش خود گذاشته است و این موجب شده فرآیند ارزیابی تبدیل به ارزیابی مقطعی و ارزیابی در ۴ ساعت بجای ۴ سال شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها