به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پس از اولین بارداری تغییراتی در بدن مادر به وجود می آید که ممکن است باعث ایجاد تفاوت هایی میان بارداری و زایمان قبلی و دوران بارداری جدید شود. هر حاملگی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد و نمی توان به شکلی دقیق، چگونگی اتفاقی را پیش بینی کرد. در این مطلب با تفاوت هایی میان بارداری و زایمان دوم نسبت به بارداری و زایمان اول آشنا خواهید شد.
تفاوت بارداری اول و دوم
بارداری اول و دوم معمولاً از لحاظ علامت های جسمانی و روانی تجربه شده برای مادران متفاوت است. در ادامه به مهم ترین این تفاوت ها اشاره کرده ایم.
1- تفاوت بارداری اول و دوم در میزان خستگی
- خستگی در بارداری اول: خستگی یکی از علائم رایج در دوران بارداری است. البته این امر برای همه افراد صدق نمی کند و درصدی از مادران هستند که در بارداری نخست دچار خستگی نمی شوند. به طورکلی در اولین حاملگی خستگی در دوره سه ماهه اول بارداری بروزمی کند، در دوره سه ماهه دوم ناپدید می شود و مجدداً در سه ماهه آخر باز می گردد. در بارداری اول معمولاً زنان به راحتی چرت می زنند و مشکل کم تری در به خواب رفتن دارند.
- خستگی در بارداری دوم: شما در بارداری دوم خود معمولاً خستگی بیشتری را حس خواهید کرد. شاید یکی از علت های آن این باشد که علاوه بر حمل جنین مجبور هستید وظایف مربوط به کودک دیگر خود را نیز انجام دهید. علاوه بر احساس خستگی بیشتر در دوران حاملگی دوم، چرت زدن و خوابیدن نیز به اندازه بارداری اول راحت نیست و معمولاً زنان مشکلات بیشتری را در به خواب رفتن گزارش می دهند.
2- تفاوت بارداری اول و دوم در میزان بزرگ شدن شکم
- اندازه شکم در بارداری اول: برآمدگی شکم در بارداری اول روند منظم تری داشته و معمولاً بین هفته 12 تا 16ام به اوج خود می رسد.
- اندازه شکم در بارداری دوم: برآمدگی شکم در بارداری دوم معمولاً زودتر خود را نشان می دهد. اغلب مادران در بارداری دوم حدود هفته هشتم متوجه برآمدگی و بزرگ شدن شکم خود می شوند. علت این امر آن است که در جریان حاملگی اول عضلات شکمی شما تا حدی ضعیف تر و کشیده تر شده است. این موضوع در بروز بیشتر زایمان زودرس در بارداری دوم نقش دارد.
3- بدحالی صبحگاهی
- بدحالی صبحگاهی در بارداری اول: بدحالی های صبحگاهی معمولاً از یک بارداری تا بارداری دیگر متفاوت است. معمولاً در حاملگی اول زنان در هنگام صبح حال بهتری دارند. با این حال آن ها ممکن است در ساعات اولیه صبح حالت تهوع خفیفی را تجربه کنند که این مسئله تا 3 ماهه دوم بارداری می تواند با استفراغ همراه باشد. البته مواردی نیز یافت می شود که مادران در بارداری اول نیز در کل مدت حاملگی با حالت تهوع آزاردهنده و استفراغ دست و پنجه نرم می کنند.
- بدحالی صبحگاهی در بارداری دوم: کسانی که در بارداری اول خود بدحالی صبحگاهی شدیدی را تجربه کرده اند به احتمال زیاد در بارداری دوم نیز چنین خواهند بود. خستگی و نگهداری از کودک خردسال در این دوران می تواند منجر به تشدید وضعیت مادر شود.
4- تفاوت بارداری اول و دوم در علائم بارداری
بارداری اول معمولاً با علائم زیر همراه است.
- کمر درد
- سرگیجه
- بدحالی و تهوع صبحگاهی
- ویار نسبت به برخی از غذاها
بارداری اول معمولاً منجر به تضعیف ساختار اسکلتی بدن و دیواره رگ ها می شود این امر در نهایت به این می انجامد که شما در بارداری دوم علائم بیشتری را تجربه کنید و نیاز به مراقبت بیشتری به خصوص در سه ماهه سوم بارداری خود داشته باشید.
5- تفاوت بارداری اول و دوم در تغییرات خلقی
- تغییرات خلقی در بارداری اول: تغییرات خلق و خو یا همان افت و خیز وضعیت روحی در دوران بارداری می تواند در نتیجه عوامل مختلفی ایجاد شود. از جمله این عوامل می توان به استرس، تغییرات هورمونی و متابولیکی بدن اشاره کرد. در بارداری اول شما بیشترین تغییرات خلقی را در سه ماهه اول بارداری و بین هفته های 6 تا 10ام تجربه خواهید کرد. افت و خیزهای خلقی احتمالاً در سه ماهه سوم زمانی که بدن برای تولد کودک آماده می شود دوباره برمی گردند. اگر اولین بار است که باردار می شوید نگران این مسئله نباشید چراکه تغییرات خلقی معمولاً آنقدر شدید نیستند که نگران کننده باشند. البته محیطی که در آن زندگی می کنید و میزان حمایت های عاطفی دریافتی شما در این زمینه بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
- تغییرات خلقی در بارداری دوم: معمولاً در بارداری دوم تغییرات خلقی شدیدتر خواهند بود. به همین دلیل ممکن است در بارداری دوم نسبت به حاملگی قبلی بی تاب تر باشید، صبر و حوصله تان کم تر شود، بی دلیل احساس غمگینی کنید، ناراحت شوید یا بالعکس هیجانات مثبت زیادی را تجربه کنید.