به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،هیوندای توسان یا همان ix35، یک کراس اوور کامپکت است که نسل اول آن در سال 2004 معرفی شد و در حال حاضر در سومین نسل به تولید می رسد. البته ما در اینجا در مورد نسل دومی صحبت می کنیم که معرفی آن به سال 2010 بازمی گردد.
هیوندای توسان در ابتدا از پلتفرم مشترکی با کیا اسپورتیج بهره می برد که بر اساس پلتفرم هیوندای النترا ساخته شده بود. نسل دوم هیوندای ix35 توسط آسان موتور از سال 2011 در بازار ایران عرضه شد و عرضه آن تا سال 2014 ادامه پیدا کرد. توسان توانست به فروش بسیار بالایی دست پیدا کند و به یکی از محبوب ترین شاسی بلندهای بازار کشورمان تبدیل شود.
بررسی نمای بیرونی هیوندای ix35
طراحی ظاهری خودرو پیرو خط مشی جدید هیوندای در طراحی خارجی محصولات خود (همانند کیا) است یعنی استخدام افراد عمدتا اروپایی و آمریکایی با تجربه ی کاری در خودروسازان مطرح جهانی. طرح کلی خودرو نسبت به نسل قبل بسیار پیچیده تر و در عین حال هماهنگ تر و زیباتر شده است. در نمای جلو، چراغ های بزرگ به صورت ذوزنقه و با گوشه های تیز، هماهنگ با طرح جلوپنجره ی کوچک خودرو و طرح پروژکتورها، چهره ی خودرو را اخمو و اسپرت کرده اند. ارتفاع کاپوت خودرو به نسبت زیاد بوده که برای تامین نیازهای ایمنی در تصادفات رانندگی ایجاد شده است.
در نمای جانبی خودرو کوچک بودن شیشه های جانبی به چشم می آید. دو خط عضلانی بالای دو گلگیر عقب و جلوی خودرو قرار دارند که به چراغ های عقب و جلوی خودرو ختم می شوند و کمیبا خط شانه ی خودرو ناهماهنگ اند. آینه های جانبی نیز بزرگ بوده و دید مناسبی ارائه می دهند. ستون های A و C بزرگ بوده و به همراه شیشه های جانبی و عقب کوچک خودرو، دید به اطراف را کمیمحدود می کنند. در پایین درها و از پشت گلگیر جلو خطی آغاز می شود که در ادامه به سپر عقب منتهی شده و مجموعه را زیباتر ساخته است.
در نمای عقب خودرو هم همان مشی طراحی جلو دنبال شده است. طرح چراغ های عقب خودرو اسپرت بوده و گرافیک زیبایی دارند. چراغ ترمز خودرو نیز در اسپویلر عقب تعبیه شده است. در پایان این قسمت می توان طرح خارجی خودرو را بسیار هماهنگ و در عین حال متفاوت، شرقی و جوان پسند توصیف کرد.
بررسی نمای داخلی هیوندای ix35
در داخل ix35 ، مجموعه ی داشبورد طرح زیبا و ارگونومیمناسبی دارد. مجموعه ی نشان دهنده های پشت فرمان نیز مانند اکثر محصولات هیوندای دارای دو نشان دهنده ی بزرگ سرعت و دور موتور و در قسمت میانی شامل نمایشگر وضعیت کارکرد، دنده، دمای موتور و میزان بنزین موجود در باک است. طرح جلوداشبورد آشنا و در عین حال زیبا بوده و از ارگونومیمناسبی نیز برخوردار می باشد. وضعیت راحتی صندلی ها مناسب بوده و بدن را به خوبی دربر می گیرند. به علت سقف کوتاه خودرو، افراد قدبلند ممکن است خیلی احساس راحتی نکنند. در کل کیفیت مواد بکار رفته در داشبورد و صندلی ها نیز مناسب است.
بررسی رانندگی هیوندای ix35
موتور ix35 از نوع ٤ سیلندر به حجم ٢٤٠٠ سی سی، به قدرت ١٧٦ اسب بخار و گشتاور ٢٢٨ نیوتون متر و دارای مصرف سوخت حدود ١٠ لیتر در صد کیلومتر، در سیکل ترکیبی است. بعد از روشن کردن موتور خودرو، عایق بندی خوب کابین به چشم می آید و صدای مشخصی به گوش نمی رسد. با درگیر کردن گیربکس و شروع حرکت، خودرو کمیکند احساس می شود که با انتخاب تعویض دستی گیربکس اوضاع کمی بهتر می شود.
اما با اضافه شدن چند سرنشین و پر شدن صندوق بار خودرو به احتمال زیاد خودرو در مسیرهای سربالا و خارج جاده ضعیف عمل خواهد کرد، هرچند که قدرت موتور برای مسیرهای شهری کفایت خواهد کرد. سواری خودرو نیز نرم بوده و ضربات را زیاد منتقل نمی کند. البته با افزایش سرعت خودرو به تدریج به صداهای وارده به کابین اضافه می شود ولی باز هم نسبت به رقبای خود بهتر عمل می کند.
فرمان پذیری هیوندای ix35 نیز به دلیل استفاده از سیستم چهارچرخ متحرک و دقت مجموعه ی فرمان نیز کاملا مناسب است. سیستم ترمز خودرو نیز بسیار خوب عمل کرده و قدرت آن کاملا کفایت می کند و احساس بسیار خوب و مطمئنی را در مواقع ترمزگیری های ناگهانی و اضطراری منتقل می نماید.
نقد و بررسی هیوندای ix35 از نظر ایمنی
هیوندای توسان ۲۰۱۷ به تجهیزات ایمنی نظیر ترمز ایمنی ضد قفل، سیستم کنترل کشش و پایداری، سیستم جلوگیری از انحراف سر جلوی خودرو و کیسه های هوای جلو، جانبی و پرده ای مجهز شده است. تمام مدل های این خودرو از دوربین دید عقب و سیستم هشدار نقاط کور برخوردارند و مواردی نظیر سیستم هشدار خروج از خط، شناسایی عابر پیاده و ترمز خودکار نیز به صورت آپشنال قابل نصب است.
هیوندای ix35 مدل 2014 در ایران
هیوندای ix35 در ایران در تیپها و رده های تجهیزاتی و امکانات مختلفی وجود دارد که بعضا باعث سردرگم یخریداران می شود. نوع شرکتی آن فعلا در دو نوع ٢ ایربگ و ٦ ایربگ که اشتباها به نوع ١٠ ایربگ معروف شده در بازار وجود دارد. البته انواع غیرشرکتی نیز در بازار به وفور یافت شده، که دارای تجهیزات و امکانات مختلفی هستند که اکثرا به صورت غیررسمی در کشورهای حوزه ی خلیج فارس روی آنها نصب و سپس وارد کشور شده اند و اکثرا قطعات غیراصلی هستند. با در نظر گرفتن این موارد، شاید خرید از نمایندگی و پرداخت قیمت بیشتر و برخورداری از گارانتی توجیه پذیر باشد.